yulasinio
Threads: 202
Thanks Received: 174 in 166 posts
Thanks Given: 87
|
|
Cu stopurile nu m-as complica si as incerca sa le schimb cu unele OEM.
Distributia daca nu ai schimbat-o pana acum te-as sfatui sa o faci sa nu ai surprize.
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
Honda nu arde uleiul, il foloseste.
|
ren-u
Threads: 1
Thanks Received: 0 in 0 posts
Thanks Given: 6
|
|
Nu poti da tripla jos pentru ca e lipita din cate stiu eu si risti sa o faci tandari.Ca sfat ar da bine unele de facelift
|
valiczc
Threads: 5
Thanks Received: 7 in 3 posts
Thanks Given: 25
|
|
multumesc de sfat! sa vad ca bugetul e mic zilele astea iar prioritatea este caseta de directie...
Cred ca voi comanda acel set de reparatie pentru caseta...curge cam mult si nu imi permit sa cumpar lichid Honda de fiecare data...iar cu lichidul ce il pun acum a cam inceput sa faca urat pompa de servo...
Accord CN1- N22A1, 04'
ex: Accord CH6- F18B2, 00'
ex: Civic EK3- D15Z6, 96'
ex: Civic Ej9- D14A4, 97'
|
valiczc
|
|
18-03-2014, 23:01
(This post was last modified: 19-03-2014, 12:08 by valiczc.)
Update:
Am comandat acel kit de reparatie (multumesc Delphi pentru pont) si m-am apucat de treaba impreuna cu viitorul meu socru, pe modelul: "ca doar nu-i operatie pe creier"
Treaba a decurs bine la inceput...a venit kit-ul prin curier...ne-am apucat sa sapam o groapa pt. a putea lucra mai in siguranta si mai comod
Si ne-am apucat de treaba...ne-a luat cam o zi sa scoatem caseta afara... cam de la ora 13 pana pe la 19 dar pana la urma am reusit.
Apoi am descoperit ca modelul de caseta de pe masina nu este din acelasi an cu anul de fabricatie al masinii...deci kitul nu se potrivea...am discutat cu cei de la firma si mi-au zis sa-l trimit inapoi si ei mi-l vor trimite pe cel potrivit.
Sper sa mearga totul conform planului si sa reusim sa o terminam weekendul care vine.
Accord CN1- N22A1, 04'
|
Tomi
Threads: 12
Thanks Received: 65 in 53 posts
Thanks Given: 52
|
|
stas! cruce aveti?
|
valiczc
|
|
Daca nu o sa mearga treaba, crucea o facem din caseta (corpul casetei si cremaliera)...nu se stie cand ai nevoie de o groapa....e bine sa fie acolo...sti cum e, te mai bagi in ea din cand in cand... iei o mana de pamant te freci cu ea pe corp...nu de alta dar trebuie sa ne obisnuim incet cu pamantul...plus de asta vecinii au fost anuntati sa tina cont de ea...(fiecare a inteles ce a vrut, unii sa nu cada in ea iar altii sa nu ne suparam)  ))
Gluma-i gluma dar chiar este utila o astfel de groapa pentru cei carora le place sa isi repare singuri masinile, plus de asta un schimb de ulei este mult mai usor de facut pe groapa. Pe viitor groapa se va transforma in cavou...turnam ciment si o acoperim cu placi...
Accord CN1- N22A1, 04'
|
yulasinio
|
|
M-am cam speriat cand am vazut groapa prima data  Mi-ar placea si mie sa fac un canal de genul in garaj, ar fi mult mai usor de lucrat la masina.
|
valiczc
|
|
24-03-2014, 00:50
Dupa multi nervi si mult tutun am reușit sa reparam caseta de direcție cu doar 200 de lei cheltuiți. 
Acum este perfect, nu mai are joc deloc, nu mai curge si volanul in mers revine la poziția inițiala...
Singurul lucru care mai trebuie făcut este geometria dar asta după ce voi schimba bucșele si o bieleta.
Pe lista ar mai fi multe de făcut...dar prefer funcționalitatea înainte de toate. Asa ca prioritățile sunt: Distribuția, plăcuțele de frâna, discuri frâna, curea accesorii, as schimba si fisele ptc sunt cam vechi... si deocamdată atât...
Asa e la bătrânețe...toate te lasă
Am pus si niste fotografii cu caseta si cu nărăvașa după o baie bine meritata
Accord CN1- N22A1, 04'
|
yulasinio
|
|
Daca ai timo poate faci un thread separat in care sa explici ce si cum ai schimbat la caseta.
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
|
georgian03
Thanks Received: 13 in 13 posts
Thanks Given: 8
|
|
Felicitari pentru alegere si iti urez succes in toate proiectele cu ea!
Cat despre cutie, bravo tie si il sustin pe yulasinio. Suntem multi cu aceeasi problema si nu multi au facut ce ai facut tu, de obicei cumpara una sh sau noua. Asa ca un topic DIY ar fi minunat!
