Dragos
Threads: 2
Thanks Received: 3 in 3 posts
Thanks Given: 7
|
|
Cu vaselina e ok sa nu pui pe discuri si sa pui cu simt nu sa curga de la caldura  .
Da procedura e ca in manual cu cateva mentiuni.
Prima data scoti capaculala de deasupra casetofonului.
La displaiul de la clima scoti prima data din partea dreapta.
In rest ca in manual.
Cu lipiturile nu stiu ce sa zic cred ca au fost ceva oxidari pe acolo dar se desface ca un lego este numa clem si clemute de plastic nu e complicat.
Spray de contact si silicon am folosit ceva profi lute de aicea.
http://www.arc.ro/spray-uri-tehnice
|
The following 1 user says Thank You to Dragos for this post:
• Wagner
LIVIU_CTS
Threads: 45
Thanks Received: 114 in 106 posts
Thanks Given: 130
|
|
la ce temperatura ajung chestiile la frane vaselina aia se inmoaie si curge, mie mi-ar fi frica
Invidia Injen Weapon-R Eibach Drag Wheels Skunk2 Magnat
|
Dragos
|
|
Pe ia scria 1100 grade celsius dar se da putin pe capetele metalice ale placutelor de frana unde culiseaza pe tablite.
Si in manualul de reparatie si intretinere e chiar recomandat acest procedeu.
|
yulasinio
Threads: 202
Thanks Received: 174 in 166 posts
Thanks Given: 87
|
|
Liviu iara e Toma  si la service iti pune vaselina acolo
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 4 Beta
Honda nu arde uleiul, il foloseste.
|
LIVIU_CTS
Threads: 45
Thanks Received: 114 in 106 posts
Thanks Given: 130
|
|
(28-07-2013, 22:14)LIVIU_CTS Wrote: bah, e bine sa pui vazelina pe la frane?
(29-07-2013, 19:42)LIVIU_CTS Wrote: la ce temperatura ajung chestiile la frane vaselina aia se inmoaie si curge, mie mi-ar fi frica 
vezi vreo afirmatie de la mine?
Invidia Injen Weapon-R Eibach Drag Wheels Skunk2 Magnat
|
Dragos
|
|
01-08-2013, 20:03
(This post was last modified: 01-08-2013, 20:04 by Dragos.)
Cum era de astepta iara a facut azi dimineata fite ecranul.Si vazusem ca doar la temperaturi mai joase.
Asa ca azi dupa munca l-am desfacut iara si l-am testat pe compeonente asa am gasit adevarata problema.
Aceasta a fost primii 3 pini din partea opusa mufei cand apasam pe el acolo se aprindea.
Am trecut la treaba o lupa und aparat de lipit din ala stilou , fludor si pasta decapanta, 80 lei toata treaba.
Cu lupa am descoprit problema fisurile erau asa fine ca de abia se vedeau.
A si o mana care sa nu tremure )).
Am lipit din nou pinii am facut teste cu apasatul si e totul ok parca si lumina e mai intensa.
Deci mai mult ca sigur si la voi e aceeasi problema.
Cauza deduc eu drumurile patriei ,suspensia masinii si o chestie ce o puteti evita ,la spalatorie spunetile sa nu mai steraga ecarnul eu cred ca si la sters apasand pe el poate duce la asta.
|
yulasinio
|
|
Si tu care vroai sa dai 6000roni sau cat amar era unul la schimb.
Niste poze nu ai facut si pentru alti colegi care ar putea fi interesati?
|
Dragos
|
|
Poze din pacate nu am facut eram prea preucupat cu lipitul.
Daca vre-un coleg are nevoie de sfaturi cu mare placere.
De la demontat pana la lipt ii pot da indicatii.
Si eu ma bucur ca am scapat ieftin.
|
Wagner
Threads: 4
Thanks Received: 18 in 17 posts
Thanks Given: 41
|
|
|
Dragos
|
|
E ieftin pistolul de lipt al meu a costat 40 lei nu e cine stie ce inginerie.
|
Wagner
|
|
02-08-2013, 20:44
(This post was last modified: 02-08-2013, 23:15 by Wagner.)
Eu nu am avut noroc... E cablajul copt pe placa de baza a ecranului. In plus, am identificat 6 pini cu probleme - 1-5, si 7, in zona indicata de tine. Cand am incercat sa refac lipiturile, cablajul s-a desprins pur si simplu de pe placa. Am gasit in "cutia cu maimute" un ciocan de lipit cu varf fin si am incercat sa lucrez cu el - n-a mers.
Am facut un pic de damage. Acum imi trebuie un ciocan de lipit foarte fin (pt SMD-uri) - am vorbit cu un coleg care are experienta grea in electronica fina si o vom rezolva. In orice caz, sunt ofticat la modul grav - calitatea lipiturilor de fabrica e de toata jena.
