Toyboy
Threads: 11
Thanks Received: 81 in 73 posts
Thanks Given: 93
|
|
până acum Japonia a detestat dieselul iar Europa la îndrăgit, de ceva timp lucrurile se inversează pentru a contrabalansa valorile de noxe !
|
yulasinio
Threads: 202
Thanks Received: 182 in 174 posts
Thanks Given: 87
|
|
Greu de spus acuma cu care e mai bine, cred că trebuie să mai așteptăm vreo 10-15 ani să putem trage o concluzie. Dacă vor fi atâtea baterii în viitor poate inventează o tehnologie de reciclare/refolosire cea ce va face să fie mai "verzi" decât motorul diesel pe aceeași perioadă.
Mai e de luat în calcul și cum energia de încărcare e produsă, sunt țări care nu mai ard cărbune dar nu sunt majoritatea...
Sent from my ONEPLUS A6013 using Tapatalk
Honda nu arde uleiul, il foloseste.
|
zagado26
Threads: 1
Thanks Received: 2 in 2 posts
Thanks Given: 1
|
|
Mă întreb dacă nu e și asta o modă, la electrice mă refer, așa cum a fost și cu tabletele, e adevărat la altă scară?
|
yulasinio
|
|
Poate că e, dar lăsând la o parte discuțiile despre baterii, electricitate etc. o mașină electrică este peste una diesel/benzină din punctul meu de vedere. Este ieftin la încărcat și întreținut. Am văzut mulți cu Tesle (șod pluralul) la zeci de mii de km și nu schimbat mai nimic, ștergătoare, gume... mult mai puține componente care se pot strica față de o mașină convențională.
Am luat un scooter electric de ceva vreme, te urci pe el și te duci. Așa și la mașinile electrice, nu mai stai să ajungă motorul la temperatură, talpă direct
|
kinky_boy
Threads: 44
Thanks Received: 105 in 92 posts
Thanks Given: 33
|
|
Yula cand se termina curentu astepti sa iasa soarele sau stai la coada la incarcat? ca sa nu mai zic ca se incarca multe zeci de minute, ore etc, iar cand nu ai timp chiar o lasi in strada si iei taxiul. Sa-ti faci tu acasa ceva serios care te costa mult. Iar de plecat din oras full electric nici nu se pune problema, cel putin in Romania, dar cred ca e valabil si prin multe tari din europa. Plus ca vine iarna, stai sa vezi acum cu mergi cu 30% mai putin din cauza frigului si incalzirii.
nici la o masina noua nu schimbi nimic, decat gume si stergatoare, probabil nu asa de des. eu n-as zice ca greutatea nu se resimte la gume, bucsi, suspensii etc
|
kinky_boy
|
|
Yula pregateste 40k coco ca vine teslele  ... pe langa aspectul eco, care exista, nu vad cum iti recuperezi bani sau in cat timp fata de o masina normala care costa cu 10-15 mai putin. Asta e o discutie cum era inainte diesel vs benzina, in ce conditii renteaza sa iti iei diesel? sau electric
https://economie.hotnews.ro/stiri-it-243...odel-3.htm
|
yulasinio
|
|
Îmi place Y dar nu știu unde pun încă o banchetă în spate la cât de lăsat e acoperișul.
Sunt mult mai scumpe dar acuma că mai mulți producători intră în joc or aducă la prețuri mai mici. Dar de banii ăia iei o mașină all around, ieftin de întreținut și rapidă când trebuie. Verifică și cel mai nașpa Model 3 și vezi ce timpi are, apoi caută una benzină în aceeași parametrii
|
BogdanT
Threads: 12
Thanks Received: 27 in 26 posts
Thanks Given: 16
|
|
E plin pământul de Tesle și Zoe și aici la noi. Chiar mă gândeam la un Zoe pt oraș. Se găsesc la preturi relativ ok la mana a2a și plătești o chirie lunara pt baterie. Ideea e ca nu știu cât de fiabile sunt in timp...trebuie montat kitul ăla de încărcare pe perete...nu știu exact care ar fi costurile totale de achiziție și montare toate cele...
