This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Civic EK4 Vti Burning Red Pearl

daca ai ganduri sa lucrezi motorul, pune-i baia si las-o asa pana faci buget. crede-ma, nu e nici o treaba sa faci acum ceva, sa mai faci ceva dupa....sunt piese si manopere pe care le platesti aiurea.
daca esti "strans" fa motorul oem si pace. masina merge bine.
nu lasa masina acolo. o sa o scoata asa afara. mie mi-a scos cutia cu piesele oem...le-a si plouat
Invidia Injen Weapon-R Eibach Drag Wheels Skunk2 Magnat

Reply

Si eu is de parere sa iti faci motorul, stii ce are iar la altele e cu ghici.
Verifica compresia, vezi daca e nevoie de segmenti, mai mult ca sigur, si daca tot umblii pune si cuzineti noi eventual si o pompă de ulei nouă.

Reply

@Liviu
Pai e deja afara, e pe unul din alea 3-4 locuri de sub copertina.  E clar ca nu am buget acum pentru pistoane de compresie, axe, soft, etc si nici nu as sta 6 luni cu ea fara motor. Decat o carpeala, mai bine 160 de cai sanatosi care mi-s suficienti pentru moment. Am cautat si eu si nu se prea pupa alte axe cu compresia stock, compresie marita cu soft stock, deci o las balta.

@Toyboy
Pai sunt decis sa il fac cap coada, manca destul de mult ulei daca trageam de ea (poate nu un litru la mie, dar nici departe nu era) iar daca tot am ajuns aici... Nu inteleg exact de ce trebuie schimbata pompa de ulei. Te gandesti ca adunam motorul si descoperim ca nu face presiune cum trebuie? Imi amintesc ceva dintr-un post al lui ValiLj, parca are ceva arc care se slabeste dar nu mai stiu exact, trebuie sa caut.

Reply

La 1l la mie e cam limita.
Nu stiu cati km are motorul, dar macar verifica uzura in pompa sa vezi cum stai, daca nu ai iti dau eu spec-urile.
Treaba cu arcul care se slăbește despre care a zis Vali este valabila la D uri, la B uri nu am auzit.
Poti merge cu axe de itr si compresia/soft stock.

Reply

Trebuie verifica, zicea Sebi ca sigur a ajuns span de la cuzineti si in pompa si trebuie vazut. 
Initial ma gandeam sa las compresia asa, sa pun axe si cand se repara bugetul o admisie si soft. Dar oare axele de ITR merg ok fara sa schimb si alte lucruri gen arcuri, retainers?

LE: Pe ceas am 280 de mii.

Reply

pune pompa noua, au am pus si de ulei si de apa. man, cand faci motorul apai il faci. te zgarcesti la ceva marunti si epoi te trezesti ca pica si te-ai kkt in palarie.
nu-i o avere.
cama de itr cere arcuri de itr. dar trebuie si soft.
eu zic asa:
1. rebuild 100% oem, costul cel mai mic
2. rebuild cu upgradeuri.....partea de jos refacuta complet, camele si admisia ulterior
3. rebuild cu pistoane .....las-o asa pana ai bani de tot.

Reply

Pai vazusem la tegiwa si era vreo 170 de lire. Nu am stat sa caut, banuiesc ca aia era OEM si oricum astia de la Tegiwa cam umfla preturile. Nha si 170 de lire nu i-as da daca nu chiar trebuie. 

Nu inteleg ce ai pus to acolo, alea sunt variante sau pasi? La partea 2 nu se poate ajunge facand partea 1 acum si restul mai incolo? Ce inseamna "partea de jos refacuta complet" ? Cuzineti (si-si), pompa ulei si segmenti? Si sa nu uitam de garnitura de la baie Rollinglaugh

Reply

Vezi pe japserviceparts.uk piese oem
După cum zice si Liviu, cel mai ieftin ieși cu rebuild 100% oem.
280 mii e destul de puțin pentru un B.
Acum depinde si ce viața a avut.

Reply

Ma voi uita pe site-ul ala, mersi ca l.ai postat. Ceva tot nu mi-e clar 100 %. Daca il fac acum oem tot si peste un an sa zicem mi se pune pata, iau axe admisie si soft scot ceva din el sau trebuie iar desfacut tot puse pistoane de compresie, etc?

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Reply

ala e site-ul. de-acolo am luat eu.
ce am pus eu sunt variante.
"partea de jos" deriva din .....bottom end si tine de tot ce e in bloc. evident ca daca vrei sa faci upgrade la pistoane presupune desfacere completa (mai putin arbore). segmentii si cuzinetii s-au "asezat" si tu misti treaba acolo. aparent nu e mare scofala dar in real life nu le prea place.
daca vrei sa schimbi arcurile de supapa iarasi e cu cantec. n-o sa vrea nimeni sa se chinuie sa le schimbe cu chiulasa pusa, o sa o dea jos ca e mai simplu si e o manopera in plus. alta garnitura de chiulasa....
deci, daca stii ca n-o sa scapi de pitic, lasa masina asa si asteapta sa faci buget. o sa se lucreze de doua ori si cu costuri suplimentare, alt rodaj...te complici.

