This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Civic EJ9, 1.4i S

(17-01-2014, 21:42)Delphi Wrote:
(16-01-2014, 23:07)valiczc Wrote: Pe la caseta curge...am cautat caseta noua si am gasit noua la 1100Ron, la dezmembrari am sunat si mi-a zis ca asta e o problema comuna la civic...si mi-a recomandat sa caut sa o recondiționez pe a mea...
Acum astept raspuns sa vad cum ar fi mai ieftin si mai bine...

Intre timp am schimbat uleiul am bagat Eneos 10w40, filtrul de ulei Jakoparts si bujiile am pus NGK BKR6E-12.
La service mi-au zis ca motorul se aude bine dar, ar trebui sa schimb bucsi, toba repozitionata ptc imi bate pe puntea spate, sonda lambda imi da o eroare si EGR...si ceva de la admisie un senzor trebuie curatat sau ceva de genul...prioritatea este caseta apoi restul.

Fac un fel de jurnal de bord aici Icon_smile
1. Bujii: vezi ca nu sunt bune BKR6E-12, cele corecte sunt BKR6E-11 (adica 1,1 mm).

2. Daca toba bate in puntea spate, poti sa pui un tampon din ceva ignifug intre toba si punte, ca sa nu bata. Nu e nevoie sa repozitionezi toba.

3. Pentru caseta de directie gasesti pe site-urile de piese auto niste kit-uri de reconditionare (de ex.: http://www.depozituldesimeringuri.ro/en/...ic-5278247). Foarte posibil ca inainte sa i se fi pus lichid de servo prost.

Multumesc mult pt info.
O sa schimb bujiile...am inteles ca modelul ce l-am luat eu se potriveste pe Logan...asa ca i le dau la frate-miu si iau altele...

Accord CN1- N22A1, 04'
ex: Accord CH6- F18B2, 00'
ex: Civic EK3- D15Z6, 96'
ex: Civic Ej9- D14A4, 97'

Reply

(17-01-2014, 17:54)w33bb0 Wrote: Pai e bine, colegu'... In Bucuresti eu n-am vazut geometrie sub 200 de lei (sa nu zic 250). Iar costul reparatiei mi se pare decent.

Geometria e 80-100 de lei prin Timisoara

Accord CN1- N22A1, 04'

Reply

1. Dupa cum spune si colegul delphi distanta dintre electrozi trebuie sa fie 1,1.

2. Toba o poti repozitiona din urechile de fixare ale ei in acele tampoane. Posibil ca eroarea sa fie din cauza EGR-ului ce trebuie curatat ( atat sonda cat si traseul de pe admisie ).... iar senzoul de pe admisie de curatat probabil este vorba de IACV.

3. Eu am schimbat caseta acum 3 ani cu una sh buna si nu am avut probleme deloc pana acum ( aceleasi probleme cu jante pe 16 si 8J) ... Cauta pe la carlitos & co din timisoara ca au sigur la dezmebrat un ej9. Acum tu decizi daca vrei una sh sau o reconditionezi pe asta.

The following 1 user says Thank You to Vali_Lj for this post:
  • valiczc
Reply

(18-01-2014, 00:10)Vali_Lj Wrote: 1. Dupa cum spune si colegul delphi distanta dintre electrozi trebuie sa fie 1,1.

2. Toba o poti repozitiona din urechile de fixare ale ei in acele tampoane. Posibil ca eroarea sa fie din cauza EGR-ului ce trebuie curatat ( atat sonda cat si traseul de pe admisie ).... iar senzoul de pe admisie de curatat probabil este vorba de IACV.

3. Eu am schimbat caseta acum 3 ani cu una sh buna si nu am avut probleme deloc pana acum ( aceleasi probleme cu jante pe 16 si 8J) ... Cauta pe la carlitos & co din timisoara ca au sigur la dezmebrat un ej9. Acum tu decizi daca vrei una sh sau o reconditionezi pe asta.

Cam cat te-a costat caseta sh?
Si as vrea sa curat IACV si EGR sper sa gasesc un tutorial

Accord CN1- N22A1, 04'

Reply

nu mai "quote" la postul anterior, se intelege Icon_biggrin
Invidia Injen Weapon-R Eibach Drag Wheels Skunk2 Magnat

Reply

caseta a fost 350 ron de ej9.
Referitor la EGR , nu tin minte sa fi venit pe D14a3 parca... fa o poza in zona admisiei si daca i cum si in spatele ei si iti spun daca ai egr sau nu

Reply

Cand am fost la mecanic tot s-a uitat dupa EGR dar zicea ca nu am, desi imi da eroare pe el... Mi-a zis ca probabil am un model de EGR mai antic...
In talon apare D14a4....o sa ii fac o poza astazi si tot astazi merg la cineva sa vada care-i treaba cu caseta inca odata.

