This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Honda Civic Type R Ep3 Milano red

da bine culoarea. la 6-7 grade daca e ud pe jos esti pa cu orice. se face pasta aia nasoala de la mizeria aruncata pe drum peste iarna amestecata cu apa/umiditate. acum 5 min abia am controlat masina intr-un giratriu la 30-40 km/h la 7 grade.
Invidia Injen Weapon-R Eibach Drag Wheels Skunk2 Magnat

Reply

pai tocmai ca nu era ud ... cred ca peretii sunt foarte moi, desi sunt si xl. O sa vad cand mai am ocazia cu presiune mai mare, dar cu vredesteinurile nu se intampla asa ceva chiar daca nu tineau ca erau vechi dar macar pleca masina cu totul si stiai ce se intampla. In cazul asta senzatia e foarte urata ca nu reactioneza masina si ai impresia ca nu ai aderenta si de abia cand incepe sa reactioneze tu deja ai renuntat sau faci manevra urmatoare de corectie instinctiv si o destabilizezi si mai rau.

Reply

Gumele difera de la brand la brand chiar si daca sunt in aceeasi marime, am patit-o si eu la fel. Sunt moi lateralele de ai asa mare balans?

O desfaci pe garantie sau pe cheltuiala ta?
Honda nu arde uleiul, il foloseste.

Reply

asa cred vizavi de gume, n-am mers decat drumul asta dar o sa vad daca sunt mai ok cu presiune mai mare sau poate o fi vreo problema de directie/articualtii.

ce garantie mah yula, alti bani alta distractie ... cam asa e pe la noi daca nu vrei sa dai o avere si chiar si cu avere nu-ti garanteaza nimeni nimic daca nu e totul stock pe masina. Eu am zis ca o fac la cei mai buni insa aparent nu a fost asa altfel nu stiu cum sa-mi explic cele 2 probleme, cel putin zgomotul. Oi vedea ce o iesi de data asta, o sa vorbesc cu Vali sa o faca si sa stranga toate cele ca la manual. Daca nici asa nu iese nu stiu ce o sa fac, sa speram ca nu ajung aici.

Reply

Te doare capul. Adica nici macar 6 luni garantie pe ce au lucrat? Asa mai bine o faceai tu dupa manual si poate iti mergea ceas.

Reply

Astea îs motive, cu mașina stock.
Dacă o duceai în pungă ce mai ziceau ?
Ce oameni.....

Reply

asa e la reprezentanta, ea fost gandita pentru x putere/cuplu si cu y componente, daca vii tu cu altele decat alea ce pot eu sa-ti garantez Icon_smile
In principiu nu-i condamn ca si ei raspund conform sistemului in care sunt, oricum pana la urma m-au ajutat mai mult decat normal insa aparent n-a iesit chiar ce trebuie. Momentan vorbesc din presupuneri, sa o desfac si sa vedem ce nu e in regula, poate o fi ceva din piese nu neaparat din manopera.

Reply

Pana la urma ce ai pus un cutia ta ?

Reply

problema majora e ca lumea e plina de rulmenti chinezesti. nu cred ca se mai fabrica ceva unde trebuie. eu am luat un skf made in italy... un rulment din rola din kitul KW a borat in prima zi, era koyo. or fi facut ei treaba buna dar daca sulmentii-s de kkt...

Reply

kit complet rebuild de la syncrotech ... chestia era ca in afara de sincroane, mansoane si sigurante restu erau in pungi de honda.

[Image: DSC_0083_zps9a9b39d4.jpg]

Reply

Eu cred ca e din montaj.
Cand ti-au montat-o ti-au zis CA nu iti dau garanție ?

Reply

eu nu stiu ce tot o tineti voi cu reprezentantele. la noi in cj cei mai buni in orice domeniu sunt in service private. e si logic. la reprezentante sunt niste salarii de doi lei. aia buni isi fac sandramaua lor. aici toata lumea stie cine-i cel mai bun la cutii. e mai scump dar daca vrei sa faci ceva cum trebuie, stii unde sa mergi. ce sa faci la reprezentanta? eu m-am dus pe ideea asta sa-mi pun ecu, ma gandeam ca au diagrame, documentatie, ect.....sufletul!

Reply

La reprezentante is profesionali ...prețurile pe măsură, garanție lipsă Icon_sad

Reply

Dar si in privat e greu de multe ori sa gasesti pe cineva capabil. Se poate sa fie si de la rulmeti dar daca sunt toti Honda sansele sunt foarte mici, parerea mea.

Reply

Sa zicem ca circumstantele in care am montat tot au fost in avantajul meu, stiu ca toti cei implicati au vrut sa ajute si au facut cat au putut de bine. Eu am stat langa atunci cand s-a montat si nu e nimeni care sa mearga pe bajbaite sau sa lucreze cu ciocanu. Acum ca pot fi diverse lucruri marunte care sa faca diferenta, e posibil, om vedea daca s-a intamplat ceva pe acolo.
E greu cu garantia la noi... Liviu tu stii ce ai patit cu motoru la del sol si ziceai ca-s prieteni, asa ca unde e pe bani de salariu nu prea merge asta cu garantia gen masina noua.

Reply

eu am folosit segmentii cu care au venit pistoanele, care aratau ca noi. mi-am asumat riscul ca daca nu iese treaba ok... am platit toate piesele dar am refuzat sa platesc si manopera. segmentii nu s-au dus de prosti. am facut ce a zis omu " Părul sau lâna care acoperă pielea unor animale. din secunda1" am zis ca daca fac dupa capul meu si iese prost...platesc tot, asa ca am facut ce a zis si a iesit prost. de ce mi-a zis sa fac asta? eu stiu....dar astea-s povesti la beri cu phara sau cum l-o chema.
o treaba sigura: nu dai bani unde ai prieteni = iese prost. si asta pt ca prietenii sunt f putini, poate nici unul.

