This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Civic EK4 Vti Burning Red Pearl

trebuie sa fii mai cerebral. esti prea fatalist. e o munca dificila, asteapta-te la mai multe hopuri, nu merg lucrurile ca si clikurile pe calc. rabdarea te poate duce la rezultate corecte, graba nu.
Invidia Injen Weapon-R Eibach Drag Wheels Skunk2 Magnat

Reply

Pai graba m-a adus aici, trebuia doar sa testez un pic ce s-a mesterit la ea si sunt sigur ca pierderea era 1 litru de ulei si o alta garnitura la baie.
Mi-au raspuns in dimineata asta si cei de la japServiceParts, ziceau ca o sa imi raspunda azi la intrebari, poate ca i-am prins intr-un moment prost si mi-am facut o impresie gresita.
Nu prea am vrut sa o lungesc, desi stiu ca la treburile astea e mai bine sa calculezi, sa fii sigur ce vrei. Am experienta cu EG-ul in care am bagat bani (facut tabla, distributie etc) si am zis ca mai pot sta cu D13, dupa 6 luni imi trebuia alt motor, iar dupa un an am dat-o cu banii pe care i-am bagat in ea cu un an inainte. Stiu ca trebuie sa ma gandesc bine acum.

Reply

so, do that! Icon_wink

Reply

Stie cineva daca B16A2 si B18C6 au aceiasi pompa de benzina? Acelasi debit si presiune?

Reply

mai mult ca sigur. presiunea in injectoare o da regulatorul de presiune oricum.

The following 1 user says Thank You to LIVIU_CTS for this post:
  • heg3
Reply

Am revenit la viata.

Attached Files Thumbnail(s)

Reply

zi-ne ce-ai facut pana la urma?

Reply

(17-12-2016, 00:31)LIVIU_CTS Wrote: zi-ne ce-ai facut pana la urma?

B18C6, radiator de ITR si cam atat. Din pacate, pentru cutie nu mai sunt bani si ramane a mea, oricum era deja data.
Motorul e stock 100%, fostul proprietar (pe care il stiu de vreo 2 ani) zice ca nu stie sa fi fost desfacut vreodata (el il avea de 2 ani jumate si a facut cam 20k cu el). ECU e cel original de ITR EUDM (p73 cu imobilizator, dar fara limitare). Am rezolvat problema cu cheile, dublura la cheia mea cu alt cip si luat imobilizator de pe masina donatoare.

Am facut vreo 400 de km de cand e gata si sunt foarte multumit. Deocamdata nu prea am putut sa vad ce poate, mai mult invarte in gol cand te dai la ea. Astept caldura sa ne imprietenim mai bine.

Mai tre' sa rezolv o singura problema, am pastrat de pe masina donatoare suportii laterali (aia mici de jos) si sunt de poliuretan. Imi vibreaza toate pe masina, trebuie pusi aia vechi ai mei desi sunt injectati. E drept ca e mult mai precisa cutia, cand schimbi in ture nu mai e socul ala, dar la ce folosesc eu acum masina nu are rost.

Ce parere aveti despre Motul Synergie 6100+ 10W40? Cu asta a mers masina in ultimii ani si dinasta are si acum. Ce variante as mai avea? As incerca si un 5W40 mai ales in perioada asta, dar mi-e ca o sa-l pape cam repede.

Attached Files Thumbnail(s)

Reply

Si motorul tau?

Reply

L-am vandut asa cum era.

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Reply

Motorul asta a fost pe un EG? Referitor la suportii antibalans, poti folosi suporti OE si un torque damper. Pastrezi avantajele suportilor plini si scapi de vibratiile inutile Icon_smile. Din intamplare am unul nou acasa Icon_smile. Poate ne intelegem la cutia aia de filtru de aer Icon_smile)

Reply

Da, a fost pe EG-ul unui prieten. Ma mai gandesc desi sunt cam sceptic cu privire la chestiile alea..

