This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Civic EK4 Vti Burning Red Pearl

poate prinzi si tu o reducere ceva de sarbatori sau daca crezi ca e ok 10% poti sa folosesti discountul de pe http://civictype-r.co.uk/forum/viewtopic...0&t=267421

We have a new discount offer to members of the forum.
You can now get 10% OFF + Free Shipping for MeisterR coilovers simply by using the voucher code provided!

[b]How to order?  Price?
[/b]

Ordering couldn't be easier.  Simply place your order at the MeisterR website ( http://www.MeisterR.co.uk ) and check out using the secured webshop.

All you have to do is enter the voucher code below during checkout and your discount will be automatically calculated.

Just put in the voucher code CTROC during checkout to get your discount... Simple!  Icon_smile 

*Free Shipping for UK Mainland, Highland, and Island. (Exclude Jersey / Guernsey).

Reply

N-ai incredere în eibach dar mergi pe ta tecnix .... ? Nu mai zic nimic .... Mă scuzi ca ti-am recomandat ceva ok, dată viitoare nu mă mai bag ca musca în lapte Icon_wink

Reply

Scuze, nu am vrut sa sune asa, apreciez faptul ca ma ajuti cu un sfaturi. Am intrebat in ideea ca poate te referi la alt kit, iar daca vorbim de acelasi lucru, eu am scris doar ce am citit despre ele(nu am avut ocazia sa conduc o masina care are asa ceva) si ca ma tem sa nu fie prea moi(asta am vrut sa zic ca prin faptul ca incearca sa faca doua lucruri-performanta si confort- care dupa parerea mea nu se prea impaca).
     Momentan merg pe Ta-technix, dar asta nu inseamna ca am incredere in ele. Tocmai din acest motiv v-am cerut sfatul.

Imi cer scuze daca te-ai simtit jignit/atacat/etc, nu asta am intentionat.

Reply

Liviu merge pe eibach, eu am avut la coupe pro kit, depinde ce vrei, o să stea masina bine pe curbe sau să o cobori pentru poze ?
Vezi kayaba, fac amortizoare foarte bune la un preț decent Icon_wink

Reply

Clar ca obiectivul e sa o fac sa mearga bine, pentru facut poze cu masina parcata e buna si cea pe care o am acum.

Am gasit ceva Bilstein B6 la pret ok (500 de euro amortizoarele). Diseara vreau sa ma documentez si sa vad care e diferenta dintre b6 si b8. Totusi, daca ma poti lamuri, ei spun ca amortizoarele respective se pot pune pe ej9,ek3,ek4 dar totusi intre masinile astea e ceva diferenta (intre ej9 si ek4 cred sunt undeva la 150 de kg diferenta). Se pot comporta amortizoarele astea + arcuri eibach la fel?  Nu cred ca suspensiile OEM pentru ej9 si ek4 sunt identice.

Reply

Diferenta o fac arcurile, si grosimea spirelor în rest totul e la fel.

Reply

mergi pe bilstein b8. eu asta am pe del sol. am mers cu ea pe traseu de coasta. cu pro kit e mega ok daca nu esti racer. si cand spun asta, ma refer ca mergi chiar tare pe curbe, ca ai gume care sa te tina si frane care sa-ti dea incredere. daca mergi asa, iti trebuie ceva arcuri mai tari, poate h&r. daca nu, mergi linistit pe pro kit. sta masina bine, isi face treaba MEGA bine pe drumurile din oras....un compromis ideal as zice.
cum spuneam, B8 e fabulos, nu cred ca poti avea ceva mai bun de la o suspensie fixa.
pe civic am amortizoarele stock cu pro kit si de fiecare data cand ma imi imaginez ca mi-ar place sa fie masina mai fixa pe viraje, ma calmez ca as rupe-o prin clujul lui boc.
Invidia Injen Weapon-R Eibach Drag Wheels Skunk2 Magnat

Reply

Din pacate, pana acum acum am gasit B8 doar pentru coupe (desi nu stiu daca chiar difera) iar pentru hatch doar in UK si scumpe tare(peste 120 de lire bucata). Mi-e ciuda ca pentru EG am gasit si B14 (la 800 de euro), dar nu cred ca potrivesc pe EK (cel putin pe spate stiu ca difera marimea surubului de jos).
      Intre timp am abandonat ideea cu TEIN, am dat cateva mailuri si toate kit-urile aveau spring rate-urile destul de aiurea(6/3 sau 8/4).
      In schimb am dat de astea http://www.ebay.com/itm/Progress-Coil-ov...iy&vxp=mtr care s-ar incadra in buget si sunt laudate cam peste tot unde am citit despre ele. Spre deosebire de TEIN sunt progresive si nu stiu cat de imprevizibile or fi pe curbe. Apropo, Eibach-urile sunt lineare sau tot progresive? Am cautat si parerile sunt impartite..

