Wagner
Threads: 4
Thanks Received: 18 in 17 posts
Thanks Given: 41
|
|
03-07-2015, 10:11
(This post was last modified: 03-07-2015, 10:14 by Wagner.)
70500 km (+cativa)
Civic-ul a primit cateva bunatati, dupa ITP, unde am avut parte de o surpriza cu lacrimi...Amortizorul dreapta fata (care rezista eroic de ceva vreme, indoit fiind - din vina mea) si-a dat obstescul sfarsit (sa-i fie carcasa usoara si reciclarea completa...). Au fost luate masurile ce se impun, deci amortizoarele pe fata schimbate cu KYB Excel-G. Daca tot am ajuns cu masina pe lift, le-am schimbat si pe cele de pe spate, cu titlu de mentenanta preventiva (operatia a durat cateva minute). Cele venite cu masina sunt in stare buna (rulate 70000 km), daca e cineva interesat de ele, discutam pe PM (probabil voi deschide un topic la vanzari in curand).
Am schimbat si placutele de frana fata (la sfarsitul vietii, dupa 25000 km +/- cativa, majoritatea in oras la ore de varf), tot cu ocazia asta (anterior am avut OEM, produse de Ferodo (!?), acum am mers pe Textar(identice cu cele cu care a venit din fabrica, acum multi ani)).Inca sunt in "acomodare", dar deja se simte o diferenta in bine.
Pentru ca gaura in buget sa fie adanca cu adevarat (pe principiul "..daca tot intri in rahat, macar intra de tot!"), gumele de vara au fost si ele schimbate(ajunsesera la stadiul de plastic, din care zburau bucati). Asadar masina a fost incaltata cu niste Hankook, modelul de aici ( http://www.hankooktire.com/global/passen...-k120.html) . Nu mai are rost sa explic diferenta absolut uriasa fata de gumele anterioare, observata din primii 30 km parcursi destul de calm, cu ocazia rodajului de placute fata. Am reusit in sfarsit sa ii fac geometria asa cum trebuie.
Mai sunt cateva chestii de rezolvat, gen pedala ambreiaj, un scartait suspect la scaunul soferului (desi nu am 100 kg, nici pe departe), un schimb de ulei, si cateva clipsuri de schimbat, pe motiv de imbatranire a plasticului, dar nu sunt presante (cu exceptia pedalei de ambreiaj, care ma scoate din minti, cand o apuca click-aitul)
Concluzia - masina mai sta la mine mult si bine (am afirmat asta anterior). La un moment dat, va trece la Dna Wagner...
Nu ascult tot timpul Rammstein, dar atunci cand se intampla, asculta si vecinii...
|
yulasinio
Threads: 202
Thanks Received: 182 in 174 posts
Thanks Given: 87
|
|
3 ani nu mai ai probleme cu ea 
Sunt curios cum găsești gumele după ce mai faci KM cu mașina și în alte condiții. Am avut Evo prima variantă pe integra și mi-ai plăcut cum s-au comportat.
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
Honda nu arde uleiul, il foloseste.
|
The following 1 user says Thank You to yulasinio for this post:
• Wagner
Wagner
|
|
03-07-2015, 11:51
(This post was last modified: 03-07-2015, 14:55 by Wagner.)
Azi dimineata am facut un prim test, in drumul spre birou (nu ma pot abtine, sunt slab, stiu  ) si par a fi ceea ce trebuie. Mai exact, inainte de a schimba amortizoarele si gumele, am avut ocazia de a demola folosind masina ceea ce mai ramasese din scena pentru concertul lui Andre Rieu. Desi am ratat acea "oportunitate", am iesit destul de ciufulit din situatia respectiva (dpdv psihic vorbesc, dpdv fizic am descoperit cat de tare se pot strange bucile unui om, scuze).
Testul de azi a fost facut pe aceeasi sectiune, avand aproximativ aceeasi viteza la intrarea in curba. Rezultatul a fost cu totul altul, evident...
Primul efect a noilor gume a fost linistea care s-a lasat in masina, urmat de senzatia ca stiu exact unde e masina pe sosea (nu prea stiu cum sa exprim ideea). In plus, nu mi se mai aprinde ledul VSA la fiecare plecare mai sprintena de la semafor, cum pateam inainte de operatiile de mai sus. Sprinten, adica un pic mai tare decat normal (adormit)...
Posibil maine sa ajung pana la Busteni (excursie tata-fiica - 2 adulti+2 copii), caz in care voi observa si comportamentul pe viraje, progresiv - in functie si de ce gasesc pe drum, evident. Oricum, toti din masina sunt obisnuiti si cu un comportament un pic mai entuziast pe serpentine, atunci cand este cazul (am avut grija anterior)...
