This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Civic EG3 '94 1.3 16V, white&black

Recomandarile mele Icon_smile.
Tampoane OEM ... la ce pret ajungi cu ele la noi pe aftermarket mai bine cumperi OEM din state la aceleasi pret cu tot cu transport.
Set bucsi complet...ceva mai dur decat oem dar nu poly dar iti confera flexibiliatea cat si durabilitatea in timp aprox la fle ca cele oem diferenta fiind ca majoritatea bucsilor nu prea se mai gasesc pe oem iar un set complet este mult prea exagerat la pret . http://picperformance.com/store/scripts/...roduct=233
Timonerie ... kitul de la hardrace Icon_smile http://www.velocityshop.com/ sau http://www.buyhardrace.com/ sau http://www.hardrace.com/ ( toate apartin Hardrace)
Bielete si bucsi bara antiruliu... tot hardrace.
Pivoti de si captele de bara de la Moog ( piese ce depasesc standadele honda si sunt produse in japonia iar feedbackul este numai pozitiv)... http://www.moog-suspension-parts.com/ ( vezi ebay la piese de la Moog dupa cod)
Recomandarea o fac dupa multe neplaceri cu piesele aftermaket pentru japoneze ( nipparts, jappanparts, jakoparts etc) cat si producatori de piese la standarde OEM mai renumiti ( SKF , Bosch) .... Bieletele nu au rezistat decat 1 an , rulmentul si burdufele de la planetare abia 6 luni ....... si lista poate continua .... pe cand cele schimbate cu piese oem nu am nici cea mai mica problema cu ele ...
Ce ti-am recomandat mai sus sunt cateva din ce am incercat si/sau urmeaza sa fie puse pe masina , iar masina este folosita in fiecare zi cat si pe trasee virajate cu o mica modificare in setup Icon_smile....

Reply

Tot ce inseamna bucsaraie s-a rezolvat deja la masina. Partea mecanica s-a rezolvat inca de cand am luat-o. In cea mai mare parte am mers pe OEM-uri. Asta include si tampoanele, insa doresc sa le dau un look mai frumos decat cel cu care au venit ele.

Pentru timonerie am sa-ti ascult sfatul, pentru acolo nu s-a umblat inca si nu stiu ce si cum.

In alta ordine de idei, astazi am decis ca acele mici fiare pe care doream sa le curat la mana si sa le vopsesc... ei bine, le sablez. Dureaza mult prea mult si nu se justifica timpul pierdut. Am incercat sa iau unul la smirghel si m-am lasat pagubas dupa o jumatate de ora in care mi-am dat seama ca nu am cum sa fac la mana o treaba de calitate. Si asa am alte piese de sablat, asa ca o punga in plus nu va face cine-stie-ce diferenta.

Insa am lucrat la rezervor cat de mult s-a putut si le-am usurat intr-o mare masura munca baietilor de acolo. A durat cam doua ore sa scot cam 80-90% din rugina din el. Pentru partile mai "de finete" ii las pe oamenii priceputi. Tot azi am sortat chederele, am aruncat ceea ce era de aruncat si le-am luat acasa pe alea care necesita numai o reconditionare, adica acele care nu aratau urme de cauciuc imbatranit sau ciupituri. Cu solutiile potrivite si cu multa rabdare, vor arata impecabil.

Ne-am dat seama si de faptul ca avem nevoie de stopuri noi si faruri noi cu tot cu semnal. Cele din urma se puteau reconditiona, insa n-ar fi iesit boboc, asa ca prefer sa le schimb.

Portiera soferului s-a recuperat si arata excelent, insa voi putea pune poze abia luni, pentru ca azi am lasat camera acasa. Probabil ca marti voi mai trece pe acolo sa ridic piesele pentru sablat si sa le dau inspre efectuarea operatiunii.

Reply

sa ai spor Icon_wink

Reply

rugina se da jos si cu decanol. dai pe piesa, lasi cateva minute sa-si faca treaba apoi dai jos cu peria de sarma.
cu se se sableaza acolo unde duci?
Invidia Injen Weapon-R Eibach Drag Wheels Skunk2 Magnat

Reply

Ce bine ca ai unde sa duci piesele la sablat, eu nu prea stiu aici pe nimeni sa faca. De ce trebuiesc schimbate farurile, daca le dai un polish ies excelent.
Honda nu arde uleiul, il foloseste.

Reply

@Liviu: da, rugina se da jos cu decanol, insa piesa oricum trebuie curatata si dupa aia, pentru a fi pregatita de vopsire. Tot mai simpla ramane sablarea. Nu stiu cu ce sableaza baietii, ca mi le duce Doc. Ale lui au iesit excelent, deci nu-mi fac probleme.

@Yula: In afara de polish mai prezinta crapaturi sau alte vicii ce ar presupune desfacerea farului si re-inchiderea lui. E pacat.

