yulasinio
Threads: 202
Thanks Received: 174 in 166 posts
Thanks Given: 87
|
|
(10-12-2011, 18:22)LIVIU_CTS Wrote: pai unii ne cuplam la evenimente gen paste-craciun, cand mai vine lumea acasa de prin strainataturi gen irl & shit 
Bati apropouri ha?
La anul daca ajuta Domnul o sa vin cu Honda in Romania si sper sa putem organiza o intalnire Hondatalk
Honda nu arde uleiul, il foloseste.
|
LauX_LauX_LauX
Threads: 40
Thanks Received: 23 in 20 posts
Thanks Given: 6
|
|
Ar fi frumos
|
kinky_boy
Threads: 44
Thanks Received: 103 in 90 posts
Thanks Given: 32
|
|
ar fi o treaba intalnirea
pe langa socurile resimtite la gropi etc. o alta "problema" cu suspensia tare si coborata prea mult e ca pe drumurile in valuri nu mai poti sa mergi tare, eu nu prea pot sa ma tin de o masina cu suspensii mai moi
In schimb in curbe cine nu franeaza
|
BogdanT
Threads: 12
Thanks Received: 26 in 25 posts
Thanks Given: 16
|
|
(11-12-2011, 14:24)kinky_boy Wrote: ar fi o treaba intalnirea 
In schimb in curbe cine nu franeaza 
Io nu prea franez si nu ii inteleg pe multi de ce franeaza, dar...in fine...e alta poveste.
Nu m-am dat niciodata cu un EP3 si tare mi.ar fi drag sa ma catar intr-unul. De Sarbatorile astea treci prin Cv?
@all: Eu zic sa incepem sa ne gandim cu ceva luni inainte daca se face o intalnire Hondatalk ca sa stim si noi sa ne programam un concediu ceva.
Adevarul este ca suntem imprastiati ca naiba si chiar daca venim de Craciun sau Paste in tara, parca nu imi vine sa stau pe drumuri.
|
LIVIU_CTS
Threads: 45
Thanks Received: 114 in 106 posts
Thanks Given: 130
|
|
(11-12-2011, 02:28)yulasinio Wrote: Bati apropouri ha?
nu bat nici un apropo. nici nu ma gandeam ca nu vii la anu, asa ca.....
trebuie sa va ganditi bine cand, cum, eu ma deplasez oricand, oriunde. vedem cati suntem si de unde venim, gasim o locatie neutra pt toti si...vorba aia "aia e"
Invidia Injen Weapon-R Eibach Drag Wheels Skunk2 Magnat
|
yulasinio
Threads: 202
Thanks Received: 174 in 166 posts
Thanks Given: 87
|
|
Hai sa nu ii mai facem off-topic la om pe thread. Eu in principiu in stabilesc concediu la inceputul anului asa ca o sa va anunt din timp cand ajung in Ro.
Honda nu arde uleiul, il foloseste.
|
Wagner
Threads: 4
Thanks Received: 18 in 17 posts
Thanks Given: 41
|
|
Nu e offtopic - cel putin eu nu il consider. Sanatosi sa fim, ne-om vedea noi. Cum era vorba aceea :.. " se vede munte cu munte, dar om cu om? ''
Nu ascult tot timpul Rammstein, dar atunci cand se intampla, asculta si vecinii...
|
Wagner
|
|
21-07-2012, 17:08
(This post was last modified: 21-07-2012, 17:11 by Wagner.)
Update 46800 km - "mini revizie":
Schimbat uleiul din motor - scos Eneos 5W40 Premium Hyper si introdus Motul Eco-Nergy 0W30 - http://ew5.earlweb.com/recommendatio...age=7&brand=45. Am intentionat sa pun un filtru de ulei cumparat de la un coleg de pe forum, dar nu s-a potrivit - diametrul lui e mai mare decat spatiul in care trebuie introdus (in zona respectiva exista o "aripa" de tabla groasa, cu rol de protectie). Am verificat in prealabil codul produsului si a reiesit ca este pentru S2000, dar am sperat ca nu vor fi probleme - n-am avut noroc. In consecinta, am optat pentru filtrul OEM Honda (Purflux) si s-a trecut la urmatoarea etapa. (Filtrul de aer a fost schimbat cu cateva zile in urma - am trecut din nou la K&N).
