This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Ce cauciucuri imi recomandati?

astea-s alea tale toyboy Icon_smile)
[Image: DSCF6096.jpg]

Reply

Icon_biggrin nu, dar seamana

Reply

Alea-s Yokohama ADVAN A048, eu am!

Reply

bine bah laux, pot sa te ating Icon_smile ?
Invidia Injen Weapon-R Eibach Drag Wheels Skunk2 Magnat

Reply

nu arata in halul ala dar se apropie .... cred ca o sa repet paradele, mai tineau 5000k ceva sugestii?

Reply

Virajatele nocturne m-au pus pe ganduri in ultima vreme anvelopele actuale Kuhmo ecsta Ku31 au fost excelente pana am pus blocantul . Dupa montare desi nu am am fortat decat in oras am inceput sa resimt nevoie unui talon mai tare si a unei compozitii mai dure.
Caut anvelope adecvate unui condus mixt ( urban 60% , extraurban 20% , virajate 20% pe an) si trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii :
- Talon sa fie mai rigid
- Sa fie un compromis bun intre aderenta si rata de uzura ( adica sa nu ma tina doar o vara Icon_smile )
- Aderenta pe carosabil ud bun spre foarte buna. ( kumho nu au avut probleme pe ploaie )
- sa nu necesite o perioada lunga de incalzire pentru a avea aderenta optima .
- in general anvelope de strada cu o compozitie mai tare/dura
- fara semi slicuri Icon_biggrin

Momentan in baza criteriilor de mai sus singurele care ar fi indeplinit cerintele sunt :
Bridgestone Potenta RE 10/11 si Dunlop Direzza star spec Z1 care din nefericire nu se gasesc in romania sau europa :|.

Pe lista am ceva sugesti personale si de la cativa prieteni dar sunteti liberi sa va exprimati opiniile atat fata de cele la care m-am gandit eu cat si alte variante
- yokohama advand sport v102
- yokohama S drive
- bridgestone potenza Re050
- Bridgestone Potenza Adrenalin Re002
ceva de la prieteni:
- Yokohama parada spec2
- bf goodrige G force
- Dunlop sp sport
- Goodyear Eagle F1
- Hankook evo v12

Reply

Un talon mai dur ca la RE01 nu am mai vazut la nici un cauciuc. Am luat o pereche second pe jantele astea care sunt pe Stream iar unul pierde aer si se desumfla cam la o saptamana, vreau sa zic ca nici nu se lasa sub greutatea masinii si e greu sa iti dai seama ca e desumflat Icon_smile

Din lista aia poti merge pe RE050 pentru cerintele care le ai.
Honda nu arde uleiul, il foloseste.

Reply

parada spec 2 dar mai slabute pe ud...eu am fost foarte multumit de ele, cred ca dupa hankook-urile v12 am sa repet

Reply

+1 RE050

cu singura mentiune ca pe ploaie sunt doar bune (din ce am auzit pe altii care merg tare), eu nu pot sa zic ca la mersul normal am avut vreo problema cu ele, deci depinde si ce vrei sa faci Icon_smile
eu am 25K cu ele + 1 trackday, sunt cam la jumatate

Reply

Si eu am avut RE050 pe Civic si mi-am placut. Chiar am mers si pe ploaie destul de tare. Numai ca la mine nu au tinut mult, maxim 30k dupa care am fost obligat sa le schimb ca-mi intra ABS-ul la fiecare frana mai puternica.
Cu toate astea, ma gandesc sa incerc pe ATR si GoodYear Eagle F1 Asymetric 2. Am inteles ca la franare sunt excelente.

Reply

Si eu m-am bagat tot pe GoodYear Eagle F1 Asymetric 2 dar le pun abia in primavara, momentan mai merg pe Michelinurile din fabrica.

Reply

(20-09-2012, 13:51)maruta Wrote: Si eu am avut RE050 pe Civic si mi-am placut. Chiar am mers si pe ploaie destul de tare. Numai ca la mine nu au tinut mult, maxim 30k dupa care am fost obligat sa le schimb ca-mi intra ABS-ul la fiecare frana mai puternica.
Cu toate astea, ma gandesc sa incerc pe ATR si GoodYear Eagle F1 Asymetric 2. Am inteles ca la franare sunt excelente.

