Wagner
Threads: 4
Thanks Received: 18 in 17 posts
Thanks Given: 41
|
|
|
maruta
Threads: 18
Thanks Received: 73 in 60 posts
Thanks Given: 45
|
|
Am fost azi cu o Dacia MCV la vulcanizare. Tragea stanga...nu prea tare, dar tragea. Cei de acolo mi-au spus ca trebuie sa-i fac geometria. Au facut-o si, supriza, era buna. Au zis ca e de la vreun cauciuc si ca nu am ce face decat sa rotesc cumva rotile (la nimereala). Am schimbat rotile fata, stanga cu dreapta, si acum totul e OK.
La tine tind sa cred totusi ca e din geometrie daca face si stanga si dreapta...
|
Wagner
|
|
Da, si eu cred la fel, desi cu rotile de iarna nu am avut probleme (mari).Nici n-am mai facut de ceva timp geometria.
Sent from my WM8 using Tapatalk
Nu ascult tot timpul Rammstein, dar atunci cand se intampla, asculta si vecinii...
|
Delphi
Threads: 3
Thanks Received: 28 in 27 posts
Thanks Given: 11
|
|
Deci cum e pana la urma? Ai investigat ce trebuia investigat?
|
Wagner
|
|
23-04-2014, 09:23
(This post was last modified: 23-04-2014, 13:36 by Wagner.)
Dap, ieri.Verificare gratuita la Asko: masina e in parametri (ca de obicei). In primul rand am schimbat rotile fata stanga cu dreapta. Directia si-a revenit la normal.
Prima concluzie: uzura inegala a gumelor, combinate cu varsta lor (mult) inaintata. Primul task: gume de vara noi.
A doua concluzie: bucsile de la bara stabilizatoare cer schimbarea. Al doilea task: se rezolva.
A treia concluzie (nu e o noutate): discuri frana pe duca. Al treilea task: frane noi, la consumarea placutelor actuale.
In rest, sunt toate ok - directie, frana (cu toata starea ei de mizerie) electrica, fluide si ce au mai verificat pe-acolo.
M-a intrebat Alex: "Mai tii masina, nu o dai?" . I-am raspuns instant: "Da, evident, chiar daca am ceva bani de bagat in ea. Merita, dupa aproape sapte ani in care am bagat practic doar benzina si consumabile. Ramane in familie, chiar daca ma gandesc deja de ceva vreme la un Accord" (din pacate, ma voi mai gandi inca ceva vreme, vedem cum evolueaza lucrurile).
Am facut o lista cu tot ce ar trebui bagat in Civic in urmatorii 3 ani si totalul e maricel. Fara fite, doar piese pentru care va veni vremea schimbarii in intervalul asta, impozite and shit.
Nu ascult tot timpul Rammstein, dar atunci cand se intampla, asculta si vecinii...
|
Delphi
|
|
Bravo, bine ca s-a rezolvat fara alte "investigatii" mai serioase. Doamne, cat imi place cuvantul asta "investigatii"...
|
Wagner
|
|
23-04-2014, 13:35
(This post was last modified: 23-04-2014, 13:39 by Wagner.)
In primul rand suna foarte "oficial" si in al doilea rand suna un pic inspaimantator, te duce cu gandul la cine stie ce probleme (grave, evident). Deocamdata, senzatia data de masina in ultimele 24 ore este una foarte buna. Pe scurt, "imi spune" ca are nevoie de cateva lucruri ca sa ma poata duce in bune conditii mai departe. Asa ca, deocamdata (pana la schimbarea gumelor, in primul rand) trecem pe modul "elegant" (fara viteze mari, fara vitejii, etc). Dupa ce rezolv cele de mai sus, mai aplicam (daca situatia o cere, evident) si modul "smuls". Cu ocazia schimbarii gumelor, vreau sa ies pe autostrada si sa ii fac si un ECU reset.
