This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Honda civic '97 1.6 vti EK4 hatch. Thunder Grey

Imi pare rau man, bine ca esti ok masina se face ea ... cu ala cu bmw ce ai facut ?

Reply

Baieti , masina nu este in stare grava ci doar un mic buf cu ceva julituri , pe mine in schimb ma demoralizat putin toata treaba asta...

@ Adi eram pe punctul de a renunta Icon_smile. Am zis ca in primavara o sa vad exact care este directia pe care o va apuca masina si asta daca rezolv si o problema financiara substantiala.
@ Andrei : Ala cu pisica nu a avut nici o problema in a se deplasa mai departe. In fine , trebuia sa fiu mai atent cand am intrat pe banda.
PS: abia astept luna mai pentru o mica "incalzire"

Reply

Bine ca nu e rau, un pic de vopsea si e ca noua.
Parca sa indrepta catre un EK9 Icon_smile

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk
Honda nu arde uleiul, il foloseste.

Reply

bine ca totul e bine Icon_smile

EK9 For the win Feedback

Reply

Ai rezolvat cu julitura sau iti caut eu niste faruri/bari de EK9 pe aici Icon_razz

Reply

Icon_smile aia poate sa mai stea ... momentan sunt in dubii cu ceva si nu stiu ce sa fac... Este vorba de setupul pentru spate ... am reusit sa strang ceva fonduri telul fiind bara de la cusco .. dar ca sa o pot pune pe masina trebuie sa confectionez ranforsare puntii spate.
Ambele sa zicem ca sunt cam in aceeasi zona de pret.-/+ ceva. Multe despre kitul de la Mfactory nu prea stiu ... cert este ca la un momentdat l-au scos din productie/vanzare iar motivele nu le-am aflat.
Vreau si de la voi o parere.

Varianta 1 . Bara antiruliu spate Cusco de 18 mm reglabila in 3 puncte taria fiind data in raport cu cea de EK9 22 mm:
58% ~19.199mm
50% ~18.499mm
43% ~ 17.815mm

Placa de ranforsare a puntii spate o sa o bricolez
Varianta 2. Kit Mfactory ce include :
Bara antiruliu 19 mm , bielete , bucsi si placa de ranforsare a punti spate etc,

Setupul pe care l-am conceput acum ceva timp este facut sa imbine pe cat se poate condusul de zi cu zi si sesiunele de drumurile virajate montane , Este un setup gandit pentru coborare , cat mai neutru.

Reply

Mi se pare mie, sau primesti un pachet mai complet de la MFactory? Icon_smile
Nu-s tocmai niste neica nimeni cei de la MFactory. Eu voiam sa iau LSD si FD de la ei si n-am gasit review-uri negative. Intre timp stii si tu povestea, deci intelegi de ce n-am luat Icon_biggrin
2007 Civic FK2 Exec
Eibach · OMP · Summit · DIMSPORT · Injen · Megan Racing · Custom 5h1t
2003 VFR800 Interceptor
1994 CRX del Sol EH6 - SOLD!

Reply

Cred ca chestia de setup tine mult de cum vrea fiecare sa se comporte masina pe drum. De ex. cei de la Tuning Factory pe Integra nu foloseau bara antirului pe spate, nu prea au vrut sa-mi spuna motivul Icon_smile
Dintre cele doua kit-uri as alege si eu Mfactory pentru aceleasi motive spuse de w33bb0.

La o bara OEM de CTR te-ai gandit?

Reply

si eu zic ca MFactory e mai ok, in primul rand ca e complet si bolt on, iar ca performanta e aceeasi, nu cred ca o sa vrei vreodata sa o ai mai putin rigida pentru curbe Icon_smile

Reply

@ Yula , bara de CTR este mult prea rigida pentru ce imi doresc eu. 22 mm intradevar suna bine pentru track dar pe viraje montane unde inclinatiile sunt dese aceeasi treaba nu se mai aplica , masina avand un comportament diferit.
@ weebo :clar pare mult mai promitator kitul ( nu mai am dureri de cap)....
@ kinky_boy: pentru downhill spatele trebuie sa fie mai "loosie" de asta am vrut cea reglabila.

