Romarshall
Threads: 3
Thanks Received: 16 in 16 posts
Thanks Given: 8
|
|
27-09-2012, 21:16
(This post was last modified: 27-09-2012, 21:18 by Romarshall.)
Astazi am decis sa mai lucrez ceva la masina si cu ocazia asta am avut doua suprize.
1. am dat jos CAI-ul ca sa vad cu arata clapeta de la acceleratie (cred ca IACV ii zice) si m-am cam intristat. Era o gramada de mizerie acolo. Am dat jos throttle body-ul, am curatat si am suflat bine cu aer, dupa care l-am montat la loc. CAI-ul era la a 3-a curatare si facusem vreo 35000 km cu el in total, cred ca s-a cam uzat si de aceea a aparut si mizeria aia. Btw, se mai regaseste ceva murdarie si in galeria de admisie, nu mult dar supara ochiu cand te uiti la ea, cum as putea sa o curat, trebuie sa o dau jos? Deocamdata am inlocuit filtrul conic si tubulatura cu cele OEM.
2. Am ridicat masina pe elevator ca sa dau finala jos si sa-i trag 2-3 puncete de sudura pentru ca rasufla. Cand m-am uitat mai bine pe sub masina am realizat ca eu nu am bara antiruliu in fata ( nu stiam, pana n-am vazut la civicul prietenei). Oare pot cumpara unul second hand si sa-l pun sus?
Din cauza unui contact inopinat cu un batator de covoare, am revopsit haionul, tot saptamana trecuta polishand si toata masina.
Borna se indreapta incet catre 205000 km cand urmeaza un schimb de ulei.
You can turbo a vtec but you can't vtec a turbo.
|
LIVIU_CTS
Threads: 45
Thanks Received: 114 in 106 posts
Thanks Given: 130
|
|
am impresia ca filtrul ala al tau era o pocnitoare. cum sa se distruga asa...in plus, sa ai corpuri straine in admisie nu e semn bun. ce vezi tu acolo e una, ce a ajuns in motor.....e ingrijorator. daca vrei sa cureti ceva de la masina si nu stii ce sa folosesti, benzina e alegerea neutra.
Invidia Injen Weapon-R Eibach Drag Wheels Skunk2 Magnat
|
Toyboy
Threads: 11
Thanks Received: 80 in 72 posts
Thanks Given: 86
|
|
e normal sa ai murdarie dupa clapeta de admisie, valvula pcv scoate pierderile din motor si ti le baga iar in admisie ... 
iacv e alta dracie.... nu te nelinistii degeaba
|
LIVIU_CTS
|
|
daca avea mizerie dupa filtru, pe tubulatura e bai.
|
Romarshall
|
|
(27-09-2012, 22:43)LIVIU_CTS Wrote: am impresia ca filtrul ala al tau era o pocnitoare. cum sa se distruga asa...in plus, sa ai corpuri straine in admisie nu e semn bun. ce vezi tu acolo e una, ce a ajuns in motor.....e ingrijorator. daca vrei sa cureti ceva de la masina si nu stii ce sa folosesti, benzina e alegerea neutra.
"corpurile straine" sunt paticule de praf amestecate cu vapori de benzina depuse pe clapeta de acceleratie si in galeria de admisie
pocnitoarea de filtru e ceva luat de pe Ebay care s-a dovedit a fi de slaba calitate. Pe tubulatura nu parea a fi mizerie dar totusi cred ca particulele mici de praf nu erau filtrate si ajungeau in galeria de admisie.
|
LIVIU_CTS
|
|
pai un filtru no-name de pe ebay nu trebuie sa DOVEDEASCA proasta calitate. asta e dovedita de mult. calitatea filtrarii e cruciala pt viata unui motor, de aceea nu trebuie facut nici un compromis la aspectul asta. plus ca nu inteleg de ce puneti filtre d'astea voi cei cu motoare economice cu puteri sub 100 cai. orice i-ai pune nu faci mare branza, dar daca il lasi stock macar te duce mult si bine. punte.i un filtru oem si ai scapat de problema.
|
DeN1gRator
Threads: 13
Thanks Received: 48 in 44 posts
Thanks Given: 3
|
|
Pai macar pentru un pic de sound mah, si tot merita pus, numa cum bine zici, nu trebuie facut nici un compromis la calitatea filtrului.
|
LIVIU_CTS
|
|
sound ai mai bine cu o toba.
|
andrei_r
Thanks Received: 8 in 7 posts
Thanks Given: 9
|
|
Preferabil de carbon
2009 Audi A6, 2.0 - 170CP, A/T, gri
Fosta: Honda Civic 4D 1.8 ES M/T Taffeta White
|
Romarshall
|
|
ai dreptate Liviu in ceea ce priveste importanta utilizarii unui filtru de calitate, fie el oem sau aftermarket. Am pus
filtru d'asta pentru ca am dorit sa personalizez oarecum masina si pentru ca mi-placut cum suna, daca nu mi-am permis cel putin un vti asta nu inseamna ca nu pot modifica anumite chestii la masina doar pt placerea mea . am gresit utilizand filtrul ala, am pus din nou pe cel oem dar pastrez tubulatura, in cazul in care gasesc ceva de calitate (gen k&n) care sa se potriveasca la dimensiuni si sa isi faca treaba cel putin la fel de bine ca cel original poate o sa folosesc din nou tubulatura respectiva, doar asa pt placerea mea chiar daca nu castig cai in plus (atata timp cat nu dauneaza motorului).
|
LIVIU_CTS
|
|
mane, nu era nici o urma de malitiozitate in ce am scris eu acolo, n-o lua personal. stii exact ce am spus dar fara incarcatura cum ziceam. normal ca fiecare personalizeaza orice, insa e ok doar daca personalizarea nu strica. atunci mai bine ramane oem. poti cauta filtre care sa se potriveasca la tine in f de diametrul tubulaturii tale.
|
Tomi
Threads: 12
Thanks Received: 65 in 53 posts
Thanks Given: 52
|
|
|
Romarshall
|
|
02-10-2012, 15:58
(This post was last modified: 02-10-2012, 16:01 by Romarshall.)
nu am luat nimic personal man,  , incercam doar sa-mi expun punctul de vedere vis-a-vis de remarca ta referitoare la utilizarea unui asemenea filtru pe motor economic.
@Tomi ... te-am flash-uit pe podul peste Mures la intrarea in Alba in 22.09.2012, probabil te indreptati catre Sibiu la Paltinis si erai cu gandul la o urcare pe serpentine ca erai concentrat
|
Romarshall
|
|
|
LIVIU_CTS
|
|
matza trage la rosu
|
DeN1gRator
Thanks Received: 48 in 44 posts
Thanks Given: 3
|
|
|
Romarshall
|
|
Multam fain. 
La cea galbena se lucreaza de cateva zile, sper astazi sa fie gata, poate sa vin cu 2-3 poze.
|
yulasinio
Threads: 202
Thanks Received: 174 in 166 posts
Thanks Given: 87
|
|
Jante asa faine si suruburi ruginite
Honda nu arde uleiul, il foloseste.
|
DeN1gRator