This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Honda Civic TypeR FN2 CW

cu ce masori IAT-ul? ai ceva OBD II reader?

(GruppeM reuseste sa nu-l incalzeasca decat cu un grad, iar la viteze de peste 160 km/h temperatura e identica cu cea externa.)

Reply

Am un OBD bluetooth reader si folosesc un soft pe Android, Torque PRO.

Reply

M-am hotarat sa pun ceasuri pentru apa si ulei, mai precis presiune ulei, temperatura ulei si temperatura apa.
Cum nu ma pricep mai deloc (stiu vreo 2 firme, da nu vreau sa dau 400 de eur pe un ceas) am rugamintea, daca puteti, sa ma indrumati spre ceva modele si eventual locuri de unde as putea sa le cumpar.
Multam Icon_smile.

Reply

Timexurile astea ce le am eu nu sunt rele deloc. Eu am dat 300 pe ele dar acum cred ca sunt mai ieftine.

Sent from my Slimed i9000
Honda nu arde uleiul, il foloseste.

Reply

eu am avut VDO si de vreo 4 luni am montat Stack. le-am luat din UK si vin cu tot cu senzori.

[Image: IMG_1796.jpg]

Reply

mie nu-mi plac ceasurile plus ca nici nu am pe unde sa le pun asa ca, cand o veni vremea o sa merg pe asa ceva DGauge, stie cam tot ce ai vrea sa vezi plus ca afiseaza pana la 4 info pe acelasi ecran si e mic poti sa-l strecori oriunde Icon_wink

[Image: IMAG0530.jpg]
[Image: dgauge_main.jpg]
http://www.brockwayengineering.com/dgauge.html
si un pret mai bun pe 8thcivic http://www.8thcivic.com/forums/autofair-...ofair.html

Reply

Astea sunt bune pentru cine poate sa le foloseasca Icon_wink

Reply

cum adica yula? te referi la obd? pentru external sensors merge la oricine

Reply

Da, la OBD. Pai se merita sa dai banii pe o scula din asta si sa nu o folosesti numai la un sfert din capacitate Confused

Reply

pe OBD II Honda nu da presiune si temp ulei.

Reply

Exact asa e cum zice Tomi, mi-am luat OBD reader si am platit si softul degeaba, exact ce ma interesa cel mai mult nu merge...am intrebat si eu mai multa lume, am mai cautat pe net, si se pare ca ptr mine doar ceasurile fac treaba. Icon_wink

Reply

pai daca cititi atent ce scrie acolo poate va lamuriti, pentru ca gauge-ul asta se foloseste pentru mult mai multe masini care trimit prin obd si cei doi parametrii
acolo scrie asa

OBD parameters:
....
* Some parameters not available on all vehicles. See the Parameters page for a list of available parameters for different vehicles.

External parameters:
EOT (Engine Oil Temperature) °F or °C

IAT (Intake Air Temperature) °F or °C

AFR (A/F Ratio)

EGT (Exhaust Gas Temperature) °F or °C

OIL (Oil Pressure) kPa or psi

FRP (Fuel Rail Pressure) kPa or psi

BP (Boost Pressure) kPa or psi

pentru external iti cumperi senzor si il legi la display, ca la orice ceas. simple as that
Costa ceva mai mult decat 2-3 ceasuri plus suport, dar ai mult mai multe avantaje cu el plus si problema de estetica si montaj care nu-i chiar simpla cu ceasurile.

era doar o sugestie oricum, tu faci cum iti place Icon_wink

Reply

Pai nu da pentru ca nu are senzori pentru asa ceva. Cum zice si Kinky, la scula aia de D-Gauge poti sa ii legi senzori externi: temp, pres ulei.

