This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Honda Civic - Recomandari

Poate vrei un 5D care are 108.000 km Icon_smile

Reply

adi, la 7500 e o singura masina, restul pleaca de la aproape 9000. o exceptie e ....de ocolit dupa mine.
Invidia Injen Weapon-R Eibach Drag Wheels Skunk2 Magnat

Reply

Acum nu am nici eu un fix cu 7500 de euro. Pot sa mai lungesc pana la 8000 dintr-un salariu, nu cred ca o sa mor daca fumez mai putin si mananc paine cu pateu Icon_smile). Plus ca sper sa mai si negociez cateva sute de euro.
De regula caut pe mobile.de cu filtru de pret pana la 9000E.

Reply

cum e acum cu taxa de poluare? cat e la una d'asta, a mea e platita si nerecuperata Icon_biggrin

Reply

(25-09-2015, 19:13)treideca44 Wrote: Acum nu am nici eu un fix cu 7500 de euro. Pot sa mai lungesc pana la 8000 dintr-un salariu,  nu cred ca o sa mor daca fumez mai putin si mananc paine cu pateu Icon_smile). Plus ca sper sa mai si negociez cateva sute de euro.
De regula caut pe mobile.de cu filtru de pret pana la 9000E.

Eu am inceput pe Dacia 1300, dupa 50.000 Km am trecut la Dacia Super Nova. Dupa 120.000 am trecut pe Dacia logan. Dupa 75.000 am trecut pe Civic 5D 2008 si am 130.000 cu ea. Intre timp, pana la Civic, am mai condus asa cateva zeci de mii de KM Opel Kadet, Dacia 1310, Audi 100 .
CIvic a fost definitiv decizia cea mai buna. Dar , privind inapoi, daca ar fi fost posibil sa imi fi luat Civic din prima, mai mult ca sigur imi luam si apoi regretam(daca mai traiam).
Un incepator nu ar trebui sa isi ia o masina puternica din start, din punctul meu de vedere.
Partea buna cu Dacia 1300,1310 e ca am invatat si mecanica de baza cu sau fara voie. Adica sa cureti jiclorul(https://dexonline.ro/definitie/jiclor), bujiile, sa schimbi ulei, filtru de ulei, filtru aer baterie , sau sa schimbi o roata nu prea se mai aplica la Civic 5D atat de mult, dar e bine sa le stiiIcon_wink.
Dupa parerea mea, ia o masina oricat de veche ptr primul an pe care sa inveti sa conduci. Pe aia o vei tavali fara mila, si vei putea invata din greseli fara sa te coste mult. Tin minte  pe un amic ce a lovit un zid  cu o dacie veche si a lasat-o acoloIcon_smile. Adica il costa mai mult tractarea masinii de acolo decat a costat masina.
Decizia iti apartine, dar cantareste bine pentru ca daca iti iei un Civic GT altul nu vei mai putea lua prea curand (din ce ai dat de inteles). Reparatiile sunt scumpe la Civic daca il lovesti. Eu am tot auzit de la amicii de pe forum de sume astronomice.(ex. Bara spate cu ornamenul de plastic schimbat, vopsit  la dealer cca 3000 lei,oglinda am inteles ca e 1000 lei. Janta originala parca 500 EU. ). Repet, am auzit, nu stiu exact, dar  poti da o fuga la un dealer Honda si sa intrebi ceva preturi. Bateria orignala pot sa iti spun din experienta ca a costat 560 Lei+60 Lei manopera=660 Lei. E adevarat ca pe mine m-a tinut 7 ani, dar tot mi se pare ffff scumpa.
In schimb reviziile sunt cam 800-1000 lei, daca nu schimnbi decat ulei si filtre. DAca iei bujii (la 120.000km) din acelea de iridiu te cam costa 600 lei setul de 4. Placutele de frana fata + spate sar si ele de 1200 Lei.
Asta ca sa iti faci o idee de costuri de intretinere .

Eu nu recomand sa iei  masina de pe mobile.de. Acolo deja toti sunt cam samsari si incorecti. De ex. suni la dealer german veritabil dupa nume(ex. Autohaus Fritz der Grosse) si iti raspunde Hassan al Habibi, daca ma intelegi. In plus nemtii si-au cam facut prostul obicei sa nu mai dea si setul de jante+gume de iarna(sau vara -depinde de anotimpul in care o iei) decat  contra cost. Eu nu am incredere in cei de acolo prea mult. Incerc sa identific eu handleri auto si sa caut ce vreau pe site-ul lor privat. De romani nici nu mai vorbesc. Aici prin definitie , daca masina  e "recent adusa" inseamna ca  o evit. De fapt autovit.ro sau olx.ro sunt doar ca sa imi formez o idee legata de pret.

O alta idee ar fi sa cauti masini recuperate de la leasing (http://www.leasingsh.ro/) unde mai apar castane, dar dispar repede.Si astea sunt cu risc.

Daca ai un amic priceput la mecanica si tinichigerie  i-al cu tine cand mergi sa vezi o masina. O sa te ajute mult.

Sper ca ce am scris mai su te ajuta mai mult in luarea deciziei.

