This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Ce ulei sa folosim?

Mersi Maruta, m-am mai linistit Icon_smile eram un pic "tensionat".
2009 Audi A6, 2.0 - 170CP, A/T, gri
Fosta: Honda Civic 4D 1.8 ES M/T Taffeta White

Reply

cine vrea more power, recomanda oilman pe ctro uk, Millers a scos un ulei cu cu nano particule si aparent e dovedit si pe dyno ca da ceva power in plus prin reducerea frecarii. teoretic suna ok ce descriu ei acolo, practic nush ce sa zic. am vazut ca era si acum pe opieoils, poate data viitoare

http://www.millersoils.co.uk/nanodrive.asp
NANODRIVE - The low friction oil

Our latest engine oils for motorsport have been designed to offer racers, engine builders and team managers a whole range of valuable benefits.

lower friction means less power loss - meaning more power to the wheels and potentially more speed
more durable engine due to reduced wear
reduced frequency of engine builds
reduced costs

The range was launched at Autosport 2012, and has since become popular across the world with discerning drivers and engine builders..

So how does Nanodrive work?

In an engine it is estimated that 15% to 20% of the energy in the fuel is lost through internal friction.

Friction is caused by the roughness of surfaces moving against each other. Friction causes wear and uses valuable energy through mechanical losses turning the engine over and in the generation of heat.

Cutting friction within the engine will reduce wear on engine parts and the heat generated, as well as giving drivers more power at the wheels. This is done using clever nanoparticles which act like millions of ball bearings, together with ingredients that smooth out the surface roughness of the metal engine parts.

Tested against a competitors oil of the same viscosity, we recorded 33% lower friction at operating temperatures of 110-110 Deg C.

Test results speak for themselves, for example;

5% boost in power in a Porsche 911 race engine on a rolling road dyno
1.5% power boost in a Skoda 1.6 rally engine, on an engine test bed
3.8% power gain and 3.5% torque gain in a racing Toyota MR2 Roadster.
3.8% power gain and 2.9% torque gain in a Toyota GT86.

That's not all

Low friction is just part of the story. These new oils are designed to maintain good lubricant film integrity, essential to protect the engine components.

The CFS NT engine oils are the first in a range of Millers Oils products that will use the depth of knowledge of lubricant technology to design products that lower friction, release power at the same time maintaining excellent engine protection.

Reply

Chestiile astea cu Dyno au mai fost scoase atat de Amsoil , Royal Purple cat si de Eneos...

Reply

Si, reducerea nu se aplica si la NANODRIVE dar merge reducerea de 10% de care zicea Vali si iese chiar ieftin la 5w40 Icon_smile

Reply

bai frate, da procentajul ala infim nu intra in marja de eraore? adica pe dino scoti puteri diferite in runuri diferite si fara sa modifici nimic.
eu zic ca e bullshit de marketing.
Invidia Injen Weapon-R Eibach Drag Wheels Skunk2 Magnat

Reply

Nu spun mai multe dar acum ceva timp iesise Castrol cu niste particule minune care faceau cam acelasi rahat dar in alt ambalaj mai poleit. Treaba asta cu particule minune care ajung acolo unde nici un ulei nu a ajuns niciodata (gen star trek ) nu face decat sa imi faca ziua mai funny.
In alta ordine de idei sunt curios cum se comporta uleiul la care a optat nenea Vlad pe k20 lui. Xado ...
Apropo nenea kinky eu as renunta la Motul 300V dupa schimbul asta si as trece pe Shell Helix Ultra sau Fuchs titan pro sau Gulf competition ... Baietii de pe TypeRowners si Hondaontrack au cam vazut diferentele, o fi K20 ul gurmand in ture dar orice alt ulei la acelasi pret sau putin mai jos parca nu se consuma ca si 300V . In plus alte uleiuri esterice ( Redline , Gulf , Fuchs etc) accepta fara nici o problema pentru completare alt tip de ulei sau grad , pe cand 300v daca nu bagi la fel face "spume" si se supara de iti da dureri de cap.

Reply

.... va manaca zilele uleiul asta Icon_smile

Reply

Vali eu am completat si cu alt ulei peste Motul 300V de maii multe ori (si in CTS si in CTR) si nu a facut nici o spuma, sunt legende zic eu. Si de ce e asa rau sa se dea un pic la ulei K20-ul? Pareera mea e ca 300V-ul e un ulei extraordinar de bun dar nu prea merita sa il pui daca nu alergi des cu masina, se stie ca el face cel mai bine treaba cand ajunge in temperatura, pentru asta acuma la ultimul schimb am ales sa merg pe motul X-lite 0W30.

Reply

pai fuchs titan pro s am luat ca e folosit cu succes la englezi ... Vali am vazut ca tu ai ceva cu motulul, nush ce nu-ti place la el da peste tot il dai ca o alternativa nu ca ar fi printre cele mai bune.

Lui Vlad ii place sa faca experimente pe parerile mecanicilor, treaba lui. Insa mie mi s-a parut mai degraba situatie de bani nu de calitate ulei. Si ca ce a gasit el prin motor nu poate sa stie daca e de la motul ca masina aia pe la cine a mai umblat nu stie ce ulei a bagat si ce a lasat ala pe acolo. Asa ca vorba lu Denigrator, multe sunt legende venite din presupuneri nu situatii exacte, cum e si cazul lui Vlad.

