Borna 263.000
Ulei Redline 5w40
Filtru toyo japan
Bielete bara antiruliu Hardrace
Indreptat baie ulei deh drumurile noastre
Inlocuit garnitura baie si etansare cu Honda Bond Hi-Temp
Intindere arc pompa de ulei.
Reglaj tacheti
Era momentul sa fac ceva cu baia de ulei si tot fiind acolo am preferat sa mai intind putin arcul de la pompa de ulei pentru a mai aduce ceva presiune in sistemul de ungere. Este cunoscut faptul ca dupa 200 mii km acel arc incepe si se mai lasa , se lasa in sensul ca devine mai "comprimat/scurt" ceea ce conduce la o scadere a presiunii in sistem . Este cunoscuta acesta problema in special la seria D de motoare honda
Pentru cei ce nu cunosc , honda spune valorile minime ale presiunii cu motorul cald , temp uleiului ~ 90 grade : valori minime @ relati 1,3 bar , @ 3000 rpm 5,2 ... acesta sunt valorile minime pentru seria B de motoare. Desigur poti ajuta cu un ulei mai vascos sau prin schimbarea arcului de la pompa. Eu unul am ales varianta asta pana cand va fi cazul inlocuirii ( peste inca 200. mii sper )
Presiunea acum a crescut la 2 bar relati @ 95 grade si 5,7 @ 3000 rpm. La 4700 rpm ajung la 8 bari . Trebuie sa fac o verificare si sa scot aerul de pe traseul sondei , pentru a elimina eventualele erori date de acesta.
Urmeaza capetele de planetare si uleiul de cutie. Momentan astept primavara pentru schimbari majore.
Era sa uit de tuning
Am inlocuit eleronul standard cu unul pentru partea de aerodinamica + bara spate a dobandit ceva aerisitoare.
si pregatim instalatia pentru craciun la noua haina ... mai avem ceva drum pana acolo dar macar am inceput.
Sasiu 99 UK , conversie facuta . Stare 8,5/10. Momentan pregatim sasiul ( curatare , protectie)