Intre timp am inlocuit parbrizul, iar momentan am ceva probleme cu planetarele.
A doua ziua zi dupa ce am schimbat distributia am rupt planetara de pe stanga in doua(va dati seama ca m-am ***** pe mine cand am auzit sunetul ala si stiam ca s-a lucrat la motor cu o zi inainte). Am avut noroc cu un prieten care avea doua de ITR date jos de pe masina lui si masina n-a ramas pe dreapta. Din pacate, capetele au ceva uzura si simt vibratii, lucru cu care nu is impacat. Am incercat sa folosesc capetele de pe planetarele mele vechi, dar cele de EK4 au axul mai subtire si nu potrivesc. Momentan astept sa gasesc cumva o planetara de ek (din cate am inteles si eg6 are tot varianta cu axul mai gros), chiar daca are capetele varza si sa folosesc capetele mele.. Banuiesc ca pe ax nu prea are ce sa se uzeze, deci daca gasesc o planetara intreaga problema e rezolvata. Nu prea am alte variante, nu as da 400 de lire pe ceva nou si de calitate iar in chinezarii nu prea am incredere..
Mersi pentru ajutor, dar nu cred ca imi renteaza. Momentan, ambele planetare de pe masina au probleme(eu am avut treaba cu stanga, cel care mi le-a dat se plangea de dreapta). Asadar, as avea nevoie de toate capelete ca sa stau linistit. Acasa am plantera dreapta de ek4 intacta(a fost 5 luni pe masina) si cea de pe stanga cu capetele ok, dar rupta in doua. Asa ca, eu zic ca cel mai ok e sa astept dupa ax.
02-09-2015, 13:42 (This post was last modified: 02-09-2015, 13:43 by heg3.)
Pana la urma m-am hotarat sa nu mai astept sa pice de undeva un ax, sa combin capete, etc si am cumparat doua planetere noi de la Tegiwa. Sunt deja pe masina si am scapat de-o grija.
Sa speram ca vor tine mai ales ca m-am decis sa o ridic putin (cam 2cm). De cand am schimbat planetarele vibratiile in ture au disparut, dar tot mai simt mici vibratii in pedala de acceleratie si nu sunt impacat. Au inceput sa apara atunci cand am coborat masina, dar am crezut ca planetarele sunt de vina. Nu sunt sigur ca daca o ridic rezolv problema, dar e o incercare. Oricum aspectul nu e pe primul loc, altfel nu as fi renuntat niciodata la EG
Ieri am stat toata ziua sub masina. Am ridicat masina cam 2 cm, am mers in proba la 1 noaptea si se pare ca vibratiile au cam disparut . Inainte, la urcare, pe treapta 2 intre 2500-3000 imi facea masaj la talpa si de multe ori le putea simti si persoana din dreapta. Acum, incerc sa imi dau seama daca suspensia e problema sau vibratiile veneau de altundeva. E drept ca suspensia nu e de cea mai buna calitate (Ta-Technix), dar tot nu imi dau seama cum putea sa genereze ea vibratii. in primavara planuiesc sa cumpar ceva mai de calitate(ma gandeam la Tein Street Advance), dar mi-e frica ca o sa faca la fel si cu alea.
Jantele sunt cumparate de noi (au 6 luni, dar comportamentul era acelasi si in prima zi cand le-am pus sus), anvelope noi Potenza re002, echilibrate, iar apoi verificate la alta vulcanizare(asta a fost primul lucru pe care l-am verificat). De asemenea, nu uzeaza pneurile neunform (aprox 5000 km facuti cu ele). Despre rulmenti nu stiu ce sa zic, daca avea vreunul probleme nu trebuia sa se auda si huruitul ala? II pot verifica numai daca ii dau jos si vad daca au joc, asa-i?
Incerc sa scriu aici o mica "poveste", poate ma ajuta cineva sa imi clarific nedumeririle.
