This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Honda Civic Type R Ep3 Milano red

E greu sa ma pronunt fara poze dar nu e si o chestie de montaj. Adica din ce zici tu se pare ca nimic nu a masurat verificat inainte de montaj daca jocurile sunt asa mari, de ce nu au fost facute inainte de a fi montate in cutie?

Spor si sper sa rezolvi fara alte complicatii Biggthumpup
Honda nu arde uleiul, il foloseste.

Reply

adevarat e ca trebuia verificat la montaj, facut doar minimal ... ce sa zic, fata de cum verifica oamenii astia fiecare piesa cum functioneaza eu n-am vazut asta in partea cealalta. Acum nici nu erau in situatia de a vedea care e problema si cu piese noi le-au pus si le-au montat in baza ca sunt ok, dar si acum imi aduc aminte ca nu mergeau asa usor insa au zis ca e de la piesele noi, pana se rodeaza putin.

o sa merg sa fac poze si filmulet cu problemele ca sa am ce sa le trimit si alora.

Reply

La cine ai dus-o acuma?

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Reply

orice piesa trebuie verificata. unele nu se potrivesc si daca programul spune ca e perfect compatibil. asta stie tot omu'. nu se ia nimic si se tranteste asa, in baza ca sigur e bine. lipsa de profesionalism, sau mai pe limba noastra, ii doare l abashceti, nu ie banii lor Icon_smile
Invidia Injen Weapon-R Eibach Drag Wheels Skunk2 Magnat

Reply

@ yula - e un baiat Vali care repara de multi ani honde prin bucuresti, il stiu mai demult la recomandarea lui Vali_lj. Cutia nu am facut-o la el ca atunci lucra pentru el intr-un garaj si cam ducea lipsa de scule cum ar fi prese si altele necesare la o cutie. Acum s-a mutat la un service cu dotari ok si e alta treaba. Ieri cand am plecat mi-a zis sa nu-l grabesc ca mai are si alte masini si oricum tre sa se uite in manualu de reparatie ca cica sunt marcate niste lucruri pe acolo si ar trebui potrivite.

@Liviu - nu-i acuz pe oameni de rea intentie sau nepasare, stiu ca nu asta le-a fost intentia, insa asa cum zici si tu rezultatul in cazul meu arata ca ar trebui sa mai avanseze in profesionalism, sa se apropie cat mai mult de ce scrie la manual. Eu am stat langa ei, dar cum n-am mai vazut cum trebuie facut si fara alta experienta evident ca am stat degeaba Icon_smile Chestia e ca e o hartie cu rosu si negru in cutia de la syncrotech in care scrie ca trebuie testat sa se miste lucrurile liber dupa montaj. In fine, nu mai conteaza, faptele sunt consumate, am capatat experienta scumpa, acum doar vreau sa o fac merg iar cu masina de placere fara griji multa vreme, ca pe vremurile bune Icon_smile

Reply

Si aia de la service tot dupa carte trebuie sa lucreze, asta daca nu cunosc toate valorile din cap (ma indoiesc). Iar tu trebuie sa-ti fi facut temele inainte, luai manualul de EP3 si acolo citeai exact ce si cum trebuie schimbat, care sunt jocurile minime/maxime etc. Eu asa fac inainte sa ma apuc de lucru sau chiar daca duc masina in alta parte, asa pot verifica daca totul e facut inregula.

Oricum a trecut acuma si nu mai poti da timpul inapoi, macar sa ti-o faca omul brici sa mai stai cu inima stransa cand schimbi vitezele Icon_smile

Reply

La valoarea lor, ....nu umbla cu manualul după ei.
Ar trebuii ca uite ce fac.
Vali face treabă bună Icon_wink

Reply

am probat-o aseara, am luat-o azi si merge ca noua!  smooth and noiseless baby Icon_biggrin Icon_biggrin Icon_biggrin 

va povestesc mai tarziu si cu poze de ce si de unde au aparut problemele ... nu cred sa ghiceasca nimeni cauza principala Icon_smile

Reply

Io is curios de numa numa Icon_smile

Reply

Numai daca ghicim dar cred ca avem mai multe sanse la loto

Reply

la asamblare Icon_biggrin

Reply

Lucrurile au stat cum urmeaza:

Vali s-a intrecut pe el in rabdare si verfificat, dar altfel cred ca nu reusea nici el sa o aduca la stare. Ideea principala este ca priza (mainshaft) de la vlad (ep3 prefacelift) statea tensionata in carcasa mea de facelift (ii lipseau foarte foarte putin spatiu, eu am pastrat saibele de la priza mea, poate alea de prefacelift or fi mai subtiri). Am avut noroc ca a mai avut o cutie de fn2 desfacuta si a putut sa compare alta priza si carcasa cu ce am avut eu prin diverse combinatii. Priza mea nu se invartea la fel de liber ca cea de fn2 cand inchideam carcasa mea sau cealalta de fn2 si erau stranse putin macar 2 suruburi.

Zgomotul a venit de la axul secundar care atingea si freca in tablia de ungere dintre rulment si carcasa unde vine axul. Sunt semne clare de frecare pe tablie (poze cu una normala si aia in care freca).  Ciudat este ca asta a mers foarte bine inainte de patanie, insa atunci aveam priza mea in carcasa, astfel ca, concluzia care o trag eu e ca din cauza prizei s-a stricat tot ansamblul.

