LIVIU_CTS
Threads: 45
Thanks Received: 115 in 107 posts
Thanks Given: 142
|
|
prezoanele ies si se pot introduce (cu "putin" ciocan) si cele lungi, fara sa dai jos fuzeta.
acum despre bucsile puntii spate. nu se fabrica nimic. doar punte noua cu bucsi, oem. o caruta de bani. mai sunt niste variante obscure, chinezarii, unele cu nume si "sediu" in germania...prea multi care se plang de ele (febest) . am tot sapat si am gasit. minune! faca aia de la hardrace! deci da, fn/fk avem bucsi spate de la hardrace. 140 euro si inca 40 transportul din olanda.
Invidia Injen Weapon-R Eibach Drag Wheels Skunk2 Magnat
|
LIVIU_CTS
|
|
sa spun si aici. am eliminat inelul de centrare de la discurile de pe fata (discurile de i40) si s-a rezolvat problema ce aparea la incalzirea/dilatarea discurilor. se pare ca inelul nu era perfect fit si nu lasa discul sa "culce" perfect pe fuzeta. el era presat de piulite dar facea o burta, care la dilatare o lua razna. am eliminat inelul si am lasat discurile fara hub center, doar pe prezoane. game over! o sa faca alte inele, de data asta le voi verifica mai atent, n-o s-o mai las la ochiu' strungarului. ma mir ca nu s-au compromis discurile definitiv in conditiile astea.
deci prima problema a fost din cauza discurilor prea groase, acum inelul. in final am rezolvat-o si ma pot bucura de franarea impecabila.
|
kinky_boy
Threads: 44
Thanks Received: 105 in 92 posts
Thanks Given: 33
|
|
30-03-2017, 22:13
(This post was last modified: 30-03-2017, 22:14 by kinky_boy.)
He he,nu zi hop pana nu-i testat mai bine, ca ai mai zis de multe ori ca a fost afacere. La timpu si banii pierduti nu prea s-a meritat
Bafta!
|
LIVIU_CTS
|
|
nu sunt de acord. timpul pierdut nu-l contabilizez, daca nu era aia, inventam eu altceva, sa nu stau degeaba. nu sunt genul de om care duce masina, lasa cheia si preia masina. munca nu ma consuma.  . inafara de faptul ca discurile initiale nu erau potrivite, nu am ce sa le reprosez. daca inelul ala era bine facut din prima era rezolvat atunci. si cu setul doi de discuri mi se pare afacere tinand cont de costul total si ce contine kitul.
am facut franari puternice, dupa care inainte ar fi crecat si le simteam in pedala si volan. acum totul e perfect. mi-a zis mecanicul asta imediat dupa ce a vazut care e problema. a zis ca m-o sa mai simt nimic. si asa a fost.
|
LIVIU_CTS
|
|
02-04-2017, 14:55
(This post was last modified: 02-04-2017, 15:17 by LIVIU_CTS.)
am dat testul de exterior. vesti bune, vesti proaste:
vestea buna, da, inelul ala inexact a belit sistemul. fara el, nu se mai dilata aiurea sa frece in placute.
vestea proasta pt. mine, franarea pe discul asezat incorect le-a cam bombardat. la 120 km/h bat.
veste buna la general. am gasit stoptecuri la specurile astea:
stoptech - front left : StopTech Sport Drilled and Slotted Rotor 127.50028L
StopTech Sport Drilled Brake Rotor 128.50028L
StopTech Sport Slotted Cryo Rotor 126.50028CSL
- front right: StopTech Sport Drilled and Slotted Rotor 127.50028R
StopTech Sport Drilled Brake Rotor 128.50028R
StopTech Sport Slotted Cryo Rotor 126.50028CSR
Hawk : HR5002
more details on - https://www.carid.com/hawk/sector-27-dri...plications
|
kinky_boy
|
|
time&money sa tot ai ca saga continua :
e ciudat ca doar tu ai avut probleme in toate setup=urile, prin alte parti au fost lucruri la inceput dar n-a mai dezvoltat nimeni. oricum se vede ca solutiile studiate de ingineri pe canapea nu prea sunt ok.
bafta cu noile discuri!
|
LIVIU_CTS
|
|
da, stiu, toata lumea cand da de probleme, eventual zice ceva la inceput apoi...liniste. mai stiu oe unu cu care tineam legatura, ala ce mi-a zis de astia cu franele. un polonez stabilit in germania, si-a pus turbo pe type-s fix cand am pus si eu compresorul. am tinut legatura pana la prima impresie dupa ce a pus kitul turbo si frane. apoi....bezna. si nu e singurul caz pe care l-am urmarit.
singura greseala a fost combinarea cu discurile alea de 30 grosime. e evident, atata timp cat nici o masina ce are din fabricatie etrierii astia nu au discuri de 30 ci de 28.
altfel kitul e ca oricare alt kit de frane cu prinderi radiale pe fuzeta clasica. poate sa sa-l studieze si pe buda. e cat se poate de simplu.
a doua problema a venit de la ciocanaru ala de strungar care a facut inelul prea stramt si eu (si mecanicii unde am dus masina) care am crezut ca strangerea piulitelor o sa rezolve problema.
acum stau si ma gandesc, faprul ca sunt onest si prezint aspectele negative in ideea ca altii sa nu pateasca la fel, e bine sau ma face papagal...
|
yulasinio
Threads: 202
Thanks Received: 182 in 174 posts
Thanks Given: 87
|
|
E bine. Ai dreptate când spui că mulți s-au avântat în proiecte iar când au dat de greu nu au mai scris nimic.
