This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Ce ulei sa folosim?

man stai linistit ca si eu sunt asa de mic! acum sunt ok dupa ce acu' un an si ceva am luat medicamente in nestire si mi-a trecut cu astea, in special picaturile. nu ezita ca va fi ok!

Reply

Si eu cam la fel, tot de mic. Cu tot tacamu', inclusiv un soc anafilactic la activ. Am avut bafta ca era spitalul de copiii la doua statii de troleibuz de locuinta mea, ca acum vorbeam prin spiritism...
Icon_evilNu ascult tot timpul Rammstein, dar atunci cand se intampla, asculta si vecinii...Icon_evil

Reply

2008 pana aproape 2011 nu am simtit nici un miros (putem sa trag diluant pe nas sau fum de tigara direct din muc fara sa simt absolut nimic) si nici un gust in afara de sarat-dulce-amar ...

Reply

Asa sunt eu de multi ani, cu intermitente.
(Vom fi luati de urechi, stii - suntem un pic off...
Daca rog un moderator sa mute conversatia pe threadul masinii mele, o fi vreo problema?)
Icon_evilNu ascult tot timpul Rammstein, dar atunci cand se intampla, asculta si vecinii...Icon_evil

Reply

ce sa mute man.....forumul e facut sa ajute comunitatea. nu cred ca 3 mesaje legate de posibila rezolvare a unei probleme de sanatate sunt o problema aici. poate mai avem alergici printre noi Icon_smile

.... si ... da pe alt forum ne puteam lua caz penal pt asta Icon_smile

@Denigrator, hazna totala! am cca 20 de masini la care le fac reviziile si toate sunt pe Motul , ulei/transmisie/frane ambreaj Icon_smile

Reply

Hazna universala Rollinglaugh

Nu e bai cu un pic de off, le mutam noi daca e Icon_smile

Reply

Iamwithstupid
Honda nu arde uleiul, il foloseste.

Reply

(08-08-2013, 13:42)Tomi Wrote: ce sa mute man.....forumul e facut sa ajute comunitatea. nu cred ca 3 mesaje legate de posibila rezolvare a unei probleme de sanatate sunt o problema aici. poate mai avem alergici printre noi Icon_smile

.... si ... da pe alt forum ne puteam lua caz penal pt asta Icon_smile

@Denigrator, hazna totala! am cca 20 de masini la care le fac reviziile si toate sunt pe Motul , ulei/transmisie/frane ambreaj Icon_smile

Atunci e de bine...

Acu' si un pic de on-topic: am un sentiment acut ca urmatorul ulei in motorul masinii mele va fi tot Motul (probabil 0W30 Eco-nergy, pe care il am si acum).

La cutia de viteze as risca un pic la urmatorul schimb (acum am pus MTF3).

Reply

On-topic: eu cu Motul si pe Honda(civic si accord) si pe Audi si in curand cred ca o sa-l conving pe tata si pe Opel sa puna Icon_biggrin
Off-topic: eu as zice sa nu te risti la cutie, pune Honda original (din "auzite" un Accord 2007 cu A/T a ramas fara cutie dupa ce a testat diverse uleiuri de transmisie - si nu a pus ulei de la bunica Icon_smile )
2009 Audi A6, 2.0 - 170CP, A/T, gri
Fosta: Honda Civic 4D 1.8 ES M/T Taffeta White

Reply

Si eu stiu mai multi oameni care au pus Motul in cutie, cu km multi si putini, si toate merg bine, inclusiv la mine de vreo 10k de km.

Andrei: Persoana care a testat mai multe uleiuri a pus multe dubiosenii, plus ca el avea cutie automata, plus ca a si desfacut cutia de cel putin 2 ori, etc Icon_biggrin

Reply

Offtopic: in fond, problemele de sanatate se pot rezolva si cu cativa litri de ulei, nu? Icon_smile
2007 Civic FK2 Exec
Eibach · OMP · Summit · DIMSPORT · Injen · Megan Racing · Custom 5h1t
2003 VFR800 Interceptor
1994 CRX del Sol EH6 - SOLD!

Reply

Se rezolva, cum sa nu?

Un pic de off topic intai: Tomi, multumesc mult de pontu' cu Avamys+Xyzal - de 2 zile respir si eu. Ce-i drept costa Avamys-ul de m-a lesinat, dar face treaba (cel putin pana acum).

On topic, acum: se apropie cu pasi repezi momentul reviziei. Ce ulei sa aleg?
Indiferent de cat citesc despre uleiuri, tot nehotarat sunt:
Optiuni posibile:

Motul Eco-Nergy 0W30 (il am acum - e ok) - nu prea il mai gasesc de vanzare pe nicaieri (incerc si la reprezentanta lor)

Motul Eco-Nergy 5W30 - diferente destul de mici fata de 0W30 cf fisa tehnica

Eneos Sustina 0W50 (nu stiu cat de turat voi merge, nu prea mult..)

Eneos Sustina 5W30 - l-a folosit cineva, pareri?

(Filtrul de ulei e deja cumparat, Purflux LS350. Filtru aer Mahle LX2123, deja montat.)

Alte optiuni? Pareri?