Reply

asta-ti terbuie: http://japserviceparts.co.uk/products/ci...japan.html
trebuie sa astepti sa revina in stoc

Reply

mai ai nevoie de:
http://japserviceparts.co.uk/products/ci...a-025.html
http://japserviceparts.co.uk/products/ci...-b18c.html
http://japserviceparts.co.uk/products/ci...6-b18.html
http://japserviceparts.co.uk/products/ci...eries.html

ar fi bine sa iei piesele de motor doar dupa masuratori, nu stii la ce cota trebuie sa mergi.

Reply

Ok. Deci tot ce am cautat in ultimele 2 ore, mi-ai trimis tu acum Icon_biggrin . Tot cautam cod-uri pentru LMA urile alea si incercam sa inteleg ce au upgradat la ele. 

M-am lamurit. Ma gandeam ca pot aduna blocul la oem (varianta 1), peste un an sa iau axe, arcuri, retainers dar sa nu mai dau jos chiulasa. Deci nu merge.

Asadar, ramane asa:

Varianta 1: totul oem in motor, cand ma supar o admisie si soft  - poate sar un pic de 170 cp, deci cifrele astea nu spun prea multe. Daca vreau mai mult, desfacem din nou totul si o luam de la capat.
Varianta 2: axe, arcuri supape + retainers, pistoane de compresie, adimisie + clapeta 70, ecu OBD1 socketat + hondata si un soft bun. Cam la asta am ajuns din ce am mai rascolit pe thread-ul tau. Aici mai trebuie si biele sau doar ce am pus mai sus?

E ok cu garniturile alea? Macar aia de chiulasa as pune-o oem, iar din ce scriu aia acolo nu inteleg exact daca sunt OEM sau echivalent OEM. Alea le-ai pus si tu?

Reply

Eu as lasă.motorul în 160 de cp si as strânge bani de S80 cu LSD si FD de 4.7.
E cel eficient mod de a-ti face masina mai rapidă cu bani putini.

Reply

Sa speram ca ajungem intr-o zi si la cutie. Cu FD-ul ala de 4.7 e clar ca nu mai merg cu ea la mare (600 de km). Deci e clar ca ramane doar pentru dat..

Reply

(05-11-2016, 14:47)heg3 Wrote: Sa speram ca ajungem intr-o zi si la cutie. Cu FD-ul ala de 4.7 e clar ca nu mai merg cu ea la mare (600 de km). Deci e clar ca ramane doar pentru dat..

E primul lucru pe care l-aș face Icon_smile
Nu e chiar așa de negru pe cum crezi stai undeva la 4700 intr-a 5a la 120, mai bine așa te ferești de amenzi.

Reply

bielele pot ramane ale tale.
garniturile alea sunt ok. din ce citisem atunci erau facute de acelasi producator care face si pt honda, alea cu stiker honda, oem. atunci erau STONE gaskets. daca vrei sa fi mai sigur, iei garnitura aia oem honda , restul sunt ok.
tot ce mai trebuie e pus la mine, deci iei lista de-acolo

Reply

Pai daca aveam un motor sanatos si as fi vrut doar sa il fac sa mearga mai tare, ma gandeam daca sa il desfac sau sa umblu la cutie, soft, etc. Acum nu prea mai am de ales..

Am facut niste calcule, il fac stock si cand se aprinde din nou beculetul (la mine, nu in bord Icon_biggrin ) vom vedea. Oricum cel putin 1 an va fi liniste, iar daca peste doi ani il desfac din nou, banii bagati acum nu-s chiar aruncati pe geam ca am folosit masina. Decat sa stau 6 luni fara masina, sa caut piese second ca disperatul, sa trag de bani si sa iasa un cacat.. mai bine un motor sanatos in care nu bagi ulei in fiecare weekend. Sa speram doar ca va iesi cum trebuie.

@Liviu
Am citit chestii despre honuirea aia, unii zic ca daca nu o faci va consuma ulei si dupa rebuild, altii au facut-o cu peria de sarma Icon_yikes , altii ca trebuie doar daca alezezi blocul, etc. Oare ar trebui facuta chiar daca pot pune segmenti de marime standard?

Reply

Verifica camasile prima data si vezi dupa daca tre sau nu...daca esti in spec uri cu o honuiala scapi, daca nu rectificat + honuit.

Reply

exact. ce trebuie vezi doar atunci cand o sa desfaci motorul.
cat despre rebuild/rebuild....dupa ce dai 500 euro manopera, sa te vad daca vrei sa-l mai desfaci inca o data Icon_smile
honuirea as face-o in ungaria.

Reply

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Theme © 2014 iAndrew