This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Honda Civic 5D '07 Alabaster Silver Metallic

Cel mai probabil le schimb cand merg la revizie, tot la ei (peste vreo luna, o luna si un pic). Intr-adevar, prefer sa dau 20-30 lei in plus si sa tina macar 50k km.
Icon_evilNu ascult tot timpul Rammstein, dar atunci cand se intampla, asculta si vecinii...Icon_evil

Reply

Ai rezolvat cu scartaitul scaunelor?
Ai inlocuit discurile si placutele stock cu ATE-uri?

Am cautat pe topicul tau eventualele raspunsuri, dar nu le-am gasit.
civic

Reply

Nu si nu. Am scris despre scaun si geamuri pe topicul tau.
Daca tot am ajuns pe aici, sa mai destainui din viata (de cosmar) a Civic-ului meu:
-am acum pe bord aproape 65k km (mai sunt cativa, cred ca week-end-ul asta se schimba in 65k);
-nu prea am fost total convins ca sunt duse bucsile de la bara stabilizatoare(desi am afirmat o data ca sunt duse, cred ca anumite hibe in comportamentul masinii pe viraje sunt mai degraba din cauza cauciucurilor de vara, pe care le voi scoate de pe jante si arunca direct la reciclare), deci am urcat masina pe un lift si am constatat ca bucsile mai au viata in ele (prin comparatie vizuala cu o bucsa OEM noua si verificat empiric daca exista vreun joc in zona lor-am tras un pic de bara respectiva - sta la locul ei);
-zdranganitul de care pomeneam cateva posturi mai sus a fost identificat, dupa ce am tras impreuna cu un mecanic mai in firea lui de tot ce se putea trage pe sub masina - fiecare din etrierii spate "joaca"pur si simplu in culise. Acum imi vin in minte 2 posibile cauze: fie au fost montate placutele gresit la ultimul schimb, fie culisele s-au uzat pur si simplu (ceea ce mi se pare foarte ciudat, nu merg cu frana de mana trasa).
-in ceea ce priveste franele, am ajuns la 3 posibile variante (nu stiu pe care sa o aleg) : ATE, TEXTAR, TRW. Avand in vedere totalul de investit in masina, m-as orienta spre TRW sau Textar (placutele din fabrica au fost Textar si au tinut 27k pe fata si 37k pe spate), dar nu exclud nici ATE (desi am vazut pe un Accord setup complet ATE si discurile aveau o uzura maricica, avand in vedere ca erau primele placute pe discurile respective).
-n-am ajuns nici macar sa schimb uleiul (desi ar mai fi inca o luna si aprox 1000km - din 10000km sau un an), asta in conditiile in care am un service chiar langa birou si din ce am vazut, se pricep si la Honde - de fapt patronul are una.

In fine, sanatosi sa fim, restul se rezolva.
Icon_evilNu ascult tot timpul Rammstein, dar atunci cand se intampla, asculta si vecinii...Icon_evil

The following 1 user says Thank You to Wagner for this post:
  • vtin
Reply

Sa nu fi patit ca mine, mi-au pus alte suruburi la culise (alt pas) si nu se strangeau cat trebuia.

The following 1 user says Thank You to DeN1gRator for this post:
  • Wagner
Reply

Despre frane pot sa fac urmatoarea paralela:
- franele stock de pe 4d - catastrofa; schimbat discuri fata si pus placute ATE = frane impecabile, imposibil de comparat cu cele dintai;
- franele stock de pe 5d - catastrofa; probabil voi schimba tot cu ATE.
civic

The following 1 user says Thank You to vtin for this post:
  • Wagner
Reply

A mea are UPR-uri de la EBC si sunt foarte bune. Ce-i drept, sunt cele de FN2.
2007 Civic FK2 Exec
Eibach · OMP · Summit · DIMSPORT · Injen · Megan Racing · Custom 5h1t
2003 VFR800 Interceptor
1994 CRX del Sol EH6 - SOLD!

