06-02-2011, 15:39 (This post was last modified: 06-02-2011, 16:08 by LauX_LauX_LauX.)
La mine volanta oem are 7.3kg iar asta usoara din aliaj Crom-Molibden are doar 3.6kg. Discul si Placa sunt Stage 1 de 215mm cel stock are 200mm.
Volanta ta oem cate kg are? 9.4 kg? Din aliaj Crom-Molibden ai fi avut maxim 5.4kg iar din aluminiu 3.6kg.
(06-02-2011, 14:12)yulasinio Wrote: @Adi: Pai si ce e racing la ambreiajul asta?
Pai e mai usor ca si ala stock, disipa caldura mai bine (discu de ambreiaj), iar placa de presiune are arcuri mai rigide (si pedala de ambreiaj are rezistenta mai mare ca si la ala stoc).
Eu nu inteleg ce explicatie sa iti dau, la ce? Eu ti-am zis ce zice si Exedy, nu l-am pus pe masina inca sa vad daca asa e sau nu, sa vedem dupa ce il pun si il rodez daca e intr-adevar mai "racing" decat ala stock....oricum e doar Stage 1, nu e vreun ON/OFF de circuit, ar fi prea obositor pentru condusul in oras.
Discul de ambreiaj e la fel cu cel OEM (cel putin la ITR) rulmentul meu de presiune a inceput sa sune dupa nici 100km, la fel a patit si skynet sau cineva de pe 4tuning daca bine tin minte, dar ma rog nu conteaza.
La FN2 nu e chiar la fel discul (o sa fac poze unu langa altul cand il dau jos pe cel OEM), iar kitul asta de ambreiaj l-a avut Shadow pe masina si mi-a zis ca nu a avut nici un fel de probleme cu el, de asta l-am luat la recomandarea lui.
Mai foarte impresionat, trage foarte bine masina, de fapt nu stiu cate 5D-uri in Romania trag ca si a ta.
Multumesc foarte mult ca ti-ai pierdut timpul cu mine pe la Bucale, o luam razna de nu singur pe-acolo ...la fel multumesc Shadow pentru plimbarea pana la Colina si Dragostan pentru ca m-ai mai suportat o data .
In alta ordine de idei, vineri a fos busy busy day, am schimbat ambreiajul, furtunele de frana, lichidul de frana, flansa amortizor dreapta, am montat bara de rigidizare fata.
Ambreiajul este putin diferit fata de cel stoc, arcurile sunt mai mari o idee si mai dure, ferodo de pe disc este mai dur; ambreiajul stoc nu era neaparat uzat, dar ciudat se ducea ferodo de pe el (si cu unghia daca dadeai sarea de pe el, parca era vechi, sau expirat, nu stiu cum sa explic mai bine).
Furtunele de frana le-am pus goodridge, metalice, vin 6 bucati, au reductor pe spate, merg la fix (aproape, mai e nevoie de 2 prinderi pe caroserie pentru ca sunt mai lungi si sa nu frece sa se ciupesca).
Lichidul de frana l-am pus Motul RBF660, rezista la temperaturi inalte, e ceea ce trebuie.
Acum la amortizor, problema mare: cand am dat flansa jos ca sa o schimbam am descoperit ca si amortizorul este lovit, nu stiu cum mama naibii s-a intamplat, cert este ca trebuie sa ma pregatesc sa il schimb curand.
Vijelie ce sa mai, acuma sa te rogi sa nu se arda vreo siguranta cand esti pe drum ca iti trebuie cheia de 14 sa o schimbi
Daca se ducea asa ferodo-ul de pe ambreiaj era ars