LIVIU_CTS
Threads: 45
Thanks Received: 114 in 106 posts
Thanks Given: 130
|
|
nu cred ca teoria ta e e chiar corecta, dar alta nici eu nu am, mie mi l-au gresat la 18.000 si a reaparut la cateva luni. f repede. nu am mai cerut interventii suplimentare daca bine nu au facut, puteau face ceva mai rau. asa ca o sa-mi fac timp sa ma ocup personal si atunci o sa-mi fac si eu o parere despre ce e acolo.
spray de lant nu cred ca e bine pt ca e lipicios, se "coaguleaza", el are alta treaba pe lant, aici banuiesc ca e o tija care aluneca pe ceva si care trebuie sa fie gresata constant. defect de proiectare probabil.
Invidia Injen Weapon-R Eibach Drag Wheels Skunk2 Magnat
|
yulasinio
Threads: 202
Thanks Received: 174 in 166 posts
Thanks Given: 87
|
|
E design prost, pentru ca au aceeasi problema de 20 ani.
Honda nu arde uleiul, il foloseste.
|
Wagner
Threads: 4
Thanks Received: 18 in 17 posts
Thanks Given: 41
|
|
Spray-ul de lant l-am incercat tocmai din acest motiv - "lipicios" - tija respectiva trebuie sa fie gresata constant, mai exact lubrifiantul sa ramana acolo.
Am considerat 2 aspecte - rezistenta la variatii de temperatura si vascozitatea. Sa fiu total sincer, la momentul respectiv am dat destul de putin, de teama sa nu fac vreun pocinog pe acolo si din cauza faptului ca nu era spray-ul meu. Am folosit Motorex (destul de bine cotat, din cate am auzit).
Acum am doua (trei) optiuni:
-un alt spray de lant (mai bun decat cel de la Motorex)
-Shin-Etsu de la Honda
-Loctite, dar nu stiu exact ce versiune (fac niste sapaturi).
Presupunand ca schimb cilindrul cu totul, voi ajunge in aceeasi situatie (l-am schimbat o data pana acum).
Pareri?
Nu ascult tot timpul Rammstein, dar atunci cand se intampla, asculta si vecinii...
|
yulasinio
|
|
Din experienta proprie este sa il tot gresezi in continuare. Ai numai grija ce fel de solutii folosesti sa nu atace garnitura din interior si sa te trezesti cu lichid de frana in interior.
|
LIVIU_CTS
|
|
si eu zic sa gresezi constant. motorex sunt produse de top. oricum toate spray-urile de lant sunt cam la fel. pe lant miscarile sunt altfel, nu culiseaza. lantul intra in contact cu pinioanele ("rotile dintate") prin imbinarea clasica si e nevoie de o pelicula interpusa intre cele doua componente pt a impiedica uzura prematura, iar din cauza faptului ca lantul intra in contact cu "manifestarile naturii" trebuie protejat impotriva coroziunii. are o deplasare rapida, circulara cu forte centrifuge corespunzatoare, motiv pentru care e lipicios. in concluzie, nu il consider potrivit pentru ce trebuie sa faca la tija noastra, dar e posibil sa ma insel. oricum cand o sa ma apuc de traba asta o sa am diverse la indemana si o sa vad atunci.
|
Wagner
|
|
04-01-2013, 13:05
(This post was last modified: 04-01-2013, 13:18 by Wagner.)
(04-01-2013, 12:38)yulasinio Wrote: Din experienta proprie este sa il tot gresezi in continuare. Ai numai grija ce fel de solutii folosesti sa nu atace garnitura din interior si sa te trezesti cu lichid de frana in interior.
N-am nimic impotriva sa il gresez constant, cu conditia sa se intample mai rar, nu sa stau de trei ori pe luna cu capu'n jos pe la pedale. Accesul in zona care trebuie gresata e dificil, oricum. Nu am suficienta incredere in fortele proprii la momentul asta (si nici scule cat de cat ok) sa demontez tot ansamblul si sa gasesc o solutie de durata. Am manualul de service in format electronic si mi-am dat seama ce trebuie facut.
Problema mea e sa gasesc o solutie (fara litiu sau silicon) care sa reziste cat mai mult in conditiile date, respectiv un curent de aer care traverseaza zona respectiva aproape constant (vara - rece, iarna - cald).
Nu ascult tot timpul Rammstein, dar atunci cand se intampla, asculta si vecinii...
|
yulasinio
|
|
Stiu prea bine ce pozitie stramba trebuie sa adopti ca sa ajungi la el dar nu prea ai ce face daca vrei sa scapi de scartait. Eu am pus unul nou pentru ca cel vechi curgea, l-am gresat si de atunci nu am mai avut probleme cu el.
|
Wagner
|
|
Cu ce l-ai gresat?
|
yulasinio
|
|
Cu vaselina normala ce am avut prin garaj.
|
Wagner
|
|
Normala am si eu, doar ca are in compozitie si liltiu, din ce am citit pe cutie.
Uff, gasesc eu o solutie...
|
LIVIU_CTS
|
|
vaselina sterila?
|
Wagner
|
|
Ceva de genu' - ideea e sa nu atace garnituri sau plastice din zona respectiva. In plus, trebuie sa reziste curentului de aer si variatiilor de temperatura. Vreau multe de la viata, nu-i asa?
|
maruta
Threads: 18
Thanks Received: 71 in 58 posts
Thanks Given: 45
|
|
Wagner, solutia finala va fi tot aceeasi: schimbarea cilindrului. La mine, la Civic, la ultima verificare i-am rugat sa-l unga pentru ca facea urat. A durat fix o zi dupa care a inceput iarasi. L-am uns si eu imediat (am un spray cu vaselina pentru lanturi de motocicleta) si am avut acelasi rezultat. Voi mai incerca cu o vaselina speciala ce o avem in firma, dar cred ca il voi schimba la urmatoarea revizie.
|
Wagner
|
|
06-01-2013, 15:07
(This post was last modified: 06-01-2013, 15:11 by Wagner.)