Reply

Depunerile erau clar de la rahatul ala de mobil 3000 , restul nu stiu detaliata treaba ca nu am dat importanta. Am eu ceva cu motul din simplul fapt ca nu este ceea ce trebuie iar lumea nu intelege decat cand incep problemele. Am mai explicat odata care este problema mea cu promovarea motul la noi , dar ca si gama motul este un ulei ok pentru clasa de mijloc , peste mobil castrol total elf , dar sub alte uleiuri gen aral gulf ravenol , nu ce se fabuleaza. Gama 300v este alta treaba,
Il dau ca alternativa de ultima instanta , tot ce am recomandat pana acum se termina cu : "sau chiar motul ". Asta cand fac recomandarile la Eneos , Ravenol , Shell , Redline , Fuchs etc.

Reply

eu nu am treaba cu LM-ul meu, nici nu mai stiu cand l-am verificat ultima data!
carton iarna 2000rpm si flash-uri la cur pana urca la 70 de grade, dupa recuperez Icon_biggrin

Reply

(11-12-2013, 12:49)kinky_boy Wrote: pai fuchs titan pro s am luat ca e folosit cu succes la englezi ... Vali am vazut ca tu ai ceva cu motulul, nush ce nu-ti place la el da peste tot il dai ca o alternativa nu ca ar fi printre cele mai bune.

Lui Vlad ii place sa faca experimente pe parerile mecanicilor, treaba lui. Insa mie mi s-a parut mai degraba situatie de bani nu de calitate ulei. Si ca ce a gasit el prin motor nu poate sa stie daca e de la motul ca masina aia pe la cine a mai umblat nu stie ce ulei a bagat si ce a lasat ala pe acolo. Asa ca vorba lu Denigrator, multe sunt legende venite din presupuneri nu situatii exacte, cum e si cazul lui Vlad.

300V am folosit 2 ani jumate. Am zis sa fac un experiment cu altceva. Nu a fost nici o parere de mecanic. Si eu sunt sceptic de fel ca si tine.

P.S. Uleiul nu e ca un tatuaj....daca nu imi convine il schimb.

Reply

daca e pa motoru poti sa ii pui tu vaselina ca o bea si p'aia Icon_biggrin

Reply

@vlad - bine man, sa ai parte de un experiment reusit Icon_smile

Reply

Pentru primul schimb de ulei la un Jazz, gasesc varianta mai buna (si mai ieftina) decat uleiul si filtrul de la reprezentanta? Masina e in garantie, bineinteles.
Multumesc.

Reply

(10-02-2014, 17:00)korkfoto Wrote: Pentru primul schimb de ulei la un Jazz, gasesc varianta mai buna (si mai ieftina) decat uleiul si filtrul de la reprezentanta? Masina e in garantie, bineinteles.
Multumesc.

Ce motor ai si cam cati km mergi cu masina pe an?

Reply

Motorul este 1.4 i-VTEC, are sub 9000 km, lucru ce se va schimba in viitor, adica vor fi 12-15000 km/an cu proportia - sper eu - 60-70% in afara orasului, restul prin Bucuresti.

Update: cei de la service au propus (prin telefon) un ulei Texaco (nu stiu ce grad).

Reply

Pentru masina ta cred ca ar merge foarte bine un 0w30, full synthetic bineinteles.
Marci: RedLine, Amsoil, Mobile1 american, Valvoline, Fuchs, Eneos, etc. Nu ar fi de neglijat nici Honda 0w20 sau 0w30, dar nu stiu ce preturi au. De acel Taxaco eu ti-as propune sa uiti.
De unde sa cumperi, poate ne ajuta colegii de pe forum cu vreun sfat.

The following 1 user says Thank You to maruta for this post:
  • Vali_Lj
Reply

Multumesc.

Si eu elimin din start acel TExaco.
Vad ca pe aici s-a discutat mult de Motul, care vad ca e si mai usor de procurat. De pe situl Motul, recomandarile ar fi:

8100 Eco-nergy 0W30 - ACEA A5/B5, API SL/CF
8100 X-lite 0W30 - ACEA A3/B4, VW 502 00 505 00 ; MB 229.3
8100 Eco-nergy 5W30 - ACEA A5/B5, API SL/CF, FORD WSS M2C 913C ; RENAULT RN0700

Si alte sugestii sunt binevenite.
Multumesc.

Reply

Eu in 4 ani si 77.000km la Civic 1.8 i-Vtec (din care ~40-45.000 cu Motul) nu am avut nicio problema. Avand in vedere ca ai Jazz deci banui ca n-o sa mergi cu el precum cu un Type-R poti baga linistit Motul daca iti e usor de procurat, daca nu, sigur gasesti ceva din lista lui Maruta.

LE: ca si indici eu am mers numai cu 0W-20 si 0W-30 daca nu ma insel, oricum, niciodata 40 la urma si niciodata mai mult de 5 la inceput.
2009 Audi A6, 2.0 - 170CP, A/T, gri
Fosta: Honda Civic 4D 1.8 ES M/T Taffeta White

Reply

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Theme © 2014 iAndrew