This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

´90 HONDA CRX 1.6I 16V RED (ED9)

Am auzit ca cu diferential blocabil imi va scade din putere, asa ca m-am gandit sa-i pun si un FD de pe ESI.
Cam asa arata graficul cutiei de viteze L3 (3.44) cu un FD din S20 (4.25):

Attached Files Thumbnail(s)

Reply

vezi ca fd ul nu da putere, doar o muta pe aia pe care o ai Icon_wink

Reply

Dap! Viteza mai mica dar acceleratie mai mare. Pentru putere am chiulasa portata iar daca nu-i suficient mai cautam si niste axe. Icon_wink

Reply

Am reusit sa montez diferentialu iar pe langa el am montat si un FD de ESI

Reply

bravos mestere BiggthumpupBiggthumpup
cu sincroanele stai bine?
Invidia Injen Weapon-R Eibach Drag Wheels Skunk2 Magnat

Reply

treaba buna, felicitari!

Reply

am vazut ceva pe FB, Icon_smile, cu putina atentie se rezolva rapid, nu e chiar de speriat, pana faci prima data, spor Lauz

Reply

Sincroanele-s ca noi, am avut ceva uzura la furca de a 5-a dar am schimbat-o. Rulmeti noi Koyo de turatie © la diferential si ulei Red Line.
Abea astept sa o urc sus sa vad care-i diferenta... Probabil dupa Craciun. Merci de urari ! Icon_wink

Reply

la temperatura de acum o sa stai pe loc Icon_biggrin

Reply

Aici a iesit soarele, o fac eu pana inainte de Revelion... Icon_wink

Reply

Am urcat cutia! E cu totul alta masina acum. Pe langa ambreiaj am mai montat si volanta plus fulia usurata.
Ma asteptam sa trag tare de volan si sa-mi scada din putere cu diferentialu asta dar nu-i deloc asa...
Am pus rotile de iarna de la Liviu si m-am distrat putin pe curbe, in loc sa te arunce in exterior te baga in interior cu gazu calcat.
Gata nu ma mai car cu coafeza! Icon_smile
Maine lipesc niste stikere... Icon_wink

Reply

buna treaba ai facut acolo si sa te bucuri la maxim de noua tractiune!

insa ai grija pe vremea asta ca aderenta nu prea e. eu am avut un incident cand am fost acasa, m-am bagat intr-o depasire pe o curba usoara spre dreapta, cand am ajuns pe banda de depasire am accelerat destul de tare fiind in 3 si surpriza, a inceput sa patineze fata si nu s-a mai dus unde erau virate rotile ci inaninte. luat putin din gaz, si-a recapatat aderenta, insa cand a facut-o s-a dus dupa rotile putin virate si a plecat spatele. mi-a dansat de doua ori pana am reusit sa o scot pe directie iar cu gazul. si afara nu era decat ceva ceata si tot drumul 300 de km am tot testat drumul si nu parea sa alunece.

Reply

Te poti orienta si vizual, daca e asfalu negru e clar ca-i umed. Eu nu ma aventuriez pe unde nu cunosc, multumesc oricum pentru avertizare, o sa fiu prudent. Apropo de diferential ai tu pe a ta ?

Reply

Dupa noile mele calcule cutia S20 de pe care am luat FD-u era de EG3 ci nu de ESI. Intr-a 5-a la 4000rot/min am 115km/h deci FD-ul ce l-am montat este de 4.43 ci nu 4.25 asa cum banueam eu. Daca stiam ca-i atat de scurta luam si pinionu de a 5-a dar e bun si asa ca nu avem noi drumuri de peste 200km/h. Sunt farte multumit de rapoartele 1,2,3 si 4, nu prea mai simt diferenta daca merg cu ea incarcata sau goala.

Reply

la mine era noapte asa ca mai greu cu vazut-ul. eu am un quaife in cutie

ar fi bine sa-ti pui si pinionul de 5, ajuta la drum lung , galagie consum d-astea Icon_smile cam ce cuplu ai castigat?

Reply

Nu stiu, este vre-un calcul pt asa ceva sau trebuie pusa pe Dyno ? Cand am iesit cu ea din garaj aveam o cutie de viteza in porbagaj, o chiulasa compteta langa mine, doua chituri de ambreiaj plus volanta pe bancheta din spate, doua roti de iarna si multe alte marutaie, incarcata cu toate astea tragea de paraca e complet din fibra Icon_smile Iar cand am descarcat tot ce avem prin ea ma asteptam sa mearga mult mai tare dar aproape lafel.

Am inteles ca acum cu diferential blocabil trebuie schimbat mai des uleiu in cutie, eu am pus Red Line si intra in viteze can unt Icon_wink

Reply

nu este, ma gandeam ca poate stii de pe la alta lume care a facut asta.
de ex la ep3 (4.76stock) la 5.06 cresterea este de 8% iar la 5.46 undeva la 16% pe tot palierul de turatie, asta masurat pe dyno de englezi

ar trebui sa simti totusi diferenta de greutate, ca alea aveau greutatea unui om Icon_smile
legat de ulei, nush ce sa zic dar eu din ce am mai vazut uleiul este impartit intre cutii cu lsd si fara. acum cat e marketing si cat nu, putini pot sa zica pentru ca depinde foarte mult si de regimul in care e folosit.

Reply

Am montat rotile de macadam si intradevar se simte ceva tensiune in volan prin parcari in schimb la drum drept cu denivelari e de bine, nu imi mai pleaca singur volanu dupa denivelare iar pe viraje e perfect. M-am speriat ca voi avea nevoie de servodirectie dar nu-i necesar.

Legat de cuplu, am observat ca trage foarte tare pana in 6500-7000rot/min dar sa nu uitam ca e ZC (non-vtec)

Acum sa vad cand reusesc sa pun chiulasa, admisia si ce mai am pe acolo. Mi-ar prinde bine si niste axe cu came stage 2 sau 3 dar pe langa alea mai trebe arcuri, soft, ridicata presiune ulei... Prea multe deodata, deocamdata sa ma scap eu de uzura ce o am la axele actuale si sa vad care-i diferenta cu chiulasa portata si admisia finisata, apoi mai vedem

Acum oricum sunt departe rau, m-or trimis astia in Brazilia la Scania, e plin de Honde noi pe aici... si bineinteles funduri pompoase Icon_wink

Reply

bai, ai grija ca urgent te fac aia donator ed organe Icon_biggrin
eu spun ca n-are rost sa faci nici un upgrade daca nu faci si softul. poate merge mai prost decat inainte.

Reply

Fac doar ce mi-am propus si anume montez chiulasa ce am pregati-o, e usor portata (am indepartat doar bravurile din turnare) supape polisate cu simeringuri noi, admisia e si aia finisata iar axe cu came stock fara uzura. Nu prea are cum sa mearga mai prost, oricum am doua softuri pe Eprom plus ECU stock, daca nu asculta facem si alt soft.

Reply

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Theme © 2014 iAndrew