Wagner
Threads: 4
Thanks Received: 18 in 17 posts
Thanks Given: 41
|
|
25-11-2014, 00:06
(This post was last modified: 25-11-2014, 00:10 by Wagner.)
DIn ciclul " F** - as' neamu'n c*r..", s-a uit un idiot de taximetrist pe masina mea vineri seara pe la Unirii. Am piscat un pic frana sa nu dau intr-un alt bou care mai avea un pic si se urca pe mine (mistretul nu auzise nici de semnal si nici de faptul ca de obicei se foloseste la schimbarea benzii de mers, dupa ce se asigura ca nu are nici o masina in dreapta). Eram cu gumele de iarna, niste vechituri (Dunlop Wintersport M3, DOT 4309), dar masina a inghetat efectiv pentru o secunda. In cea de-a doua, il aveam pe retardul de taximetrist in ceafa. Evident, m-am dat jos la el si l-am intrebat direct "Cum vrei sa mori? " - moment in care a inceput sa se milogeasca, cat era el de smecher. Am scapat ieftin, totusi - a deformat un pic spoilerul inferior (care este extraordinar de flexibil), dar socul a fost zdravan(mi-a amestecat un pic gandurile).
Spumele marii, e al 4-lea cretin care mi-o da la spoilerul spate pe anul asta. Jur ca sunt hetero (si nici nu ascult Gloria Gaynor sau Village People) -sa fiu sincer, intre cei 4 a fost si o patachina trista (basmuta avea si un copil in masina, care urla ca la concurs). Nu mai este nimeni in stare sa tina un cazan sau tigaie pe drum fara a face basoreliefuri pe alte masini?
Cu toate astea, ma gandesc la modul serios sa fac swapul cu frane de FN2 pe fata, chiar daca asta inseamna ca voi schimba doua trei bare pe an (spoilere, whatever..).
@Tomi: daca mai sunt disponibili etrierii, te rog, mai tine-i un pic...
Nu ascult tot timpul Rammstein, dar atunci cand se intampla, asculta si vecinii...
|
w33bb0
Threads: 26
Thanks Received: 42 in 40 posts
Thanks Given: 13
|
|
Ai tu lipici la d-astia. Pe mine m-a lovit unu' singur in spate acu' vreo 6 ani. Si-atat
2007 Civic FK2 Exec
Eibach · OMP · Summit · DIMSPORT · Injen · Megan Racing · Custom 5h1t
2003 VFR800 Interceptor
1994 CRX del Sol EH6 - SOLD!
|
Wagner
|
|
Mda, nu stiu cine le-o fi bagat in capatanile lor patetice ideea ca Civic-ul e inofensiv... Am tot stat si m-am gandit ca poate sunt eu de vina, dar concluzia este (dupa cum am mai spus) ca trei sferturi nu au ce sa caute pe sosea pana nu invata sa aiba o ramasita de bun-simt. Nu de alta, dar nivelul unui om il distingi si prin ceea ce face pe sosea.
Deja incepe sa devina un obicei urlatul catre vreun trist/trista sa lase dracului feisbucu' si sa-si conduca agregatul. Se uita la mine ca trazniti (de cele mai multe ori am dreptate).
Nu ascult tot timpul Rammstein, dar atunci cand se intampla, asculta si vecinii...
|
maruta
Threads: 18
Thanks Received: 73 in 60 posts
Thanks Given: 45
|
|
25-11-2014, 10:39
(This post was last modified: 25-11-2014, 13:12 by maruta.)
Nasol cu soferii in ziua de azi. Trebuie sa fii mai atent sa nu te loveasca altii, decat sa te concentrezi sa mergi pe unde ai treaba.
|
Wagner
|
|
Mda, a devenit obligatoriu ce spui tu. Sunt neatenti, nu cunosc "potecile", dar se baga pe diverse strazi si raman priponiti in vreo intersectie in care nu mai stiu incotro s-o apuce, samd. Multe dintre scurtaturile folosite ani de-a randul sunt acum de evitat, tocmai din aceasta cauza. Azi dimineata era tot blocat de la Unirii si pana la Mantuleasa si se statea, pur si simplu. Daca intr-o zi cu trafic "normal" de ora 8+ dimineata, trec de zona respectiva in 5 minute, azi am stat aproape 20. Iar primatele de la ratb, cand apar intre masini, produc haos, de cele mai multe ori. Au boala sa forteze semaforul de la Mantuleasa pentru a ramane apoi in mijlocul intersectiei. Iti inchipui ce strigate de lupta, injuraturi si claxoane se aud in intersectia respectiva. Ma mir ca biserica din zona mai e in picioare...
|
babaus
Threads: 1
Thanks Received: 5 in 2 posts
Thanks Given: 0
|
|
La tine e recomandat un carlig de remorcare in spate. Te scuteste de multe belele.
|
maruta
|
|
Da, buna idee...
|
Wagner
|
|
28-11-2014, 10:32
(This post was last modified: 28-11-2014, 10:33 by Wagner.)