Ca idee, am cautat dupa codul de piesa pe net si surpriza - codul 39710SMRG01 a fost inlocuit cu 39710SMRG02 (aceeasi piesa - display +masca aferenta).
Nu ascult tot timpul Rammstein, dar atunci cand se intampla, asculta si vecinii...
|
yulasinio
|
|
A fost prea cald ciocanul de lipit si de aia s-a exfoliat. Mai bine duci la cineva cu experienta ca ti-l rezolva in cateva minute.
Lipiturile de fabrica se fac in baie asa ca nu prea ai ce sa le bagi de vina. Eu gaseam lipituri desfacute in televizoare si alea nu dadea prin gropi toata ziua
|
Wagner
|
|
03-08-2013, 18:02
(This post was last modified: 03-08-2013, 18:07 by Wagner.)
Am luat si asta in calcul, adica nu am lasat ciocanul pe placa la greu (desi are 30W - cam mult, stiu). Problema e un pic ciudata, in sensul ca in jurul pinilor ecranului, cablajul era deja pocnit, iar lipiturile erau fisurate. Nu am vrut sa ma apuc sa incalzesc placa sau mai stiu eu ce tampenii.
Luni o sa am un ciocan de 8W si o sa rezolv cu el.
O intrebare totusi: ma bate gandul sa izolez zonele cu probleme dupa reparatie cu un silicon sau ceva de genu'. Mi-am adus aminte ca telefoanele Ericsson de acum mai multi ani aveau peste placa un soi de rasina, dar nu prea stiu unde sa caut.
Nu ascult tot timpul Rammstein, dar atunci cand se intampla, asculta si vecinii...
|
Dragos
|
|
Vezi ca tiam trimis linkul cu ce ai tu nevoie.
Al meu pistol e tot de 30W noroc sfaturile unui prieten.
Am folosit pasta decapanta intai pe ciocan am topit fludorul si l-am picurat pe pinul desfacut.
|
The following 1 user says Thank You to Dragos for this post:
• Wagner
Wagner
|
|
05-08-2013, 21:55
(This post was last modified: 06-08-2013, 07:42 by Wagner.)
Multumesc mult tuturor pentru sfaturi si suport. Pana la urma am rezolvat problema azi. Pe scurt, au fost mai multi pini cu probleme- au fost refacute toate lipiturile, s-a aplicat si o protectie si am pus suplimentar si o punguta minuscula cu silicagel, pentru piticii mei la creier legati de umiditate in zona placii de baza a ecranului.
Am masurat fiecare fiecare pin si fiecare traseu, pentru a depista o intrerupere sau un contact imperfect. Totul a iesit impecabil. Am facut si o mica proba de drum, fara probleme.
Sent from G510
|
yulasinio
|
|
Ar trebuie sa va deschideti atelier acuma pentru remedierea displayului la Civic
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 4
|
Dragos
|
|
 ar fi ceva
|
Wagner
|
|
06-08-2013, 07:42
(This post was last modified: 06-08-2013, 07:43 by Wagner.)
De ce nu? Reparatie si "tuning" (doar am pus silicagel => rezistenta sporita in conditii de umiditate). 
Oricum, sunt un pic uimit (din pacate, in sens negativ) de problema asta cu displayul. In primul rand, proiectarea lasa un pic de dorit. Iar executia...
Da-o in spumele marii de treaba, nu puteau sa puna si ei un fludor mai de Doamne-ajuta pe lipiturile respective? Ok, optimizarea costurilor, dar nici asa...
Daca un utilizator al masinii nu le are un pic cu tehnica, merge la reprezentanta si plateste ~400 EUR+TVA+manopera pentru unul nou? Cam da, as zice.
Bifam pe lista acest "bug" , ca nu ii pot spune defectiune si mergem mai departe.
|
Dragos
|
|
Am gasit zilele trecute cazute pe scut doua bucati de polistiren da nu stiu de unde sunt.
Codul lor este 74110-SMGA-E000-52 respectiv 51.
Stiti de unde sunt?
|
maruta
Threads: 18
Thanks Received: 71 in 58 posts
Thanks Given: 45
|
|
16-09-2013, 10:21
(This post was last modified: 16-09-2013, 10:24 by maruta.)
(15-09-2013, 10:24)Dragos Wrote: Am gasit zilele trecute cazute pe scut doua bucati de polistiren da nu stiu de unde sunt.
Codul lor este 74110-SMGA-E000-52 respectiv 51.
Stiti de unde sunt?
Codul respectiv nu pare a fi unul de piese din catalogul Honda. Probabil sunt de la antifonare sau asa ceva.
Vad ca au mai patit-o si altii, dar nu am gasit raspunsul ce piesa sa fie: http://forum.index.hu/Article/showArticl...&t=9133178
PS: un cod apropiat care incepe cu 74110-SMG-E00 ( COVER ASSY., ENGINE UNDER) este pentru protectia motorului pe dedesubt , respectiv piesa numarul 7 de aici:
Deci, cel mai probabil de acolo vine.
|
|