The following 2 users say Thank You to babaus for this post:
  • treideca44, yulasinio
Reply

mhhh devine masina mea interesanta si...genuine? Icon_smile))

Reply

(25-09-2015, 21:03)LIVIU_CTS Wrote: mhhh devine masina mea interesanta si...genuine? Icon_smile))

Eu cred ca e mai pertinenta o masina ce se scoate la vanzare ad hoc, vine din o comunitate de iubitori ai marcii, si poti sa citesti si despre masina totul pe thread.
Deci, Liviu, dpmdv , clar ar fi o alegere mai  buna decat mobile.de

The following 3 users say Thank You to babaus for this post:
  • kmr, LIVIU_CTS, Toyboy
Reply

multumesc mult! Biggthumpup
masina nu e la vanzare, ea poate pleca insa pentru un pret corect in vederea unui viitor upgrade: type-r, sti sau evo x Icon_biggrin . nu-i stres cu honda, mai raman doua in familie Icon_smile

Reply

(25-09-2015, 22:41)LIVIU_CTS Wrote: multumesc mult! Biggthumpup
masina nu e la vanzare, ea poate pleca insa pentru un pret corect in vederea unui viitor upgrade: type-r, sti sau evo x Icon_biggrin . nu-i stres cu honda, mai raman doua in familie Icon_smile

Exat la fel gandesc si euIcon_smile

Reply

Totuși nu-s chiar asa mari preturile, cum sa fie revizia 1000 de lei? 4l de ulei bun e cca 250 lei, filtru ulei original este 40 lei, filtru aer vreo 80 iar cel de polen 90 lei. Iar daca nu mergi pe originale sunt cam la jumate. Plăcuțele frâna nici DS2500 nu sint asa scumpe, ATE cred ca sunt pe la 300 si ceva pe fata si vreo 200 pe spate.
Speriați omul aici Rollinglaugh

Sent from my iPhone using Tapatalk

The following 1 user says Thank You to DeN1gRator for this post:
  • treideca44
Reply

Babaus ofera un sfat bun desi nu cred ca preturile la piese sunt asa mari, daca ajungi sa dai 600Lei pe un set de bujii sigur esti furat Icon_biggrin.

treideca44, tu mai ai alta experienta in ale condusului sau numai scoala de soferi?
Honda nu arde uleiul, il foloseste.

Reply

piesele "consumabile" nu-s asa o problema, adica sunt in randul lumii. eu ma refeream la elemente de caroserie, gen ornamentele aripilor, alte masini n-au asa ceva. in fine, daca esti cu toate tiglele pe casa si f atent, spre meticulos, e ok, eu imi amintesc de prima masina, singura data cand am lovit-o a fost cand cel din fata mea, un amic, a franat brusc , ii intrase unul in fata, tocmai demarasem la un giratoriu....in rest am tinut masinile departe de probleme. sa te feresti de altii e mai interesant.

Reply

(26-09-2015, 12:01)yulasinio Wrote: Babaus ofera un sfat bun desi nu cred ca preturile la piese sunt asa mari, daca ajungi sa dai 600Lei pe un set de bujii sigur esti furat Icon_biggrin.

Dar nu sunt mah atata, io ce am scris mai sus; NGK sunt 76 lei / buc, adica 304 lei toate, deci jumate.

Reply

pai daca merge in reprezentanta, toate sunt dublu Icon_biggrin

Reply

@yulasinio - nu am alta experienta in afara de scoala de soferi si faptul ca conduc de cand am luat carnetul un Astra Classic ... care nu-i al meu Icon_smile. Tractorul lui bunicu nu cred ca trebuie pus in calcul Icon_biggrin

Reply

(26-09-2015, 12:51)DeN1gRator Wrote:
(26-09-2015, 12:01)yulasinio Wrote: Babaus ofera un sfat bun desi nu cred ca preturile la piese sunt asa mari, daca ajungi sa dai 600Lei pe un set de bujii sigur esti furat Icon_biggrin.

Dar nu sunt mah atata, io ce am scris mai sus; NGK sunt 76 lei / buc, adica 304 lei toate, deci jumate.

UIte acum am verificat.Bujiile NGK de iridiu, special ptr honda schimbate la 120.000 km au costat 142 bucata. Erau si NGK la jumatate de pret din ce imi amintesc, dar alea nu erau din iridiu, adica nu se schimba la 120.000. Asta la dealer. Ca idee, acel model de NGK, la un vanzator de OEM Honda de pe un forum paralel imi cerea cu 2 lei mai mult pe bucata. Tot la el litrul de ulei e mai scum cu 6 lei (cred) , dar bateria era mai ieftina cu 50 lei.

Reply

Te cred că ai dat atât pe ele dar e furt la drumul mare. NGK face și bujii iridium iar eu mi-am luat un set cu 45€

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
Honda nu arde uleiul, il foloseste.

Reply

Mult tare man, stiu ca cele OEM Honda erau pe la 140 lei, eu am luat iridium la 80 si ceva de lei acum vreo 3 ani cred.

Reply

(26-09-2015, 22:08)DeN1gRator Wrote: Mult tare man, stiu ca cele OEM Honda erau pe la 140 lei, eu am luat iridium la 80 si ceva de lei acum vreo 3 ani cred.

Da, clar. Stiu ca e mult. Atunci era inca in garantie si trebuia sa fac revizia de 120.000 la ei. Si mie mi s-a parut pret nesimtit.
Dar traim in Romania. Gata, nu mai poluam threadul inutil.Icon_razz

Reply

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Theme © 2014 iAndrew