Nu ascult tot timpul Rammstein, dar atunci cand se intampla, asculta si vecinii...
|
Wagner
|
|
06-07-2015, 13:57
(This post was last modified: 06-07-2015, 13:59 by Wagner.)
Am plimbat sambata masina pana la munte si inapoi, in total vreo 330 km (Bucuresti-Busteni-Sinaia-Piatra Arsa-Sinaia-Bucuresti).
Cu ocazia asta am rodat un pic placutele de frana proaspat montate,gumele si amortizoarele. Masina s-a comportat excelent si pe drum drept si pe viraje, nu am ce sa ii reprosez. Consumul a fost si el bunicel (7,1 l/100 km) in conditiile in care am fost 2 adulti si 2 copii, clima a functionat permanent, iar viteza, hmm... - nu am mers ca o bunicuta, asta e clar (varfuri de viteza suficient de mari cat sa inceapa sa isi pregateasca purtatorii de cascheta discursuri de retinere a permisului, daca m-ar fi mirosit).
Urmeaza sa ajung din nou la service pentru pedala/cilindrul vietii (la ambreiaj ma refer), bucsi bara stabilizatoare si ...scartait scaun sofer (nu reusesc sa imi dau seama de zona de unde vine). Luna viitoare ii mai schimb uleiul de motor si filtrele si cam astea ar fi operatiile care intra la stadiul de "musai", pe vara asta.
|
The following 1 user says Thank You to Wagner for this post:
• Toyboy
Wagner
|
|
74500 (+cativa) km:
Am fost acum 2 zile la verificarea de toamna, ocazie cu care i-am facut si o revizie. In ciuda regimului de mers (bara la bara in oras, etc - adica regim sever de-a dreptul), masina se prezinta absolut onorabil. Am scris eu pe aici candva ca nu-i place Bucurestiul, dar ii rezista cu brio. In afara bucsilor de la brate, care sunt imbatranite (le vine randul in curand), dar isi fac treaba, restul sunt la locul lor.
Pentru perioada de iarna am pus in motor Eneos Premium Ultra 0W20 (am impresie ca urmatoarea revizie va fi prin iunie anul viitor - am inceput sa parcurg mai mai multi km pe zi decat acum 2luni, sa zicem...), combinat cu filtru Purflux LS350. Din Total Quartz Energy 0W30 a mancat aprox 500-600 ml in 8500 km (3000 in afara orasului, restul in Bucuresti la ore de varf, in cea mai mare parte a timpului). E drept, am tras de ea destul de zdravan, mai ales de doua luni incoace, asa ca nu ma pot plange de acest aspect.
Ca prima impresie, motorul urca mai usor in ture si este mult mai silentios la turatie mica si ralanti. Masina pare mai "sprintara", daca pot spune asa...
Din pacate, cilindrul vietii (de la pedala de ambreiaj) se apropie de sfarsitul vietii, asta in conditiile in care a fost dat jos, umplut cu vaselina, iar ansamblul pedalei a primit si el niste ranforsari, avand in vedere proiectarea deficitara (din fabrica vine cu foarte putine puncte de sudura si pur si simplu flambeaza cand il apesi - de aceea apare si uzura prematura in cilindrul respectiv, axul acestuia ajungand sa culiseze "stramb").
|
The following 1 user says Thank You to Wagner for this post:
• kmr
yulasinio
Threads: 202
Thanks Received: 182 in 174 posts
Thanks Given: 87
|
|
Îi exact ce vrei de la o mașină
Consumul de ulei vine de la mers turat sau ia un pic de ulei la utilizare normală?
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
Honda nu arde uleiul, il foloseste.
|
Wagner
|
|
Merg turat de cate ori am ocazia, sa fiu sincer, iar mersul preponderent prin Buc numai utilizare normala nu este (poate in diminetile de week-end, cand sunt toti in pat si dorm).
Cand am avut Motul (0W30, 5W30) nu a prea mancat din el(poate 100-200 ml intre schimburi).
Total Quartz Energy 0W30 a fost destul de ok, dar in ultima mie de km si-a schimbat proprietatile in rau (motorul se simtea ca si cand ar fi avut un ulei mult mai gros). In aceeasi perioada cred ca a inceput sa il consume. L-am tinut fix 8500 km in motor si aprox 11 luni. Era negru absolut cand l-am scos.
|
Wagner
|
|
01-12-2015, 12:16
(This post was last modified: 01-12-2015, 12:20 by Wagner.)
