This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Civic EK4 Vti Burning Red Pearl

Sunt multe Honde în partea aia.

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
Honda nu arde uleiul, il foloseste.

Reply

Vreau sa imi fac timp in weekend-urile care urmeaza sa mai mesteresc una alta la masina. Maine rezolv ITP-ul, iar sapt viitoare ar trebui sa ajunga si un header de la Tegiwa (asta daca nu m-a mintit englezoiu' de la care l-am luat), deci as putea rezolva si evacuarea cap-coada. Mai am cateva nelamuriri, sper sa ma ajutati cu cateva sfaturi.

1) Ma gandesc serios sa dau AC-ul jos. In 2 ani de zile nu l-am folosit deloc si de vreun an am observat ca nu mai baga rece. Stiu ca voi omori planeta daca las freonul in aer, deci ar trebui sa ajung la un service sa il scoata ei(asta daca mai este freon in instalatie). Am studiat putin problema, idee e ca m-as limita la elementele din compartimentul motor(fara chestii de sub bord) + acoperit gaurile din spatele bateriei + eventual scos siguranta (cred ca are separat, asta n-am verificat). Ma pot trezi cu check engine aprins sau alte minuni? Credeti ca merita efortul? 
2) Cand schimb headerul, e ok sa refolosesc garnitura veche? Din cate stiu acolo nu trebuie pus silicon si nu as vrea sa ma trezesc fara evacuare pe masina asteptand o noua garnitura. Multi zic ca aia originala e mai buna, ca nu stiu ce.
3) Daca tot dau headerul jos si tre sa schimb uleiul, ma tenteaza sa schimb si garnitura de la baie. Nu curge foarte urat, dar tot gasesc cate o pata mica in garaj si ma enerveaza. Stiti ceva silicon pe care l-as putea folosi in loc de HondaBond? Unii zic ca si garnitura tre sa fie OEM ca altfel n-are rost.  Ma gandesc sa o fac dupa specificatiile din poza:

Attached Files Thumbnail(s)

Reply

1. nu ai de ce sa ai becuri in bord. merita pt ca pompa aia nenorocita paraziteaza distributia unui motor cu putin cuplu.
2. nu. ia o garnitura noua, nu e o avere. nu trebuie OEM. aia cu "must" e cea de chiulasa Icon_wink
3. pune garnitura noua, aftermarket dar de calitate. daca tot curge, orice silicon pui, daca nu e curatat, degresat LACRIMA totul acolo e degeaba.
Invidia Injen Weapon-R Eibach Drag Wheels Skunk2 Magnat

Reply

1. Ma gandeam ca nu are treaba, dar vedeam ca unii ii scoteau si mufa sub bord si ramaneau si fara dezaburirea lunetei de exemplu si nu intelegeam ce rost are. Nu ma astept sa fie castigul sesizabil deorece stiu ca nu e cuplat tot timpul compresorul, iar cureaua aia se invarte "liber". E drept ca ceva ceva tot consuma.
2. Ma gandeam sa nu iau o chinezarie mai naspa ca aia veche si sa nu etanseze din cauza ei. Am gasit ceva de la VictorReinz, cred ca e ok.
3. Ultima a fost fost cred tot VictorReinz, dar poate nu a fost montata ok.

Reply

VR fac lucruri bue, sau faceau, mai stii...

Reply

Vezi ca daca pui galerie de evacuare cu ieșire mai mare decât cea OEM nu-ti va fi bun donut'ul pe care îl ai, va trebui să iei altul specific.

Reply

am eu cod de piesa, de bosal parca, nu-i stres Icon_biggrin

Reply

Garnituri oem, hai ca e buna.... Aia veche + pasta ii sta in gat ?
Daca nu e ok, inseamna ca ai prea multa presiune in baie, verifica PCV sau compresia Icon_wink

Reply

Donut-ul e intre header si catalizator/decat, asa-i? Aici mai trebuie sa vad ca decat-ul pe care l-am primit cu tot cu catback zicea tipul ca e de EG si nu is convins ca potriveste lungimea. Ma gandesc sa pastrez flansele si sa modific doar lungimea tevii. Liviu, trimite-mi te rog codul ala.

