Vali_Lj
Threads: 15
Thanks Received: 28 in 24 posts
Thanks Given: 13
|
|
Borna 229000 km.
Ulei Redline 5w30
Filtru ulei HAMP
Filtru aer CTL
Filtru polen
Bujii NGK iridium
Bara rigidizare Wiechersport ( cea de sub masina)
DIY ram intake ( spoon style air box)
Discuri frana fata Brembo Max
Placute fata spate FBL fuji
Garnitura capac chiuloasa
Urmeaza :
autoblocantul ( impreuna cu o revergorare a cutiei (rulmenti/semeringuri)
Bara antiruliu spate de 18 reglabila cusco cu intarirea puntii spate
Kiturile aero
Kit ambreaj
Ceasuri presiune/temp ulei
Am mai taiat ceva de pe lista ... sper ca intr-un final sa montez LSD-ul impreuna cu ambreajul la inceputul lunii iulie. Mai intaresc o idee suspensia fata si din punct de vedere mecanic am terminat. In toamna am de gand sa achizitionez un kit antirugina de la englezi , niste solutii ce actioneaza la nivel chimic si opreste oxidarea definitiv.
Un mic rezumat despre ultimii km. Dupa aprox 12 mii km cu Amsoil si un consum de aprox 1,2 litri ( in mare parte pierdut din cauza garniturii capacului de la culbutori) pot spune ca am ramas placut surprins de el abia cand am scos capacul de la culbutori si am vazut cat de curat este la interior. Totul era incredibil de curat aproape ireal , uleiul in schimb era destul de inchis la culoare semn ce indica schimbul de ulei.
Cu 20.000 km in Romania si alti 80 impartiti intre Japonia si Anglia amortizoarele fata necesita o reconditionare si am sa le fac o idee mai tari.
In interiorul momentan este dezastru  , si aici ma refer la scaunele fata cu pielea taiata si rupta in cateva zone si crapata in altele. Vreau sa le reconditionez cu un material asemanator scaunelor Recaro SPD ( cele de Type R) . Vara sau iarna nu se poate cu piele ... si cand ma gandesc la cei mai saraci cu sufletul cand aud : e full domn'e . aer bizonal , navigatie , piele  ....
Am reusit sa bricolez ceva pe la admisie si anume la carcasa filtrului am pus un cot de 65 mm la 45 grade cu care am scos din ecuatie rezonatorul. Apoi am tras o tubulatura de 100 mm ( de hota nu aruncati  ) pentru a aduce aer rece ... momentan sunt foarte multumit de cum suna/trage si pana in toamna sa ma bucur cat mai mult de ea .
|
LIVIU_CTS
Threads: 45
Thanks Received: 114 in 106 posts
Thanks Given: 130
|
|
de ce nu incerci amortizoarele bilstein b8, eu am ramas f impresionat de cum sta masina cu ele pe virajele din paltiniş. lui yula i se pare suspensia putin cam tare, insa mie imi place de mor, feedback-ul e beton.
pt materialul de reconditionat poti incerca alcantara, am acasa un link la o firma din tara care treimite orice dimensione-cantitate.
Invidia Injen Weapon-R Eibach Drag Wheels Skunk2 Magnat
|
Toyboy
Threads: 11
Thanks Received: 80 in 72 posts
Thanks Given: 86
|
|
13-06-2012, 00:32
(This post was last modified: 13-06-2012, 00:33 by Toyboy.)
mane imi pare bine ca aud asta, acum sa te sui pe un del sol cu coilovere si sa-mi povestesti
acept pupici sub forma de bere pentru ca iti plac b8-urile  )
Vali tre neaparat sa vad masinaria si sa stam de vorba ... pe 9 -30 iulie is in tara
|
yulasinio
Threads: 202
Thanks Received: 174 in 166 posts
Thanks Given: 87
|
|
Eu am zis ca sunt tari pentru drumul pe care am condus-o. Drumul fiind prea valurit pierdea aderenta aiurea pe viraje in functie de unde era "santul".
Ai observat si tu de ce dupa ce ne-a aruncat in toate partile pe virajul ala larg dupa urcare.
Sent from my GT-I9000
Honda nu arde uleiul, il foloseste.
|
kmr
Threads: 6
Thanks Received: 51 in 48 posts
Thanks Given: 37
|
|
Cu reconditionarea amortizoarelor e cam de 2 lei, rezultatele sunt slabe si nu merita ( in opinia mea ) . Eu am facut asta la celebrul "nea Ion" si nu as mai face asta a doua oara. Ma rog, poate fi o solutie daca sunt curse total si vrei sa faci ceva sa mai mergi cu masina cateva luni sau sa o vinzi. Altfel, nu.
|
yulasinio
|
|
Eu cred ca Vali se referea la inlocuire cand a scris reconditionare.
Si la reconditionare depinde de ce tip de suspensie ai pe masina si unde este facuta reconditionarea.
Sent from my GT-I9000
|
kmr
|
|
Sper ca vrea sa inlocuiasca. Sunt convins ca sunt metode ok de reconditionare dar, in Bucuresti, nu stiu nimic de calitate.
|
LIVIU_CTS
|
|
(13-06-2012, 00:45)yulasinio Wrote: Eu am zis ca sunt tari pentru drumul pe care am condus-o. Drumul fiind prea valurit pierdea aderenta aiurea pe viraje in functie de unde era "santul".
Ai observat si tu de ce dupa ce ne-a aruncat in toate partile pe virajul ala larg dupa urcare.