Frane - cu ceva timp in urma am observat ca masina nu mai franeaza cum trebuie. Aveam senzatia ca pedala e elastica si au fost cateva situatii in care am apasat de mai multe ori pedala pentru a putea opri in siguranta. Am ajuns la Asko pregatit cu lichid de frana si placute fata OEM Honda, cumparate anterior. Lichidul de frana a fost testat si era ok. Cand au fost desfacute placute de frana, surpriza! Foarte putin consumate avand in vedere faptul ca am parcurs aprox 20000 km cu ele, dar suprafata care intra in contact cu discul avea aspect de sticla - contactul intre placuta si disc fiind aproape inexistent (cu exceptia unor zone destul de mici). Am mentionat candva faptul ca Ferodo Premier pe discurile stock e o combinatie de toata jena - placutele respective fiind extraordinar de dure). La urmatorul schimb de placute se lasa si cu discuri noi pe fata.
Diverse - gresat din nou mecanismul croncanitor de la pedala de ambreiaj - solutia cu spray de lant moto a tinut mai putin decat am sperat. Cu ocazia vizitei de azi am gresat si amortizoarele spate care chitaiau dimineata la plecare - exista un buletin de service pe tema asta pentru Civic FK si FN.
Daca tragem linie, rezulta:
-un motor care are alt sunet si respira (inspira, mai exact) mai usor, cel putin in aparenta;
-o masina care franeaza normal si nu isi mai enerveaza soferul cu click-uri si cronk-uri in diverse momente ale calatoriei;
-un om care a plecat din service zambind, la volanul masinii cu caracteristicile de mai sus.
Am pastrat placutele vechi ca amintire si pentru a baga la cap (de cate ori ma impiedic de ele) ca este recomandat ca discurile si placutele de frana sa fie produse de aceeasi "casa", pentru a reduce riscurile de incompatibilitate (in special asocierea unor placute dure cu discuri moi, cum sunt cele OEM la Honda)
Nu ascult tot timpul Rammstein, dar atunci cand se intampla, asculta si vecinii...
|
maruta
Threads: 18
Thanks Received: 71 in 58 posts
Thanks Given: 45
|
|
Eu am pe Civic acum discuri EBC Turbogroove cu placute OEM (fata) si pot sa spun ca am niste frane beton. Nici prea tari, nici prea moi, numai bine de utilizat si dozat in orice conditii. Inaite am avut placute tot de la EBC (Greenstuff) cu aceleasi discuri si mi se pareau bune, dar acum e alta treaba. Si pretul e dublu OEM vs aftermarket, dar si tin cam de 2 ori mai mult..
|
w33bb0
Threads: 26
Thanks Received: 40 in 38 posts
Thanks Given: 13
|
|
Pentru frane, la FK2 (si probabil si la FD) solutia e una singura: transplant de frane fata de pe FN2. Punct 
Eu am pe fata discuri OEM cu placute Ferodo DS2500, iar pe spate discuri si placute OEM replacement (am impresia ca de la EBC also).
Rezultatul e ca franele sunt absolut, pur si simplu, indubitabil, fara echivoc sublime: dozaj perfect, iar, cand esti hotarat cu ele, masina ingheata
2007 Civic FK2 Exec
Eibach · OMP · Summit · DIMSPORT · Injen · Megan Racing · Custom 5h1t
2003 VFR800 Interceptor
1994 CRX del Sol EH6 - SOLD!
|
Wagner
|
|
22-07-2012, 14:12
(This post was last modified: 22-07-2012, 14:15 by Wagner.)
La urmatorul schimb voi respecta regula de care pomeneam mai sus, dat fiind faptul ca voi schimba si discurile.
