This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Civic EK4 Vti Burning Red Pearl

ce parere ai despre o suspensie reglabila la pret de una fixa?
amortizoarele bilstein (B8 care sunt in kitul b12) sunt NUMA' BUNE! doar daca as merge pe pista poate ca as vrea mai tari, altfel...pe drum, pe traseu de vtm...e fix ce trebuie (pentru capabilitatile mele).
nu sunt tari, iar cu eibach pro kit (b12) e chiar cam balangacioasa pe traseu vtm, lucru care m-a facut sa pierd timp (iti vine sa iei piciorul din gaz, ca salta masina si ai impresia ca nu mai apasare suficienta). acum nu stiu cat esti tu de zmeu. e posibil ca pt tine sa fie perfect. lui laux ii place f mult pt masina lui de strada.
cand am luat suspensia asta, iti dai seama ca si eu m-am uitat la alea reglabile la bani de fixa dar.....serios.... mitsu la bani de logan? Icon_wink
Invidia Injen Weapon-R Eibach Drag Wheels Skunk2 Magnat

Reply

Si asta-i drept.. cum ziceam si mai sus, nu prea cred in chestiile care stiu sa le faca pe toate si  si la pret mic (desi unii se plang ca Tein e un pic cam scumpa pentru ce poate defapt-poate nu se refereau la StreetBasic si Advance), dar am zis ca totusi e un brand destul de cunoscut care nu si-ar permite sa faca *****-uri

Reply

Eu am avut Tein super street și la fel ziceam ca e super fly, până am probat bilstein eibach fixa Icon_wink

Reply

Pai StreetAdvance e inlocuitoarea SuperStreet-ului.. Ce intelegi prin super fly, ca eu nu am prins ce vroiai sa zici ?Icon_biggrin Mai tii minte ce spring rate-uri avea?

Reply

adica e prea rigida (urmeaza suprafata drumului indeaproape) si pe drumuri care sunt in valuri dese sau peticite peste tot masina topaie la propriu si nu poti sa mergi tare pentru ca pierzi controlul, si cand zic tare vorbesc de 120-130 km/h. Cel putin asa e la mine cu teinurile superstreet si setate pe aproape maxim soft. 

vizavi de garda la sol, eu nu am modificat-o de cand am masina si am cam avut aceleasi ganduri ca si tine la inceput.

vad ca tot intrebi de spring rate-uri, dar stii care sunt valorile de fabrica si ce fel de arcuri sunt(preogresive sau liniare)?  din nevoile tale eu zic ca reiese foarte clar ca niste amortizoare ok cu niste arcuri progresive sunt ceea ce ai nevoie si suficient pentru ceva distractie pe viraje.
eu din ce informatii aveam stranse, ceea ce erau trecute pentru tine ar fi cele de mai jos si nu e nimic in neregula cu raportul de la tein

For 96-00 Civics (EJ, EK and EM1 chassis codes)

96-00 EX factory 165F/80R (P/P)
99-00 Si (EM1) factory 201F/99.8R (P/P)
CTR factory 240/240 (L/P)
APEX'i WS 447F/178R
Eibach ProKit 290F/190R (P/P)
Eibach Sportline 310F/275R (P/P)
Gold-line GL 2.5" drop 320/190 (P/P)
Gold-line GPS 1.25" drop 275/160 (P/P)
Ground Control Coilover 380F/280R (P/P)*
H&R OE 280F/190R (P/P)
H&R Sport 330F/280R (P/P)
JIC FLT-A2s (USDM) 504F/336R (L/L)
Koni RSK 
Suspension kit 154-205/270 (P/L)
Neuspeed SofSports 260F/150R (P/P)
Neuspeed Sport 280F/180R (P/P)
Neuspeed Race 485F/395R
Omni-Power Adjustable Sleeve Coilover 448F/336R (L/L)*
Omni-Power Street Coilovers 448F/336R (L/L)*
Omni-Power Sport Coilovers 539F/448R (L/L)*
Omni-Power Drag Coilover 810F/810R (L/L)*
Omni-Power 6-Way Damping 
Coilovers 539/448/336 (L)*
Progress Coilovers 350F/250R (P/P)
Progress Lowering Springs 320F/200R (P/P)
SkunkWerks Coilovers (old) 400F/300R (L/L)
Skunk2 Coilovers (new) 500F/400r (L/L)
Sparco needed
Spoon Full Coilovers 300/240
SSR Cup 392/280
SSR S1 448/448
Suspension Techniques 10-15% more then stock (P/P)
Tanabe DF-210 10-15% more then stock
Tanabe NF-210 5-10% more then stock
Tein HT 1119F/448R (L/L)
Tein HG 365F/129-196R (L/P)
Tein SS 448F/224R
Tein Flex 504F/280R
Tein RA/RE/RS 783F/559R (L/L)
Tein S. Tech 235F/140R
Tokico Illumina Kit 250/123 (P/P)

