This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Honda Civic Type R Ep3 Milano red

una calda una rece ca nu pot sa fie numai calde dupa multe reci ... cred ca la asta se rezuma masinile vechi

am inlocuit azi schimbatorul, schimbat si ledurile prin bord ca unul cedase, organizat cablaraia si izolat pe cat posibil sa nu mai fie greieri, acum e maneta teapana nu mai are joc pe liber si se simte foarte precis la schimbare.

[Image: DSC_0334_zps7jylrplx.jpg]

partea nasoala, o placuta DS2500 s-a dezintegrat. tot aveam niste zgomote ciudate  pe fata de saptamana trecuta cu ceva care freca dar nu tot timpul si in special cand viram dreapta. dupa fix 3 ani de la montare (doar jumatate uzate). nici nu vreau sa ma gandesc ce se putea intampla daca pe o frana puternica la viteza se dezintegra de tot.
[Image: DSC_0332_zps8u7vzk7n.jpg]
noroc ca le-am pastrat pe ale vechi care erau tot pe la jumatate si o sa inlocuiesc cu alea si oi vedea catre ce merg dupa, nu cred ca mai vreau DS2500 pt ca fac depuneri si mult praf si vad ca au si probleme de calitate. poate bbk cu Pagid RS29, dar mai e pana acolo

promisesem spoze cu inelele de la syncrotech, va ziceam ca s-au tocat in ultimu hal

[Image: DSC_0327_zpsnq6cpjhd.jpg]

[Image: DSC_0328_zpszzvbflxw.jpg]

Reply

RS29 e 300 setu, da asa si franeaza . gume sa ai la ele  Icon_smile
nu merita decat pt track.  sunt asa scumpe ca au cel mai ok compound ca si plaja de temperatura si nu distrug discurile.  RS15 sunt foarte violente, mai ieftine si termina discul.

(eu le-am dat jos si le montez doar cand e cazul. in rest full TWR de vreo 2 ani)

Reply

am schimbat azi tot pe fata si o placuta pe spate, mi-a zis mecanicu ca astea racing sunt mult mai moi decat alea de strada si absorb multa umezeala si daca nu mergi cu masina des sa le incalzesti sa se evapore sau da un inghet puternic in ele avand apa asta duce la macinarea respectiva. Pe asta nu o stiam si mi-a zis si el sa merg pe setupul cu placute dedicate, pentru strada normale si pentru curse de curse.

Am vazut niste preturi pe la rs29 dar daca tin mult nu-i chiar o paguba ... o sa vad cand m-oi hotara ce fac cu franele pe ce solutii merg, deocamdata merg usurel ca nu prea am frane pana se pliaza placutele pe discuri.

Reply

pai normal ca nu o sa le freci pe strada.  ce diferenta de amprenta fata de placa oem  Icon_smile
placa de sus e DS2500 arsa pe Monza.  

[Image: IMG_0156-2.jpg]

Reply

am rezolvat si eu cu unele, am gasit altele si tot asa Icon_wink

am rezolvat intreruperea de o aveamla relanti sau la turatie joasa, se pare ca atunci cand s-a montat capacul de chiulasa dupa vopsire nu s-au strans bine suruburile care sunt pe capacul ornamental ce acopera bobinele de la bujii si la cele 2 bobine care se strang cu suruburile astea am gasit destul de multa apa si imi fura curent de aici si intreruperea pe relantii. Apa a intrat de cand am spalat motorul, deci se par ca si spalatul de motor nu e chiar ok, mai ales daca nu suflii cu aer prin mai multe locuri.

dupa ce a crapar xenonul am dat jos farul de pe dreapta sa-l duc la resigilat ca era plin de apa de la condens, a iesit destul de ok, nu chiar cum a fost insa problema este ca nu becul de xenon este problema ci altceva, ori balastul ori igniter-ul. Cum la honda cele 2 sunt aproape 800 de euro, am trimis pe al meu la oradea la singura firma ce am gasit-o de la noi care se ocupa cu asa ceva, poate reusesc sa-l salvez. DT Xenon 

Am mai gasit si pe uk tot oem dar un model substitut la vreo 85 de lire, am mers pe varianta romania cu o verificare care e problema si oi vedea ce aleg. 
Alta varianta era sa-mi iau alte faruri noi, ca si asa sticla la ale mele e destul de zgariata, dar fara xenon ci cu soclu de H7, pentru ca xenonul e foarte scump de inlocuit ata bec cat si restul de componente.

Ca solutie de avaarie mi-au montat baieti la service un xenon aftermarket care aveau ei pe acolo cat sa nu-mi iau amenda, insa e unul din ala albastrui si comparabil cu al meu pare sa ofere mult mai putina lumina, desi al meu are mult mai multi ani de folosinta. 
Poate imi ziceti si mie din experienta voastra cu noile becuri halogen (philips, osram etc) daca se apropie de xenon ca si lumina pe drum.

Reply

inainte de toate Hristos a Inviat!

referitor la xenon piata a fost facuta praf dar se mai gaseste si ceva de calitate, respectiv ballast de 500 g , de alea mari.  restul sunt povesti.  
pe un kit de 55W 64 bit 6000 K vezi mult peste xenonul oem.   "culoarea" luminii se masoara in grade kelvin, 6000 fiind aoroape de alb pur, ce e sub 6000 devine galben respectiv peste albastru, la 8000 K violet ...

in cazul tau cred ca se poate adapta cumva fara sa schimbi farurile.  la mine am pus H1 ca si cele originale cu niste modificari.  am si pe faza lunga , HB3 si bat asa tare ca te orbesc semnele de circulatie, dar pe ploaie vezi tot ce misca  Icon_smile

diferenta ,

[Image: IMAG2649_zps89cp6erv.jpg]

astea  sunt, am pus si pe aialalta

[Image: IMAG2620_zpskhfe3fop.jpg]

[Image: IMAG2632_zpshpo6ooti.jpg]

http://www.rd-xenon.ro/kit-xenon-55w-aut...becuri-h11

Reply

temperaturile sunt cam asa: 4300 e daylight. sub e galben, peste e albastru. pana in 6000 e acceptabil peste e albastru ineficient.
Invidia Injen Weapon-R Eibach Drag Wheels Skunk2 Magnat

Reply

mi sub 6000 nu mi-a placut nimic, decat oem de Audi dar alea sunt din alt film...