@Maruta: Combinatia ta e foarte interesanta, avand in vedere ca placutele OEM sunt un pic mai moi fata de GreenStuff - iti vor manca mai greu discurile. Nu m-ar deranja sa schimb placute la 15000km si discuri la 100000km.
@w33bb0: e adevarat, un transplant de frane de FN2 pe fata ar face o diferenta clara, dar trebuie facut cap-coada: discuri + placute, aparatori pt discuri, etrieri, pompa de frana, furtunase metalice, lichid cu punct mare de fierbere.
Dpdv financiar, sunt ceva bani de bagat, mai ales in cazul in care le cumperi noi (am eu niste pitici pe creier cu piesele sh sau de pe masini lovite - in special cand vine vorba de repere importante). In plus cred ca discurile de FN2 vor limita optiunile in ceea ce priveste diametrul jantelor care merg pe masina - cele de 16'' nu vor mai incapea. A-propos, ti-am vazut Civicu' la Asko in parcare ieri. Ce-a patit?
In prezent, setup-ul meu la frane e OEM cap coada. Chiar daca pe cutia de la placutele noi scrie (sic!) Ferodo, am vazut o diferenta clara in ceea ce priveste textura materialului de pe placuta si calitatea executiei (multa mai buna pe placutele OEM, cu banda adeziva, etc), comparativ cu Ferodo Premier pe care le-am dat jos de pe masina.
|
w33bb0
|
|
22-07-2012, 16:39
(This post was last modified: 22-07-2012, 16:40 by w33bb0.)
Doar etrierii de FN2 sunt suficienti, crede-ma pe cuvant. Aparatorile nu merg pe FK2, iar recomandarea a fost sa nici nu incerc. Jantele de 16 intra la fel de bine ca si inainte de swap.
Era sa uit  Civicul n-a patit nimic grav. Se revopseste aproape integral si primeste niste goodies
2007 Civic FK2 Exec
2003 VFR800 Interceptor
|
Wagner
|
|
Si pompa de frana face fata? Daca in viitor voi avea cum sa fac un transplant, nu ma dau in laturi, dar nici n-as vrea sa am vreo surpriza. De aceea am insirat tot pomelnicu' de mai sus. La prima vedere pare simplu: etrier +suport de etrier si placute. In extremis, ar merge si fara aparatori, care isi au totusi rolul lor. Iar vestea ca intra si jantele de 16 nu poate fi decat una buna. Nu de alta, dar nu am nici cel mai mic chef sa alerg dupa-aia dupa jante, gume, etc pentru iarna.
|
w33bb0
|
|
Omule, le am pe masina, fara aparatori, de mai bine de un an si parca in fiecare zi franeaza mai bine 
Ce-i cu obsesia ta pentru aparatorile alea?
2007 Civic FK2 Exec
2003 VFR800 Interceptor
|
Wagner
|
|
Ale mele au vreo 2-3 semne pe ele, cel mai probabil de la pietre. Stiu ca sunt loturi de Civic (de prin 2008/2009) care nu au din fabrica au astfel de chestii pe ele, ma gandesc doar sa nu apara cine stie ce alte probleme. In fine, aparatorile nu sunt un must, prefer o frana zdravana si in firea ei atunci cand e necesara.
|
w33bb0
|
|
La fel aveam si eu impresia, ca alea servesc unui scop cu adevarat important, insa... citez "astea te mai scapa de o parte din praful de la placute, nu-ti imagina ca au vreun rol de racire al discurilor sau aiureli d-astea"
Acu' unii poa' sa zica ce-or zice, da' am incredere in persoana care mi-a spus asta 101%, so... eu sunt linistit si fericit fara ele. In plus nici nu se pot pune alea de Type-R pe FK2
2007 Civic FK2 Exec
2003 VFR800 Interceptor
|
Wagner
|
|
Impresii dupa 1800 km cu noul ulei (Motul) - masina merge excelent, urca usor in ture, nu a mancat nici un gram de ulei, consumul de combustibil e in limite acceptabile (10.5 l/100 km urban - calculat la pompa, CB indicand un 9.8 l/100km). In acesti km a vazut si un drum ceva mai lung unde n-a avut nici cea mai mica problema - medie consum pe aprox 1500 km - 7.1 l/100 conform CB, 7.6 l/100km calculat de mine, mers normal (10 km in plus fata de limita de viteza) cu mici exceptii (cateva varfuri de 195 -200 km/h pe autostrada si un pic de joaca pe niste serpentine pe unde am circulat vreo 8 zile).
