This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

WTCC/BTCC

Am vazut ca bloca foarte des roata spate (din interiorul curbei) atunci cand frana.
Si am inteles ca are ampatamentul mai mic fata de concurenti. Nu ma pricep, dar poate de aici rezulta si o oarecare instabilitate.

Reply

cred va fi foarte greu iasa in fata la anu' , chiar daca vor fi probabil singura echipa de uzina din campionat. dupa mine cea mai mare laguna e motorul Mugen.

(daca cumva intra Peugeot cu motoare Sodemo ciao bao.....)

Reply

la ampatament se vedea clar pe linia boxelor, toate erau mai late, civicul era ca o duba. nu stiu cum e repartitia maselor, da spatele era mai ridicat mult fata de orice alta masina.
mie nu mi-a lasat o impresie f buna, adica honda are un background solid in motorsport (aici ma refer la sasiu si motorizare). chevrolet a venit in europa pe un taram nou, sau nu stiu eu nimic despre productii asemanatoare, altele decat pt piata sua si uite ce au facut intr-un timp relativ scurt. pur si simplu am impresia ca cei de la honda traiesc intr-o alta lume.
masina e topaitoare cred din cauza volumelor, sedanurile se asaza mai bine.
nu mi se pare ca restul nu tin pasul cu albastrele, vezi cursa 2. cei de la chevrolet au avut niste abordari f profi, la unele calificari au folosit si strategia "trenulet". in fine, om trai si om vedea. nu-mi fac mari sperante.
ma intreb la ce foloseste civicul asta ca vector de imagine? la noul type-r care o sa apara in 2015, adica dupa socotelile mele urmatoarea generatie? amalgam de idei. bine ca sectiunea motogp e pe picioare si sta inca bine.
Invidia Injen Weapon-R Eibach Drag Wheels Skunk2 Magnat

Reply

ai dreptate.

JAS motorsport a pregatit si alte proiecte de touring dintre care cel mai serios a fost cel cu Accord.

toate proiectele rally JAS (EP3 si FN2) au ramas neterminate si s-au desfasurat tot sub o aura "suspect" oficiala intre JAS si uzina. proiecte de mare mare potential nefinalizate , lasate in van. masinile ulterior ajunse in echipe private au zdrobit ocazional concurenta (Sanremo 2009 - 2010, etc)

acum sa vedem ce va fi in WTCC....

Reply

pentru o prima cursa mie mi s-a parut ca s-a comportat destul de bine, fata de restul care si-au format deja un pachet si au avut un setup testat aici in anii trecuti.

nu stiu de ce va legati de ampatament si latime, cred ca sunteti cam carcotasi fara rost Icon_smile
ar trebui as tineti cont ca pe acelasi sasiu anul acesta Shedden a iesit campion in btcc si mai mult al sau coleg Neal a terminat pe locul 2, deci cred ca nu numai talentul lor i-a adus aici ci si masina care a confirmat ca este competitiva iar btcc nu este chiar departe de wtcc. La independenti tot honda a terminat prima.

@liviu in cursa a doua cruze-urile au fost blocate ca nu prea se poate depasi pe suzuka, ca altfel o luau tot inainte. In prima cursa cand au avut liber in fata s-au dus de ziceai ca sunt doar ei in cursa, nu se vedea nimic in zare. Oricum dominarea chevy anul asta mi s-a parut printre cele mai clare.

Reply

Today, Rounds 19 and 20 of the WTCC took place under a clear sky at Suzuka Circuit in Mie Prefecture, Japan.

Race 1:

Race 1 got underway at 2:30pm and was competed over 26 laps on the East Course of Suzuka Circuit. Tiago Monteiro started the race in his Honda Civic WTCC from 11th. After a rolling start, Tiago kept his position at the beginning of the race. Throughout there were close fights with the cars in front and behind, but the Civic WTCC driver maintained his place and when a front-runner went off the track on Lap 22, he climbed to tenth - the position he kept until he was shown the chequered flag. After the finish of the race, the Civic WTCC was promoted to ninth in the final classification due to a penalty given to another car.