Sent from my moto g(7) plus using Tapatalk
"To be a driver you need skill, to be a co-driver you need balls of steel"
|
yulasinio
|
|
Din ultima ediție Top Gear...
|
yulasinio
|
|
(29-10-2020, 18:26)kinky_boy Wrote: Yula cand se termina curentu astepti sa iasa soarele sau stai la coada la incarcat? ca sa nu mai zic ca se incarca multe zeci de minute, ore etc, iar cand nu ai timp chiar o lasi in strada si iei taxiul. Sa-ti faci tu acasa ceva serios care te costa mult. Iar de plecat din oras full electric nici nu se pune problema, cel putin in Romania, dar cred ca e valabil si prin multe tari din europa. Plus ca vine iarna, stai sa vezi acum cu mergi cu 30% mai putin din cauza frigului si incalzirii.
nici la o masina noua nu schimbi nimic, decat gume si stergatoare, probabil nu asa de des. eu n-as zice ca greutatea nu se resimte la gume, bucsi, suspensii etc Nu rămâi mă fără baterie, uită-te ce range au mașinile noi. Păi cu Tesla faci 300-400 de km. Unde faci tu atât zilnic? Încărcarea se face rapid la stațiile dedicate, până intri să-ți iei o cafea, savarină e încărcată pentru o 100km. Poate că stațiile astea sunt puține acum, dar numărul lor va crește odată cu adoptarea.
|
BogdanT
|
|
In Germania in toate stațiile in care am oprit eu erau câteva "pompe" pt electrice. Că erau mai tot timpul complet ocupate asta e altă treabă...
Dpmdv, momentan, o mașină electrică nu este foarte practica pt plecat în concediu, daca iei in considerare și timpii de așteptare pt reîncărcare. Ceva EV e ok pt uzul zilnic sa mergi la birou, cumpărături, etc. Problema cea mai mare este prețul de achiziție încă foarte ridicat. Plm Honda E e 36000 euro.
Sent from my moto g(7) plus using Tapatalk
|
kinky_boy
|
|
|
kinky_boy
|
|
frumoase aston martin-urile in general, dar asta imi aduce aminte de liniile clasice frumoase de mai demult
|
kinky_boy
|
|
a reusit toyota sa faca o tiganie noua gr corolla, spatele ala zici ca e pus de un indian, o adevarata pleasca ... pacat de difuser si evacuare. si ce frumos e hatchu normal, mergeau doar cateva accente mai sportive si era perfect.
acum are si typer-ul inca un frate cu fata de lama de buldozer
|
Toyboy
Threads: 11
Thanks Received: 81 in 73 posts
Thanks Given: 93
|
|
(04-04-2022, 22:17)kinky_boy Wrote: a reusit toyota sa faca o tiganie noua gr corolla, spatele ala zici ca e pus de un indian, o adevarata pleasca ... pacat de difuser si evacuare. si ce frumos e hatchu normal, mergeau doar cateva accente mai sportive si era perfect.
acum are si typer-ul inca un frate cu fata de lama de buldozer
japoneii aia cred că se uită prea mult la filme cu buldozere ce se transforma ....Yarisul in place da 38k e mult !
|
yulasinio
|
|
Spatele pare dramatic din cauza culorii negre ce acoperă o bună parte din el. Dar grila ai față parcă e inspirată de noile bemveuri
|
kinky_boy
|
|
urat dar bun
|
yulasinio
|
|
Urat R-ul sau Corolla?
|
kinky_boy
|
|
corolla, au facut si toyo ce a facut honda cu ultimele doua typer-uri.
golf R-ul nu e chiar urat, fata aia e cam trista in rest decent, nu deranjeaza.
de abia astept sa vad type-r ul live  ... mi-ar placea una rosie, daca era mai mica era la sigur
|
BogdanT
|
|
Dmpdv, Corolla este un mare pas înainte fata de Auris, ca și design și performante si tot. Prefer Corolla decât VW sau modelele anterioare de Civic...
Sent from my SM-A528B using Tapatalk
|
|