Reply

Eu unu să fiu reprezentanță nu aș accepta să lucrez cu altceva decât piese OEM, acum ca tu ai alte prietenii pe acolo e altceva, dar ar fi trebuit să îți zică de la început.
Nu trebuie să dai cu ciocanul ca să greșești, un rulment pus invers și aia e.

PS : la syncrotech le-ai zis CE ai patit ? Posibil să rezolvi cu ei mai degrabă !
Crezi ca ai nostrii vor recunoaște vreo eroare de montaj?

Reply

initial nu am dat atentie zgomotului ci doar socului la cuplare viteza si cu ambreiaj apasat (motor decuplat de cutie). Dar la relanti zgomotul care dispare la apasarea ambreiajului nu l-am luat in seama pentru ca am avut si inainte si am vazut cazuri asemanatoare cu schimbare de rulmenti si tot acolo a fost. Prima data cand am schimbat fd, tr6 si rulmentii la primar,i atunci cutia a iesit fara pic de zgomot mergea brici, insa a crapat fara nici o explicatie.

la syncrotech le-am zis de soc si tipul mi-a zis ca ceva din sistem ambreiaj e de vina si sa verific cat mai repede ca altfel stric sincroanele ... insa ambreiajul merge ok, simptomul apare aleator cam la 1 din 6 cuplari deci ciuciu stie de unde sa fie.
am testat ambreiajul cu tr1 pe loc limitare si nu misca masina, am aerisit pompele, am modificat cursa la pedala ca poate nu debreia suficient fiind ambreiaj nou, desi inainte a mers ok. Mortii masii!!!

mai am rulmentii de primar care i-am montat inainte de patanie ( au doar cateva mii de km) care ii pusesem la prima interventie in cutie si cei originali de la cutie pentru secundar, daca o fi nevoie ii folosesc pe aia.
vizavi de zgomot nu m-am sesizat, am considerat ca asa fac unele din tot ce am vazut pana acum, insa Vali mi-a inoculat asta si acum mi se pare ca se aude mult mai tare in mers pe acceleratie si ma zgarie pe creier, iar el zice ca zgomotul la stetoscop e de carcasa de cutie.

par sa nu fie rocket science si cutiile astea , dar sunt atat de multe piese implicate si daca nu faci exact ca in carte aparent ai sanse sa nu mearga deci e treaba foarte exacta pana la urma. Un singur lucru care pot sa-l reposez baietilor de la reprezentanta este ca ei au lucrat dupa cum stiu ei si nu dupa carte, cel putin strangerile nu tin minte sa le fi facut la x Nm cum scrie in manual. Restul probabil ca le stiu pe dinafara dar na.

Reply

stransul la x Nm nu e mecesar decat in anumite situatii. sunt rulmenti care se monteaza cu sens de rotatie, adica numai cu o fata e bine. unii sunt simetrici, n-au treaba. nu stiu cum sunt aia...daca e unul pus invers, cum zice traian...cam naspa.

Reply

s-a dat jos cutia ieri azi am constat, nu in totalitate. Prima problema e ca ambreiajul nu se misca liber pe priza, cutia eu scos-o cu ajutorul unui levier nu doar tras cu mana. Aparent asta e cauza socurilor, pentru ca ambreiaju ramanea blocat cateodata pe volanta de unde si  socurile, urmeaza sa vedem ce se poate face, oamenii zic ca ar trebui sa-l poata face a functioneze usor pe priza.

Partea total neasteptata este faptul ca sigurantele noi de la sincroane sunt macinate ca dracu si au facut foarte multa pilitura fina in cutie, practic materialul mansonului e mai tare ca cel de pe sigurante si sigurantele au cedat.
Pilitura a dus la functinoare greoaie a unor pinioane, care nu se invart usor si liber daca incercai sa le misti cu degetul.  Noroc ca am sigurantele originale care sunt k noi dupa 85k km.

De asemenea mansonul de 5-6 are un joc foarte mare in port manson, cel de 3-4 mai putin. o sa le folosesc pe cele originale. Acum am aflat si eu ca in mod normal mansonul si port mansonul ar trebui sa se cumpere impreuna, nu inteleg de ce idioitii de la syncrotech le vand separat.

Mai sunt si unele sincroane care nu par sa funcitoneze liber, se blocheaza, sa vedem daca e tot de la praf sau nu. Oricum oamenii mi-au recomandat sa folosesc o cominatie de sincron exterior syncrotech cu interior de oem.

Am gasit si sursa primara a zgomotului, si anume faptul ca protectia sau ce spanac e aia, o chestie rotunda din tabla gen care sta in capatul axului secundar intre ax si cutie, practic se freaca axu/rulmentul de ea sau ea de cutie, n-am inteles prea bine cum veneau ca erau demontate deja. Ideea e ca nu sta cum trebuie acolo si trebuie vazut de ce, altfel rulmenti par in regula.

Urmeaza sa vada si ce e pe secundar, dar aparent sunt sanse mari sa rezolv fara alte piese, sa vedem ce e de facut cu ambreiajul.

Dupa ce termin fac poze si le trimit la syncrotech, chiar nu ma asteptam sa am probleme cu piesele lor. Foarte dezamagit, astept sa vad ce or sa spuna despre piesele lor si ce refund vor face.

urmeaza

Reply

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Theme © 2014 iAndrew