This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Honda civic '97 1.6 vti EK4 hatch. Thunder Grey

de ce s-ar coxa atat timp cat motorul nu a rulat fara ulei?
fratele prietenei mele locuieste in belgia.
Invidia Injen Weapon-R Eibach Drag Wheels Skunk2 Magnat

Reply

Temperaturile de lucru nu mai variaza asa mult , uleiul si resturile n urma arderii formeaza o pelicula care in timp se depun pe segmentul de ungere , si cel de etansare.... cand sta foarte mult timp depunerile impiedica asezare corecta pe cilindru a segmentilor.... in mare asta e rezumatul la ce mi-a explicat mecanicul... a avut in vedere nr de km ai motorului ca si uzura. La motoarele sub 150 mii km nu apare aceste treburi decat daca se foloseste ulei prost.

Liviu ai PM

Reply

Borna 243.000

Redline 5w30
Filtru ulei Purflux LS350
Filtru Aer Vic
Honda MTF3
LMA-uri honda oem varianta resort .
Semeringuri supape Honda oem
Semeringuri axe Honda oem

Reply

De ce schimbi semeringurile? Daca e pentru consum sugerez sa te uiti si la segmenti.

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 4 Beta
Honda nu arde uleiul, il foloseste.

Reply

Le-am schimbat deja ... ms pentru ulei Icon_biggrin
Erau spre capt de viata si am decis asta sa nu se mai incarce prea mult scaunele de la supape daca cedeaza unul.
La 300k il desfac si vad ce trebuie facut. Trebuie sa instalez mai repede ceasurile de presiune si temp ulei ... am impresia ca nu este destul debit de ulei .... trebuie sa verific pompa .

Reply

Reply

Cum sunt alea LMA-uri varianta resort?
Am vazut ca Honda a schimbat LMA-urile la anumite modele cu unele putin mai inalte...despre acelea e vorba?

LE:

[Image: H22LMAMeasurement1_zps1dc2d970.jpg]

[Image: NewBseriesLMAMeasurement1-1_zps902ddca2.jpg]

[Image: H22LMAvsNewBseriesLMA1_zps3a0bcb63.jpg]

[Image: H22LMAvsNewBseriesLMA2_zps0acdba1e.jpg]

Reply

Spor la treaba Vali.
@Maruta: cele vechi sunt hidraulice, vezi poza de mai jos.
[Image: DSCN3427.jpg]

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 4 Beta

Reply

oare cele cu resort tacane mai putin?

Reply

Marian eu am varianta descrisa de yula (cei hidraulici) si trebuiau schimbati cu varianta ce-a inalta PCB-305 ... asa da in EPC.
Mai avem un zgomot de la un culbutor sau poate 2 ... momentan astept sa rezolv cu montarea ceasurilor de monitorizare ulei ( presiune si temperatura) si apoi iau decizia daca e nevoie de un un ulei mai vascos sau nu...

Liviu cele tip resort nu tzacane Icon_smile. incepand cu ITR DC2 , ATR CL1 ( mai precis dupa 97/98) etc , honda a trecut de la cei hidraulici la cei tip resort .. tocmai pentru a elimina neplacerile cauzate de ele ... de la zgomot se poate ajunge chiar la indoirea axelor sau alte minunatii daca au o combinatie de genu : uzura mare , ulei de proasta calitate.

The following 1 user says Thank You to Vali_Lj for this post:
  • LIVIU_CTS
Reply

(13-06-2013, 13:23)Vali_Lj Wrote: Marian eu am varianta descrisa de yula (cei hidraulici) si trebuiau schimbati cu varianta ce-a inalta PCB-305 ... asa da in EPC.

Ok, acum am inteles care este diferenta dintre cei hidraulici si cei cu resort.
Dar si la cei cu resort Honda a mai facut o schimbare, dupa cum se vede si in pozele puse de mine, a trecut de la codul 14820-PCB-003 la 14820-PCB-305, care mai au ceva la baza daca te uiti cu atentie. Se pare ca nu au fost in totalitate multumiti de prima varianta.