Sent from my iPad using Tapatalk
|
The following 1 user says Thank You to georgian03 for this post:
• valiczc
LIVIU_CTS
Threads: 45
Thanks Received: 114 in 106 posts
Thanks Given: 130
|
|
la caseta e simplu de luat o decizie. daca are scurgeri, se repara, daca are bataie e pa. nu ai ce sa schimbi, cremaliera e uzata.
Invidia Injen Weapon-R Eibach Drag Wheels Skunk2 Magnat
|
valiczc
|
|
24-03-2014, 13:11
(This post was last modified: 24-03-2014, 23:10 by valiczc.)
Multumesc, imi place sa fac unele lucruri cu mana mea...e mai de incredere
O sa fac un topic cu toti pasii care i-am urmat + de unde m-am inspirat si de ce m-am ajutat ca sa duc la bun sfarsit treaba.
LIVIU sa sti ca si cremaliera se poate rectifica in unele cazuri...la mine de exemplu moartea simeringului a avut ca si cauza depunerile vaselinei de proasta calitate si niste mici ciobituri de pe suprafata cremalierei care pare sa fie cromata... am rezolvat cu niste smirghel fin pt. metal si am rotunjit marginile ciobite cat sa nu mai agate in ele, simeringul nou fiind oricum destul de strans pe cremaliera cat sa nu scape pe la gradul care l-am dat jos. Eu am avut joc pe cremaliera si acum a disparut
Daca dintii cremalierei sunt ciobiti sau cei ai pinionului nu cred ca se mai poate face nimic atata timp cat nu cumperi o cremaliera sau pinion SH separat sau impreuna cu caseta...
O alta problema majora ar fi sa se zgarie cilindrul in care culiseaza cremaliera...in cazul ala ar putea aparea scapari de compresie, scurgeri....
Si inca o problema posibila poate aparea la pistonul de pe cremaliera care impinge lichidul dintr-o parte in alta la schimbarea directiei...
Unele lucruri nu se pot repara dar daca nu o deschizi cu mana ta sa vezi care este cauza, risti sa schimbi toata caseta din cauza unui simering. V-am zis la o firma de reconditionat casete mi-au cerut 550 lei doar pt. a o reconditiona...in pincipiu suna bine (schimbau simeringurile, toate garniturile, rectificau cremaliera daca era cazul...teste de presiune...) + un an garantie, dar problema este ca un an garantie in conditiile stabilite de ei...adica tot sistemul de directie sa fie verificat de ei inclusiv rotile sa fie potrivite )
Am facut un tutorial...la How to, sper sa fie de ajutor.
Accord CN1- N22A1, 04'
|
Nipponcars
Threads: 3
Thanks Received: 1 in 1 posts
Thanks Given: 69
|
|
(03-01-2014, 19:58)valiczc Wrote: Multumesc Romarshall, poate imi zici si mie unde gasesc filtru de polen la EJ9...as vrea sa-l schimb ca miroase cam urat si nu prea sufla aer in masina...
Il scot tot si asa nici nu se mai vede in rezervor fluidul...atat de putin mai era...Multumesc!
Am facut rost de manualul de service pentru Civic si am vazut acolo ca nu este nevoie de pompa pentru a aspira fluidul Frumoasa ,,albinutza,, .S-o stapanesti sanatos.Manualul de service de unde l-ai luat? L-as vrea si eu,o sa-ti las un mail pe privat.Ms
|
The following 1 user says Thank You to Nipponcars for this post:
• valiczc
valiczc
|
|
|
valiczc
|
|
Imi poate spune cineva ce se afla in cutia incercuita ? La mine este filtru "sport" si lipseste...as vrea ssa revin la stock, iar din cate am vazut filtrul stock intra in cutia de deasupra clapetei de acceleratie. (va rog sa ma corectati daca ma insel)
Accord CN1- N22A1, 04'
|
yulasinio
|
|
Da, filtrul este situat in cutia de pe galeria de admisie iar cutia din partea stanga este rezonatorul.
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
|
valiczc
|
|
Multumesc!
Si se poate fara el? La ce foloseste?
Ma gandeam sa iau un filtru de aer stock, si sa scot filtrul sport...am observat niste firicele de praf pe tubulatura filtrului si nu vreau sa se intample ceva...filtrul sport nu este vre-o firma....iar acum nu mai am buget pentru unul K&N...
Accord CN1- N22A1, 04'
|
LIVIU_CTS
Threads: 45
Thanks Received: 114 in 106 posts
Thanks Given: 130
|
|
daca nu ai bani de un filtru corect, pune oem in cutie.
Invidia Injen Weapon-R Eibach Drag Wheels Skunk2 Magnat
|
valiczc
|
|
si merge fara rezonatorul ala? il bag acolo in cutie si ce fac cu restul tubulaturii?
Accord CN1- N22A1, 04'
|
w33bb0
Threads: 26
Thanks Received: 40 in 38 posts
Thanks Given: 13
|
|
Merge si fara rezonator. Orice CAI iti elimina rezonatorul.
2007 Civic FK2 Exec
Eibach · OMP · Summit · DIMSPORT · Injen · Megan Racing · Custom 5h1t
2003 VFR800 Interceptor
1994 CRX del Sol EH6 - SOLD!
|
|