[Conversion Rates]
1 kg/mm = 55.88 lb/in 
1 N/mm = 5.588 lb/in

Reply

Raportul de la Tein e trecut gresit in lista aceea. Pentru EK, StreetAdvance vine cu 6/3 si nu 8/4 (cum apare in lista). Stiu lista pe care ai postat-o, e luata de pe ceva forum cunoscut si tipul explica clar ce e bun / de ce sa te feresti  in functie de buget si nevoile tale(e o opinie de la un om cu experienta). De acolo, am preluat si varianta cu Progress CS II.

Da, ai indreptate pentru asta voi folosi masina, si in viitorul apropriat va fi mai mult pentru fun si mai putin pentru daily (oricum nici acum nu o folosesc zi de zi). Chestia cu spring rate-uri e singura chestie de care ma pot agata ca sa imi o idee cat de tare/moale e. Stiu ca sunt doar niste cifre, dar ...

Am citit sute de pareri/opinii si unii spun ca 6/3 e moale si ca e "almost stock", altii ca e foarte ok, altii ca se duc dracu amortizoarele repede de ce arcurile au rate-uri asa mici, etc. Am vazut rate-urile suspensiei stock, din pacate nu am apucat sa o conduc cu ea (Ta technix e mostenire de la fostul proprietar) deci si 165F/80R (P/P) sunt doar niste cifre, nu stiu cum se comporta.

Ideea e ca nu am unde sa incerc fiecare setup si sa vad care imi place cel mai mult. Nu imi permita sa cumpar ceva si daca e naspa sa zic asta e, il tin 2 luni si il iau pe urmatorul de pe lista.

Daca as fi convins ca 6/3 ala sta bine pe curbe si nu o sa am nevoie de ceva mai tare (nu sunt kamikaze) as da imediat comanda si as scapa de un stres.

Reply

nu e gresit, este doar varianta mai veche de super street. aparent astea street advance le-au modificat sa fie mai moi, probabil in urma feedback sau pe baza a ceva, ca nu cred ca le modificau fara un motiv.

Reply

Scuze, nu am vazut ca in lista e SS, nu StreetAdvance.

Reply

A venit Mosu' cu un daily car

Attached Files Thumbnail(s)

Reply

Bun tractoru

Reply

nu pare a fi tractor, parca e 1.6.
unu d'asta mi-a rezolvat mie haionu din spate Icon_biggrin

Reply

E 1.6 benzina, 105 cp. Nu am avut curaj sa iau diesel din 2000-2005 desi colegii de la munca se lauda cu consumuri de 6-7 in Cluj, ceea ce suna bine. Toate pe care le-am vazut la vanzare nu mai aveau material pe scaune, volan si schimbator, asta la "doar" 170-180k.
Pana acum sunt multumit de atelaj, consuma cat Polo (6-6,5 afara la mers frumos) si nu ne-a facut nicio surpriza. M-a surprins ca pana in 3 mii de ture are cuplu mult si iti da senzatia ca e nu stiu ce avion. Asta pana cand am incercat sa depasesc o masina care mergea cu 110 si nu mi-a prea iesit.
Oricum, prietena mea e multumita ca "trage grav" (pe langa polo de 60cp) si ca interiorul e super tare pentru anii aia. Eu sunt fericit ca pot menaja Honda.

Reply

logica agregatelor nemtesti e cuplul. multe motoare vw sufera din pricina asta. adica daca vrei sa faci motorsport cu ele nu prea ai cum pt ca nu poti face turatii cu ele. si asa, daca vrei motorsport cu motoare vw bagi bani cat intr-o masina intreaga. Icon_smile

Reply

Din pacate, am condus doar 1,4 si 1,6 benzina si 1,9 diesel. As fi curios cum se comporta macar un 1,8t. Am observat si eu tendinta asta la ei, si A3 asta trage foarte fain pana in 3000, iar cand i-am dat intr-o depasire 4500 de ture era lesinat.  Oricat de obiectiv as incerca sa fiu, tot nu le pot compara cu Honda.

Singurul loc in care le-as vedea peste Honda ar fi la Drag. Din auzite poti scoate cai destul de multi din 1.8t cu bani mai putini. Sunt si prin Cluj cateva masini(Leon, a4, bora) care (legenda spune) ar avea undeva la 400cp. Chiar am avut o scurta discutie cu proprietarul uneia si se mira de cum am putut da atatia bani pe un aspirat de 160cp si 150nm. Oricum, cred ca toate sunt FWD deci pe curbe..

