aha, sa stiu si eu ce sa mai schimb
intre timp am descoperit tamponul de pe partea cu distributia, cel de jos, rupt. poate ca si de la asta imi trepideaza ambreiajul...
am schimbat ieri garnitura de la valva vtec. nu prea stiu cat sa strang suruburile, mi-e sa nu rup filetul din chiulasa de alu.
ieri am rupt un prezon in chiulasa de la galeria de evacuare, din cauza faptului ca gaura din galerie intra oarecum fix pe prezonul din chiulasa, la strangerea piulitei am ramas cu bucata de prezon si piulita in mana....
strange cu bun simt
noutate. dupa ce am schimbat garnitura, am sters bine de ulei, insa eram convins ca mai e ulei remanent pe la garnitura de chiulasa, imbinari, etc. drept urmare am mai sters ieri bine-bine uleiul din zona. azi am verificat: curat-curat. deci se pare ca doar aici era buba mare. urmeaza o spalare la motor.
(20-04-2011, 17:01)yulasinio Wrote: Vezi daca ai folosit prelungitorul ala mare nu ai mai avut simt la mana Macar ai putut scoate bucata aia din chiuloasa?
fara prelungitor, si le-am strans putin cate putin pe toate...asta parca mai vroia....da a trebuit sa dau bara jos, radiator, si sa rup un burghiu de 3...dupa 10 min eram si cu cealalta bucata afara
acum cred ca mai curge ceva pe la dopurile alea de la chiulasa.
in concediul asta am fost manjit din cap pana-n picioare. me happy
lucrat la etrieri: imbibat bine cu solutie anti-rugina, periat cu perie de sarma, cu flex si manual. dupa ce le-am curatat cat am putut de bine, am dat o baza cu vopsea termo-rezistenta pt etrieri, apoi am dat albastrul cu care am facut si piulitele la roti si urmeaza si capacul de chiulasa. nu am gasit un albastru termo-rezistent asa ca am ales aceasta varianta, sper sa tina.
am descoperit la un etrier spate un fel de buba: unul dintre cele doua bolturi pe care culiseaza etrierul pare f uzat, iar locasul in care culiseaza asemenea. am introdus un bolt bun si si acela are joc. sa iau in calcul cumpararea unui alt etrier?
am mai facut o rocada de arcuri pe puntea spate cu un amic. sunt niste fk-uri, progresive, care lucreaza mai bine decat cele ce le-am avut eu, chiar decente, si s-a mai lasat putin de spate.
am adaugat la bara spate o prelungire din fibra, pe care am lucrat destul de mult ca sa se imbine asa cum am vrut.
astept vreme buna pentru poze
03-05-2011, 21:00 (This post was last modified: 04-05-2011, 11:47 by DeN1gRator.)
nu am inca poze, cam un deget e mai coborata, nu foarte mult.
bolturile au joc in partea de etrier care ramane prinsa pe fuzeta. Deci e partea demontabila care vine prinsa de partea fixa cu cele doua bolturi, care culiseaza si care au cate o garnitura de cauciuc pe ele.
piesa nr 40
04-05-2011, 00:42 (This post was last modified: 04-05-2011, 11:48 by DeN1gRator.)
doar unul, cel de sus se simte ca si cum locasul ar fi mai larg. nu stiu din ce cauza...uzura mecanica, corodare...oricum "balangane" putin fata de celalalt care e aproape fix, culiseaza doar inauntru-afara frumos.
04-05-2011, 11:16 (This post was last modified: 04-05-2011, 11:48 by DeN1gRator.)
le-am desfacut de tot. si boltul are urme de uzura, dar si locasul in care intra parca e mai largut.
l-am desfacut pt ca etrierul nu elibera discul suficient dupa franare, roata nu se invartea liber usor, era franata.
doua poze pe fuga. aceeasi reteta: baza spray de etrieri termorezistent, urmat de sprayul albastru folosit la etrieri si piulite.
trebuie sa curat "scrisul" maine.