This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Ce ulei sa folosim?

eu sunt la al doilea schimb de repsol 5w50 elite faster in civic. mult mai multumit decat cu motul 0w20 cu care motorul suna de parca era cu apa. e mai silentios, suna mai plin, nu am avut neplaceri de nici un fel.
in crx am repsol 5w40 elite competicion, idem la impresie.
Invidia Injen Weapon-R Eibach Drag Wheels Skunk2 Magnat

Reply

Reply

Eu am mers pana acum pe Honda 5W30 din USA (produs de MobilExxon). De fapt, as fi vrut sa pun 0W30, dar din motive care nu au tinut de mine, mi-a ajuns 5W30. Eu am luat masina din Ungaria, si acolo mi-au recomandat sa pun numai ulei sintetic 5W40. In Romania se recomanda 0W20 (ASKO) si 5W40 (Carpati Motor). Adica, nimeni nu are habar. Eu am ales media, si cred ca cel mai potrivit ulei pentru R18 este 0W30. Cred ca 5W30 poate de asemenea sa fie o solutie buna. Pentru CTR si S2000, cred ca 5W40, sau 10W40, depinde de numarul de km.

Maine voi face al treilea schimb de ulei, si chiar acum am verificat uleiul. Masina nu a consumat nimic, nici de data asta. De fapt, nu a consumat nici la celelate schimburi, iar cu primul ulei din motor, pana pe la 7000 km, nici macar nu puteai sa-ti dai seama unde este uleiul pe joja. Vreau sa spun ca uleiul avea o culoare galbena, care nu se prea deosebea pe joja portocalie (foarte inteligenta alegere Pelvic ). Probabil ca asta se datoreaza si faptului ca eu am facut rodajul ca la carte, am inceput sa o calc (progresiv) dupa 1500 km, si in general am incercat sa o menajez pana pe la 4000 - 4500 km.

La revizia urmatoare, am sa pun Amsoil 0W30 si filtru Amsoil.

Am o usoara retinere fata de Eneos, pentru ca are un TBN foarte mic, ceea ce denota un ulei foarte putin rezistent in timp, un ulei care este ok daca il schimbi la 5-7000 km, dar care se termina si "e apa" la 10000 km.

Reply

Eu am mers in general pe 5W40 Honda OEM sau Eneos, cu 2 exceptii: cand am cumparat masina cred ca a avut 0W30 (cel mai probabil Fuchs sau Honda OEM - din ce am citit pe Civinfo FK2 la iesirea din fabrica are in motor unul din ele) si am mai avut Mobil1 0W30 made in USA, de care am fost multumit. Acum se apropie cu pasi repezi revizia si cel mai probabil voi opta pentru Motul Eco-Nergy 0W30 - l-am gasit la un pret destul de bun si in plus pe configuratorul Motul apare ca "Best Recommendation" pt R18A2 - http://ew5.earlweb.com/recommendations.p...5&brand=45
In viitor voi incerca Amsoil, Liqui Moly si Fuchs Titan, tot 0W30.
Din ce am observat, cu 5W40 consumul e mai mare decat cu 0W30 cu aprox 1l/100km (n-am stat sa calculez exact).
Icon_evilNu ascult tot timpul Rammstein, dar atunci cand se intampla, asculta si vecinii...Icon_evil

Reply

@Wagner : Amsoil am avut si eu in motor si am ramas ca la doctor cand am vazut cum a curatat motorul. Aveam de schimbat garnitura de la capac si cand am dat-o jos am ramas cu un zambet tampit de uimire. Rampa de ungere , axele , etc au inceput sa aduca spre nou sa fie mult mai curate fata de cum le stiam eu. Uleiul era negru/pamantiu la schimb.
Liqui Moly sa nu pui ce se comercializeaza aici in Romania, dupa 3000 km uleiul isi schimba proprietatile si incepe sa dispara subit . Sunt 3 oameni care au avut aceeasi problema cu consumuri de 800 ml - 1 litru pe 2000 km dupa acei 3000km , toti cu honde din generatia mea .