Reply

Am tot citit una alta, dar inca tot nu m-am putut decide cu uleiul ala. Fiecare om cu marca lui, unii 5w30, altii 5w40, 10w40 sau chiar 10w60  Icon_rolleyes2 . Motorul are ceva peste 200k, in ultima vreme a mers doar cu Motul 10W40. Am facut 500-600 de km cu el, vtec moderat si nu a scazut nivelul pe joja.  Oare are sens sa incerc sa il trec pe 5w40 tinand cont ca in perioada rece o scot doar o data pe sapt?

In alta ordine de idei, cred ca deocamdata nu mai umblu la evacuare. M-am uitat astazi la bujii pentru ca le-am tinut cele cu care am luat motorul si am vrut sa vad ce sunt/in ce stare sunt. Se pare ca am ceva NGK platinum pfr7g, din cate am citit sunt ok desi eu as fi luat Iridium IX. Din pacate imi pareau un pic cam albicioase, cred ca admisia si header-ul nu se impaca prea bine cu harta stock... N-am cum sa masor AFR-ul doar cu o sonda wideband si ecu-ul stock,asa-i?

Reply

cu ecu stock nu. cu hondata poti daca ai norocul ca parametrii gazelor sa nu sara din banda narrow.

Reply

Pai Hondata nu merge cu ECU-ul meu, deci nu ma prea ajuta. 
Ramane doar ceasul de AFR care mi se pare cam scump pentru ce ar face in cazul meu, adica doar detectarea problemei (eventual vazut cat de grav e).

Reply

nu merge alt ecu?
iar te-ai aruncat fara sa iti faci toate temele? Icon_smile

Reply

Ecu-ul e P73 (cel EUDM cu imob cu care vine b18c6), care e obd2a ca si p2t de B16. Am pus doar ecu-ul, instalatia electrica e toata cea de la B16.
Din cate stiu, pentru Hondata ai nevoie de obd1, deci un p28 sau p30. Nu cred ca merge Hondata cu obd2.

Hondata e cam multi bani si nu cred ca am nevoie de ea acum(nu cred ca a cumparat cineva Hondata ca sa vada parametrii motorului si a ramas cu harta stock). Eu am vrut doar sa vad daca e vreo varianta rapida si cu costuri decente in care sa vezi AFR-ul ca sa dorm linistit. Ideea e ca am verificat bujiile, mi s-au parut cam albicioase si am zis sa caut o varianta sa verific...

Motorul e stock 100%, nu s-a umblat la compresie, axe, etc. Soft-ul la fel, nu cred ca poti pune chip in ecu-ul ala. Modificarile pe care le are sunt **** de balena de la PasswordJdm (as fi tinut-o cea de oem de itr daca aveam de ales) si headerul de 2.5 de la Tegiwa legat la cat-ul OEM de EK4 si evacuare de 2 inch. Nu stiu daca modificarile astea influenteaza ceva, nu mi se par niste upgrade-uri prea mari pt B18. E clar ca poate veni si din alte locuri, dar la astea m-am gandit prima data.

LE: Am citit ce ai postat si am zis ca raspund dupa aceea ca eram prins cu ceva si cred ca intre timp ai editat postul. Ce intelegi prin toate temele? Am pus un motor stock cu ecu-ul lui, am considerat ca e cea mai buna varianta pentru ce am eu nevoie acum.

Reply

Reply

pui afr o iei razna chiar și cu soft făcut Icon_wink

Reply

Pai aia ma gandeam si eu, 250 de lire pe un ceas care arata niste valori (dupa cum zice si Toyboy, poate nici nu s corecte) si te uiti la ele, ca n-ai ce sa le faci.
Stiu ca aia e cea mai buna varianta, dar nu acum..
Ma mai gandesc, poate a fost doar o impresie de a mea, se va uita si Sebi cand o fi, si mai vedem. Nu-i critica, detonatii sau altceva, doar ca vreau sa ma asigur ca motorul merge cum trebuie si nu-s probleme.
Oare daca dai jos catalizatorul si pun ecacuare de 60 influentez ceva? Am vazut ca multi insista sa pastreze cat-ul si nu cred ca vor doar sa salveze planeta. Nu de alta dar cu asta de 50 sigur nu-i place.

Reply

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Theme © 2014 iAndrew