To do:
- schimb ulei cutie viteze - cred ca voi alege Honda MTF
- schimb set furtune si lichid de frana - se apropie momentul, simt eu.
- schimb gume de vara - primavara care vine, acum e cam tarziu.
- schimb grila perspex cu una de Type S / Type R.
Lista este mult mai lunga, dar primele doua enumerate mai sus sunt prioritare.
|
maruta
Threads: 18
Thanks Received: 71 in 58 posts
Thanks Given: 45
|
|
Filtrul acela de ulei de S2000 ce ai facut cu el? Daca il mai ai, sunt eu interesat sa-l cumpar.
E bine ca ai in masina acum 0w30. Din proprie experienta, Motul isi face treaba foarte bine, dar dupa vreo 5-6000 km incepe sa-si piarda din proprietati.
La furtunasele de la frana, daca tot le schimbi, te poti gandi si la unele metalice. Iar la lichid, eu am luat de la Motul RBF600 pentru Jazz si RBF660 pentru ATR (nu am apucat sa-l pun in ATR).
Diferenta dintre ele, in afara de pret, este urmatoarea:
Motul RBF660
Dry Boiling Point - 617°F
Wet Boiling Point - 399°F
Motul RBF600
Dry Boiling Point - 585°F
Wet Boiling Point - 421°F
Deci, daca nu uzezi prea tare de frane sa le incingi rau de tot, RBF600 e suficient.
|
Wagner
|
|
Filtrul de S2000 e acum langa mine, pentru a scrie datele:
Producator VIC (EIKEN INDUSTRIEES CO. LTD. - Japonia) Cod C-307
OEM NO. (Honda): 15400-PCX-004; 15400-PR3-014. Ne auzim la un telefon zilele astea.
Despre ulei ce sa zic, am facut deja aproape 2000km (in 3 zile am mai adunat aproape 200km) - macar sa trec iarna cu el si e suficient. Iarna trecuta am avut 5W40 si nu mi-a placut deloc cum mergea motorul.
Furtunasele de frana vor fi metalice, chiar daca mai aman un pic investitia. Tot la RBF600 m-am oprit si eu - nu alerg pe circuit, totusi.
|
Wagner
|
|
Update 49400km:
-celebrul "scart" datorat pedalei de ambreiaj loveste din nou!
Cei de la Asko l-au gresat cu ocazia ultimei revizii si a tinut fix 2500km - acum a reinceput sa imi faca nervii praf. Cauza la care ma gandesc (si am citit pe civinfo- se pare ca nu sunt singurul) e aceea ca lubrifiantul folosit "se usuca" (?) ca urmare a curentului de aer (cald in perioada asta a anului) care e directionat spre picioare. Spun asta bazandu-ma pe faptul ca ultimele 2 "reprize" de scartait au inceput iarna, cand folosesc incalzirea. De obicei directionez aerul spre parbriz si spre picioare, sa nu imi bata in freza. Solutia cu spray de lant moto a tinut cam tot atat (chiar mai putin). Nu stiu ce solutie de lubrifiere as putea folosi pentru rezolvare, macar sa tina mai mult, nu sa merg la fiecare 2000km la service. Pareri, solutii posibile??
In rest, masina se comporta excelent. Uleiul Eco-nergy 0W30 de la Motul isi face treaba cu brio, la cald sau la rece.
|
|