Reply

400cp pentru ce ?
Pune jos jumate ??

Reply

L-am intrebat de curiozitate ce face in curbe si a zis: "pai.. mai usor cu acceleratia". Singura chestia care nu o inteleg la oamenii astia e de ce nu au luat un AWD (Golfuri sunt sigur, cred ca si A3, A4). Cred ca prima data au luat masina si dupaia s-au gandit sa umble la ea. Nu cred ca pot face mare lucru cu ele, inafara de artificii si adunat gura-casca pe langa.

Reply

tu stii cam cum se deschid si se refac 1.8t-urile astora care le tot pisca prin oras? iti zice cineva? nu. iti spun eu. cam cum iti desfaci tu borcanul cu muratori. nu la fiecare masa, dar macar la o saptamana Icon_wink. si mai stii de ce le fac cu bani putini? pt ca pun piese din dezmembrari, nu pune nimeni noi (d'aia si crapa in draci).maxim segmenti si cuzineti noi, restul....biele? pistoane....si dai cu honuitu. ...
am mers cu o mebunie d'asta de 2lT mtm si cand am accelerat , in mers, pleca masina in toate directiile. i-am zis aluia ca pe varianta manastur, il bat cu del solul pe curbe de nu se vede Icon_smile.
puterea aia o fac cu niste turbine de tir. pune si tu o turbina de b16a2 si vezi ce poti face din el. chiulasa de b e net superioara la flow fata de 1.8t care, cand am vazut-o nu-mi venea sa cred cat de restrictiva e. noroc cu turbina care impinge.
e greu sa discuti cu oamenii din gruparea vag (din ea provin si eu) , ei sunt convinsi ca in vag gasesti cea mai buna tehnologie si performanta. toti vorbesc de cuplu si putere....am avut "o liniuta" din mers cu un leon in AB , f pompata masina, stiu sigur, si mi-a dat (pe intrarea lunga spre oras dinsre cluj), vreo 10m. la un semafor imi zice mandru "1.8 turbo xyzdke 3933cai. i-am zis razand 1.6 asirat. si a ramas cu zambetul lui tampit pe faca Icon_biggrin. breavo oaie, ai batut un aspirat de 1.6 cu 10m intr-un km.

Reply

Stiu ca nu baga bani in interne, umbla doar la soft turbina injectoare.. Ma rog, fiecare cu pasarica lui.. M-am tinut si de doua ori pe curbe dupa ceva Golf 5 -uri mai suparate pe drumul dintre Aiud si Turda si Turda-Cluj. Unul avea si ceva sticker cu R32, dar nu e si sigur ca asta era, iar celaltalt 2.0 gti. Acum depinde si de soferi, poate nu erau destul de motivati desi din cate am vazut le-au cam dat si ei.. Pe drept m-au lasat bine in urma, eram in capat la a 3-a si vedeam cum se duc. 

Nu as pune turbo pe EK, cel putin nu intra in planul pe urmatorii 2-3 ani deocamdata. Anul asta sper sa termin cu suspensia, apoi LSD, frane, etc. Cand o sa am nevoie de mai multa putere, o sa vedem atunci ce ar fi mai potrivit: b18c6 NA, b16a2 turbo, b18c4 turbo. Nu stiu daca merita turbo pentru aprox 220 cp, maxim 250 desi ai nevoie de investitii serioase ca ajungi acolo cu b16. Nu cred ca ai ce face cu mai mult de atat pe civic. Deocamdata simt nu scot maxim din astia 160 de cp (sau cati or fi ramas din ei dupa 18 ani), sper ca dupa ce schimbam suspensia (si vine vara) sa se schimbe un pic situatia si incet incet sa i folosesc pe toti.

Reply

la primavara, daca vrei te dau o tura cu del solul. o sa vezi cum merge un b16 pe la 200cai Icon_wink . daca stii ce sa faci cu ei, stai langa 1.8t de strada, lucrat putin. la stock ii dai peste bot. anul trecut cand am mers la linii in turda am mers in spatele unei bora care dadea flame pe teaza la schimbare de tr. am stat in fundul lui pana cand a renuntat si am tercut. nu stiu astia ce e 1.6 aspirat. Icon_smile

Reply

Nu pot zice nu Icon_biggrin  Trebuie sa ma pun intr-o zi sa citesc tot thead-ul cu crx-ul tau, deocamdata sunt doar pe la pagina 25 din vreo 70 si nu am ajuns la motor Icon_biggrin 
Stiu si Bora aia gri din vedere, la linii zicea un prieten cu B18 pe eg ca l-a luat doar pe la sfarsit ... asta tinand cont ca liniutele is singurul loc unde poate demonstra de ce e in stare.

Reply

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Theme © 2014 iAndrew