Reply

(03-10-2014, 16:18)DeN1gRator Wrote: Sa nu fi patit ca mine, mi-au pus alte suruburi la culise (alt pas) si nu se strangeau cat trebuia.
Sper sa fie asta cauza si in cazul meu. Spre marea mea rusine, nu imi amintesc daca ultimul set de placute spate (Mintex, ca altceva nu am gasit in zona/masina era sus pe elevator/un set OEM la reprezentanta era 120 eur+tva, parca) au venit si cu suruburi pentru culise.

(03-10-2014, 16:53)vtin Wrote: Despre frane pot sa fac urmatoarea paralela:
- franele stock de pe 4d - catastrofa; schimbat discuri fata si pus placute ATE = frane impecabile, imposibil de comparat cu cele dintai;
- franele stock de pe 5d - catastrofa; probabil voi schimba tot cu ATE.
Multumesc de info. In momentul asta, franele mele nu fac exceptie de la regula, sunt praf. Combinat si cu gumele de vara tot praf => trebuie sa fiu atent la frane. Daca tot e sa intru in dosu' cuiva, prefer sa intru fara masina....Owned

(03-10-2014, 19:24)w33bb0 Wrote: A mea are UPR-uri de la EBC si sunt foarte bune. Ce-i drept, sunt cele de FN2.

Asa, mah, rasuceste cutitu' in rana... Ma oftic de mor ca nu am luat eu setul de frane de la Tomi...

Reply

franele sunt in garaj, inca...

Reply

Tomi, ai si fata si spate, sau doar fata? Ca parca m-ar manca-n locu' pururi umbrit sa umblu si la alea de spate, daca s-or lipi corect...
2007 Civic FK2 Exec
2003 VFR800 Interceptor

Reply

Doar fata, din cate stiu. Oricum , mare diferenta nu cred sa fie - din cate stiu eu, franele FN2 spate sunt identice cu cele de FK2 spate. Cred ca si la EP-uri e aceeasi chestie. Mama, mama, ce te mai mananca...
Man, cand ti-am vazut ultima oara Civic-ul (la Biblioteca, de curand, tu erai pe coclauri cu motoru' ), a lipsit putin sa nu plec cu ea, din greseala, la ce ai pus pe acolo. Ce vrei sa ii mai pui?

@Tomi: presimt ca nu mai stau prea mult acolo, asta e o veste buna...

Reply

Pai in afara de un autoblocant, un final drive si o vopsea cu tot cu detailing interior si exterior (ca nu m-am ingrijit DELOC de estetica) nu prea mai am ce-i face. Dar am multi bani de bagat in mobre, mai ales cu circuitu' de la Adancata, care s-a deschis de curand. Am in plan un VFR400 de pista pentru la anu' si asta inseamna... mult. Numai carenele de pista, suspensiile, shortshifter-ul, electronica in plus, reconditionatul si reglatul mobrei sigur ma duc la patru cifre in euro, in conditiile in care pe ea nu dau mai mult de cateva sute. M-am convins ca mai am mult pana sa pot stoarce un 600RR pe circuit si nu pot sa merg pe mobre de imprumut la pista o vesnicie. Nu de alta, da' mai vor si proprietarii sa le plimbe, iar riscul de-a le da pe jos e maricel.

VFR-ul 800 cred ca va reveni la stadiul de tourer si mai am si pe ea de pus niste chestiuni in sensul asta (mansoane incalzite, parbriz touring, indicatoare de temperaturi, voltaje, prize pentru bacterie si pentru accesorii, gama de coburi de la Honda...), plus niste modificari de performanta "absolut" necesare. Sau o vand si trec la BMW Icon_smile

Asadar nu mai vreau sa pun nimic pe Civic Icon_biggrin
2007 Civic FK2 Exec
2003 VFR800 Interceptor

Reply

Un final drive n-ar sta rau, dar nu am vazut pe nicaieri de vanzare.

