This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Civic EK4 Vti Burning Red Pearl

Când apeși ambreiajul mai face ?
Cutia cum prezintă ?
Eu aveam aceiași problemă, până când am dat jos s4c -ul și am pus s80-ul care era refăcut cu 1an în urma, și am scăpat de vibrații, planetarele aveau ceva uz, dar au fost noi ca și ale tale .

Reply

traiane, cum sa fie influentata cutia de garda la sol?
Invidia Injen Weapon-R Eibach Drag Wheels Skunk2 Magnat

The following 1 user says Thank You to LIVIU_CTS for this post:
  • heg3
Reply

Garda la sol influențează intensitatea vibrațiilor, dar după câte a schimbat sursa lor poate provenii din cutie, cum a fost cazul meu.
Ek-ul lui Lascu făcea la fel, și pe rând s-au schimbat ambreiaj(vibra la plecare) și planetare, mai exact cap-cutie, și totul smooth.
bănuiesc ca a fost cutia ok, ca dacă era f uzată patea cum am pățit eu, când am făcut swap-ul cu planetare noi.
Vibra masina pe a3-a și sucit gume pe jantă și echilibrat în 3 locuri, se mai ameliora când o mai ridicăm din suspensie, dar nu dispărea complet.
Vali cu CRX-ul rosu de la coastă de E, cred ca avea aceleași probleme și nici el nu știa cum sa o rezolve, și a încercat și el în n feluri, până la urma nu știu cum a reușit.
Eu așa am scăpat.

The following 1 user says Thank You to Toyboy for this post:
  • heg3
Reply

Suna plauzibil. Cand apasam ambreiajul cred ca nu mai facea. Nu am/avut probleme cu cutia, ambreiajul e ok. 

Dupa postul tau, am vorbit cu Vali si rapunsul lui m-a cam pus pe ganduri. A spus ca problema e din planetare. Fix la fel a patit si el la CRX, mi-a spus ca stie foarte bine cum se comporta si ca nu a reusit sa scape de vibratii cand a pus planetare OEM. A incercat si el cu planetare AfterMarket, a spus ca a cumparat doua seturi(tot de la Tegiwa) si degeaba. In concluzie, ma intorc la faza de acum 1 luna, pandesc o planetara OEM (poate un set)  pe ebay.uk si o sa imi refac planetara stanga. Daca as fi cumparat chinezarii de la J&R la 50 de euro bucata mai intelegeam. Dar asa? M-am convins si cu Tegiwa, bine ca nu am luat planetarele pentru turbo (care erau 400 de lire) ca eram "bazat".

Reply

eu nu cred ca e din planetare la tine da...no... sunt curios cum se simte...

Reply

Stiu, si eu am exclus planetarele pentru ca-s noi. Omul stia foarte bine cum se comporta si zicea ca a incercat si el o gramada de chestii pana a rezolvat-o cu planetare OEM. Ai senzatia ca ti se misca pedala de accelaretaie stanga dreapta, nu stiu cum sa iti explic, face ca si cum ai fi intre doi pereti si te lovesti de unul, apoi de celelalt si tot asa. Astazi urcam Calea Turzii, plecat de pe loc dupa giratoriu(era pieton la iesire), dat a doua la aprox 4000 si pe a doua a facut urat, a simtit prietena mea din dreaptab vibratiile in podea. Acum imi pare rau ca am ridicat-o, lasata facea tot timpul si mai intens, era mai usor de reprodus. Asa daca las pe cineva sa vada despre ce e vorba poate zice ca am probleme cu capul.

In alta ordine de idei, nu sunt nici eu 100% ca e din planetare, dar ma tenteaza sa iau una OEM second, cu riscul de a arunca pe geam inca ceva bani.

Reply

fa o anamneza.
ia-o de cand a inceput sa faca si gandeste-te tot ce s-a facut l masina aia de atunci. gandeste-te bine sa nu omiti ceva si pune o lista cronologica.
ultima data cand am fos la ei imi caraia ceva urat la motor, am descoperit ca suportul alternatorului se tinea intr-un surub din 3. deci se poate orice.

Reply

Am evidenta clara la tot ce s-a facut/schimbat la masina (la fel a facut si vechiul proprietar, dar in maghiara, din pacate), am notat data precum si numarul de km.
Pot scrie si aici, poate are cineva vreo idee/vede ce imi scapa.

-8 martie: masina merge perfect, nu simt nicio vibratie

-9 martie: a schimbat Sebi distributia, uleiul din cutie, garnituri solenoid
-10 martie: plecat tare de la semafor, rupt planetara stanga in doua bucati, m-a ajutat un prieten cu doua planetare de ITR cu uzura
-13 martie: drum Cluj Medias, urcat Feliacul tare, in 6 mii de ture masina vibra de vedeam butoanele in bord miscandu-se, era clar ca din planetare(nu mai facuse niciodata asa in cele 6 luni de cand era la mine)
-14 martie: lasat masina jos, pus jante noi Japan Racing cu gume  Pirelli (cu ceva uzura, dot 2009) - seara am iesit sa vad cum se aseaza masina si mi-am dat seama imediat ca pedala vibreaza (am zis ca e ori de la gume, ori din planetare)
-11 aprilie: gume noi Potenza Adrenalin RE002, echilibrat roti - vibratiile nu dispar
-31 august: planetare noi, ma astept sa nu mai vibreze(intr-adevar vibratiile urate din ture au disparut), dar masajul in talpa pe accelerari a ramas
-12 septembrie: ridicat masina din suspensie, vibratiile se simt mai rar si nu mai sunt atat de puternice

Reply

cand ai cumparat masina?