Accord CN1- N22A1, 04'

Reply

poate ai interpretat codurile gresit ... mai fa odata testul cu agrafa si pune rezultatul aici.

Reply

Si video-ul cu toba cum v-am promis Icon_biggrin

http://www.youtube.com/watch?v=jvEEmhDPIu8

Accord CN1- N22A1, 04'

Reply

nush daca treci testu forumului Icon_smile

Reply

adica? Icon_razz

Accord CN1- N22A1, 04'

Reply

A lu' Toyboy face asa la relanti Icon_lol
Honda nu arde uleiul, il foloseste.

Reply

(27-01-2014, 18:58)yulasinio Wrote: A lu' Toyboy face asa la relanti Icon_lol

Icon_smile)
las' ca e suficient mane cat suna, vrei sa te dea astia la gazeta de perete ?? Icon_smile)

Reply

Urechii mele muzicale ii suna decent. Civicu' meu zumzaie mai tare (si mai neplacut, ca s-a fisurat ceva pe undeva bag seama, da' n-am apucat s-o duc la sanatoriu).
2007 Civic FK2 Exec
Eibach · OMP · Summit · DIMSPORT · Injen · Megan Racing · Custom 5h1t
2003 VFR800 Interceptor
1994 CRX del Sol EH6 - SOLD!

Reply

Multumesc, nici nu as vrea mai tare...din contra daca as putea sa ii pun un silencer ar fi bine...
Si vecinilor mei "le place" Icon_razz.....in plus nu am claxon la masina...nu functioneaza dar ma descurc doar cu toba

Accord CN1- N22A1, 04'

Reply

Am reusit sa o si inmatriculez Icon_redface

Accord CN1- N22A1, 04'

Reply

Felicitari! Te-a costat foarte mult toata distractia?

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk

The following 1 user says Thank You to yulasinio for this post:
  • valiczc
Reply

Multumesc!
Am ajuns la un total de aproximativ 700euro...

Ma gandeam sa-i dau in judecata si sa recuperez banii...dar acum am auzit ca s-a schimbat situatia..
daca ii dau in judecata, imi vor inapoia banii dar timp de 5 ani cate 20% din suma in fiecare an...trebuie sa vad exact si ce inseamna asta, adica daca eu recuperez banii va fi ca si pana acum? o voi vinde la pret de neinmatriculata?

Accord CN1- N22A1, 04'

Reply

Da, am auzit si eu la TV ca banii se dau toti dar vin in rate Icon_smile

Reply

A venit caldura mult asteptata si trebuie sa ma apuc de treaba Icon_smile

Saptamana trecuta am demontat galeria ptc. avea o mica fisura pe teava dintre catalizator si galerie...dar am dat jos si galeria pt. a o inspecta de alte fisuri sau probleme...se pare ca ati avut dreptate este aftermarket, avea sudata o placuta pe ea in partea de jos pe care scria o firma...nu mai stiu exact numele.
Am verificat uleiul de la motor...se pare ca nu mananca ulei si nici nu curge.

Daca tot am stat cu ea pe groapa am zis sa vad si caseta de directie...
Se pare ca lichidul curge pe langa cremaliera...
Apoi m-am decis sa desfac capacele de la difuzoarele din spate initial cand am cumparat masina mi s-a spus ca nu are difuzoare (in fata nu avea), dar cand m-am uitat mai atent acum, se vedea o sclipire cum batea soarele...si uite ce am gasit:

Le-am legat ptc. sunt 2 Icon_smile si merg perfect.

Urmeaza sa curat si eu compartimentul motor cu WD40 am vazut ca face minuni Icon_razz si sa vad ce pot face cu stopurile... ma gandeam si vroiam sa va intreb si pe voi daca as putea sa dau sticla jos si sa vopsesc partea aceea care seamana cu cromu (partea care lucește si le face sa para de jucarie)...as vrea sa le dau cu negru...

Si as mai avea 2 intrebari...
1- Uleiul Eneos am vazut ca scrie pe el ca este Fully Sintetic se poate pune si la alte tipuri de masini?
2-Cum pot sa aflu daca trebuie sa schimb distributia? Am auzit ce se poate intampla daca se rupe cureaua si m-am cam speriat.

Accord CN1- N22A1, 04'

Reply

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Theme © 2014 iAndrew