Mai scriu si eu pe-aici, cu ocazia implinirii cifrei de 76000 km. Momentul a fost sarbatorit cum se cuvine, cu viteza, cum ii place masinii mele (asta se observa, la drumuri lungi si viteze mari e totul absolut ok, la stilul melc din oras protesteaza cand o mai apuca).
Dupa un drum de 430 km situatia se prezinta absolut onorabil. Traseu Bucuresti-Cheile Gradistei-Brasov-Predeal (Trei Brazi)-Bucuresti, AC non-stop, blocaje de trafic (Bran), regim de viteza, hmmm (nu spun decat 2 ore de la Trei Brazi pana acasa, 165 km- in conditiile in care drumul de la cabana pana in DN1 e facut praf, sunt zone unde am trecut cu tr.1, sa nu rup masina in bucati), consum afisat de CB 7,2 l/ 100km (cred ca e destul de exact, avand in vedere pozitia indicatorului de benzina).
La primavara urmeaza revopsirea catorva elemente (intre timp am gasit portiera soferului zgariata - din nou), urmata de un detailing complet si probabil un set de arcuri Eibach, pentru un plus de fun pe viraje (desi s-a comportat exemplar, masina mi-a soptit ceva de genu "Auzi, dar un set de arcuri mai in firea lor nu crezi ca ar fi ok? Show some respect!")
|
Wagner
|
|
O cifra rotunda... 80000 km
Stare agregat: - ok, avand in vedere bataia de joc generalizata reprezentata de traficul din minunata noastra capitala.
Minus:
-ma paste o schimbare de bielete antiruliu (una din ele a cam cedat si face ca toti dracii) - avand in vedere halul in care sunt strazile din Bucuresti, ma mir ca nu s-a intamplat mai devreme. Nu e dracul atat de negru, deoarece am motiv sa pun arcurile de FN2 pe masina (pana acum au stat cuminti in cutia lor, din lipsa de timp).
-am reusit sa "rezolv" misterul greierului de la ornamentul de parbriz pe partea soferului - unul din clipsurile de prindere clampanea in legea lui - desfacut, curatat, montat la loc. Pana acum par a fi ok, dar se cam cer schimbate (din cauza de "batranete")
-de revopsit cateva elemente (vreo 3-4), cand am timp (mistretii din orasul asta sunt la locul lor, din cand in cand imi fac cate o "bucurie")
Plus:
-daca tot ridic masina pe elevator, ii schimb si uleiul din motor si cutie - pentru motor voi merge cel mai probabil pe Total Quartz Energy 9000 0W30 cu filtru Purflux LS350 si filtru de aer K&N 33-2342 (standard, l-am curatat si gresat), iar in cutie MTF3 (nu am curaj sa experimentez altceva). Cu Eneos 0W20 masina s-a comportat ok, cu mentiunea ca la viteza (... hmmm, mare) are tendinta sa "guste" ceva mai mult (am completat cam 300 ml, dupa o repriza zdravana pe autostrada) - nu e un ulei pentru ture multe, asta e clar.
-gumele Hankook de vara montate anul trecut isi fac treaba cu brio, indiferent de vreme.
-am reusit sa schimb si cilindrul vietii de la pedala de ambreiaj - in sfarsit e liniste in masina. Am pus unul OEM, terminatia codului este X94 - poate e cu noroc de data asta. Cilindrul vechi il am in portbagaj, cu prima ocazie il fac bucati sa vad exact ce s-a intamplat pe-acolo.
|
kinky_boy
Threads: 44
Thanks Received: 105 in 92 posts
Thanks Given: 33
|
|
asa e cu drumurile, tot felul de denivelari pronuntate, gauri, santuri, canale, sparturi ... daca nu esti atent o termini repede. ordinarii astia de primari nici macar in campanie n-au remediat gropile, acum nu mai am nici o speranta.
la cat mai multi km in continuare
|
The following 1 user says Thank You to kinky_boy for this post:
• Wagner
Wagner
|
|
Mda, din pacate am parte de asa ceva zilnic. Vorbesc acum de zona centrala a minunatei nostre capitale, care prezinta niste strazi parca proaspat bombardate.
Sunt atent, dar nu reusesc sa le evit pe toate, mai ales ca sunt pe graba mai mereu.
Sent from my MotoE2(4G-LTE) using Tapatalk
|
Tomi
Threads: 12
Thanks Received: 65 in 53 posts
Thanks Given: 52
|
|
poti sa bagi Total 75W 80 linistit si in cutie (si eu aia am in CTR). important e sa fie original.
