Eu nu am fost dezamagit niciodata de uleiurile (cunoscute) aduse din State.
Pe de alta parte, de ce sa schimbi ceva care merge bine? Stiu, din curiozitate sa vezi daca nu cumva gasesti ceva mai bun . Asa fac eu in ultimii ani. Am folosit mai multe specificatii si marci si cred ca in curand ma voi stabili pe Amsoil 0w30 pentru Civic si Jazz.
Pentru ATR am ales astazi Amsoil 10w30 Racing (are o culoare bestiala, e rosu ) si am de gand sa incerc si RedLine. Cred ca ma voi stabili la unul dintre acestea doua in functie si de cum se va comporta masina si cat de mult il papa.
adi si la mine papa si asta pentru ca nu trag de masina sa se incinga bine. pe ring n-a mancat deloc, iti dai seama de ce. lasa motul-ul ca te stii safe si cu mancatu nu tre sa fii zgarcit ca are si el nevoile lui
pentru cutie si lsd am mers tot timpul cu motul gear 300, l-a mine s-a comportat cum trebe pe circuit si chiar si in rest, inclusiv iarna. Dupa cum spun toti cat de usor merge cu mtf la mine nu merge chiar cel mai usor pana se incalzeste dar nu agata sau ceva. Redline am vazut si prin uk ca e foarte folosit.
Da, de-aia ma gandeam sa probez alt ulei ca asta nu il incing mereu ca sa fie in temperatura optima.
La cutie inca ma mai gandesc, cred ca o sa incerc Redline MTL si daca nu merge calumea trec pe Motul gear 300....sau poate merg intai pe Motul 300, vedem.
Am fost la Ranca week-endul asta, la intalnirea Honda, cu ocazia asta ne-am dat putin pe noapte pe acolo; eu m-am dat cu Maruta in spate, a fost calare pe mine tot timpul, trage foarte fain ATR-ul, dar periculos rau traseul si nu vedeam nimic, era sa sar cateva curbe pe exterior, asta pe urcare...dupa ne-am dus inapoi spre cabana si am avut portiune care mie mi-a placut mai mult, si urcare si coborare, batea luna destul de tare si vedeam mai calumea virajele, am mers mai tare si fara peripetii (cu exceptia unei sicane unde era sa ratez al doilea ac de par si sa o iau tot inainte pe munte la vale ), suspensia s-a comportat foarte bine, ar fi trebuie sa o intaresc putin da mi-a fost greu sa mai ridic masina pe cric.
Aaa si ca sa ma laud, am castigat premiul I ptr cea mai frumoasa masina, multam mult la toti care m-au votat.
Urmeaza sambata sa plec in Grecia cu ea, bag ceva km, zilele astea o sa ii schimb uleiul ca sa fiu io linistit si cand vin o sa schimb si uleiul din cutie cu Motul 75W140, nu mai am bani si de ala acuma.
mah tu vrei sa iei banii de la casco sa-ti iei alta
bine ca v-ati distrat, pana la urma a fost ok drumul peste tot?
a pai frate e maxim la greci , strada buna cu viraje si peisaje maxime acu vezi tu unde esti atent numa sa vii intreg acasa, vezi pe la bulgari cu amenzile
Da ma, sa mor daca mai stiu ce becuri sa ii mai pun, am incercat toate felurile, Philips, Osram, M-etc, si nimic nu e ceea ce trebuie.
Acuma am vorbit cu Bodo si punem XENON cu lupe, daca nici alea nu vor fi calumea ma dau batut.
(06-08-2012, 12:15)DeN1gRator Wrote: Am fost la Ranca week-endul asta, la intalnirea Honda, cu ocazia asta ne-am dat putin pe noapte pe acolo; eu m-am dat cu Maruta in spate, a fost calare pe mine tot timpul, trage foarte fain ATR-ul, dar periculos rau traseul si nu vedeam nimic, era sa sar cateva curbe pe exterior, asta pe urcare...dupa ne-am dus inapoi spre cabana si am avut portiune care mie mi-a placut mai mult, si urcare si coborare, batea luna destul de tare si vedeam mai calumea virajele, am mers mai tare si fara peripetii (cu exceptia unei sicane unde era sa ratez al doilea ac de par si sa o iau tot inainte pe munte la vale ), suspensia s-a comportat foarte bine, ar fi trebuie sa o intaresc putin da mi-a fost greu sa mai ridic masina pe cric.
Aaa si ca sa ma laud, am castigat premiul I ptr cea mai frumoasa masina, multam mult la toti care m-au votat.
Masina ta arata foarte bine (era normal sa iasa pe primul loc ) si sta foarte fain pe sosea. Mi-a facut placere sa stau agatat de tine pe urcare si cred ca pe un traseu semnalizat cum trebuie imi era mult mai greu. Multe curbe in orb si in urcare...
Ma bucur totusi ca asa cum sunt acum, stock, ATR-ul se misca cat de cat bine.
Cu franele trebuie sa rezolv prin inlocuirea lor cu unele mai performante. La urcare nu am avut probleme, dar la coborare aproape ca am ramas fara...distanta de franare s-a marit cu vreo 5 metri (ceea ce inseamna cam mult).
Franele la ATR sunt mai bune decat la FN2, cred ca placutele si discurile nu te ajuta. Totusi incearca si un lichid de frana mai bun. Eu am pus Motul si nu se simte deloc rau. In rest, ATR-ul ramane un Type-R veritabil si se vede ca inca poate sta langa modele noi.
Discurile si placutele (cel putin pe fata) vor fi prima investitie mai importanta pe care o voi face. Am nevoie de recomandari "pe incercate" .
Lichidul de frana este schimbat de curand si are punctul de fierbere la peste 300 grade.
Pe un traseu cu mai multe linii drepte cred ca FN2-ul se distanteaza de ATR.
Pai discuri OEM nu am, decat sa cumpar unele noi. Masina am luat-o cu discuri si placute de la EBC, fata si spate.
Furtune metalice sunt deja puse.
Un opritor la pompa de frana chiar m-ar interesa.
Am schimbat sambata bucsile de la flansele de la suspensia fata, erau uzate tare cele vechi, nu fusesera montate nici arcurile chiar bine pe amortizor (erau stranse putin cam tare si apasau pe flansa - vezi poza de mai jos), acuma totul e brici, nu mai am sunetele alea naspa pe fata (stii tu Yula ca ziceai ca imi bate o bucsa ceva), amortizeaza mai bine, e mai lina suspensia.
Urmeaza acuma sa schimb bucsile si pe spate, ca tot mi-au venit ele toate, si a aparut o dilema aici: am descoperit ca pe spate masina e mai lasata decat pe fata (64.5 am pe fata, 61.5 pe spate), si as vrea sa ma sfatuiti si pe mine daca e bine sa o las asa sau sa o ridic un pic pe spate sa fie macar egala cu fata, sau cum sa fac?