@Toyboy, nu cred ca e vb de presiune in baie, ci pur si simplu asta de acum nu a fost pusa corect (cred ca nu s-a folosit niciun adezic). Imi place sa cred ca asta e problema si nu ceva mai serios.

Reply

Destul de întâlnită problema cu garnitura de la baia de ulei, adevărul e că e greu să pui o garnitura rau, ... Dar nah, amatori Icon_smile pune orice garnitura + pasta de garnituri strange în x și în cu Nm respectivi și ai uitat de problema !

Reply

Mda, e plin de ”meseriasi” pe oriunde te duci. Azi am ramas uimit cand a intrebat nenea de la ITP daca nu pot sa o ridic ca ii e frica ca freaca lip-ul de stand(is curios daca nu eram langa el daca era la fel de griijuliu). Direct, mi-am amintit de o faza de la Ranca, lovise Ortelecan masina, venise Dorel cu platforma s-o ridice si lovea bara, toata lumea ”Stai,stai” la care Dorel ”N-avem cum sa o urcam altfel, da-o dracu de bara, n-avem ce face.”

Azi am mesterit la masina, am scapat de AC, dar bineinteles nu se putea termina ziua fara sa se **** ceva. Am descoperit ca aia vreo 50 de ml de lichid de frana care mi-au disparut din borcan s-au dus pe la etrierul din dreapta. Nici nu are rost sa mentionez ca si aia au fost reconditionati de niste ”meseriasi” care au sablat tot ce e vizibil, iar garniturile de praf le-am pus direct peste nisip si rugina. Ma intreb acum daca si-au batut capul sa schimbe si celelalte garnituri care chiar contau. Ma asteptam sa pierd pe undeva, trebuie refacuti cum trebe si asta e.

Pus rotile de iarna sus, totul bine, ies cu masina si surpriza: freaca etrierul in plumbi pe ambele parti. Am dat jos plumbii, (pusi acum 2 zile) si totul bine si frumos. Am mers cu masina vreo 25 de km, nu bat rotile, ma gandesc acum daca sa fac o ciobanie si sa pun plumbi dinaia pe buza, sa incerce Dorel sa ii lipeasca pe spite si vedem ce iese sau sa ii dau pace daca tot nu face urat(fara plumbi aveam 10 cu 20). Acum imi raman cam 2 mm intre janta si etrier, plumbul cred ca are 3..

Attached Files Thumbnail(s)

Reply

cam strans acolo la etrier...pune jante mai mari Icon_smile

Reply

As fi primul cu 15 vara si 16 iarna Icon_biggrin . Dupa ce am probat ambele seturi pe masina lui Sebi nici nu imi faceam probleme pentru astea de iarna, pareau ca intra mai lejer decat celelalte. Iarna asta ramane asa ca nu avem ce face, la anul vedem, poate le dau si iau altceva care sa intre mai lejer, dar as ramane pe 15.

Ziceai mai sus ca mai ai codul pentru donut de 2.5 de la bosal. Daca ti-e la indemana sa il cauti, mi-l trimiti te rog? Din cate am vazut il pot lua ori de pe S2k or CRV 2001-2006, dar daca ai codul de la al tau e mai sigur asa.

Reply

tre' sa caut prin "depozit"

The following 1 user says Thank You to LIVIU_CTS for this post:
  • heg3
Reply

Vezi japancars.ru pentru coduri Icon_smile

Reply

bosal 256-781

The following 1 user says Thank You to LIVIU_CTS for this post:
  • heg3
Reply

Cineva asteapta sa ajunga acasa de la job. [Image: c1eb2332c431db97e336a090fa7beea0.jpg]

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Reply

ce e pana la urma?

Reply

Pai ar trebui sa fie replica Toda facuta de Tegiwa, cum ai si tu. Sper ca nu ai vazut ceva dubios la ea, nu am apucat sa o inspectez (inca nu am ajuns acasa). Are stantat TEGIWA unde trebuie si forma pare aia. Nu cred ca se fac replici la replici pentru astea.

Reply

pai asa mi se parea. partea cu flanse e clar, nu am vazut bine traseul, d'aia intrebam

Reply

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Theme © 2014 iAndrew