(LS350 ai negru sau albastru?)
|
Wagner
|
|
Pt cutie am deja 2 l de MTF3. LS350 va fi albastru. Cel de acum de pe masina e la fel si nu a facut probleme.
Sent from my MotoE2(4G-LTE) using Tapatalk
|
Tomi
|
|
de unde ai luat albastru?
|
Wagner
|
|
15-06-2016, 07:35
(This post was last modified: 15-06-2016, 07:58 by Wagner.)
Anul asta nu l-am luat inca, urmeaza azi sau maine. Anul trecut l-am luat de la epiesa.ro, daca imi amintesc bine. Care e diferenta intre ele? (am auzit ceva cum ca se fabrica undeva pe la Buzau, dar nu pot verifica informatia, asa ca pt mine e doar zvon)
L-am gasit la epiesa - aici. E greu sa imi dau seama din poza, dar pare albastru....
Aici apare cam aceeasi piesa, din sursa oficiala ...
O intrebare: ce bielete antiruliu AM ati folosit pe la masinile voastre (in general)? Am de ales intre Lemforder si TRW (astea ar fi cele mai rapid disponibile, de la niste producatori cat de cat ok).
Sambata asta urc masina pe elevator, pentru ca zgomotele venite de la bieleta vietii imi streseaza putinii neuroni ramasi...
|
Tomi
|
|
15-06-2016, 11:15
(This post was last modified: 15-06-2016, 11:18 by Tomi.)
nu e nici o diferenta intre filtre, de cand purflux au fost luati de sogefi filtrele sunt negre. cine lucreaza in honda oficial cu purflux (Italia de ex) mai are poate din vechiul lot albastre oem care au un o-ring diferit.
sunt ok si cele negre si eu tot de alea am.
bielete am TWR.
|
LIVIU_CTS
Threads: 45
Thanks Received: 115 in 107 posts
Thanks Given: 142
|
|
15-06-2016, 13:13
(This post was last modified: 15-06-2016, 13:14 by LIVIU_CTS.)
Invidia Injen Weapon-R Eibach Drag Wheels Skunk2 Magnat
|
Wagner
|
|
15-06-2016, 15:40
(This post was last modified: 15-06-2016, 17:32 by Wagner.)
Multam' de info. Pana la urma am optat pt Lemforder, din cauza timpului scurt...
LE: Nici uleiul nu va mai fi Total, va fi Motul Eco-nergy 0W30, tot din cauza de timp si stoc...
Mare parte din asa-zisii comercianti online din .ro ar trebui pur si simplu sa dispara. Ce plm pui un produs pe site cand nu esti in stare sa il aduci intr-un timp decent (nu zice nimeni sa tina stocuri fizice, dar sa aduci un produs in aprox 48H, fara livrare catre client - ma deplasez eu, ca nu-mi cade rangul)- asta ar trebui sa fie in stare oricine. In fine, nu mai continui, ca ma apuca spumele...
|
Wagner
|
|
Revin cu update: am urcat arcurile de FN2 si noile bielete pe masina - deja s-a facut liniste, nu se mai aud zgomote de la suspensie. Am mers niste km, sa vad cum se comporta - totul ok pana acum. Doar cauciucurile au cam inceput sa chitaie un pic pe anumite curbe, dar masina sta cum trebuie pe drum, nu ma duc taras. Cel mai important, nu mai am senzatia de "barca" la anumite manevre.
Cu aceeasi ocazie am schimbat si uleiurile - in motor si in cutie. Uleiul din motor era negru absolut dupa 7000 km parcursi (sau pe-acolo). Clar 0W20 de la Eneos nu e pentru masina asta, la stilul meu de mers.
Luna viitoare ii fac o verificare/revizie la instalatia AC si ar cam fi gata lista de urgente pe anul asta.
Urmeaza la rand franele, dar mai incolo (spate sunt la jumatate, pe fata la trei sferturi) - la schimbare se lasa cu discuri, placute, ce mai, tacam complet...
@Tomi: iti datorez niste scuze, te-am indus in eroare - filtrul Purflux LS350 care era pe masina era negru, la fel cum este si cel pus acum, cu ocazia noului ulei. Cel dinaintea lui, Honda OE a fost albastru - ma mai lasa si pe mine memoria
|
Tomi
|
|
nu-i stres stai linistit.
... e jale cu on line-ul. rar au pe stoc, faci o comanda cu piese pt mai multe masini si mereu sunt probleme. odata am comandat o sonda lambda si am primit un kit ambreaj...
|
|