Wagner
Threads: 4
Thanks Received: 18 in 17 posts
Thanks Given: 41
|
|
26-04-2013, 22:46
(This post was last modified: 26-04-2013, 22:56 by Wagner.)
1. OK pt group-buy, count me in.
2. Nu mai am CASCO. Deci e cam groasa.
Tipa a fost cooperanta, desi a vrut sa o dea cotita la inceput - ca e doar o zgarietura mica, bla, bla. Acum vreo doi ani a daramat un scuter al unui amic, in aproximativ acelasi loc. E petarda la volan in adevaratul sens al cuvantului. Am stabilit de comun acord sa ne auzim dimineata la telefon, dupa termin cu verificarea. Poze voi face dimineata inainte de a pleca la service (ora 7:15).
Imi e o greata de toata harababura cu asigurarile de n-ai idee.
Daca fac astia de la Daune vreo figura, ii voi pune sa dea in scris ce nu vor sau de ce nu vor si direct la judecata cu ei (deja devin caine, stiu, dar m-am saturat de toti cretinii pe care ii intalnesc la fiecare pas) - CSA e oricum ceva inutil in care nu iti place sa calci pentru ca miroase urat, m-am izbit si de ei in trecut.
Nu ascult tot timpul Rammstein, dar atunci cand se intampla, asculta si vecinii...
|
Delphi
Threads: 3
Thanks Received: 28 in 27 posts
Thanks Given: 11
|
|
Ok, inteleg perfect, oricum, fa poze. Pe urma, incearca sa o convingi pe idioata sa faceti "amiabila". Daca o da cotita, spune-i ca te duci "chiar acum" la politie, si chiar fa-o, fara retinere. Ai grija cand faceti amiabila, sa nu fie vreo greseala sau inconsistenta in ea, asiguratorul o sa profite. Asirom nu sunt cei mai prosti, dar oricare incearca sa temporizeze, sa plateasca tarziu, samd. Eu am avut si experiente proaste si mai bune cu ei.
|
LIVIU_CTS
Threads: 45
Thanks Received: 114 in 106 posts
Thanks Given: 130
|
|
singura experienta idioata am avut-o cu carpatica. in rest....hartii, semnaturi, poze si gata.
Invidia Injen Weapon-R Eibach Drag Wheels Skunk2 Magnat
|
Wagner
|
|
28-04-2013, 11:08
(This post was last modified: 29-04-2013, 09:49 by Wagner.)
|
maruta
Threads: 18
Thanks Received: 71 in 58 posts
Thanks Given: 45
|
|
Daca ai pe cineva de care sti ca lucreaza bine, mai bine o faci acolo in regie proprie. Si eu zic sa mai astepti dupa ce deschizi dosarul...poate te mai trezesti cu alte zgarieturi "proaspete"...
|
BogdanT
Threads: 12
Thanks Received: 26 in 25 posts
Thanks Given: 16
|
|
Dupa locul unde e ayins Matizul e clar ca aia nu stie ca are si oglinzi...
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 2
"To be a driver you need skill, to be a co-driver you need balls of steel"
|
LIVIU_CTS
|
|
ma surprinde sa va d ca plasticul de la honda e mai tare decat tabla de matiz
|
Wagner
|
|
(28-04-2013, 11:19)maruta Wrote: Daca ai pe cineva de care sti ca lucreaza bine, mai bine o faci acolo in regie proprie. Si eu zic sa mai astepti dupa ce deschizi dosarul...poate te mai trezesti cu alte zgarieturi "proaspete"...
Sa ii vad pe astia de la asigurari in ce ape se scalda. Am mai avut un dosar candva si nu m-am folosit de el. Mi-e o scarba de harababura asta cu asigurarile...
(28-04-2013, 11:19)BogdanT Wrote: Dupa locul unde e ayins Matizul e clar ca aia nu stie ca are si oglinzi...
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 2
Habar n-are pe ce lume este cand e la volan. Ce e drept, n-o ajuta nici masina, dar asta nu e o scuza.
(28-04-2013, 11:58)LIVIU_CTS Wrote: ma surprinde sa va d ca plasticul de la honda e mai tare decat tabla de matiz 
Eram foarte fericit daca era si mai inteligent plasticul meu decat tabla altei masini. Desi nu prea pare, sunt convins ca a luat "in plin" bara mea spate. Din ce am observat eu, este foarte flexibila - in zona aceea este mult spatiu gol pana la tabla masinii.
Nu ascult tot timpul Rammstein, dar atunci cand se intampla, asculta si vecinii...
|
vtin
Threads: 5
Thanks Received: 17 in 16 posts
Thanks Given: 96
|
|
As zice sa ceri celor de la Carpati un deviz estimativ, apoi sa vezi in regie proprie cam la cat te-ar ajunge - asta daca banuiesti ca nu mai pot sa apara si alte belele la masina; cu devizul fa un drum pana la asigurator si vezi daca-si da acceptul (formal, nu de plata) sau nu pentru a te orienta ce fel vei pati cu regia proprie.
Diferenta dintre reparatul in regie proprie fata de cel la reprezentanta este data de posibilitatea de a-ti folosi de indata masina, reprezentanta avand un drept de retentie asupra ei pana la obtinerea acceptului de plata.
civic
|
Wagner
|
|
29-04-2013, 09:46
(This post was last modified: 29-04-2013, 09:51 by Wagner.)
