Romarshall
Threads: 3
Thanks Received: 16 in 16 posts
Thanks Given: 8
|
|
Salutare everybody 
demult n-am mai postat pe aici.
Civicania e in regula si merge ceas, se apropie azi-maine de 182.000 km si trebuie sa-i fac schimbul de ulei si filtre, in rest nimic de facut la ea ... benzina si solutie de parbriz sa dau la o parte mustele.
Ma puteti ajuta cumva cu niste info? Am 4L de ulei Motul 7100 10w40 dar e de motocicleta. E vreo diferenta intre 7100 10w40 de motocicleta si 6100 10w40 de masina. Pot sa folosesc uleiu de moto in motorul de masina?
You can turbo a vtec but you can't vtec a turbo.
|
yulasinio
Threads: 202
Thanks Received: 174 in 166 posts
Thanks Given: 87
|
|
Cred ca cel mai bun sfat il iei de la Vali ca el a studiat uleiurile.
De ce nu incerci sa il dai la cineva cu motocicleta si sa iti iei altul.
Honda nu arde uleiul, il foloseste.
|
LauX_LauX_LauX
Threads: 40
Thanks Received: 23 in 20 posts
Thanks Given: 6
|
|
Diferente foarte mari nu ar fi, luand in vedere faptul ca motoarele Honda sunt destul de turate. Eu am pus la ambreiaj si frana Dot 5.1 ce se pune la motociclete si e in regula.
|
yulasinio
|
|
E vorba de compozitia uleiului si propietatiile lui, sistemul de franare e la fel deci nu e diferit de la masina la motocicleta.
|
Romarshall
|
|
Din cate am citit eu, diferenta este mica. Cica uleiul de motocicleta ar avea niste adivi care ajuta la o lubrifiere mai buna si care ajuta la racirea ambreajului si pinioanelor din cutia de viteza intrucat motorul si cutia de viteze impart acelasi ulei. Totusi cred ca cel mai bine ar fi sa astept pana fac rost de ce zice japonezu ca e bine sa pun.
|
Romarshall
|
|
13-07-2011, 16:42
(This post was last modified: 13-07-2011, 17:26 by DeN1gRator.)
Un mic update la thread. 
Civicania e aproape de 183.000 km. Cu aceasta ocazie a primit un schimb de ulei. I-am pus din nou Motul 6100 10w40 cu filtru de ulei Mann. A mai primit si un filtru de combustibil Nipparts. Acum doua zile i-am revopsit stergatoarele ca aratau jalnic, i-am dat toba de mijloc (handmade) jos pentru a o vopsi cu negru mat termorezistent (a iesit boboc  and I'm proud of it). Am verificat bujiile, ocazie cu care nu s-au constatat nereguli. Ieri masinuta a trecut cu brio ITP-ul si pentru 2 ani sunt linistit din punctul asta de vedere. I-am planificat si o antifonare vara asta dar sa vedem cum stam cu bugetu' dupa concediu. Inca nu i-am umblat la uleiul din cutie si v-as intreba la cati kilometri ar trebui schimbat uleiul din cutie si ce ulei as putea folosi?
Thanks
LE: Masinuta merge excelent la cei 16 ani ai sai. Inca o data spun ca sunt multumit de ea si ma gandesc la faptul ca daca nu era benzina asa scumpa (pentru mine cel putin) as fi pus mult mai multi km la bord doar asa de fun, pentru ca si dupa cei doi ani impreuna, pe care-i implinim in Septembrie, o calc cu acelasi entuziasm ca in prima zi.
|
yulasinio
|
|
Simioane sa ai parte de ea in continuare si sa te bucuri de ea cat mai mult timp de acum incolo.
Eu uleiul de cutie il schimb odata la doua schimburi de ulei de motor, folosesc MTF3 de la Honda. Dar stiu ca in Romania e foarte scump litru (era anul trecut) asa ca o sa incerc sa trimit niste ulei acasa in urmatoarea perioada
|
Romarshall
|
|
Mersi Yula.