Reply

si mie imi plac la 6000, insa cea mai eficienta pare sa fie tot 4300, oem gen...

Reply

@Tomi - mersi de post, vad ca aveau astia si un balast oem la un pret mai bun decat cel la care imi repara oamenii aia, dar vedem ce gasesc la al meu si dupa ma hotarasc. As vrea sa-l pastrez pe ala oem totusi, are prinderile lui si nu mi-ar mai trebui nici o adaptare sigilare pe acolo. Eu imi luasem un osram night breaker insa cum a fost 150 de ron si am vazut ca nu e becul l-am dus inapoi sa-mi recuperez banii pana vad ca fac. Eu am fost multumit de xenoanele mele, o lumina chiar buna si alba curata.

si eu cred ca intre 4300-4500 e cea mai buna lumina, peste deja o da in albastru si nu mai este eficienta. Acum spun asta din ce am vazut prin articole nu din experienta Icon_smile

Reply

io am probat de la 5000 in sus si am ales 6000 in 55. nu bate deloc albastru. un kit ieftin bate albastru indiferent de K
oricum driverul din ele face totul nu neaparat culoarea.

Reply

am facut si eu o revizie (96k), am bagat Fuchs Pro Race 5w40 si asta o sa ramana de acum incolo, doar ca tre sa-l procur mai din timp, am schimbat si uleiul in cutie tot cu mtf, am zis ca cel de dupa rebuild sa fie un fel de flush vreo 2-3k km. Am montat si xenonul oem, becul este inca in viata. Curatat si filtrul de aer si ciorapul de deasupra.

Urmeaza curand rolele sau rulmentii lor ca au ceva zgomot, un set de bujii ca astea au deja 50k km si as vrea sa le iau oem de pe japserviceparts deci daca mai vrea careva ceva poate ne grupam pentru transport.

Probabil ca trebuie sa ma uit si pe la frane in curand dar deocamdata la ultima verificare placutele mai aveau multa carne, sper sa nu se mai dezintegreze. Anu asta cred ca face si ea 100k km , still young Icon_biggrin

Reply

Vad ca esti foarte sigur de uleiul ala, da si tu niste detalii.

Reply

75% din typer-urile din uk il folosesc daily si track, recomandarea celor de la opieoils uk. Din recomandarile producatorului reiese ca pentru honda ar intra 5w30 insa eu am mers numai pe 5w40 si n-am avut nici o problema. Nu prea ma pricep la detaliile technice, insa din ce am mai prins si eu asa arata f bine.
E un synthetic ester based, varf de gama (cam acelasi lucru cu 300v ca si performante) iar la pret mai intra 1 l fata de motul Icon_smile

http://www.opieoils.co.uk/p-68897-fuchs-...e-oil.aspx

la noi il gasesti la magazinul lui tudor
http://syntheticoil-europe.eu/ro/5w-40/7...pro-s.html

Reply

Vezi ca astea gen 300v nu se țin mult în motor.

Reply

da stiu, de obicei schimb la 8000, acum m-a prins 10k cu el insa pe parcurs s-a mai refreshuit cu ceva mai bine de 1.5 l. Oricum eu merg 80-90% din km in afara orasului asa ca, cred ca rezista cu brio la km astia.

oilman din uk recomanda si Motul Sport, care este ceva mai de strada intre Motul 300V si X-lite al lor. Insa pe la noi nu l-am vazut inca, probabil fiind prea nou in gama.

Reply

e ok Fuchs ala, rezistent si la contaminarea cu benzina.  

eu merg pe 300V from day one si nu consuma nimic nimic.  il schimb in fiecare an (vine cam la 2500 km)
in Accord am tot 300V insa acolo il manaca putin, neglijabil.  oricum ramane +1l de completat intre schimburi. 
(inainte pe Accord am avut Motul 0W 20 si a mers perfect si cu ala)

Reply

tomi, la tine, in 2500 km nici apa nu cred ca ar manca-o Icon_smile

Reply

ok  Icon_smile

....  pai ce sa fac atunci?  mai multi km....  sau schimb mai rar uleiul?   Icon_smile

@ Razvan

ce unghiuri ai acum pe masina?    mersi

Reply

2500km pe an? Icon_smile si eu care credeam ca la 8-9000 stau bine.

Naiba stie ce geometrie mai am la cat am dat jos jugu cu umblatul la cutie si inlocuit burduf. Probabil ca o sa mai ajung si eu la o geometrie, dar au intrat cam multi bani in ea fata de cat eram obisnuit si la asko nu e ieftina deloc, deocamdata mi se pare ca sta destul de bine pe drum. Tre sa recapat si eu increderea de pe vremuri, probabil pe la circuit o sa reusesc ca pe drum nu mai pot sa merg prea tare Icon_sad

Tre sa rezolv si eu cu un acoperis pe undeva sa nu o distruga de tot soarele verii.

Reply

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Theme © 2014 iAndrew