Cu ocazia Pastelui, am mers prin oras (inclusiv ieri) cu un consum de aprox 8.4 l/100km - s-a circulat lejer, chiar daca erau ceva masini pe drum. Cand nu merg bara la bara sau cu opriri la fiecare semafor, scot niste consumuri de ma minunez (imbucurator de mici).A nu se intelege ca dorm pe drum, incerc sa merg cat mai "cursiv" si uneori imi reuseste. Ma descurc mai greu cu Dra Wagner, care a inceput sa ma intrebe: "Tati, nu mai mergi tare? De ce?".
|
Delphi
|
|
Pai nu asa ti s-a recomandat? Ca trebuie sa investighezi?
Spune-i si tu copilului ca ai inceput sa imbatranesti...
|
Wagner
|
|
23-04-2014, 14:55
(This post was last modified: 23-04-2014, 14:56 by Wagner.)
|
LIVIU_CTS
Threads: 45
Thanks Received: 115 in 107 posts
Thanks Given: 142
|
|
Ca te-a luat nevasta tanara pt bani :p
Invidia Injen Weapon-R Eibach Drag Wheels Skunk2 Magnat
|
Wagner
|
|
|
Delphi
|
|
23-04-2014, 19:39
(This post was last modified: 23-04-2014, 20:16 by Delphi.)
(23-04-2014, 14:55)Wagner Wrote: Am "investigat"...  Asa si trebuie sa faci. Ia si niste scheme de sigurante si circuite electrice si verifica-le (adica fa niste "investiogatii").
(23-04-2014, 14:55)Wagner Wrote: Copilul deja rade de mine, ca am barba aproape alba, iar parul (atat cat mai e) devine din ce in ce mai gri. "Mami e frumoasa, tati e batran si urat" - de asta ce mai zici? Ce sa zic? Copii sunt inteligenti in mod natural. Pe urma ii tampim noi, astia maturi.
PS: si eu sunt inteligent, n-am zis acelasi lucru? Ai trecut de 25 de ani? Gata, ghetutele in cui... esti deja pe panta descendenta.
Serios vorbind - si sper sa nu te superi ca-ti poluez topicul - astazi, carand niste bidoane de apa de 19 litri, mi-am adus aminte de vremurile cand trageam de fiare si faceam biceps cu 25 de kg (in fiecare mana). Acum am fost fericit ca n-am facut hernie...  Deci, cam asta este, in principiu.
|
Wagner
|
|
24-04-2014, 06:03
(This post was last modified: 24-04-2014, 09:07 by Wagner.)
Da, cam asa este, a trecut de multicel varsta de 25. Inainte urcam 7 etaje fara sa simt, cu sacosele in brate (mergea liftul cand avea el chef). Acum stau la etajul 4 si gafai ca foca atunci cand ajung in fata usii.
Cine stie, poate sunt eu in faza de negare...
LE: Ce poluare de topic??? Unde?
Sent from my WM 8.1 device.
|
Wagner
|
|
23-05-2014, 13:27
(This post was last modified: 23-05-2014, 13:34 by Wagner.)
Un nr interesant(pentru mine, cel putin) de km si un consum pe masura mizeriei de trafic din centrul minunatei noastre capitale:
Sent from my WM 8.1 device.
|
Delphi
|
|
Eu am 10,8% pe cca. 200 km. A fost si mai rau, ceva de ordinul 11,4%...
|
Wagner
|
|
Acum e mai putin, deoarece am avut noroc de semafoare verzi si cate un pic de spatiu. De obicei, sta undeva la 11,2-11,5%.
|
Wagner
|
|
27-08-2014, 11:05
(This post was last modified: 27-08-2014, 11:13 by Wagner.)
Ca de obicei, un praf crancen pe topicul asta...
Mare lucru n-ar fi de mentionat, oricum, agregatu' inghite km cu succes in ciuda starii (deja) precare de sanatate.
Dupa 2700 km parcursi in concediul asta, nu pot decat sa imi iubesc mai mult masina. S-a comportat exemplar. 