Cu Carpati nu am apucat sa vorbesc inca. Am vorbit sambata cu cei de la Asko (doar vorbe) si reparatia ar fi undeva pe la 800 lei. In regie proprie m-ar duce pe la jumatate (+/- ceva). Din ce am observat (neinvaziv) nu sunt alte pagube ascunse (clipsuri rupte, ornamente sarite). Ma gandeam sa vorbesc cu una din reprezentante si sa nu bag masina in service pana nu da asiguratorul acceptul de plata. Experientele trecute cu masini de servici (de care m-am ocupat, nu le-am trosnit eu) au fost mult mai "placute" - aveam un singur service unde le reparam (seful fiind o cunostinta veche) si se ocupau ei de tot (la preturi foarte ok si calitate buna - n-am avut niciodata probleme) - dar, pentru ca exista "dar", toate masinile aveau CASCO. Cum am zis si mai sus, vreau sa vad in ce ape se scalda asiguratorul. Daca incepe cu figuri, va avea parte de un tratament special. De cand am patit acu vreo 3-4 ani un rahat cu cei de la Generali, care la vremea respectiva erau "cei mai buni" (cata vreme cotizai la ei fara numar), mi-au iesit rau de la inima toti asiguratorii si din pacate pentru ei am devenit foarte scarbos cand vorba de masina mea.
|
vtin
Threads: 5
Thanks Received: 17 in 16 posts
Thanks Given: 96
|
|
Tocmai de aceea, initiaza coespondenta via e-mail cu asiguratorul, arata-i care sunt devizele si solicita-i un raspuns rapid in sensul acceptului formal. Este suficient. Daca ai raspuns favorabil... la treaba!
civic
|
Wagner
|
|
Nu am nici un contact de la asiguratorul soferitei iadului. Nu mai am CASCO, as fi rezolvat-o elegant (cu regres).
|
yulasinio
Threads: 202
Thanks Received: 174 in 166 posts
Thanks Given: 87
|
|
Sincer nici nu e foarte rau. ma asptetam sa fie infundata bine. De vazut in spatele barii daca nu sunt suporti sau alte cele rupte.
Bafta in lupta cu asiguratorii.
Honda nu arde uleiul, il foloseste.
|
Wagner
|
|
Nu e extraordinar de rau - au gandit spoilerul bine cu spatiu mare pana la tabla propriu-zisa, dar tot nu ma incumet sa o rezolv de unul singur (nu am spatiu si nu sunt convins ca o corectie locala va reusi 100%). Nu cred ca e nimic rupt pe acolo, dar mai bine sa vada unul care face treaba asta zi de zi (in speta service autorizat,preferabil Honda sau altul) - sa iasa totul bine.
Sa fie!
|
LIVIU_CTS
|
|
vezi ca a mea tot la honda a fost facuta, sa fie bine, si tot mi-au rupt plastice, cleme, etc...
|
Wagner
|
|
29-04-2013, 14:23
(This post was last modified: 30-04-2013, 12:05 by Wagner.)
Mda, sper sa am noroc. In scurt timp plec spre acentru de constatare Asirom. In functie de trafic, poate dau o fuga si la Carpati Expozitiei - e relativ aproape. La telefon n-a raspuns nimeni de la ei, doar de la Grivita - baiatul cu care am vorbit a fost foarte amabil si politicos, dar nu au vopsitorie.
|
Wagner
|
|
Am mers ieri si la Carpati Expozitiei si la Asirom. Concluzii:
1. Asirom - surprinzator de civilizati. Eram pus pe modul "scandal", dar nu a fost cazul. A durat 45 -50 min cu tot cu asteptat dupa partea activa implicata in trosneala masinii mele, "reconstituire" si hartoage. Inspectorul de daune - cam sictirit, dar bine-crescut - era luni dupa-amiaza, totusi..
Cand a pus-o pe soferita iadului sa traga masina langa a mea, s-a luat cu mainile de cap - era s-o comita din nou individa, dar in alt loc. Cred ca mi-au mai murit 250000 neuroni cu ocazia asta. Q.E.D.
2. Carpati - surprins foarte placut. Chiar daca mai erau cateva minute pana la inchiderea programului, m-au asigurat foarte politicos ca nu este nici o problema pentru ei daca ceasul trece de 17:30 - eu fiind pregatit dpdv moral sa mai trec pe la ei in alta zi pentru constatare/lasat masina. Nu a durat mult, oricum. Am deschis comanda de service - acum astept sa ma sune si sa continuam operatiunea.
|
LIVIU_CTS
|
|
e uimitor sa vezi ce poate face criza financiara din oameni. nu te mai prea refuza nimeni
|
Wagner
|
|
E una din explicatiile posibile. Am incercat si eu (mi se intampla destul de rar) sa fiu cat mai detasat si politicos cu putinta, in ciuda nervilor adunati cu multa "rabdare" in timp. Cel putin la Carpati am mentionat din start ca vreau sa stiu care este procedura "real life" si daca este cazul sa revin cu alta ocazie nu e nici o problema, data fiind ora foarte apropiata de sfarsitul programului lor. Replica de mai sus a fost foarte prompta fara a parea "fortata" (nici n-ar fi avut de ce, eram pentru prima oara la ei in service). M-au gasit imediat in baza de date - achizitia masinii a fost facuta la Carpati. Expozitiei.
|
Wagner
|
|
Am luat masina de la Carpati ieri, cu mareata bara vopsita. Impresii? Amestecate.
Pozitiv: nu exista coaja de portocala.
Negativ: in zona unde au facut corecturi am observat niste "pete" (imi e destul de greu sa descriu) - daca te uiti un pic atent de la distanta de 2 m se disting clar.
Per ansamblu, e ok - la tara merge...
Nuanta este (evident) un pic mai inchisa, dar nu deranjeaza foarte tare. Ma voi lamuri dupa ce pun deoparte niste bani pentru un detailing complet (ext + int +motor). Acum se vede (este normal) diferenta de lac intre elementul vopsit si cele din vecinatate care nu au avut parte de revopsire.
|
|