13-07-2012, 16:39 (This post was last modified: 13-07-2012, 16:59 by georgian03.)
Dupa mult timp de asteptat in garaj a venit si timpul pompei de frana sa fie montata, nu inainte de a regla si directia deoarece tragea stanga.
Pompa de frana mi-a dat cateva batai de cap din cauza unui filet care era mai mare si am fost nevoit sa tai conducta sa inlocuiesc piulita si sa o bercuiesc, dar cu cateva nebunii pe acolo am reusit pentru ca nu incapea nici unealta de bercuit.
Deocamdata am tamburii pe spate, dar diferenta e foarte mare De la duritatea pedalei pana la punctul in care blocheaza rotile.
Printre piesele care asteapta sa fie montate este si un volan Raid (chiar e foarte teapan spre surprinderea mea) Care trebuie tapitat si trebuie sa ii iau si un butuc. Sti cinvea unde gasesc un butuc pentru EG3? Am vorbit cu cineva dar a spus ca primeste abia intr-o luna.
Subscriu la ce zicea Liviu cateva post-uri inainte, swap-ul e cea mai ieftina varianta. Orice modificare de genul turbo sau compresor implica costuri si munca enorma. Un calcul rapid ar rezulta faptul ca e mult mai ieftin sa cumperi un VTI si sa-i donezi motorul decat un kit pt. supraalimentare, deja ai 160 cai care, pentru greutatea masinii sunt ok (si se poate inca usura). Mai discutam si de faptul ca pana in 200cp e relativ usor (pun accent pe relativ) de dus ca apoi, peste 200 sa nu mai aiba sens (din cauza tractiunii). Mai mult se merita lucrat la cuplu decat la cai putere, (Liviu stie ce spun, btw, Skyline-ul e R33, 6cil, 2.5T).
CEA MAI BUNA VARIANTA e de fapt un S2000 (desi are minusurile lui)
si te-am avertizat cu pompa de frana.... acum ai vazut si tu care e diferenta intre plug&play cum zic anumiti pe forum-uri si realitatea plug&cry .... pana una alta lasa tamburi pe spate
In sfrasit am resusit si eu sa o readuc cat de cat pe liniile curate.
Din cauza unui incident neferici, acum ceva vreme, am ramas fara capacul din dreapta de la proiector iar lip-ul fusese topit de evacuare pe A2, am facut eu o prostie pe moment, iar acum zic eu ca am mai corectat cat de cat
Rezultatul este datorat faptului ca niste capace pentru proiectoare nu au fost de gasit separat + incapatanarea mea de a nu renunta la proiectoare.
Ms. ASta zic si eu Cat despre vopsitul arpipii si al altor cateva elemente nu ma prea inghesui pentru ca in curand va venii vremea unei vopsiri complete, asa ca nu are rost acum.
Asta este modelul. Cu asta m-am dus acolo si i-am spus ca vreau ca scrisul sa fie pe verde iar floarea asa cum este in foto. Ei mi-au vectorizat asta au bagat colantul in masina lor de taiat, mi l-au pregatiti pentru lipit si cand am ajuns acasa l-am lipit.
Hmm, a trecut ceva timp de cand nu ne-am mai vazut. Din pacate masina nu a mai primit nimic nou ce merita mentionat, au fost doar maruntisuri (ulei, filtre, bujii NGK Iridium)
Anul trecut am participat cu ea la un concurs de indemanare auto pentru amatori. Din fericire am reusit sa luam locul 1, chiar daca in turul decizional am facut cateva gafe monumentale.
Sper ca in acest an sa nu mai fac aceleasi greseli.
Din Ianuarie masina sta doar in garaj deoarece circul cu alta iar Civic-ul sper ca in maxim 2 ani sa il fac sa fie cum imi doresc, dar de visat, visam toti.
Cred ca am ramas dator cu un raspuns legat de puntea cu discuri. Mie imi place cum se simte acum, mai ales ca am luat si pompa cu servofrana de pe VTi. Dupa ce am instalat pompa s-a simtit cu adevarat o imbunatatire deoarece avea frane mai mari pe fata de cele de stock de EG3. As putea spune ca dupa instalearea discurilor spate a disparut sunetul facut de tamburii si rulmentii uzati Dar ma rog.
Una peste alta nu regret faptul ca am pus puntea cu discuri si pompa de frana de pe VTi.