Daca reusesti sa trimiti si luna viitoare as lua si eu pt. a mea. Luna asta s-au inchis achizitiile pt. masina.
|
yulasinio
|
|
Nu promit nimic pentru ca nu stiu daca ajung la Honda in timp. Daca ajung si am bani poate cumpar un butoi de 25L sa il trimit acasa
|
Romarshall
|
|
No .... ceas.
|
Wagner
Threads: 4
Thanks Received: 18 in 17 posts
Thanks Given: 41
|
|
@Yulasinio: daca poti trimite ulei MTF3, ma voi abona si eu. Vreau sa il schimb la mine in FK2 in viitorul nu foarte indepartat.
Sorry de offtopic.
Nu ascult tot timpul Rammstein, dar atunci cand se intampla, asculta si vecinii...
|
Romarshall
|
|
30-08-2011, 18:09
(This post was last modified: 30-08-2011, 18:11 by Romarshall.)
Masinuta a implinit 185000 km si merge foarte bine. Weekendu' trecut am fost pe Transfagarasan ( unde am intalnit un EP3 negru cu portocaliu cu nr. TM-xx-CTR cu care m-am intalnit si in Sibiu si am schimbat 2 vorbe la KFC in parcare.) Am urcat din Cartisoara la Balea Cascada de 2 ori, ambele dati cu zambetu pe buze asa  , dupa care am urcat la Lac iar mai apoi am coborat catre Vidraru. Pana la Balea Lac drumul e foarte bun, de acolo in jos catre Vidraru e ciuruit complet, iti f*ti masina  . Hondica s-a comportat excelent. Inca nu i-am schimbat uleiul in cutie si v-as ruga sa ma ajutati daca stiti cumva ce cantitate intra intr-o cutie de EJ9, eu m-am tot uitat pe net si n-am gasit. (thx) Din punct de vedere estetic, masinuta nu sta la fel fel bine. S-a matuit destul de urat capota si undeva au aparut 2 pete rotunde, adica pare a fi culoare originala nematuita care iese in evidenta in contrast cu capota matuita. Oare daca incerc sa-i dau un polish voi reusi sa uniformizez culoarea si sa o apropiu cat de cat de culoarea masinii sau v-a trebui revopsita? Precizez ca a mai fost polishata prin toamna lui 2009.
|
yulasinio
|
|
Ulei in cutie intra cam ~2.2L ca sa sti cand ai ulei destul in cutie torni pana incepe sa curga pe la busonul de golire si atunci e destul.
|
Romarshall
|
|
Am inteles. Tre sa vb cu Aurel sa vad poate mai are vreo 200 de ml. Thanx for the tip.
|
yulasinio
|
|
Pai zi sa iti dea sa ii ai dar poate nu ai nevoie. Vezi ca masina trebuie sa fie la nivel cand bagi uleiul in cutie
|
Vali_Lj
Threads: 15
Thanks Received: 28 in 24 posts
Thanks Given: 13
|
|
In cutiile SOHC intra 1,8  . Doar la DOHC intra 2.2-2.3
|
Romarshall
|
|
Perfect. Mersi de info Vali.
Yula... schimbul il fac cu masina pe canal sau pe elevator deci nu-i bai
Mersi fain.
|
Romarshall
|
|
03-09-2011, 21:04
(This post was last modified: 06-09-2011, 14:30 by DeN1gRator.)
Astazi mi-am facut putin timp pt. ascutitoare si i-am schimbat uleiul din cutie. Cel vechi nu arata rau deloc dar avand in vedere ca nu stiam cat e de vechi cred ca am procedat bine ca l-am schimbat. Totodata am rugat o persoana avizata in ale mecanicii sa arunce un ochi la bucsile de la bratele spate pt. ca mi se parea ca atunci cand dau in cate o groapa aud un sunet "metalic" . Am primit vesti proaste: bucsile de la ambele brate din spate sunt cam uzate si trebuiesc schimbate. Se pare ca antifonarea din toamana asta, ce o aveam in plan pt. ascutitoare va trebui sa mai astepte  .
|
yulasinio
|
|
Daca tot faci bratele spate atunci fa si antifonarea ca iarna e numai dupa colt si nu vrei sa regreti in primavara ca nu ai facut-o
|
yulasinio
|
|
Apropo cat ulei a intrat in cutie?
|
|