Dacă găseai un disc care să dea, prindere, offset grosime din prima nu aveai nici o problemă.
Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
Honda nu arde uleiul, il foloseste.
|
LIVIU_CTS
|
|
evident.
abia acum am gasit ca echivalent la discurle de i40 sunt si cele de azera, din state. si asa am ajuns sa gasesc aplicatie pe hyundai azera la stoptech sau hawk. am primit si pret pt stoptech, 490 euro setul.
am mai citit reviewuri pt zimmermann, pe ceva forum de porsche. nici la trackday nu s-au plans oamenii de ele. singura cheste fiind teama de fisuri in timp, dar tot ce am vazut sunt cazuri de abuz imbecil, adica nici nu-mi pot imagina ce au vazut discurile respective.
asa ca premisele nu par a fi gresite, cel mai probabil discurile ao fost compromise de strangerea fara ca partea de asezare pe fuzeta sa fie corecta. mai e de luat in calcul si faptul ca etapa de bedding a fost cam scurta, adica nu am menajat franele primii 300 km cat specifica producatorul.
|
kinky_boy
|
|
e bine man , nu e nimeni de papagal ... chiar ma asteptam sa planga lumea pe forum prin uk ca sa nu pateassca si altii, de obicei se cam plang. Au zis doar ca nu prea reusesc sa centreze discurile, de aia a si facut ala alta forma la inelul de centrare si de problema cu placutele care au carne sanatoasa ca nu intra decat luat din ele.
ce nu inteleg e de ce nu a facut el o solutie cu acelasi tip de disc si era sa zicem stas.
|
LIVIU_CTS
|
|
04-04-2017, 23:19
(This post was last modified: 04-04-2017, 23:22 by LIVIU_CTS.)
pai d'aia se plage lumea, nu sunt placutele gresite. pt etrierii aia se fabrica un model de placute, sistem compatibil doar cu discurile de 28. evident ca daca pui 30 iti iese un sandwich fix, fara toleranta. si de aici problema. nu e de la inelul lui. centrarea lui nu era problematica pe hub, ci pe offset. neavand toleranta, orice deviere de offset se traducea in incingerea franelor si fara actionare, pt ca placutele de pe o parte sau alta, sau chiar ambele parti stau tot timpul in contact cu discul.
d'aia luau aia din placute, sa castige acel 1mm de fiecare parte pt toleranta. adica un fel de ciobanism. daca nu bagi discul care trebuie, cu 2mm mai ingust, faci spatiul ala subtiind cu 1mm din placute. eu nu am vrut sa fac asta pt ca toleranta fata de etrier nu e satisfacatoare. cu discurile de 28 ai 2mm tolareanta fata de etrier de fiecare parte. cu alea de 30 ai 1mm.
inca un aspect gresit la reducerea din placute: degeaba le subtiezi, pistonul le impinge pe pozitia lor de repaus. deci nu faci mare branza. reduci putin din tensiunea sistemului.
in concluzie nu are ce solutie sa gasesca la discurile de 30. nu se pupa cu etrierii aia. nu a gasit omul discul potrivit de 28 si a zis ca merge si asa mai la limita. si mie mi-a luat o gramada de ore de nesomn, de sapaturi, pana am gasit ceva ce merge.
combinatia mea de acum e aproape perfecta. am diferente int./ext. disc/placute sub 0.2mm (1.8mm int./2.2mm ext.). adica o diferenta tolerabila. daca nu era inelu ala facut prost si nu deformam discurile la strangere, nu mai aveam probleme. sau discurile nu fac fata acestui sistem si sunt musai necesare discurile stoptech. vedem.
|
LIVIU_CTS
|
|
11-04-2017, 21:42
(This post was last modified: 11-04-2017, 23:52 by LIVIU_CTS.)
|
LIVIU_CTS
|
|
500 km cu discurile noi. 100 km de bedding in ca la carte (facuti intr-o seara) nici o problema. deci inelele alea au f353t meciul.
|
yulasinio
|
|
Ai reușit să urci bucșile sus?
Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
|
LIVIU_CTS
|
|
nu. puntea e plina de rugina. n-am vazut asa ceva nici la aia de pe scirocco din 78. dau cu solutii antirugina, perie....a cedat flexul, m-am racit, a venit ninsoarea.....cineva pare ca bate pl de mine
|
yulasinio
|
|
Tu si cu Adi cei mai norocosi
|
LIVIU_CTS
|
|
noroc cu aia 30cm de zapada de afara, altfel as muri de ciuda cu raceala asta  )))
|
Tomi
Threads: 12
Thanks Received: 65 in 53 posts
Thanks Given: 52
|
|
21-04-2017, 15:42
(This post was last modified: 21-04-2017, 15:55 by Tomi.)
si pe accord au ruginit bratele.... masina tinuta in puf... si made in japan , nu UK (nu ca schimba ceva)
(opelul ala spart din 1995 nu are un gram de rugina si n-a vazut garaj nici in poze)
in toamna am facut fordul. vezi ca pt flex este perie circulara dura (nu orbitala) in caz ca nu aia ai folosit .
rupe toata rugina.
|
LIVIU_CTS
|
|
da un link la ceva similar. eu am luat d-aia dura in forma de "cupa" . ia bine dar nu intra in pori. mai bine m-am descurcat cu discul de smirghel, numa ca ala ia in plan pana la pori, deci rade si din "carne".
|
Tomi
Threads: 12
Thanks Received: 65 in 53 posts
Thanks Given: 52
|
|
|
|