Sa inteleg ca ai gasit uleiul pe care il cautai ieri?

Reply

deci cand deschid motorul trec si eu pe resort Icon_biggrin

Reply

de ce vrei sa treci de pe red line 5w30 la altceva ?

Reply

Tot pe red line raman dar vreau sa ridic HTHS-ul .. indicele de frecare mai pe inteles ... acum am undeva la 3.7 .. vreau sa trec la 4.0 ... honda pentru seria B recomanda 3.2-3.4 dar asta pentru motoarele noi. cred ca o sa incerc un 0w40 de la ei ... Poate scap de un zgomot enervant de 2 ani Icon_smile.

Reply

(14-06-2013, 02:50)Vali_Lj Wrote: Tot pe red line raman dar vreau sa ridic HTHS-ul .. indicele de frecare mai pe inteles ... acum am undeva la 3.7 .. vreau sa trec la 4.0 ... honda pentru seria B recomanda 3.2-3.4 dar asta pentru motoarele noi. cred ca o sa incerc un 0w40 de la ei ... Poate scap de un zgomot enervant de 2 ani Icon_smile.

te dai pe brazda vad ca Icon_biggrin

Reply

Borna 263.000

Ulei Redline 5w40
Filtru toyo japan
Bielete bara antiruliu Hardrace
Indreptat baie ulei deh drumurile noastre
Inlocuit garnitura baie si etansare cu Honda Bond Hi-Temp
Intindere arc pompa de ulei.
Reglaj tacheti

Era momentul sa fac ceva cu baia de ulei si tot fiind acolo am preferat sa mai intind putin arcul de la pompa de ulei pentru a mai aduce ceva presiune in sistemul de ungere. Este cunoscut faptul ca dupa 200 mii km acel arc incepe si se mai lasa , se lasa in sensul ca devine mai "comprimat/scurt" ceea ce conduce la o scadere a presiunii in sistem . Este cunoscuta acesta problema in special la seria D de motoare honda
Pentru cei ce nu cunosc , honda spune valorile minime ale presiunii cu motorul cald , temp uleiului ~ 90 grade : valori minime @ relati 1,3 bar , @ 3000 rpm 5,2 ... acesta sunt valorile minime pentru seria B de motoare. Desigur poti ajuta cu un ulei mai vascos sau prin schimbarea arcului de la pompa. Eu unul am ales varianta asta pana cand va fi cazul inlocuirii ( peste inca 200. mii sper )

Presiunea acum a crescut la 2 bar relati @ 95 grade si 5,7 @ 3000 rpm. La 4700 rpm ajung la 8 bari . Trebuie sa fac o verificare si sa scot aerul de pe traseul sondei , pentru a elimina eventualele erori date de acesta.

Urmeaza capetele de planetare si uleiul de cutie. Momentan astept primavara pentru schimbari majore.
Era sa uit de tuning
Am inlocuit eleronul standard cu unul pentru partea de aerodinamica + bara spate a dobandit ceva aerisitoare.

[Image: 6069a515a6df1e6421e3b15e91ced332.jpg]
[Image: 835c36c9dd160eac211c97f8ad8bb1fe.jpg]

si pregatim instalatia pentru craciun la noua haina ... mai avem ceva drum pana acolo dar macar am inceput.
Sasiu 99 UK , conversie facuta . Stare 8,5/10. Momentan pregatim sasiul ( curatare , protectie)

Attached Files Thumbnail(s)

Reply

spor Vali!!!

Reply

Bine tuuu Icon_biggrin Spor la treburi Icon_biggrin

Reply

Spor cu conversia Vali. Ai mai luat și alte piese pe lângă caroserie.

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk

Reply

sper sa fie EK9 ca altfel nu te vad prea entuziasmat Icon_wink
bafta oricum, daca iti raman ceva suruburi sa-mi zici, eu fac colectie Icon_biggrin

Reply

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Theme © 2014 iAndrew