Din ce am vazut schimbarea cilindrului e tot o solutie temporara. Dupa prima schimbare, a "tacut" aprox. 20000 km. Acum se manifesta ceva mai incet, in special la cald (dupa ce am mers cativa km prin oras cu masina) sau dupa o repriza un pic mai agresiva. Am impresia ca e vorba de mecanismul pedalei in sine care face figuri. Cand se mai incalzeste un pic o sa fac pe liliacul si imi bag nasul pe-acolo, sa vad cu ochii mei ce si cum.
|
dragostan
Threads: 2
Thanks Received: 3 in 3 posts
Thanks Given: 0
|
|
Inseamna ca ori am eu un noroc chior, ori ai tu un ghinion teribil, ori face si la mine dar nu-l aud  Eu am 110.000km si l-am auzit sincer o singura data, dupa vreo 100km facuti in bucuresti, ziua, intr-o zi inainte de sarbatori, deci cu haos in trafic. In rest ura si la gara, nimic, liniste si pace.
Restul le-am avut pe toate, punte spate, caseta, etc...
Accord CL7 2.0 exec MT Arctic Blue Pearl
ex-Civic 5D 1,8 exec MT Milano Red
|
pretorian
Threads: 0
Thanks Received: 0 in 0 posts
Thanks Given: 0
|
|
Eu am scapat de clincanit si alte bocanituri ale cilindrului cu vaselina Honda shin-etsu, sa nu mai zic de scartaitul usilor spate (cei de la reprezentanta au avut proasta inspiratie sa dea cu vaselina normala pe opritor si de aici o adevarata simfonie la deschiderea usilor)
Chiar daca se schimba cilindrul asta nu garanteaza ca zgomotul nu o sa revina, la mine a revenit la 3 luni dupa ce am schimbat cilindrul.
|
maruta
Threads: 18
Thanks Received: 71 in 58 posts
Thanks Given: 45
|
|
(06-01-2013, 15:07)Wagner Wrote: Din ce am vazut schimbarea cilindrului e tot o solutie temporara. Dupa prima schimbare, a "tacut" aprox. 20000 km. Acum se manifesta ceva mai incet, in special la cald (dupa ce am mers cativa km prin oras cu masina) sau dupa o repriza un pic mai agresiva. Am impresia ca e vorba de mecanismul pedalei in sine care face figuri. Cand se mai incalzeste un pic o sa fac pe liliacul si imi bag nasul pe-acolo, sa vad cu ochii mei ce si cum.
Si la mine a mai fost uns acum vreo 30-40.000 km si nu a mai facut pana luna trecuta. Dar acum face altfel, adica mult mai urat.
O sa incerc si cu vaselina Honda. Sa vad de unde fac rost.
|
Wagner
|
|
Vaselina Honda are @tudorart, dar in momentul asta nu e pe stoc. Mi-a propus o vaselina de la RedLine, dar e la borcan de 400g, adica prea mult pentru ce imi trebuie. Cred ca astept sa aduca Shin-Etsu...
|
Wagner
|
|
Mda, pe langa scartaitul minunat al ambreiajului, care mai nou apare cand vrea el daca nu drumul la AC, in aceasta seara am reusit sa imi gasesc masina harsaita artistic de o "soferita" de Matiz care a tras de volan de parca ar fi parcat un TIR nu un rahat de masina. Desteapta planetei e si vecina de scara cu mine. Daca v-ati izbit vreunul de-a lungul timpului de o astfel de situatie, care sunt pasii de urmat? Maine dimineata oricum ma duc la Asko pentru verificarea gratuita si voi vorbi cu Razvan sau Alex. Individa e asigurata la Asirom. Ce stiti despre ei?
|
Delphi
Threads: 3
Thanks Received: 28 in 27 posts
Thanks Given: 11
|
|
1. Mi-am propus sa nu mai vorbesc de cilindri, pentru ca exact de ultima data cand l-am mentionat, acum cateva zile, susnumitul a inceput sa trosneasca. Trosneste cam la 2/3 din cursa de revenire. Cu toate astea, poate aranjam de un goup-buy pentru "vaselina minune" de la Honda.
2. Cel mai bine este sa faci o constatare amiabila cu soferita Matizului si sa te duci cu aceasta constatare si cu o copie dupa polita ei RCA la asiguratorul tau CASCO si sa faci reparatia pe CASCO-ul tau cu regres pe RCA-ul individei. In felul asta, tu nu platesti nici franciza, nici bonus-malus, nici nimic, si nu te doare capul sa astepti decontarea de la Asirom, care nu e foarte grabit sau interesat sa te despagubeasca. Asta, presupunand ca ai un asigurator mai bun decat Asirom.
Tipei ii spui ca asa scapa si ea de dureri de cap, de mers la politie, de constatari, etc. Nu-i spui ca va plati mai mult RCA-ul la anul, o sa vada ea. Daca nu recunoaste, te duci la politie si declari accidentul, eventual faci si niste poze cu masina ei si le printezi. Nu te lasa impresionat ca ea nu are timp sa mearga pentru ca-si face manichiura, sau alte vrajeli, tu declari in 24 de ore. Succes!
|
|