da dom'le, a fost soare si la mine azi. a batut un vant rece dar nu m-am putut abtine sa nu ies la un şurub, o garnitura....
target: sistemul de fixare a hardtopului.
boala binecunoscuta, fortele exercitate in timp asupra sistemului de blocare face ca acele bucşi din plastic sa se uzeze, iar pin-lock-ul sa capete joc in interiorul lor. pe langa asta am mai constatat si o diferenta intre diametrul locaşului si diametrul bucşei, diferenta care induce si ea un joc. bucşile mele aveau o banda de hartie pe ele, nu stiu daca e oem sau a fost o alta improvizare, insa am inlaturat acel strat si am aplicat mai multe straturi dintr-o banda cu duritate ridicata incercand sa inlatur diferenta de diametre.
apoi am reintrodus prin presare bucşile inapoi in locaş. nu mai au joc in cadrul de aluminiu.
prin intrarea presata s-a redus si jocul pin-lock-ului in bucşe, cele din spare, cele din fata inca mai au putin joc datorita uzurii ridicate a bucşilor. asta este, aşteptam altele noi.
urmatoarea constatare: sistemul de blocare cu acei pin-lock e actionat prin sistem de parghii fac "scandal", evident articulatiile s-au slabit in timp. cum suruburile de prindere a sistemului nu au vrut sub nici o forma sa se desfaca, nu am avut posibilitatea sa "strang" putin niturile in articulatii, asa ca le-am imblanzit putin printr-o bandajare cu.....banda.
intre tije si tabla erau pozitionate niste bucati de material textil care aveau rolul de a impiedica miscarea tijelor in mers si implicit de a crea zgomote. din pacate timpul a trecut si pe la ele, s-au deformat asa ca nu-si mai faceau treaba. am aplicat peste acele bucati un strat de burete care le reduce la tacere.
o tura pe drumul meu lipsit de asfalt testeaza rezultatul: nu mai am joc la hardtop (se simtea si cu mana), nu mai zdrangane nimic. miscarea nu a disparut, evident, insa nu mai produce acum decat scartaitul chederelor, cu care pot sa traiesc. macar nu mai zorzane nimic deasupra capului

per total: me happy !