Eu am trecut acum pe Red Line 5w30 cu acelasi propietati ale peliculei ca a unui 5w40 dar cu mai multi agenti de curatare si continut de zinc . Consumul intradevar a scazut cu 1litru in oras , dar ca si motor nu am simtit nici o diferenta momentan.
Eneos am folosit acum 3 ani cand nici nu era la noi promovat. Am folosit ambele variante si cel de USA si cel European. Este un ulei bun dar din punctul meu de vedere nu trebuie tinut mai mult de 8000 km in motor dupa cum precizeaza si Delphi desi varianta USA am observat ca ar fi ceva mai buna fata de cea europeana. Sa vedem generatia noua Sustina daca este mai buna,

Reply

Multumesc de ponturi, Vali. Eneos 5W40 am acum in motor, am facut cam 10000km cu el, dar consumul l/100 km mi s-a parut mare comparativ cu schimburile anterioare de 5W40. Filtrul de aer pe care il am acum e OEM Honda, iar filtrul de ulei e Hamp. In configuratia asta mi-a aparut de cateva ori avertizarea "Oil Low Pressure" si m-a cam pus pe ganduri. De consumat ulei nu e cazul (am completat cu max 100ml, mai mult pentru psihic - verific destul de des joja).

Am luat in calcul si varianta de ulei Honda 0W20, dar am renuntat deoarece o sa plec la o plimbare prin zone cu temperaturi mai ridicate decat la noi si n-am chef de eventuale surprize.
Icon_evilNu ascult tot timpul Rammstein, dar atunci cand se intampla, asculta si vecinii...Icon_evil

Reply

Fata de filtrele de la Hamp sunt cam recesiv,am urmarit cateva discutii pe celalalt forum si altul australian.Controversele sunt aceleasi, drept dovada poate si cazul tau.
Chiar sunt curios cum se va prezenta EIKEN de data asta .

Reply

Eu pe integra am avut numai Hamp fara probleme. Stiam ca Tomi zicea de ceva oscilatii cand l-a pus pe EP3-ul lui. La ultimul schimb am folosit si eu filtru Honda dar nu am observat nici o diferanta notabila. Poate un pic mai multa presiuna la relantiu cu cel Hamp.

Sent from my GT-I9000
Honda nu arde uleiul, il foloseste.

Reply

(13-07-2012, 23:21)ROOTH Wrote: Fata de filtrele de la Hamp sunt cam recesiv,am urmarit cateva discutii pe celalalt forum si altul australian.Controversele sunt aceleasi, drept dovada poate si cazul tau.
Chiar sunt curios cum se va prezenta EIKEN de data asta .

Ramane de vazut - in cateva zile sunt programat la revizie. Filtrele OEM care apar pe hondaoriginalparts au specificata in paranteze Mahle Tennex. Am vazut undeva o imagine a unui filtru OEM pe care scria Purflux.

In orice caz, am ajuns la concluzia ca 5W40 e un pic prea "gros" pentru R18A, mai ales ca eu am acum doar 47k km parcursi. De acum incolo o perioada voi merge pe 0W30 sau 0W40.

Reply

hamp nu filtreaza ci face by pass. supapa incorporata are un arc foarte "permisiv". toate astea duc la o instabilitate in sistemul de ungere. nu mai zic ca elementul filtrant incepe sa la se scame in primul minut.

eu am testat si taiat doua filtre in 15 min. mai am doua aruncate prin garaj ca am luat 4 pe vremea cand credeam in literatura auto de "specialitate".

Purflux sunt total altceva. element filtrant de exceptie si testat personal pe multe masini.

de la stanga la dreapta Mahle (oem honda), Purflux (oem honda), Hump (cinese honda)

[Image: IMG_0103.jpg]

hamp, 1 minut de functionare

[Image: IMG_0179-1.jpg]

[Image: IMG_0180.jpg]

[Image: IMG_0177-2.jpg]

elementele filtrante unul langa altul. hamp 1 minut de functionare, Purflux 5000 KM si 60 min in pista. elementul filtrant Purflux l-am rupt eu pt ca am vrut sa vad cu se prezinta la interior.