Reply

Promiteam poze, asadar, dupa cum urmeaza, vedeti imagini cu portiera soferului refacuta, rezervorul inainte si dupa vreo 2 ore de munca la el (s-a mai lucrat la el, insa n-am facut poze inca) si putregaiul din praguri, care a intrat deja la reparat.

Attached Files Thumbnail(s)

Reply

Vai, vai ce de rugina Icon_mad oare nu era mai bine sa cauti alta cu caroseria mai buna?

Reply

Evident ca da, insa rugina aia n-a iesit la suprafata pana nu s-a demontat. Ca m-am uitat eu, n-ar fi mare lucru, da' s-au uitat si doi mecanici la ea pe dedesubt si nu si-au dat seama de dezastrul de-acolo. Abia cand a inceput sa se vada (dupa cateva luni) pe tabla ne-am edificat. Iar cand a vazut-o tinichigiul...

Reply

O sa fie de lucru mai mult dar la gata o sa fie ca noua Icon_wink

Reply

In ce stadiu sunt lucrarile? Ceva poze Icon_biggrin

Reply

Din pacate n-am mai avut timp sa umblam pe la ea. Se afla in continuare in reparatii de tinichigerie, desi sunt pe cale sa fie terminate. I-am facut rost de capota in stare foarte buna intre timp. Dupa ce se termina tinichigeria, va incepe operatiunea de izolare: teroson, grund, ceara etc. Sa vedem cum facem cu parbrizul (ca inca nu se aude nimic de comanda de chedere) si cu rezervorul. Apoi incep toate nimicurile de plastic ce trebuie reconditionate/inlocuite.

Sper sa o putem scoate prin august si sper sa ajung sambata asta pe acolo sa-i mai trag niste poze.

-- later edit --
Am uitat de insonorizarea cu second-skin la capitolul caroserie Icon_smile

Reply

Chiar zilele trecute m-am intalnit cu fostul proprietar si i-am arat pozele de pe aici...ce fata a facut saracu Icon_biggrin...da a zis ca abia asteapta sa o vada gata (ca noi toti dealtfel)

Spor la munca in continuare domnilor.

Reply

Ce insonorizare? si pe mine ma bate gandul sa imbrac firewall-ul ala si cateceva pe acolo ca imi rupe urechiile pe autostrada Icon_neutral

Reply

Uite colea: http://www.audiolab.ro/second-skin/
Nu-i fac reclama, da' e ok la pret. Mult mai ieftin decat Dynamat-ul si nu cred ca diferenta de calitate este nemaipomenit de mare. Stiu insonorizari care s-au facut cu burete de la Romstal si care erau excelente si mai costasera si foarte putin.

O poti imbraca linistit pe toata, inclusiv portiere. Nu ii adaugi mai mult de cateva kilograme nesemnificative. Nu-s 100% sigur ca voi face operatiunea asta. Eu asa mi-as dori, dar de la dorinta la fapta e drum lung.

Reply

Nu e grea bucata aia la jumate de kil pentru 137x61. Eu as vrea sa diminuez din zgomotul gumelor cand merga la viteze mari. Aici asfaltul e mai pietros iar zgomotul anvelopei e mai mare fata de asfaltul de pe continent.

Fetele de usi sunt facute pentru ca masina asta a avut muzica in ea la vreme ei in Japland, as vrea sa fac planseul pedalier si firewall-ul. Mersi de link w33bb0

Reply

Dupa cum am promis, revin cu poze. Se poate vedea diferenta intre stanga spate (pozele de mai sus) si cum s-a ajuns acum.

Bucatile de tabla taiate pe care le-am fotografiat sunt elemente unde reparatia a fost facuta (inainte sa iau eu masina) lipind tabla buna peste tabla originala ruginita. Practic, s-a dublat tabla acolo. Te doare mintea.

Astazi am comandat teroson-ul si ceara necesare pentru caroserie. In total vreo 14 tuburi de teroson si ceara de cea mai buna calitate, nu mai rugineste asta pe dedesubt 5 ani de-acu' incolo nici s-o rogi!

Tot aici se mai vad si franele fata de VTi, sablate si vopsite, numa' bune de pus pe masina Icon_biggrin

Attached Files Thumbnail(s)

Reply

U made my day, incepe sa prinda forma, deja o si vad, in minte, pe strada...mult spor in continuare si nu ne mai lasa asa mult fara poze.

Reply

eu as fi dat cu mastic pensulabil pe cordoanele de sudura in zonele interne. spor in continuare Icon_wink
Invidia Injen Weapon-R Eibach Drag Wheels Skunk2 Magnat

Reply

Fac si io ce pot, frate Adi! Cand am timp, dau fuga pe-acolo si ii mai fac niste poze. Da' tre' sa fac si bani ca sa am cu ce s-o termin, nu? Icon_smile

Liviu, se poate sa dea cu d-ala sau si cu d-ala. Habar n-am. Stiu insa ca omu' a lucrat la reconditionarea unor masini care au scris istorie si stie ce face.

Reply

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Theme © 2014 iAndrew