Da si nu. Da, pentru aiuritii care vin direct pe mijlocul masinii, nu pentru cei care ma ating mai spre laterale (cei mai multi).
In fine, urmatorul care intra in mine va avea ocazia de a-mi face cadou un spoiler nou, pe care il va plati prin intermediul rca-ului(respectiv prima marita de asigurare, vezi cazul vecinei minunate cateva pagini mai in spate - cand imi vede masina parcheaza cat mai departe de ea).
|
maruta
|
|
Bai, apropo de parcare, nu stiti pe cineva care inchiriaza la un pret rezonabil un garaj???
|
Toyboy
Threads: 11
Thanks Received: 81 in 73 posts
Thanks Given: 93
|
|
Fain, se demonteazs greu plasticaraia ?
|
harris
Threads: 0
Thanks Received: 0 in 0 posts
|
|
Faina lucrare. Ai putea detalia (materiale, scule, becuri, grad de dificultate, pasii de urmat). Cind se va incalzi cred ca voi executa si eu o atare manopera. Multumesc anticipat.
|
Wagner
|
|
01-12-2014, 10:42
(This post was last modified: 01-12-2014, 22:15 by Wagner.)
(01-12-2014, 03:29)Toyboy Wrote: Fain, se demonteazs greu plasticaraia ? (01-12-2014, 08:25)harris Wrote: Faina lucrare. Ai putea detalia (materiale, scule, becuri, grad de dificultate, pasii de urmat). Cind se va incalzi cred ca voi executa si eu o atare manopera. Multumesc anticipat.
Plasticaraia pentru unitatea de sunet nu este chiar greu de demontat, dar recomand o vreme ceva mai calda. La demontare nu am avut probleme prea mari, am incalzit bine interiorul masinii, ca sa fie plasticele mai flexibile (ma rog, am uitat de doua suruburi la casetofon si injuram ca la usa cortului, ca nu stiam de ce nu iese - dupa ce le-am gasit, a fost floare la ureche). La montaj, deja trecusera cateva ore bune, lucru care s-a simtit, am reusit sa distrug un clips (deci am stat extra sa il oblojesc).
La volan, e un pic de chin, sunt multe suruburi(cel putin 12 suruburi de diferite dimensiuni) si trebuie mare grija la demontarea airbag-ului . Musai bateria deconectata (am avut o spaima ca ma voi trezi cu becul de airbag aprins in bord, dar nu s-a intamplat) . Pentru a ajunge la comenzile de pe volan, se "dezbraca" tot volanul. Piesele sunt aranjate cu logica japoneza, aka fiecare mm de spatiu disponibil este folosit si fiecare piesa se pune intr-un singur fel, fara forta. Nu intra din prima, clar nu asa se pune.
Nu stiu exact tipurile de leduri folosite (pentru butonul de power este led normal, pentru restul sunt leduri SMD). Fiecare led trebuie sa fie legat cu o rezistenta.
Unitatea de sunet vine din fabrica cu becuri normale pentru iluminarea panoului de comanda (WTF !!!). Din nou, ciudat, deoarece comenzile de pe volan sunt luminate cu leduri SMD/normale verzi.
Per ansamblu, e o lucrare dificila, dar daca operatiile se executa cu rabdare si in ordinea in care le-au gandit inginerii lor, se rezolva. Lipirea led-urilor necesita experienta puternica cu statia de lipit. Daca nu exista o mana sigura si precisa, nu va apucati de asta. Riscul de a busi iremediabil ceva pe-acolo este foarte mare.
Ma bucur ca am rezolvat in doua etape, deoarece masina nu a fost imobilizata decat cateva ore, de fiecare data. La primavara, voi rezolva si comenzile din usi, poate ma mobilizez si la izolarea fonica a lor. Din ce am simtit eu plasticele, deja am riscat mult lucrand pe vremea asta (sunt tari si casante).
|
BogdanT
Threads: 12
Thanks Received: 27 in 26 posts
Thanks Given: 16
|
|
Moaaa ce munca de chinez sarac  ) dar a iesit super fain!!!