Reply

octombrie 2014. Imediat implineste un an de cand e la mine Icon_biggrin

Reply

suspensia cand ai montat-o? sau a venit cu masina?

Reply

Masina avea pe ea tot TA-technix reglabila, dar am inversat-o cu cea de pe fostul EG (din cele scrise in caiet, suspensia avea 4 ani asa ca am pus-o a mea care avea 6 luni). Nu am coborat masina prea mult (era la jumatate din cat permitea) deoarece venea iarna si nu avea rost.
(25-09-2015, 22:34)LIVIU_CTS Wrote: suspensia cand ai montat-o? sau a venit cu masina?

Reply

Ai bulit sateliții/ tripoidele din cutie Icon_wink
Plecările cu scartz de pe loc plus planetare obosite duc la chesia asta !
De aici dacă călci ambreiajul nu mai ai probleme chiar dacă planetara se învârte din "inerție"

Reply

si eu m-am gandit la tripode traiane, da' zice ca-s noi. in pozele cu tegiwa papar cu tot cu tripode. m-am gandit la asta ca si eu am avut problema asta.... mecanicul ar fi trebuit sa-si aminteasca de treaba asta

Reply

Am rezolvat problema cu vibratiile. Am gasit pe ebay.uk planetare OEM ieftine, le-am luat, am dus toata colectia de planetare (astea 2 doua, plus 2 ale mele din care una rupta) la Sebi si l-am rugat sa aleaga capetele care i se par lui mai bune(mie mi se pareau la fel) si sa imi faca doua planetare OEM. De atunci am facut peste 500 de km (si mers frumos si forja) si am avut liniste. Mi-am mai luat un set de bujii NGK Iridium ix si pana la primvara nu mai am alte planuri cu masina.

Reply

M-ati putea ajuta cu ceva sfaturi pentru o suspensie?

De ceva vreme mi s-a pus pata pe Tein Street Advance(reglaj pe inaltime si duritate), dar dupa ce am citit ceva review-uri nu mai stiu ce sa cred. Unii zic ca sunt bune, altii zic ca is de ***** si daca tot dai un ban sa iei macar Flex de la ei.  Nu as vrea sa platesc doar brand-ul. O alta chestie care m-a pus pe ganduri:

Kit Part Number = GSH48-21SS2

Recommended Range of Adjustment (mm) Front = -40 to -20
Recommended Range of Adjustment (mm) Rear = -40 to -20

Front = 8 kgf/mm
Rear = 4 kgf/mm
Front = 448 lbs/in
Rear = 224 lbs/in
Nu sunt un pic cam moi arcurile spate?

Am sa le folosesc doar in regim de strada, nu as avea nevoie neaparat de reglajul pe duritate, dar nu gasesc nicicum alta varianta la bani asemanatori ( 600 de lire sau mai putin) si care sa si fie ceva de capul ei (altfel as ramane cu TaTechnix si gata). La aprox 400 de lire as putea lua AP (citisem undeva pe aici ca sunt naspa), V-max (doar review-uri negative), Vogtland (made in Germany, am vazut ca multi pun pe VAG, dar nu stiu cat sunt de bune). Idei?

Reply

La banii ăia iei Bilstein cu Eibach Icon_wink
Și îs peste Tein SA

Reply

vezi aici, userii de ep3 sunt multumiti iar customer service-ul este foarte bun, fata de alte marci cunoscute.

http://www.meisterr.co.uk/vehicles/honda/civic-ek-ehej/

Reply

Nu stiu ce sa zic, nu am gasit Bilstein B6/B8 la sub o suta de lire bucata. Iar prin arcuri Eibach te referi la ceva Pro-Kit cu coborare 30mm cu care se laudau ei ca merge si pe amortizoare stock si ca pentru asta a fost gandit? Nu prea am incredere in chestii care stiu sa le faca pe toate. M-am uitat si la amortizoare Koni, dar la fel vin undeva la 450 de lire fara arcuri si deja ajung la o suma prea mare pentru ce imi trebuie mie.
M-as cam feri de setup-uri fara reglaj pe inaltime, mi-e frica ca ma trezesc ca sta masina ba ridicata de cur, ba lasata nu stiu cum. De exemplu, ma uitam la o suspensie Koni fixa si specificau ca drop-ul pe fata depinde de greutatea masinii. M-a cam pus pe ganduri chestia asta ..

Reply

@kinky_boy
Din pacate meisterr-urile cam depasesc bugetul..

Reply

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Theme © 2014 iAndrew