In plus suspensia pe care o am si bara se completeaza una pe cealalta ... Stiu o tin "langa" cu bara aia , motivul este simplu : Suspensia , bara cusco 18 mm spate cu 26 fata este un setup facut de tuneri japonezi de la D-Jac pentru un ek9 ce a facut furori la testare pe niste sesiuni de Touge la testare si time atack pe suzuka ca ulterior sa cedeze transmisia.
Avea 2 randuri de suspensii : una la fel cu ce am pe masina acum Icon_smile si una reglabila pe duritate cu arcuri progresive Spoon, bara cusco spate pe care nu am reusit sa pun mana la momentul acela si niste ranfortarile laterale ( fender brace ) de la SSR. Cam asta este setupul pe care vreau sa il pun pe EK.

Bara cusco este in jur de 211-220$
Kitul de la Mfactory este £160.35 link atat pentru EK/EJ cat si pentru EG

la astea se mai adauga si trasportul.

Reply

Ia-ti, omule, kitul! Icon_smile
Si, dup-aia, mai da-ma o tura Icon_biggrin
2007 Civic FK2 Exec
Eibach · OMP · Summit · DIMSPORT · Injen · Megan Racing · Custom 5h1t
2003 VFR800 Interceptor
1994 CRX del Sol EH6 - SOLD!

Reply

Ar trebui sa incerci si niste jante mai mici pe spate Icon_wink

Reply

mie-mi plac urcarile, ce setup ar fi indicat?
Invidia Injen Weapon-R Eibach Drag Wheels Skunk2 Magnat

Reply

@weebbo: cred ca asta o sa fac Icon_smile ... dar mai studiez sa fiu sigur.
@ yula : setupul de downhill este cu 205 55 15 fata si 195 55 15 spate ... cand voi pune LSD-ul si bara de rigidizare de sub puntea fata o sa fie complet setupul. Apoi astept Clio sport sa imi iau revansa ... si un duel cu un Kadett GSI
@ liviu : Depinde foarte mult de comportamentul sasiului in viraje si cum vrei sa iti raspunda... asta difera de la masina la masina ... pe langa suspensie , bara antirului , mai ai avem dimensiunea si tipul anvelopelor , geometria , barile de rigidizare , LSD etc.
Ca sa iti poti da seama iti dau unul dintre cele mai bune articole care explica pas cu pas ce ar trebui sa faci are 6 sau 7 capitole parca. link

Reply

Ai putea incerca ceva mai lat un pic pe fata, 215 sau 225 sa vezi cum sta Icon_wink

-----
Hai hui

Reply

bai cat e ala de lung, sa vad cand imi fac timp sa-l parcurg.
eu merg pe 215-40-16, geometria e neverificata, pare un 2 grate chamber pe fata pt ca e lasata mult.
mie imi place sa fie usor subviratoare cu tractiune fata. ma bate gandul sa croiesc o cuşca pt interior, sa fie si estetica, masina fiind de uz stradal (fun drive)
Invidia Injen Weapon-R Eibach Drag Wheels Skunk2 Magnat

Reply

Mfactory ....Kadett-ul e carne de tun Icon_biggrin

Reply

Pana la urma ramane kitul de la Mfactory ... pretul de achizitie al barii de la Cusco ( aprox 900 ron ) si confectionarea unei ranforsari a puntii pentru bara depaseste bugetul cu mult. Probabil in viitor o sa iau bara separat.
@ Toyboy: sper , desi la volan se afla un sofer destul de experimentat ca sa zic asa.... sper sa nu monteze LET-ul pana ne duelam.

Reply

mda , bad day .... Kitul de la Mfactory nu se mai afla pe stock ( nici nu se mai fabrica) , deci trebuie ceva custom si o bara de 19 mm :|.

Reply

Oare nu are nimeni unul pe stock ratacit?

-----
Hai hui

Reply

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Theme © 2014 iAndrew