Race 2:

In Race 2, the first 10 cars in qualifying were placed in reverse order on the starting grid. After a standing start from 11th, Tiago maintained his position at the early stage of the race and later started fighting closely with a BMW in front. After a long battle over 10 laps, he finally overtook his rival on the first corner on Lap 23 to move up to 10th before finishing the 26-lap race.

Rounds 21 and 22 of the WTCC in China will be held on Shanghai International Circuit on 3 and 4 November.

Driver Tiago Monteiro: "We are very happy and excited that we got our first points. Only a few weeks ago, we said we it would be great if we could break into the top 10, and that's where we are, so I'm satisfied. The car felt quite good, a lot better than in qualifying. But we are still learning about the car, and every time we try to find a better setup and balance in the car, so especially in Race 2, the car was very good. It was very important for us to finish the races in decent conditions as a first step and we will keep working hard in Shanghai and Macao to lean more."

Honda Racing Team JAS Team Principal, Alessandro Mariani: "I am very pleased because we were able to show our speed in the actual races. Our lap times were very good and consistent. Unfortunately, it was difficult to overtake on the short Suzuka circuit and the result of yesterday's qualifying affected our final outcome. However, finishing in the top ten in the two races - and not that far from the winning cars - is a good result. I would like to thank the engineers at Honda who created the excellent new engine and our team members who have worked hard, night and day, to achieve this result - a great effort that has really paid off."

Chief Engineer for Civic WTCC Development, Daisuke Horiuchi: "I am pleased that we completed both Races 1 and 2 in our debut round. The car, including the engine, performed well and didn't have any major problems. However, there's so much more for us to work on and improve. Although we've not had long to prepare, we were able to make it in time for Suzuka. So, I think we have achieved a satisfactory level for now. We will continue working hard to complete the car for the next rounds in China, and we really appreciate everyone's support."

Sunday, 21 October 2012

Suzuka Circuit East Course (2,243m)  

Weather: sunny

Temperature: 24.2℃

Track condition: dry  

Attendance:16,500

Warm-up session 54.470 (11th fastest)

Race 1

1 Alain Menu Chevrolet Cruze   26 laps  23:44.880

2 Yvan Muller Chevrolet Cruze   26 laps  23:45.692

3 Robert Huff Chevrolet Cruze  26 laps  23:46.299

4 Gabriele Tarquini   SEAT Leon     26 laps  23:58.708

5 Alex MacDowall Chevrolet Cruze   26 laps  23:59.153

6 Tom Coronel BMW 320 26 laps  24:04.750

9 Tiago Monteiro Honda Civic WTCC 26 laps 24:06.164

Race 2

1 Stefano D'aste BMW320    26 laps 23:54.717

2 Pepe Oriola   SEAT Leon      26 laps  23:57.279

3 Gabriele Tarquini   SEAT Leon      26 laps   23:57.562

4 Robert Huff Chevrolet Cruze  26 laps  23:58.491

5 Alain Menu Chevrolet Cruze    26 laps   23:58.937

6 Yvan Muller Chevrolet Cruze    26 laps  23:59.285

10 Tiago Monteiro Honda Civic WTCC 26 laps   24:05.330

Reply

nu are rost sa compari campionate diferite, un exemplu:
wsbk ducati s-au luptat in curse, in bsb pe nicaieri. nu mai vorbesc de yamaha care in wsbk nu mai exista, iar in bsb s-a luptat la titlu pana in ultima cursa.
da, suntem carcotasi, doar vorbim despre honda nu despre skoda. a mai fost honda in wtcc si au tot incercat. ceva nu le iese, clar.