[Image: IMG_0186.jpg]

[Image: IMG_0164.jpg]

constructie impecabila cu discuri de metal, supape de silicon, membrane tarate la specificatie si element filtrant in Z

[Image: IMG_0153-1.jpg]

eu toate k20 de competitie ce le-am vazut mergeau pe Purflux

[Image: IMG_0151-3.jpg]

[Image: IMG_0149-1.jpg]

[Image: IMG_0165-2.jpg]

The following 1 user says Thank You to Tomi for this post:
  • vtin
Reply

Multumiri pentru poze. Cum am scris mai sus, sunt curios cum se va comporta cu filtrul Eiken (de tip full-flow). Daca simt ceva in neregula, schimb doar filtrul cu unul OEM (de preferat versiunea facuta de Purflux).

Reply

man daca ai un motor in stare ok si folesti ulei de calitate (reala) nu ai de ce sa-ti faci paranoia din filtre. eu fac 2 schimburi in medie pe saptamana la clienti si am vazut filtre no name care au facut 30.000 km si sunt ok. hamp e o mare tzeapa.

lucrez exclusiv cu Motul / Motul Specific si chiar am facut cateva poze la un motor Opel DTI 16V care a mers pe Motul cca 300.000 km. o sa le postez maine ca le am pe tel.

Reply

@ Tomi : uite cum arata filtrul meu hamp dupa 12.000 km

[Image: attachment.php?attachmentid=32398&d=1339617582]
[Image: attachment.php?attachmentid=32393&d=1339617555]
[Image: attachment.php?attachmentid=32394&d=1339617561]

Eu unul am ramas mut dupa schimbul asta ... am trecut de la Amsoil 5w40 la Redline 5w30 . Cand am desfacut capacul de la culbutori sa inlocuiesc garnitura de la capac : senzatie .. totul lucea de curatenie , secunda doi ma uitam la ulei care era pamantiu si incercam sa imi aduc aminte cat de negru era motorul dupa Castrol Icon_rolleyes2 si cat de mult conteaza un ulei bun. Experientele mele pana acum cu uleiuri protectie/curatare sunt asa pe o scara de la 0-10 : gama 5w40 Castrol -∞ ,Eneos USA 8 , Eneos EU 7 , Valvoline USA 7, Amsoil 9

Reply

Tomi de unde ai luat filtrele, Vali la fel de unde ai luat filtru Hamp, numai de curiozitate.

Reply

http://japserviceparts.co.uk/ Icon_smile , in curand vor veni tot de la el kitul de ambreaj FCC si un kit de rulmenti/semeringuri pentru cutie direct din japan

Reply

Se vede diferenta intre elementul tau si cel postat de Tomi si eram curios de unde provin filtrele.

Reply

ce diferenta mah?
al lui vali e folosit si de aia e negru iar al lui tomi are 2 min de functionare probabil cu ulei nou. ideea e ca elementul filtrant este foarte scamosat, scame care pot sa ajunga prin motor.

Reply

filtrele sunt identice. mai e un Hamp cu alt nr de serie cica japonez...

dupa cum zice Razvan filtru ala e terminat. acum ma duc in garaj si fac poze la doua filtre ce au rulat 20.000 pe diesel.

filtrele le-am luat din UK de la Eight Speed fosta Unit Eight.

asta e un filtru Mann ce a fost pe o Skoda Octavia TDI (20.000 km, ulei Motul Specific 505 01). nu are nici o scama... sau are una? Icon_biggrin

[Image: IMG_0229.jpg]

Reply

H1540-PLC-505 Toyo Roki Japonia
H1540-RTA-505 Filtech USA.

Reply

... da imi amintesc cand le-am luat cat eram de necajit ca nu le-am gasit pe cele "jdm".
eu le-am gasit pe restul si le vand la primul track day sa am de o cafea.

Reply

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Theme © 2014 iAndrew