profesionistii schimba si 15 setup-uri pe antrenament , pre cursa (pista). la ora 9 dimineata la WTCC era o treaba la 14.00 setupul a fost deja schimbat de nenumarate ori. se fac o gramada de greseli si acolo asa ca noi amatorii facem ce putem mai bine.
am vazut o gramada de accidente pe monza in primele antrenamante din cauza setup-ului agrsiv si gume reci. afara erau cca 17°. nu mai vreau sa zic cand ne dam noi amatorii la 0° cum e.
tocmai am venit sambata in spatele masinii de oficiali la redeschiderea traseului la transilvania rally pe o proba f frumoasa . am lasar-o mai moale cand incepuse sa miroasa ambreiajul
destul de platonica, s-a mers f incet, la rezultat. cei care s-au hazardat au zburat afara de la bilele de pe viraje....mega horor. pe ultima proba 3 logane au sarit, unu s-a rasturnat de 2x pe lateral dar a continuat, unul s-a facut terci (echipaj ok) altul a ramas in şant. e normal, la costurile lor sunt singurii care isi permit sa le blaneasca.
Frumoasa masina si suna belea de tot...imi pare rau ca nu am apucat sa ne masuram putin inainte sa pleci, da poate ne vedem prin Buc in sapt 18-25 august sa facem o proba.
De cand am cumparat masina am observat ca nu intra chiar cum trebuie in treapta a 2a si caraia din cand in cand(la ture mari). Am fost prea orb de bucurie cand am luat masina si nu am data importanta prea mare... De 1an jumate s-a mai accentunat putin caraiala si acum pur si simplu nu mai suportam si am decis sa imi cumpar syncronul pentru treapta 2.M-am interesat la Honda cat costa si am observat cu stupoare ca acest syncron OEM costa in jur de 2000 RON. Pana la urma m-am decis sa cumpar syncroanele de la Synchrotech( toate 6 costa 1500 RON). Pentru ca tot o sa dau jos cutia am zis sa schimb si ambreajul chiar daca momentan functioneaza, dar are deja 50.000 km si cat de curand trebuia sa il schimb.
Momentan a venit doar ambreajul....este vorba de Exedy Stage 1. Sincer am fost incantat de acest ambreaj ( Exedy Stage 1 era si ambreajul vechi de pe masina ),iar acum astept syncroanele. In principiu saptamana viitoare ar trebui sa ajunga si ele.Vreau totusi sa cred ca atunci cand o sa deschid cutia sa nu gasesc si alte probleme....