Solutia rapida si mai ieftina a fost sa iau si carcasa de unde am luat priza si lucrurile s-au asezat cum trebuie. Asa ca watch out la piese de pe elemente similare dar nu identice!!!

Deci nu s-a montat nimic gresit, doar ca nu s-a verificat si sa mearga cat mai ok insa atunci cand nu cauti probleme ci doar montezi piese noi si nu ai cu ce sa compari cred ca era greu sa-si fi dat cineva seama. Apropo, rulmentii nu ai cum sa-i pui gresit in cutie, doar unul are o pozitie anume pentru ca vine o siguranta pe el cand inchizi carcasa si dc nu o poti monta inseamna ca nu bine Icon_smile

Cum am mai zis, inelele de siguranta de la syncrotech au fost toate roase (o sa pun poze si la astea) de catre mansoane si au facut la pilitura foarte fina in cutie si ulei, si cel mai mult adunat in interiorul countershaftului probabil de la rotatie. Din cauza asta toate se miscau mai greoi la mana, insa dupa curatare toate au mers perfect si se pare ca nu le-a afectat prea mult. Am pus la loc inelele originale care aratau perfect dupa atata folosire.

Mansoanele de la syncrotech nu sunt ok, am folosit 1-2 ca al meu era terminat de la patanie insa au fost inlocuite cu cele originale (3-4 si 5-6) pentru ca au joc prea mare pe port manson. Acum e ridicol de ce astia le vand separat pentru ca in manualul de service e observatie clar specificata, ca daca e necesara schimbare se schimba ca si set nu separat.

Mai este portmansonul de 1-2 care saracu are urme maxime de uzura si vizibil afectat de atunci cand s-a rupt 2-ul insa cum am ajuns la cucuieti cu banii nu l-am mai schimbat cu altul sh pe care cerea prea mult persoana respectiva. Ideea e ca le-am testat la mana pe uscat, am suprapus in ambele feluri port mansoanele (al meu cu celalalt) si am plimbat mansonul peste ele in plan vertical si nu am simtit nici o diferenta, sa agate sau sa frece pe undeva si de asta am ramas cu al meu.

COncluzia, nu mai cumparati nimic de la syncrotech in afara de sincroane cu carbon, restul oem pe cat posibil!!!

Ambreiajul e ok, Vali mi-a zis ca nu are nimic, cred ca a mai pilit el un pic canalele care vin pe priza sa se miste cat mai liber altfel aparent nu avea nimic saracu, am dat vina pe el degeaba.

Deci zgomot nu mai este, iar miscarea la cuplarea pe treapta chiar nu-mi dau seama daca mai exista sau nu, parca se simte totusi ceva dar nu se mai misca masina, e mult mult redus. Nu sunt sigur de asta ca nu am mers mult insa am urmarit mereu si o sa mai urmaresc in continuare.

Mi-am comandata ieri si schimbator oem ca mi-au zis toti ca al meu are joc prea mare si nu mai trage de cabluri cum trebuie. Initial voiam un shortshift de la buddyclub, insa pana la urma am mers pe oem ca e sigur si am avut noroc ca e si mai ieftin decat ala din state si asta fara transport si alte batai de cap.

Poze cu tablia frecata si una normala:
[Image: DSC_0318_zpssgsc1hwt.jpg]

normala
[Image: DSC_0325_zpsbiyvam7f.jpg]

port mansonul de 1-2 care a vazut si zile mai bune
[Image: DSC_0301_zpsibryzsja.jpg]

[Image: DSC_0303_zpsntitvquf.jpg]

Reply

faina afacere...

Reply

Icon_sad ai avut ceva ghinioane.

Reply

da, a fost o afacere ghinionista maxim. Desi teoretic era ok, lucrurile au stat fix invers, ce era sh trebuia sa fie nou si ce era nou mai bune erau ale mele.
Si cand ma gandesc ca daca imi luam cutie din uk, ieseam de 10 ori mai bine ca timp si bani. Si am gasit de la 80 de lire functionala pana la 250 lire perfect functionala. E complicat cu transportul daca nu vrei sa platesti o avere pentru el.

Reply

Transportul din UK se poate face prin firma de transport romaneasca si te costa 1£/kg.

Eu raman de parere ca tot vina celor din service e, daca verificau totul de la inceput nu aveai probleme. Cutia de viteze e ca un ceas, totul trebuie sa lucreze perfect ca sa arate ora exacta.

Reply

am vorbit cu unii, insa ei aveau traseu prin anumite locatii si nu merg la usa la client, adica era ceva de genu transport de la englez la sediul astora si apoi preluata de acolo. Englezii sunt si comozi si suspiciosi asa ca era mai complicat si de asta am si renuntat. Daca erai tu mai liber aveam mai multe sanse cu tine, dar vezi si tu in ziua de azi ca toata lumea e in lipsa de timp asa ca a fost mai simplu aceasta cale care teroretic functiona foarte bine.

Vizavi de service nu stiu ce sa zic, personal chiar cred ca fara un termen de comparatie langa nu ai fi putut sa-ti dai seama de priza decat daca ai mana si ochiul foaaaarte format si iti dai seama ca nu se misca chiar liber si ar fi trebui sa mai faca juma de tura sau stiu eu care era diferenta.
Nu mai conteaza, sper sa nu mai am nevoie de nimic la transmisie pana o sa moara de batranete Icon_smile

Reply

Biggthumpup

Reply

e pe roti masina?

Reply

da merge cum trebuie acus Icon_smile

Reply

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Theme © 2014 iAndrew