Am eu din primăvară. Într-adevăr, franarea este f bună. Nu mi-a intrat niciodată ABS-ul până acum. Sunt bune şi pe ploaie, dar zgomotoase din cauza profilului.

Sent from my HTC Desire S using Tapatalk 2
"To be a driver you need skill, to be a co-driver you need balls of steel"

Reply

Din tot ce am citit pana acum comparatia a ajuns la Parade si Potenza Re050.
Paradele au urmatoarele probleme ... pe ploaie moderata si carosabil ud pun probleme daca incerci sa mergi mai tare , se supraincalzesc daca sunt solicitate prea mult, si rata de uzura este mare datorita compozitiei mai soft a anvelopei.
Potenza RE050 cauciucuri per total bune si foarte bune cele care sunt Made in Japan ( nu Hungary). Aderenta foarte bune pe uscat , buna pe carosabil ud , si raportul de uzura decent ...
Caut anvelope sa tina min ~ 30.000 k

The following 1 user says Thank You to Vali_Lj for this post:
  • Toyboy
Reply

(20-09-2012, 18:35)Vali_Lj Wrote: Din tot ce am citit pana acum comparatia a ajuns la Parade si Potenza Re050.
Paradele au urmatoarele probleme ... pe ploaie moderata si carosabil ud pun probleme daca incerci sa mergi mai tare , se supraincalzesc daca sunt solicitate prea mult, si rata de uzura este mare datorita compozitiei mai soft a anvelopei.
Potenza RE050 cauciucuri per total bune si foarte bune cele care sunt Made in Japan ( nu Hungary). Aderenta foarte bune pe uscat , buna pe carosabil ud , si raportul de uzura decent ...
Caut anvelope sa tina min ~ 30.000 k

nu stiu ce intelegi tu prin supraincalzit.... ? laux a pus o poza la gumele lui cum ca supraincalzite, dar daca nu le aduci in punctul ala nu vei avea parte de tot potentialul lor.
pe mine m-au tinut ceva mai mult de 30k, si am avut si caderi negative mult mai mari decat tine .
pe ploaie am mers cu destul de rapid dar nu am riscat si nu am avut probleme, aici conteaza foarte mult balansul si geometria masinii.

Reply

scuze , nu am continuat ideea ( se mai intampla cand inaintezi in varsta Icon_biggrin , multe idei si doar un cap cu 2 maini )
"daca incerci sa mergi tare majoritatea timpului , se supraincalzesc daca sunt solicitate prea mult si devin prea "gumoase" oferind un feedback teribil dar in schimb aceste caracteristici ajuta mult pe cei pasionati de drag.... asta sunt opiniile celor care au probat paradele spec 2 la track ( pe eg6 ek4/9 , dc2 , dc5 si EP3).

Reply

mai eu nu prea inteleg coparatiile astea, da.....
conteaza cine vb despre orice. spre ex pe mine n-o sa ma tina niciodata un cauciuc 30.000 km. zona de deal, drumuri virajate (chiar si in oras) mers destul de tare. plus ca daca esti impatimit de "dat cu masina" xx km nu mai conteaza f mult. adica cel mult intra in discutie sa nu tina doar un an si atat.
eu am avut o experienta f nasoala cu parada, nu cunosc detalii despre reglajele masinii dar nu prea intelegeau cum e traba cu sensu giratoriu.
mi-au placut pe alte masini : kumho ku31
michelin exalto (maxim!)pe del sol

Reply

pai tre sa ajunga gumoase ca sa ai grip...lucru care eu pe spate cel putin nu prea l-am reusit la CRX.
celor care nu le-au placut paradele au vorbit bine despre hankook rs2... dar cred ca sunt ceva mai scumpe.

Reply

despre hankook rs-2 mi-a spus si un amic ce mergea in vtm cu ele. mi-a spus ca mai bine decat cu alea nu a fost decat cu federal rsr

Reply

Hankook RS2 au iesit de vreun an din productie, au fost inlocuite de RS3
Honda nu arde uleiul, il foloseste.

Reply

(21-09-2012, 02:31)yulasinio Wrote: Hankook RS2 au iesit de vreun an din productie, au fost inlocuite de RS3

deocamdata la muritori nu au ajuns... am vrut eu sa-mi pun si habar nu aveau

Reply

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Theme © 2014 iAndrew