Reply

Eu sunt la al doilea schimb de Sustina 5w30. am fost si sunt foarte multumit de el. Nu prea rup lumea cu turele, 30-ul ala mi-a fost suficient.
Eu sunt un pic paranoic cu filtrul de aer: daca si la 5d e treaba ca la 4d cu filtrul OEM imbibat cu ulei, nu stiu cat de ok ar fi sa folosesti un filtru aftermarket uscat care nu retine tot jegul din aer.
civic

Reply

In aproape 2000km cat am facut pana acum, a retinut ceva mizerie. L-am verificat de 2 ori pana acum si e ok - o parte murdara una curata, galeria care duce catre motor este curata. Oricum schimb filtrul de aer dupa 6-7 mii km de fiecare data, indiferent de regimul de mers - am si eu paranoia mea.

Reply

(11-09-2013, 11:39)Wagner Wrote: Eneos Sustina 0W50 (nu stiu cat de turat voi merge, nu prea mult..)

Eneos Sustina 5W30 - l-a folosit cineva, pareri?

Alte optiuni? Pareri?
Eu am vreo 2000 km. cu Sustina 5W30. Pana acum pare un ulei bun. Icon_smile

0W50 e mult prea gros pentru tine, mai ales acum cand vine sezonul rece. Nono Daca te uiti in manualul masinii, nu se recomanda nici un ulei xW50.

The following 1 user says Thank You to Delphi for this post:
  • vtin
Reply

Da, 0w50 e prea mult pt R18A2 in regim de strada..

Ma gandeam si la Eco-nergy 5W30 - 5W nu prea imi place, mai ales ca vine frigul, desi din specificatiile gasite pe site-ul lor este foarte aproape de 0W30.

Probabil ca asta este "finala" Motul vs Eneos si/sau 0W30 vs 5W30.

Sent from my HUAWEI G510-0100 using Tapatalk 4

Reply

Icon_smile Ulei Honda 10w30 sau kit de inlocuire (ulei, filtru, bujie) pentru generator la Leroy Merlin:

[Image: Honda10w30_zps3da452ed.jpg]

Reply

(11-09-2013, 13:25)Wagner Wrote: Da, 0w50 e prea mult pt R18A2 in regim de strada..

Ma gandeam si la Eco-nergy 5W30 - 5W nu prea imi place, mai ales ca vine frigul, desi din specificatiile gasite pe site-ul lor este foarte aproape de 0W30.

Probabil ca asta este "finala" Motul vs Eneos si/sau 0W30 vs 5W30.

Sent from my HUAWEI G510-0100 using Tapatalk 4

ma bucur ca a avut efect reteta de alergie Icon_smile

referitor la ulei mergi pe 5W 30 de la oricare din firmele mentionate mai sus. filtrele alese sunt ok.

The following 1 user says Thank You to Tomi for this post:
  • Wagner
Reply

@all, daca s-a pus un ulei cu norma ACEA C3 in loc de ACEA C1, desi in rest respecta toate specificatiile credeti ca ar fi o problema?

PS: nu e vb de masina mea ci a unui amic, ulei e Motul 5w-30 (ambele sunt asa doar ca cel pus are C3 dupa cum spuneam)
2009 Audi A6, 2.0 - 170CP, A/T, gri
Fosta: Honda Civic 4D 1.8 ES M/T Taffeta White

Reply

(20-09-2013, 12:23)andrei_r Wrote: @all, daca s-a pus un ulei cu norma ACEA C3 in loc de ACEA C1, desi in rest respecta toate specificatiile credeti ca ar fi o problema?

PS: nu e vb de masina mea ci a unui amic, ulei e Motul 5w-30 (ambele sunt asa doar ca cel pus are C3 dupa cum spuneam)

Din cate stiu eu, C3 este superior lui C1, deci nu are cum sa-i faca rau:

C: Catalyst Compatibility Oils

C1 Stable, stay-in-grade oil intended for use as catalyst compatible oil in vehicles with DPF and TWC in high performance car and light van diesel and gasoline engines requiring low friction, low viscosity, low SAPS oils with a minimum HTHS viscosity of 2.9 mPa.s. These oils will increase the DPF and TWC life and maintain the vehicles fuel economy. Warning: these oils have the lowest SAPS limits and are unsuitable for use in some engines. Consult owner manual or handbook if in doubt.

C2 Stable, stay-in-grade oil intended for use as catalyst compatible oil in vehicles with DPF and TWC in high performance car and light van diesel and gasoline engines designed to be capable of using low friction, low viscosity oils with a minimum HTHS viscosity of 2.9mPa.s. These oils will increase the DPF and TWC life and maintain the vehicles fuel economy. Warning: these oils are unsuitable for use in some engines. Consult owner manual or handbook if in doubt.

C3 Stable, stay-in-grade oil intended for use as catalyst compatible oil in vehicles with DPF and TWC in high performance car and light van diesel and gasoline engines, with a minimum HTHS viscosity of 3.5mPa.s. These oils will increase the DPF and TWC life. Warning: these oils are unsuitable for use in some engines. Consult owner manual or handbook if in doubt.

C4 Stable, stay-in-grade oil intended for use as catalyst compatible oil in vehicles with DPF and TWC in high performance car and light van diesel and gasoline engines requiring low SAPS oil with a minimum HTHS viscosity of 3.5mPa.s. These oils will increase the DPF and TWC life. Warning: these oils are unsuitable for use in some engines. Consult owner manual or handbook if in doubt.

http://www.oilspecifications.org/acea.php

Reply

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Theme © 2014 iAndrew