Daca treci la BMW pentru touring, nu pot decat sa iti recomand un R1200 (RT, cred). Am mers ca pasager pe unul acum cativa ani in Italia si m-a uns la suflet.

Reply

De la BMW as vrea fie un F650GS model 2009, fie un F800GS.
R1200RT nu-i de mine... poate peste vreo 15 ani mai vorbim Icon_smile
Iar R1200GS nu prea e prietenoasa la mersul in oras, fiind ditamai camila de povara.
2007 Civic FK2 Exec
2003 VFR800 Interceptor

Reply

referitor la frane am doar fata. la EP3 sunt foarte mici franele spate.

Reply

65750 km - prima problema Icon_yikes - becul butonului VSA s-a ars.
Caut ca o gasca de vreo 2 zile un inlocuitor fara succes. Nu am gasit decat ceaina-made leduri si nu am chef sa stau pana imi cade capul sa le astept (asta in cazul in care ajung la destinatie), chiar daca gasesc mai de doamne ajuta.
Am gasit becuri clasice (nu in .ro, aici am intrebat in cateva locuri si se uitau la mine de parca i-as fi injurat de mama) dar costa transportul de x ori mai mult decat becul in sine.

Acu' ... vin intrebarile:
-stie cineva vreun site unde sa introduc codul si sa gasesc echivalente?
-e vreun retailer la noi pe care sa il intreb de becul vietii si sa nu ma dea afara din magazin?

Codul OEM este 35301SMGE01 (sau 35301-SMG-E01) - din ce am gasit pe civinfo e un banal bec clasic soclu T3, 14V, 60mA, vopsit cu Gallus albastru (verdele de pe butoanele de Civic e obtinut in anumite locuri din becuri albastre combinate cu un difuzor de lumina galben, gen capac). Ca idee, acelasi tip de bec se potriveste si la butonul de avarie, cel putin la Civic 5D, MY 2006-2011.

Alta chestie care ma macina: Nu gasesc pe nicaieri culise pentru etrierii spate. Din pacate nici nu au cod separat (fac parte din ansamblul suport etrier+culise+suruburi de strangere etrier, care are cod, dar costa de sari in sus, in special cel OEM).
Am scris anterior ca mi s-au consumat placutele de frana pe spate foarte repede. Am aflat si cauza: au fost montate prost (la reprezentanta) - e o chestie de avut in vedere la montarea placutelor cu avertizor si pozitionarea cilindrului de pe etrier. Nu a fost respectata, deci s-au tocit rapid si cu succes placutele de pe interior. E posibil ca si randul asta sa aiba aceeasi soarta (aproape sigur). Oricum trebuie sa schimb si discurile si imi este destul de clar ca probabil voi face singur operatia respectiva, nu am vazut pe nimeni, reprezentanta sau nu, sa tina cont de aspectul asta.

Altele:
- consum mediu pe ultimii 9960 km (saptamana viitoare ii cam fac revizia) - 8,9 l/100km;
- consum mediu pe ultima saptamana numai in Bucuresti - 12l/100 km(cu gume de iarna - mai usoare decat plasticele de vara).

Reply

Becul dupa codul dat de tine, il gasesc pe la 14-15 lei cu tva la importatorii de piese. Daca e ok pretul, ti-l pot comanda, desi nu sunt sigur ca il si pot aduce. Trebuie sa faca interogare la furnizor.

Attached Files Thumbnail(s)

Reply

Multumesc mult. Acela e becul. Voi intreba si la reprezentanta daca il au in magazie. In orice caz tinem legatura,.

Reply

Da-mi marimi la culisele cu pricina si sa vad daca se potrivesc cu ceva de pe la dezmembrari Icon_wink

Reply

M-ai omorat. Nu prea am cum, sunt pe masina. Incerc sa ma uit prin manualul de service, poate gasesc ceva...
Multumesc mult de intentie.

Reply

Doar sa gasesc vreun 5d, destul de rare oricum si sa ai noroc sa fie pe masina .

Reply

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Theme © 2014 iAndrew