Urgentele (pe scurt, desi tot ce am de facut la masina pentru mine e o urgenta, dar sunt impiedicat de diversi factori):
-bucsile de la bara stabilizatoare sunt duse (se vede cu ochiul liber). Acum se pune intrebarea: OEM sau aftermarket? Am gasit bucsi Yamato la un retailer online de la noi. Merita riscul? Are cineva formata o parere despre marca asta? Ma gandeam si la Febest, dar la noi nu le gasesc de nici o culoare, iar in afara dureaza destul de mult transport and shit.Bucsile OEM sunt pe masina de 64000 km.
-de cateva saptamani bune se aude un zdranganit sub masina la trecerea peste anumite denivelari. Nu stiu daca il pot lega de punctul anterior sau provine de la vreo tabla (scut termic de la evacuare) sau plastic (desi mie-mi suna mai mult a tabla). Am tras de ce am putut pe-acolo, dar toate par a fi la locul lor (n-am gasit o rampa sa ma bag cum trebuie sub masina)
-bucsile de la brate (ambele parti fata) sunt imbatranite. Inca isi fac treaba, dar trebuie sa le am in vedere. Am gasit la o cautare doua variante posibile: sa le cumpar cu tot cu brate sau separat. Daca le cumpar separat, trebuie sa vad si cine le pune pe masina (e posibil la reprezentanta sa ma flituie); 
-cauciucurile de vara sunt la capatul vietii (am riscat mult plecand in concediu cu ele pe masina si colac peste pupaza au aparut si niste cheltuieli neprevazute spre sfarsit de concediu care m-au faultat destul de serios); 
-la franare am inceput sa observ fenomenul "nose diving" - deci trebuie sa fac si niste teste de suspensie - simt niste amortizoare noi in viitor;daca tot va fi cazul, parca as schimba si arcurile cu unele Eibach sau macar cu unele de type-R (in ambele cazuri, ma gandesc sa cumpar amortizoare pentru Type-R) 
-la urmatorul schimb de placute, clar trebuie si discuri pentru ambele punti (ma oftic maxim ca am ratat setul de frane de fata de EP3);in plus, trebuie curatati etrierii (combinat si cu un schimb al garniturilor - nu am gasit aftermarket, iar cele OEM sunt nesimtit de scumpe, ca de obicei), schimbat lichidul de frana;:
Cat de curand vine si revizia (am parcurs pana acum 8500 km de la revizia precedenta - uleiul Motul Eco-nergy 5W30 si-a facut treaba regulamentar).
Tragand linie, ma asteapta un bairam de zile mari.  
|
bgdsta
Threads: 1
Thanks Received: 7 in 7 posts
Thanks Given: 4
|
|
Sfatul meu, nu inlocui daca nu e neaparat. Aici ma refer la bucsile de la brate, despre care zici tu ca-s imbatranite. Orice ai pune, OE sau AE, nu se compara cu cele de fabrica, nu tin la fel de mult, asa ca mai lasa-le pana crapa sau cedeaza.
La fel si la etrieri, parerea mea sa nu umbli in ei decat cu cu un spray de curatat frane si cam atat.
Eu am 61000 km dar nu am niciuna din problemele tale, am fost mai norocos.
|
Wagner
|
|
Din km mei parcursi, destul de multi au fost facuti in conditii urate de drum (calitatea de toata jena a drumurilor de la noi). Am incercat sa protejez masina cat am putut, dar nu mi-a reusit in totalitate...
Pe la frane am mai dat cu spray, de cate ori mi s-a parut mizerie, in afara reviziilor. Toate placutele (OEM majoritatea) au lasat un praf infernal de-a lungul timpului.
Dupa ce am cumparat masina si am inceput sa ma documentez mai amanuntit in legatura cu ea, mi-am dat seama ca problemele care pot aparea la ea intr-o tara cu apa calda la x km, la noi pot aparea la x-y km cu y intre intervalul 10000 si x, in functie de diversi factori.
Nici sa nu ai problemele mele sau altele iti doresc.
Multumesc de sfat!
|
DeN1gRator
Threads: 13
Thanks Received: 50 in 46 posts
Thanks Given: 7
|
|
Bucsile de la bara stabilizatoare le-am schimbat si eu, au fost 94 lei la ASKO, eu zic sa mergi pe OEM ca nu-s asa scumpe.
|
|