Deci avem asa: suspensii reglabile pe inaltime TA-technix
-reglaj ~1/2 din cat permite filetul -> masina se comporta ok
-masina coborata aproape maxim(maxim spate, 2 cm ramasi pe fata) -> masina vibreaza intre 2500 si 3000 de ture destul de urat (masaj oferit de pedala de acceleratie), se reproduce foarte usor mai ales la urcare
-masina ridicata aprox 3cm pe filet (am vrut sa o aduc la faza in care nu vibra deloc, dar nu stiu daca am ridicat-o suficient) -> masina vibreaza foarte rar (la un drum de 120 de km, de 2-3 ori am simtit)
Posibila sursa: Bujiile pareau ca ar trebui schimbate (dar nu stiu cum pot ele interactiona cu setup-ul suspensiei)
Planetare noi, gume noi, jante noi, deci nu poate veni de la astea. Unghirile nu au fost refacute dupa modificari, dar nu uzeaza cauciucul, nu trage volanul, etc.
Ar putea fi vreo alta cauza pentru vibratiile respective sau sunt cauzate de suspensie? Daca da, care ar fi explicatia? Stiu ca suspensia e naspa, dar nu vreau sa dau o suma importanta pe alta suspensie (cel mai probabil Tein Street Advance) acum, iar dupa ce o montez sa ma trezesc ca am aceiasi problema si nu mai am bani sa o rezolv.
Ba da, am fost la tipul care face la masina ceea ce nu stiu sau nu am eu curaj sa fac. Are si el un Del Sol, nu cred ca gasesc un „mester” mai bun ca el pentru Honda in Cluj. S-a dat cu masina cand era lasata maxim, a simtit vibratiile, el a zis ca se simt si in ture. A zis o mai ridic din suspensie si dupa aceea, daca vibratiile nu dispar, sa cautam in continuare. Ideea e ca dupa ce am ridicat-o vibratiile se simt rar si nu mai sunt atat de puternice (daca las pe altcineva sa conduca si nu ii spun la ce sa fie atent nu o sa le sesizeze). Acum nu stiu cum poate suspensia sa genereze vibratiile respective sau de unde vin ele, atata timp cat sunt legate de reglajul suspensiei. Nici nu vrea sa ma apuc sa schimb piese pe rand, poate poate impusc problema.
cine lucreaza la ea? sebi (moldoveanu')?
legat de lasarea din amortizoare nu cred ca pot fi decat planetarele si tot ce tine de directie (caseta->capete de bara) care isi modifica unghiul de lucru in f de pozitia amortizorului.
eu umblam ca disperatu sa imi echilibrez/indrept jantele ca imi bat ca dracu, toti spuneau ca sunt ok. am descoperit ca am joc in caseta...
21-09-2015, 21:50 (This post was last modified: 21-09-2015, 22:21 by heg3.)
Da, Sebi se ocupa de masina. Si eu am umblat la inceput sa echilibrez rotile, am luat vulcanizarile la rand, intr-un loc mi le echilibra, mergeam dincolo si dadea 0 cu 5, altul zicea ca are sarmelele rupte cauciucul, si tot asa. Am luat Potenza re002 si nu s-a schimbat nimic. Vibratiile au aparut in prima zi dupa ce am lasat masina (pusesem rotile noi cu gume de vara, gumele erau naspa dar le-am schimbat dupa o saptamana). Deci am lasat masina, am pus rotile de vara si am iesit cu masina in proba si am inceput sa simt masaj in talpa. Stiam ca planetarele au joc, asa ca am dat vina pe ele si am lasat-o balta. Acum 2-3 saptamani mi-a pus Sebi planetarele noi si ma asteptam ca vibratiile sa dispara, dar mie mi se pare ca vibratiile se simteau mai tare (sau poate le-am dat eu doar mai multa atentie). Deci trebuie sa vina de undeva ce are legatura cu pozitia masinii, dar nu planetarele (ar fi culmea sa faca figuri de noi dupa ce m-am ferit sa iau chestii low cost si am luat de la Tegiwa).
Edit: Din cate am vazut, fostul proprietar a pus ceva bucse rosii la caseta (banuiesc ca is poliuretan), oare sa fie de acolo?