This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Honda civic '97 1.6 vti EK4 hatch. Thunder Grey

Fara poze nu te credem! Icon_smile
Esti plecat pe undeva in wkndul asta? Lasa si tu un telefon pe PM.

Reply

Bune upgrade-uri Vali Icon_smile o sa iasa ceva special la gata. De ce vrei totusi sa te duci pe arcuri Spoon Confused

Poate ne mai arati si noua niste poze in starea ei de acum.
Honda nu arde uleiul, il foloseste.

Reply

paste fericit tuturor!

Ma gandesc la arcurile spoon pe amortizoarele astea in cazul in care vreau sa mai tai din flexibilitatea articulatiei dar sa pastrez anumite atuuri. Din ce am vazut asta ar fi varianta buna in care pot inca pastra raportul daily driving/hard driving , o sa vad curand asta dupa ce se aseaza toata masina Icon_smile. O sa fac un test run in curand si vin cu impresii. Poze .... mi-a decedat aparatul cand a aflat si el vestea cu caseta de directie... deci curand o sa fac cateva , dar momentan calitatea exterioara pare a unei masini de touring Icon_biggrin , deh traim in bucuresti.

Reply

Nici un update Confused

Reply

Vali, mai ai nevoie de piesele alea ca este unul care dezmembreaza un EK9 aici sa il intreb de ele?

Reply

Yula ai PM. Icon_wink

Reply

Update Icon_smile.
Suspensia se prezinta bine ... pot spune cu mana pe inima ca a meritat toata investitia in suspensie si kitul de bucsi . Un mic test mai hardcore am facut pe un traseu de vreo 10 km atat pe urcare cat si coborare... masina sta "blanaaaaa" Icon_smile). Trebuie LSD-ul montat si doua bari puse si pot spune ca este gata setupul. Chiar se simte nevoia unei bari antiruliu mai mari pe spate .... vedem ce ne rezerva viitorul Icon_biggrin

Am un trancanit pe fata stanga la denivelari luate la viteza mica , ce pune la treaba articulatia. Bieletele de la bara antiruliu nu stunt ( le-am schimbat) , bucsi nu pot fi ca toate sunt noi inclusiv amortizoare.Etrierii sunt stransi si verificati .... Cineva are vreo idee?

Reply

ceva joc in caseta, pivot ?¿

Reply

caseta noua , toti pivotii sunt noi , bielte , capete de bara . in mare tot ce tine de articulatie/suspensie este schimbat .... :|

Reply

rulment flansa amortizor?
Invidia Injen Weapon-R Eibach Drag Wheels Skunk2 Magnat

Reply

Pivotii i-ai schimbat? Ridica roata pe cric si trage un pic de ea vezi daca auzi ceva pacanit.

Reply

Verificat si reverificat de vreo 4-5 ori fiecare surub fiecate piulita , tras de tot ce se putea trage .... momentan e un mister ... nu reusesc sa imi dau seama de la ce este ... prietenul meu mecanic mi-a sugerat ca ar putea fi rulmentul nou schimbat care s-a fisurat la montaj si prinde in anumite puncte , dar momentan mai caut ceva din articulatie. Imi face zgomotul doar atunci cand articulatia are o cursa completa ( speed-bump la viteza 20-30 km sau denivelari ce pun la treaba suspensia/articulatia). Se aude un sunet metalic plin de parca ar lovi bieletele directie in ceva sau sunetul unui etrier care nu este strans bine pe suport si scapa la un efort mai mare. Am mai probat asta si in mers fara ajutoarele de mai sus ... cu franari pentru transalatia greutatii catre puntea fata iar in momentul cand este aproape toata gretatea transferata ( fara a bloca rotile) dau drumul la frana si atunci se aude zgomotul .... nu mereu se intampla asta .

Precizez ca tot ce tine de articulatie a fost schimbat ( bucsi , pivoti , bielete directie , capete de bara, suspensie , rulmenti fata etc)

Sugesti??? Icon_smile)

Reply

Caseta de directie ai strans-o bine? Dar cu suportii de motor cum stai? Si eu am un cloncanit asemanator, tre sa cercetez de unde provine...

Reply

Caseta este ok , toti suportii de la motor sunt schimbati cu unii OEM....

Recapitulez : bucsaraia completa , pivoti inf-sup , bielete antiruliu , bielete directie , capete bara, rulmenti , suspensie, caseta directie , discuri frana , placute ..... rezultatul: Clank-Clank = Epic LOVE Icon_biggrin

Reply

Da, dar ai verificat prezoanele de la suporti? La mine, de exemplu, ala mare din spatele motorului s-a slabit in timp dar asta mai mult din cauza vibratiilor, deoarece le-am rigidizat cu insertii din poliuretan.

Reply

Eu ma duc pe placutele de frana, am avut si eu ceva asemanator, in momentul cand franam sau dupa franare se auzeau niste pacanituri. Au joc placutele de frana in suportul de la etrier?

Reply

(01-08-2011, 00:42)LauX_LauX_LauX Wrote: Da, dar ai verificat prezoanele de la suporti? La mine, de exemplu, ala mare din spatele motorului s-a slabit in timp dar asta mai mult din cauza vibratiilor, deoarece le-am rigidizat cu insertii din poliuretan.

+1 si eu am patit la fel Icon_wink

Reply

M-am uit ieri pe sub ea , am mai strans niste prezoane dar degeaba, tot asa face. O sa analizez azi daca e din cauza placutelor, probabil le-am polizat prea mult... eu am lasat 2 mm intre placuta si etrier ca se mai dilata la temperaturi foarte mari si sa nu intepeneasca. FBL-urile cam scartaie, cred ca le bag niste pasta...

Reply

Borna 216000 Km

Ulei Amsoil 5w40
Ulei cutie MTF3
Filtru ulei HAMP
Filtru aer
Filtru polen
Curatat IACV
Curatat Clapeta
Curatat Injectoare
anvelope Kumho Ecsta spt Ku31

Si la lista "still to come" stagneaza :

autoblocantul ,
bara antiruliu spate de 18 reglabila cusco cu intarirea puntii spate
bara rigidizare fata (cea de jos) wiechers sport
Volan EK9
Kiturile aero
si probabil un SRI J'racing cu o evacuare la 2,5" ( 57.3)

Sper ca in curand voi incepe sa bifez incet incet din lista ce am de facut.

Reply

Multi inainte Vali fara incidente. De ce optezi pentru tipul ala de filtru?

Reply

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Theme © 2014 iAndrew