Sent from my GT-I9000
isuu zicea ca iti place suspensia lui ca e mai moale, intradevar, a lui nu arunca de pe denivelari, insa in viraje e sub suspensia mea. asta ziceam, e o chestiune de preferinte, prefer sa arunce putin (la aterizare se infige) decat sa se balangane pe pif-paf- uri.
|
kmr
|
|
[amquote
isuu zicea ca iti place suspensia lui ca e mai moale, intradevar, a lui nu arunca de pe denivelari, insa in viraje e sub suspensia mea. asta ziceam, e o chestiune de preferinte, prefer sa arunce putin (la aterizare se infige) decat sa se balangane pe pif-paf- uri. 
[/quote]
Cat ziceai ca te-a costat suspensia?
|
LIVIU_CTS
|
|
amortizoarele 480 euro + 18 transport de pe ebay. in ţara ai cu 100 euro mai scump.
vezi la mine la del sol detalii.
|
yulasinio
|
|
Nu stiu ce are isuu pe masina dar era mult mai potrivita pentru drumul ala, oricum dupa preferinta mea si dupa conditia drumului mi-a placut cum a stat ATR-ul lui Maruta.
Cred ca si eu de eram cu ITR-ul saream peste tot pe drumul ala
Sent from my GT-I9000
|
Vali_Lj
|
|
Hai sa lamurim putin problema 
Am 2 variante momentan pentru a intari suspensia si asta din cauza ca bugetul este alocat transmisiei ( kit ambreaj , LSD etc ) :
1. Arcuri Spoon progresive mai dure , singurul incovenient fiind ca imi mai coboara masina iar aici o sa am de suferit cu anvelopele mai mult de cat pana acum.
2. Reconditionare amortizoare fata. Si prin asta ma refer sa fac raportul de compresie-decompresie mult mai scurt. Problema o pun atunci cand fortez un viraj si forta centrifuga imi muta masa pe roata exterioara , aceea roata imi freaca in aripa , chiar si in pasajul lonjeronului superior.
In bucuresti exista un tip la filaret care reconditioneaza amortizoare de ceva timp si mi-a fost recomandat de un hondar mecanic caruia i-a reconditioant amortizoarele.
Cand bugetul imi va permite o sa iau o suspensie configurata pentru ceea ce am nevoie.
@Liviu_CTS : o suspensie dura nu cred ca este cea mai indicata pe viraje . o masina cu tractiune fata unde suspensia permite o flexibilitate ajuta mai mult decat face una dura care poate deveni foarte imprevizibila unde felxibilitatea sta in anvelope  .
Fa un test daca suspensia iti permite si ai sa vezi cum viteza de intrare si iesire din viraj creste daca lasi suspensia mai flexibila.
Oricum anul acesta va astept la 2-3 sesiuni de viraje nocturne  si punem la fata locului teoria in practica.
@toyboy : s-a notat in calendar cu rosu
|
LIVIU_CTS
|
|
suspensia nu e dura man, drumul ala era cu denivelari, unele accentuate si pe alea, normal ca arunca, cursa mai scurta, etc.
cu masina mea parcurgeam virajele cel mai bine, se infige pe exterior si nu pleaca deloc. singurul inconvenient era legat de acele aruncaturi pe viraje de viteza medie-mare. cum spuneam, nu e tare, e mai tare pt gustul lui yula. mie personal mi-a fost frica cu atr-ul lui maruta pt ca mi se pare prea "moale". nu cunosc masina, nu puteam sa ma intind la ea, asa ca m-am rezumat la reprize de accelerare si v-tec. sunt convins ca se poate si mai bine cu alte arcuri (acum sunt ceva nebranduit, progresive) dar pe viraje fara "surprize" masina sta de minune!
|
Vali_Lj
|
|
13-06-2012, 11:46
(This post was last modified: 13-06-2012, 11:47 by Vali_Lj.)
pai atunci te invit la prima sesiune de viraje nocturne de anul asta sa vezi cat de bine sta masina .
Ce preferi urcare sau coborare? sau mixt . Cel mixt are 7,8 km , iar cel simplu are 11km
|
LIVIU_CTS
|
|
urcarea ca nu prea am frane  )
|
kinky_boy
Threads: 44
Thanks Received: 103 in 90 posts
Thanks Given: 32
|
|
si nici faruri n-are
legat de suspensii si mie mi s-a parut ca atr-ul lui maruta, cred ca este cel mai bun compromis pentru drumurile noastre. Fiecare alearga pe unde poate, dar cred ca in general pe unde sunt drumuri bune. Mie imi place mai stiff ca pe curbe pentru ca sta exact cum o pui, insa si cauciucurile cu pereti ranforsati au cuvant important de spus.
Eu am norocul cu edfc-ul care e treaba maxima, in ultima vreme butonez la el mereu in functie de drum si daca la inceput nu prea simteam diferentele foarte bine acum mi s-au mai ascutit simturile si este foarte util.
|
LIVIU_CTS
|
|
da mah, mi-am adus aminte de faruri dupa ce am postat  )
sunt convins ca michelin exalto cu peretii ranforsati pe care le am acum isi fac mega treaba.
la rally mai mult ca sigur o sa fiu cu federalurile si vedem atunci cum e
|
Vali_Lj
|
|
|
Vali_Lj
|
|
Update :
Refacut suspensia fata cu un plus de 30% duritate pe compresie si o compesare la decompresie. Primele impresii sunt pozitive , momentan astept sambata asta prima nocturna de viraje sa vedem cum se comporta setupul asta  .
Inca astept piesele de la cutie sa plece din UK ( cred ca pe la sf saptamanii asteia) ca nu e fun cu un ambreaj la 20-30% din viata.
|
Toyboy
Threads: 11
Thanks Received: 80 in 72 posts
Thanks Given: 86
|
|
Părul sau lâna care acoperă pielea unor animale. mane , asteptam impresii de dupa
|
|