Reply

(22-10-2012, 13:20)kinky_boy Wrote: nu stiu de ce va legati de ampatament si latime, cred ca sunteti cam carcotasi fara rost Icon_smile

pai suntem subiectivi man, din ce am vazut acolo. om fi noi amatori si desigur nu suntem cei mai in masura sa ne dam cu parerea da nici aia nu e masina de campionat mondial Icon_biggrin

.... SPER sa ma insel Icon_biggrin

Reply

Razvan e mai optimist de fel cu favoritii (si la fotbal), de-aia ii lauda mai mult; si mie mi s-a parut pe nicaieri Honda, sincer mi-e si rusine sa deschid subiectu Honda-WTCC cand mai stam la povesti, iar sperante mari nu imi fac deloc.

Reply

bah nush de ce v-ati luat honde ca vad ca nu aveti deloc incredere in ce stiu si pot sa faca oamenii! Mugen slabi, jas slabi, treceti la bmw si chevrolet Icon_smile

vedem pe ce loc termina sezonul viitor, eu cred ca termina in top5 care este un rezultat onorabil pentru primul sezon.

@denigrator- tie iti e rusine sa vobesti de honda-wtcc in baza a ce? ti se pare ca, concureaza de nu stiu cat timp si s-au facut de ras sau voiai la prima cursa sa iasa pe locul 1 si cu un tur inainte doar ca e honda. c'mon dude am alte asteptari de la tine totusi.

Ia uite rezulatele chevrolet si mai gandeste-te inainte sa vorbesti asa.
The American car maker joined the WTCC in 2005, and its eight-year programme has resulted in two drivers' and constructors' championships in 2010 and 2011, including 59 race wins.

Reply

tu crezi ca cineva isi cumpara citroen pt ca e loeb campion mondial? pe strada e una, in competitie e alta. daca ramanem la aceasi citroen, nu au nush ce masini sportive de productie, dar departamentul sport e maxim. cu atat mai mult, honda are (avea) modele cu mare potential si totusi...

Reply

liviule ce inteleg de la tine e ca totusi honda n-a confirmat niciodata in motorsport.

eu zic ca sportivitatea masinilor honda a venit in primul rand din faptul ca ei au fost foarte buni in motorsport si au dezvoltat foarte mult acolo, dar se pare ca dupa voi nu multe honde de pe strada folosesc motoare folosite si in competitii mai mari sau mai mici.
ce sa zic fiecare cu parerea lui, vedem la final ce o sa iasa.

Reply

Man cum as putea sa ma mandresc cu locul 11 si sa ma laud cu ce VOR FACE IN VIITOR, mai ales ca nici eu nu sunt convins ca or sa faca mare rahat, mai ales ca se pare ca au ceva probleme cu motoru asta de 1,6 turbo?? Radea lumea de mine cand ma laudam cu Honda in BTCC, ca luase locul 2, 3 - d-apai acuma cand nici nu am vazut masina de la Honda prea des in timpul cursei din simplul motiv ca era prea in spate.
Tu zici ca vor termina in top 5 sezonul viitor, eu zic ca sunt sanse mari sa se retraga...vom vedea ce va fi.
Si nu mi-am luat Honda pentru cum merg in BTCC/WTCC/ALTuCC, de fapt nici nu mergeau cand mi-am luat io prima Honda in campionatele astea, dar ma doare sufletul cand vad ca se cam duce de rapa toata filozofia Honda, asa cum era ea pe vremea lui Soichiro si mor de ciuda cand vad ca nu mai am ce sa cumpar de la ei daca as vrea sa imi schimb masina in viitorul apropiat (1-2 ani).

Reply

Tu ar trebui sa te bucuri ca incearca sa faca un pachet competitiv din care se va trage si o masina de productie. Lasa-i sa incerce si dupa aia ii critici nu inainte sa se apuce de treaba tu deja i-ai aruncat la gunoi.
Toti constructorii au avansat nu mai e ca pe vremuri, accesul la tehnologie si cunostiinte a mult mai facil asa ce despre ce vorbim aici? eu zic ca-i usor sa vezi lucrurile astea atata timp cat esti obiectiv si sa nu bagi in seama oamenii care spun ca honda a luat doar 3 puncte in primele 2 curse in wtcc cu un model nou.