"To be a driver you need skill, to be a co-driver you need balls of steel"
|
harris
Threads: 0
Thanks Received: 0 in 0 posts
|
|
Intradevar este mult de bibilit. Nu m-am descurajat (spun eu azi, nu stiu peste 6, 7 luni). Wagner, sper sa nu te stresez prea tare cu intrebari (inainte de a incepe). Multumesc pentru raspus.
|
Wagner
|
|
@BogdanT: nu e chiar de chinez sarac, pentru ca nu sunt multe becuri/leduri de manevrat, comparativ cu alte masini. De ex, la Hyundai si Kia sunt multe zeci de becuri - la Civic sunt max 25 - tot ce am facut pana acum. Rezultatul obtinut merita, cel putin in cazul meu.
@harris: Nici un stres, stai linistit...
|
Toyboy
Threads: 11
Thanks Received: 81 in 73 posts
Thanks Given: 93
|
|
Ok, mersi deci nu ma bag ca n-am rabdare
|
Wagner
|
|
08-06-2015, 11:41
(This post was last modified: 08-06-2015, 14:07 by Wagner.)
69970 km
La cate a patimit masina asta prin orasul minunat in care ma invart zilnic, sunt uimit (sincer) de cat de bine se tine. In afara de niste mistreti care s-au proptit la modul tandru de bara spate (sa tot fie vreo 4 in ultimul an si ceva - unul singur a lasat o cicactrice pe fagurele de jos) si evident consumul maricel (in conditiile in care merg numai la ore de varf prin centru, din pacate, asta e traseul), nu prea am ce sa ii reprosez.
Cu o exceptie - pedala minunata de ambreiaj si click-ul ei pe final de cursa, care nu se manifesta permanent, dar suficient de des cat sa imi strice pacea interioara... Am tot cautat pe net metode de rezolvare, dar se pare ca este o ceata totala. Unii spun ca e de vina mecanismul pedalei, altii ca e cilindrul..
Ma gandesc sa inlocuiesc cilindrul vietii (asa-zis master) ori cu unul OEM ori cu unul aftermarket (am gasit Sachs, BluePrint, TRW, JakoParts), dar nu sunt convins ca va rezolva problema in totalitate.
Pareri?
Pe de alta parte, as trece si pentru vara la jante de 16'' , din cauza drumurilor de la noi (si a faptului ca spinarea mea incepe sa dea semne de oboseala - nu mai am 20 ani). As da jantele mele stoc de 17 pe un set de Sedan sau de Accord de 16. Nu ma grabesc (inca nu sunt 100% hotarat), dar daca e cineva interesat, vorbim.
|
maruta
|
|
Mie mi-a disparut scartaitul de la pedala subit. Dupa ce dadusem cu tot felul de sprayuri/vaseline, reaparea inevitabil la un moment dat si cochetam cu ideea achizitionarii unui cilindru OEM, dar nu eram convins ca nu va face si acela la fel (de altfel, cei de la service mi-au spus ca este foarte probabil sa faca si cu cel nou, dupa un timp).
Cat priveste jante pe 16", nu stiu cum va schimba comportamentul 5D-ului, dar daca vrei sa iei unele foarte durabile, cele de sedan sunt extraordinare...
|
Wagner
|
|
08-06-2015, 13:56
(This post was last modified: 08-06-2015, 14:03 by Wagner.)
S-a speriat de tine 
Riscul ca un cilindru nou OEM sa aiba aceleasi manifestari in scurt timp mi se pare extrem de mare, de aceea il exclud din start (sa nu mai vorbesc de pretul absolut infernal la care se achizitioneaza- la noi sau in afara). Incerc acum sa gasesc un inlocuitor pentru "bucsile" de plastic de la pedala, cele care tin arcul. Astept un raspuns de la un atelier sa vad daca se pot realiza la dimensiunea respectiva (ma gandesc la material, bronz sau vreun aliaj de alama, inca ma documentez). Am o banuiala ca cilindrul vietii nu e in intregime vinovat de situatie (cel putin in cazul masinii mele), bazata pe faptul ca bataia in pedala (pe care o simt la picior cand trec de jumatatea cursei) se manifesta oarecum ciclic (apas de n ori pedala si se simte, la n+1, n+2 nu se mai simte nimic si tot asa). Incerc sa imi fac un pic de timp sa desfac cilindrul minunat in bucati si bucatele si sa vad ce e prin el (la service, evident).
In ceea ce priveste jantele durabilitatea e un aspect care ma intereseaza, pe langa plusul de confort adus de balonul mai mare, iar design-ul e foarte ok. Cu jantele de 17 stock pentru 5D nu am avut probleme (nu s-au fisurat, nu bat, etc), exceptand cateva zgarieturi capatate de pe la borduri, in timp (nu am fost tot timpul atent). In rest, sunt tari ca stanca.
|
|