Reply

mah mie personal imi plac ceasurile la nebunie. as pune ceasuri pt orice. e o chestie de "aer tehnic" cum imi plac si suruburile, niturile, chestiile de detaliu tehnic stilizat.
e greu cu bordul de fn pt ca e greu de imbinat cu designul plansei dar....la ep nu vad o problema.
Invidia Injen Weapon-R Eibach Drag Wheels Skunk2 Magnat

Reply

intr-adevar e o chestie de gusturi, mie nu-mi plac sa stea motz in varful bordului sau sa am numai cercuri pe consola centrala, sa zici ca e avion. prefer un avion digital Icon_smile

la voi parca ar merge bine asa ceva http://www.youtube.com/watch?v=rstk-Av09...re=related
desi nush daca bordul nu devine prea incarcat si sa fie obositor noaptea.

ti-ar placea asa ceva?
[Image: attachment.php?attachmentid=226726&stc=1&d=1313740063]
sau la ep3
[Image: images?q=tbn:ANd9GcT0uGVB4SGpcXCw3NE2cd3...iiXjl9jowA]

mie in nici un caz Icon_smile

Reply

(22-10-2012, 11:45)yulasinio Wrote: Pai nu da pentru ca nu are senzori pentru asa ceva. Cum zice si Kinky, la scula aia de D-Gauge poti sa ii legi senzori externi: temp, pres ulei.

Te contrazic aici, are senzori, cu cititorul de la Asko de exemplu (si am mai pus unu din ala profi la un service) imi citea si presiunea la ulei, nu am priceput exact de ce cu al meu (si altele neprofi) nu citeste, probabil sunt blocate citirile sau ceva de genu asta.

Reply

@ kinky_boy: man, acum si tu, imi atati niste idiotenii Icon_biggrin
pe consola centrala se poate pune dar trebuie putin simt estetic.
Invidia Injen Weapon-R Eibach Drag Wheels Skunk2 Magnat

Reply

(22-10-2012, 17:52)DeN1gRator Wrote:
(22-10-2012, 11:45)yulasinio Wrote: Pai nu da pentru ca nu are senzori pentru asa ceva. Cum zice si Kinky, la scula aia de D-Gauge poti sa ii legi senzori externi: temp, pres ulei.

Te contrazic aici, are senzori, cu cititorul de la Asko de exemplu (si am mai pus unu din ala profi la un service) imi citea si presiunea la ulei, nu am priceput exact de ce cu al meu (si altele neprofi) nu citeste, probabil sunt blocate citirile sau ceva de genu asta.

nu stiu ce ai vazut ca FN2 nu are senzor de presiune de ulei. daca ai manualul tehnic vezi acolo cum se masoara cu manometru extern, legat in locul bulbului de presiune (ce masoara doar on - of)

grupul VW , Peugeot sau alte masini cu o electronica mult avansata fata de Honda au toate chestiile astea. nu mai vb ca merg pe sisteme wideband si sisteme can-bus de prin 2001.

mie personal nu-mi plac "ceasurile" tuning fie ele si Defi. daca e digitala atunci trebuie sa fie AIM sau Stack Biggthumpup
vin cu solid state sensors si sunt profi. nu justifica insa banii pt ce avem noi nevoie.

[Image: ser-1.png]

[Image: 2-4.png]

Reply

Man ce sa vad, era presiunea la ulei, chiar imi arata un mecanic cand au pus testerul chestiile astea; apai ori m-am uitat eu aiurea (de 2 ori) si nu am inteles nimic, ori indica altceva, ori nu stiu - da ma duc zilele astea la un prieten la garaj ca are scula de-asta profi si mai pun o data si filmez si postez aici sa vedeti ce imi citeste acolo.

Oricum, poti sa imi dai un site ceva de unde pot lua ceasuri Stack cum ai tu? Si inca o intrebare: am vazut (pe ebay) ca exista mechanical si electrical, tu din ce vad ai electrical, care e diferenta intre ele si de ce merita unele mai mult ca celelalte?

Reply

alea mecanice sunt cu tub prin care trece uleiul sa ajunga la ceas, ajunge uleiul in cabina... deci naspa.

alea electrice sunt cu senzor, si transmit semnal electric. cele mai performante si cele mai scumpe sunt seria cu stepper motor si senzori solid state (nu au piese in miscare mecanica).

am optat pt seria electric si le-am luat de aici:

http://www.merlinmotorsport.co.uk/INSTRU...index.html

Reply

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Theme © 2014 iAndrew