Cu faptul ca filozofia Honda s-a schimbat radical in ultimii ani sunt de acord, nici mie nu-mi place, dar sa ai pretentii ca din prima cursa cu o masina complet noua si cu un motor nou nout, nemaitestate pana acum sa ai pretentii la primele locuri mi se pare o pretentie deplasata.

Reply

Ia vizionati filmuletul asta pana una alta...

http://www.youtube.com/watch?v=1bPzCZCmMfQ
Honda nu arde uleiul, il foloseste.

The following 1 user says Thank You to yulasinio for this post:
  • maruta
Reply

(23-10-2012, 18:29)kinky_boy Wrote: Tu ar trebui sa te bucuri ca incearca sa faca un pachet competitiv din care se va trage si o masina de productie.

....asta e SINGURUL motiv pt care ei se afla acolo ... marketing, nimic altceva.

Reply

(23-10-2012, 17:44)kinky_boy Wrote: liviule ce inteleg de la tine e ca totusi honda n-a confirmat niciodata in motorsport.

eu zic ca sportivitatea masinilor honda a venit in primul rand din faptul ca ei au fost foarte buni in motorsport si au dezvoltat foarte mult acolo, dar se pare ca dupa voi nu multe honde de pe strada folosesc motoare folosite si in competitii mai mari sau mai mici.

nuam spus asta, nu a confirmat in istoria recenta.
asa este, ei au fost f buni in motorsport si au dezvoltat masini fenomenale de productie. faptul ca acum vorbim la trecut reprezinta esenta FRUSTRARILOR noastre.
nu astept motoare folosite in competitii, dat ceva derivat din zona aia (pe langa tona de ecoshit) as vrea sa vad.

(23-10-2012, 19:29)LIVIU_CTS Wrote:
(23-10-2012, 17:44)kinky_boy Wrote: liviule ce inteleg de la tine e ca totusi honda n-a confirmat niciodata in motorsport.

asa este, ei au fost f buni in motorsport si au dezvoltat masini fenomenale de productie. faptul ca acum vorbim la trecut reprezinta esenta FRUSTRARILOR noastre.
nu astept motoare folosite in competitii, dat ceva derivat din zona aia (pe langa tona de ecoshit) as vrea sa vad.

nu la mai tine palma la cur, ca nu s-au trezit cu masina aia peste noapte in garaj, are sute de ore de teste, chiar daca e prima cursa. una e sa intre chevrolet care nu a mai avut tangenta cu zona asta, si sa aiba nevoie de timp pt dezvoltare si alta e honda, fara sa fie nevoie sa dezvoltam si dece

Reply

(23-10-2012, 18:30)yulasinio Wrote: Ia vizionati filmuletul asta pana una alta...

http://www.youtube.com/watch?v=1bPzCZCmMfQ
Fain!

Reply

nu la mai tine palma la cur, ca nu s-au trezit cu masina aia peste noapte in garaj, are sute de ore de teste, chiar daca e prima cursa. una e sa intre chevrolet care nu a mai avut tangenta cu zona asta, si sa aiba nevoie de timp pt dezvoltare si alta e honda, fara sa fie nevoie sa dezvoltam si dece

in alta ordine de idei, marca nu mai conteaza asa mult, ci cine sunt cei implicati in proiect, ingineri si proiectanti , know-how-ul care nu are de-a face nimic cu departamentul de serie. omul sfinteste locul cum spunea Tom Biggthumpup

honda de "uzina" WTCC e facuta la 30 km de mine cu un Motor Mugen care vine din Japonia, desi Sodemo (Franta) face la ora actuala cele mai performante motoare Honda, inclusiv prototipuri si este responsabila pt succesul Peugeot, Renault in rally, LM si alte cele.

Reply

bai frate, nu stiam detaliul asta.....ppfff ce palmares au!!!!! au lucrat si dusteru Icon_biggrin

Reply

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Theme © 2014 iAndrew