Reply

Poti pune suspensie de eg pe ek, iti trebuie doar o saiba la urechea de prindere pe brat Icon_wink
Ti-am zis, diferenta la ele e arcul in sine, el e cel care suporta greutatea masinii, amortizorul doar opreste din extensia lui.
Ce vedem la coiloverele de buget, majoritatea venite din China sau taiwan, sunt reglaje doar pe compresie, când acolo chiar nu e nevoie de așa ceva, arcul fiind cel care lucrează pe compresie.
Îți iei ceva coilovere ieftine, cu arcuri mai tari, ca 8/4 îs moi, nici nu vrei să știi ce se întâmplă când pui duritatea la amortizor la jumate, iar împreună cu arcul de 10/12, dacă nu ești pe track, sări ca o albinuță din pom în pom....mai adaugi și starea drumurilor de la noi si se pot întâmpla lucruri urâte.
Asta ti-o spun din experiență.
Koni de exemplu lucrează cu reglaje doar pe extensie și deja aici vorbim de altceva.

Reply

Eu stiam ca e invers cu suspensiile de EG/EK, pentru a pune pe EG suspensie de EK am avut nevoie de doua reductii puse in urechile amortizorului pentru ca am folosit un surub mai mic (cel de EK nu intra prin brat). Invers cred ca ar trebui ori sa largesc gaurile de pe amortizor sau sa gasesc alte bucsi pentru brat (nu stiu daca se poate)..
      Nu as vrea sa pun 10-12 (nici nu ma gandeam la asta), dar la Tein mi se pare un pic mare diferenta fata spate. Doar la ei au vazut diferente asa de mari si nu inteleg de ce.
      De exemplu, daca gaseam tein cu 7/5 ... Mai trebuie sa adun informatii, ma enerveza ca iti sunt prezentate doar chestii de fatada si greu gasesti ce e important. Deocamdata am gasit despre eibach-urile recomndate de voi:
Eibach ProKit - 290F/190R (P/P)
H&R Sport - 330F/280R (P/P)
Eibach Sportline - 310F/275R (P/P)

Despre reglajul la StreetAdvance, ei zic ca e si si:
*16-way damping adjustment (compression & rebound together) using our new Advance Needle design, enabling a wider damping force adjustment range. An increase of over 200% from the Super Street dampers!

Reply

pro kit sunt progresive si e cam singura varianta normala pentru daily car dupa parerea mea. pe crx am liniare pt ca aia e "de dat" si la mers f tare pe viraje nu-mi place cum face schimb de mase. le-am dat jos si sunt pe masina lui laux acum, care e f multumit de ele.
nu te sfatuiesc sa mergi pe liniare dure pe strazile noastre daca e singura masina. o sa iti dea flashuri loganele Icon_smile
la arcurile porgresive nu o sa gasesti duritatea niciunde, pt ca...sunt progresive, au valori diferite in f de amplitudinea comprimarii. doar cele liniare au valori date de producator, lesne de inteles de ce.
deci daca in momentul de fata iti faci viata cu masina asta, pune-i un pro kit (nu simteam nici trecerile peste gurile de canal) cu bilstein, apoi, cand o ajunge batranica masina de weekend, poti abera cu suspensii reglabile mai dure.

Reply

Totusi, am gasit ceva valori si pentru progresive(le-am pus mai sus),  ma gandesc ca fac ceva medie sau ceva de genu'. Civicul e singura mea masina, mai are prietena un polo si le folosim cam 50-50. Oricum, nu as vrea sa schimbam raportul, nu imi place masina aia nici cum. Oricum din moment ce ma dau pe circuit/VTM nu are rost sa pun o suspensie care sa ma faca sa imi scot masina o data pe luna din garaj pentru o sedinta de masaj.

Reply

ratele la arcuri progresive sunt niste inventii. cum am spus, la comprimari diferite are valori diferite. media n-are nici o importanta, ca nu valoarea mediei lucreaza. stiu asta pt ca si eu m-am batut de aceleasi probleme cand mi-am cautat arcuri.
pune eibach pro kit si daca nu gasesti bilstein, mergi pe koni.
din ce vad la bilsteinurile mele, poti largi gaura si pui o piulita la surub (este o piulita sudata pe "furca" telescopului pe care o largesti si nu mai are rol) sau refaci filetul la dimensiunea dorita .

Reply

Se poate monta suspensie de EG pe EK, nu si invers. Furca amortizorului spate e mai inchisa la EK decat la EG cu vreun centimetru. Teoretic se pot pune amortizoare de EG pe EK cu distantiere (TaTechnix au un singur model pt EG/EJ/EK si au distantierele in pachet) dar mai e o problema... La inaltime "stock" partea superioara a bratului loveste in interiorul furcii amotizorului, iar la soc mai mare risca sa desprinda furca de corpul amortizorului. De problema asta m-am lovit personal, iar solutia a venit cand am pus bratele spate de la skunk, ce ofera mult spatiu de manevra.

