This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Honda Civic 1.4i '95 Milano red.

Astazi am decis sa mai lucrez ceva la masina si cu ocazia asta am avut doua suprize.
1. am dat jos CAI-ul ca sa vad cu arata clapeta de la acceleratie (cred ca IACV ii zice) si m-am cam intristat. Era o gramada de mizerie acolo. Am dat jos throttle body-ul, am curatat si am suflat bine cu aer, dupa care l-am montat la loc. CAI-ul era la a 3-a curatare si facusem vreo 35000 km cu el in total, cred ca s-a cam uzat si de aceea a aparut si mizeria aia. Btw, se mai regaseste ceva murdarie si in galeria de admisie, nu mult dar supara ochiu cand te uiti la ea, cum as putea sa o curat, trebuie sa o dau jos? Deocamdata am inlocuit filtrul conic si tubulatura cu cele OEM.
2. Am ridicat masina pe elevator ca sa dau finala jos si sa-i trag 2-3 puncete de sudura pentru ca rasufla. Cand m-am uitat mai bine pe sub masina am realizat ca eu nu am bara antiruliu in fata ( nu stiam, pana n-am vazut la civicul prietenei). Oare pot cumpara unul second hand si sa-l pun sus?
Din cauza unui contact inopinat cu un batator de covoare, am revopsit haionul, tot saptamana trecuta polishand si toata masina.
Borna se indreapta incet catre 205000 km cand urmeaza un schimb de ulei.
[Image: mysig.jpg?t=1248866766]
You can turbo a vtec but you can't vtec a turbo. vtec

Reply

am impresia ca filtrul ala al tau era o pocnitoare. cum sa se distruga asa...in plus, sa ai corpuri straine in admisie nu e semn bun. ce vezi tu acolo e una, ce a ajuns in motor.....e ingrijorator. daca vrei sa cureti ceva de la masina si nu stii ce sa folosesti, benzina e alegerea neutra.
Invidia Injen Weapon-R Eibach Drag Wheels Skunk2 Magnat

Reply

e normal sa ai murdarie dupa clapeta de admisie, valvula pcv scoate pierderile din motor si ti le baga iar in admisie ...Icon_wink
iacv e alta dracie.... nu te nelinistii degeaba

Reply

daca avea mizerie dupa filtru, pe tubulatura e bai.

Reply

(27-09-2012, 22:43)LIVIU_CTS Wrote: am impresia ca filtrul ala al tau era o pocnitoare. cum sa se distruga asa...in plus, sa ai corpuri straine in admisie nu e semn bun. ce vezi tu acolo e una, ce a ajuns in motor.....e ingrijorator. daca vrei sa cureti ceva de la masina si nu stii ce sa folosesti, benzina e alegerea neutra.

"corpurile straine" sunt paticule de praf amestecate cu vapori de benzina depuse pe clapeta de acceleratie si in galeria de admisie

pocnitoarea de filtru e ceva luat de pe Ebay care s-a dovedit a fi de slaba calitate. Pe tubulatura nu parea a fi mizerie dar totusi cred ca particulele mici de praf nu erau filtrate si ajungeau in galeria de admisie.

Reply

pai un filtru no-name de pe ebay nu trebuie sa DOVEDEASCA proasta calitate. asta e dovedita de mult. calitatea filtrarii e cruciala pt viata unui motor, de aceea nu trebuie facut nici un compromis la aspectul asta. plus ca nu inteleg de ce puneti filtre d'astea voi cei cu motoare economice cu puteri sub 100 cai. orice i-ai pune nu faci mare branza, dar daca il lasi stock macar te duce mult si bine. punte.i un filtru oem si ai scapat de problema.

Reply

Pai macar pentru un pic de sound mah, si tot merita pus, numa cum bine zici, nu trebuie facut nici un compromis la calitatea filtrului.

Reply

sound ai mai bine cu o toba.

Reply

Preferabil de carbon Icon_cool
2009 Audi A6, 2.0 - 170CP, A/T, gri
Fosta: Honda Civic 4D 1.8 ES M/T Taffeta White

Reply

ai dreptate Liviu in ceea ce priveste importanta utilizarii unui filtru de calitate, fie el oem sau aftermarket. Am pus
filtru d'asta pentru ca am dorit sa personalizez oarecum masina si pentru ca mi-placut cum suna, daca nu mi-am permis cel putin un vti asta nu inseamna ca nu pot modifica anumite chestii la masina doar pt placerea mea . am gresit utilizand filtrul ala, am pus din nou pe cel oem dar pastrez tubulatura, in cazul in care gasesc ceva de calitate (gen k&n) care sa se potriveasca la dimensiuni si sa isi faca treaba cel putin la fel de bine ca cel original poate o sa folosesc din nou tubulatura respectiva, doar asa pt placerea mea chiar daca nu castig cai in plus (atata timp cat nu dauneaza motorului).

Reply

mane, nu era nici o urma de malitiozitate in ce am scris eu acolo, n-o lua personal. stii exact ce am spus dar fara incarcatura cum ziceam. normal ca fiecare personalizeaza orice, insa e ok doar daca personalizarea nu strica. atunci mai bine ramane oem. poti cauta filtre care sa se potriveasca la tine in f de diametrul tubulaturii tale.

Reply

si eu tot oem folosesc.

Reply

nu am luat nimic personal man,Icon_peace, incercam doar sa-mi expun punctul de vedere vis-a-vis de remarca ta referitoare la utilizarea unui asemenea filtru pe motor economic.

@Tomi ... te-am flash-uit pe podul peste Mures la intrarea in Alba in 22.09.2012, probabil te indreptati catre Sibiu la Paltinis si erai cu gandul la o urcare pe serpentine ca erai concentrat Drive

Reply

Sisters Party

Reply

matza trage la rosu Icon_biggrin

Reply

Faine mah.

Reply

Multam fain. Thankyou
La cea galbena se lucreaza de cateva zile, sper astazi sa fie gata, poate sa vin cu 2-3 poze.

Reply

N-am mai scris demult pe aici. E timpul pentru un update.
Borna a ajuns la 206000 km si urca fara probleme. Intre timp s-a facut schimbul de ulei, am pus Motul 6100 10w40 cu filtru Mann. Am schimbat bujiile, am pus NKG.

Au aparut si 2 mici probleme si anume ... a "puscat" o conducata de frana care duce la roata dreapta spate si o bieleta de la directie. Pentru ca si cealalta conducta de frana era corodata am decis sa le inlocuiesc pe amandoua si am pus conducte de cupru de la repartitorul din fata pana in spate la ambii tamburi, a iesit bine si sunt multumit Icon_yes. Am inlocuit bieleta de la directie (dreapta) si burduful aferent.

Astazi m-am apucat sa-mi vopsesc jantele si dupa vreo 4 ore de munca am reusit sa termin doar rotile din fata. Le-am smirgheluit manual, am dat primer (care s-a uscat foarte repede ajutat si de un pistol cu aer cald) dupa care am dat trei straturi de vopsea din spray. Sunt multumit de cum au iesit si sper ca luni sa le fac si pe celelalte doua.

Reply

Jante asa faine si suruburi ruginite Nutkick Icon_smile
Honda nu arde uleiul, il foloseste.

Reply

Foarte fain au iesit Aurele, da schimba surubele alea rujinite, sau fa-le ceva Icon_biggrin

Reply

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Theme © 2014 iAndrew