Reply

da-i cu flexu' Icon_smile

Reply

Stiu ca sunt ceva diferente intre ele, oricum nu as fi prea incantat sa iau o suspensie noua si sa o adaptez. Oricum e bine de stiut Icon_biggrin

Intre timp, am discutat cu prietena mea si pana in vara vom lua o masina pe care sa o folosim amandoi in locul atelajului VW POLO(ca deh..s-a saturat si ea de 1.4 mpi 60 de cai). Asadar, nu cred ca mai are rost sa fac vreun compromis pentru confort pentru maxim 2-3 luni (oricum nu pun sus suspensia pana la primavara), iar in timpul ala vom trage de polo care oricum ne e mai la indemana.

Asadar, batalia finala e intre:

-PROGRESS CS-II (350-350 dar sunt progresive, si dupa cum zicea si Liviu nu stiu cum au calculat valorile alea)
-TEIN STREET ADVANCE (6 kg fata - 3 kg spate liniare -> asta e singurul setup disponibil pentru EK)

ProTein:
   -reglaj pe duritate (dupa cum zic ei, e si pe compresie si pe rebound)
   -e un brand mai cunoscut (nu stiu daca conteaza)
   -o pot lua eu direct din UK

ProProgress:
    -toata lumea o lauda, cica e cea mai buna varianta la banii astia (pe langa ce mi-ati recomandat voi, dar asta are reglaj pe inaltime, dar pierzi la comfort)
    -nu am gasit pe absolut nimeni sa se planga de ea 

Trebuie sa iau o decizie zilele astea (ca sa ajunga Progress-urile prin februarie daca e cazul) si nici cum nu ma pot decide.

Reply

deci progress astia, pana in 95 vindeau suspensii apoi s-au gandit sa fabrice....mai mult ca sigur au gasit un fabricant in china care le branduiesc eventual pt ei. sau, sa zicem ca sunt chiar fabricanti. 10 ani de experienta? R&D? apoi cele mai multe masini la portofoliul lor sunt de drag. la drag e simplu. maxim tare spatele, nu e mare filozofie acolo. 2-3 masini de track, fara rezultate speciale, deci nimic care sa inspire incredere. review-urile care le vezi la astfel de produse sunt din partea unora care nu au incercat ceva mai bun, cine foloseste produse de top nu se prea incurca cu altele incerte, deci nu as pune prea multa baza pe review-urile respective.
eu am invatat un lucru pana la varsta asta, facand si eu, la randul meu, toate greselile tineretii. nu fa rabat de la calitate la unele capitole, cum e suspensia. nu ai bani acum de ceva corect, mai bine mai asteapta, altfel risti ca peste 2-3 ani s-o iei de la capat.
despre tein nu pot spune decat ca produsele entry level nu au nimic special fata de altele.
eu cred ca nu ai nevoie de o suspensie reglabila. nu mergi la curse ca sa se justifice. si daca ai merge, setarea unei suspensii e o treaba destul de complicata, risti sa bajbai mult si bine fara sa gasesti rezultatul optim. d'aia zic eu ca o suspensie fixa, brand de TOP, iti ofera o setare optima si un comportament corect.
si mie mi-ar place la del sol o suspensie reglabila, dar ma tot gandesc ce as vrea in plus de la suspensia aia si-mi raspund...nu stiu. deci nu merita sa iei ceva doar sa bifezi o clasa de produs si atat. este absolut necesar? vei avea ceva semnificativ mai bun?

Reply

Ma atrage mai mult un set de coilovere pentru ca il pot lua la aceiasi bani (ca si B8+eibach) si daca nu e masina prea inalta/joasa am o sansa ca repar lucrurile. Peste tot unde am cautat pareri despre B12 zicea lumea ca sunt foarte tari, dar totusi e mai bine sa iti iei o reglabila sa o poti ridica iarna, etc.. Dar dupa cum ziceai si tu, sunt pareri si pareri, unii vor doar sa le tranteasca, notiunea de comfort depinde de sofer si de drumurile pe care umbla, etc.
Sunt constient ca e reglabila, dar nu o sa stau toata ziua sub ea sa o ridic si cobor.

M-am mai gandit la o varianta: Koni Yellow + eibach. Pe viitor daca, chiar am nevoie de mai mult, cumpar un set de GC (voi vedea atunci de ce rate-uri am nevoie) si gata.

Problema mea ca mi-e greu sa renunt la reglajul ala pe care il pot avea in aceiasi bani, dar nu stiu ce pierd pentru el pe partea cealalta.

Reply

Am avut două suspensii reglabile și la nici una nu am umblat după ce a fost montată pe mașină.
La tine frica e că nu o să stea mașina bine cu cea fixă și nu o poți regla.
Dacă e pentru reglabilă aș merge și eu pe MeisterR.

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
Honda nu arde uleiul, il foloseste.

Reply

Din pacate Meisterr nu intra in buget deocamdata. Dupa cum zice toata lumea, ar trebui sa astept pana o pot lua, dar nu as mai sta cu Ta-Technix urile astea pe masina.

Reply

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Theme © 2014 iAndrew