This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Ce cauciucuri imi recomandati?

@ maruta in aceasi situatie am fost si eu sapt trecuta, pana la urma mi.am luat GY F1 asy 2 , inca nu pot sa mă dau cu părerea ca doar sapt viitoare le pun pe masina

Reply

(24-04-2013, 19:42)bo9dan Wrote: @ maruta in aceasi situatie am fost si eu sapt trecuta, pana la urma mi.am luat GY F1 asy 2 , inca nu pot sa mă dau cu părerea ca doar sapt viitoare le pun pe masina

Cred ca GY F1 Asy 2 o sa-mi iau pana la urma, dar mai vreau sa astept putin, sa cantaresc mai bine.
Am gasit la Sibiu cu 515 lei/buc (87Y).

Reply

(24-04-2013, 11:38)maruta Wrote: DUNLOP SPORT MAXX RT 91Y - 520 RON
GOODYEAR EAGLE F1 ASYMMETRIC 2 91Y - 520 RON
BRIDGESTONE POTENZA ADRENALIN RE002 91W - 525 RON
Deci, "finalistele" sunt cele de mai sus, cu mentiunea ca primele doua au inclus si montajul.
NOKIAN zLINE 215/45ZR17 91Y - 507 RON, ar fi "rezerva".

Intre Dunlop si GY sunt ceva diferente, Dunlop sta mai bine pe uscat si GY mai bine pe ud, dar GY este mult peste Dunlop la uzura, in sensul ca rezista cam de doua ori mai mult. Per total, ambele sunt cam la egalitate la performante si la reviewuri, adica unele foarte bune.
Bridgestone ma fac sa cred ca ar fi cele mai potrivite pentru ce am eu nevoie, reviewurile clasandu-le putin sub primele doua dar sunt venite mai mult de la proprietari cu masini mai "nervoase", care se pare ca stiu ce inseamna un cauciuc dus la limita.

Reply

sunt multi care se plang de rigiditatea peretelui lateral, care pare sa fie slaba si pe viraje o sa simti altfel sunt mai confortabile. eventual mergi pe un xl.

eu zic tot GYF1 ftw

Reply

Eu zic Nokian, au parte de mai putin marketing si bla bla, dar se pare ca fac cauciucuri foarte bune.

Reply

Daca Goodyear stau mai bine pe ud si daca mai si dureaza mai mult, fiind la acelasi pret toate, eu as merge pe Goodyear Eagle F1.

Oricum, Dunlop este un brand al lui Goodyear. Icon_wink

The following 1 user says Thank You to Delphi for this post:
  • vtin
Reply

(26-04-2013, 12:32)kinky_boy Wrote: eu zic tot GYF1 ftw

+1 Biggthumpup

Reply

(26-04-2013, 13:35)Delphi Wrote: Oricum, Dunlop este un brand al lui Goodyear. Icon_wink

Poate-si aduce si Sumitomo aportul, ca n-o fi degeaba.
Altfel, mai multe galme decat pe Goodyear nu am vazut/auzit la nicio alta guma. Mai ales la Eagle F1. Icon_razz

Reply

Da, via Sumitomo. Icon_smile Dunlop e un fel de brand premium al lui Goodyear.

Am vorbit pur si simplu teoretic, nu am avut pe nici o masina Eagle F1. Daca face galme, nu e bine.

Reply

Inainte de a face cumparatura, m-am uitat pe celalalt forum si un user a avut surpriza neplacuta ca din 4 gume, 3 sa faca galme rapid. Din acel moment mi s-a taiat orice pofta de a incerca Eagle F1 pe pielea mea.
E inca o ocazie de a-mi afirma totala neincredere in produsele americanesti.

Reply

Se face o confuzie in legatura cu Eagle F1. Sunt 3 variante de anvelope:
-Eagle F1 -model in V lansat acum multi ani
-Eagle F1 asymmetric 1, tot asa un model pe piata de ceva ani si
-Eagle F1 asymmetric 2, model lansat in 2011

La modelul nou nu am auzit pe nimeni sa fi facut galme.
Eu personal am mers pe set de Asymmetric 2 pt Civic, dar nu le-am montat inca asa ca nu pot sa ma pronunt. Sunt made in Gemany iar de gume made in USA n-am auzit inca prin Romania.

Reply

"Model masina : Civic 5d 2.2
Model anvelope : Goodyear Eagle F1 Assymetric ​225/45/r17
Km : ~35.000 (2 ani)
Pro: aderenta buna dpmdv atat pe uscat cat si pe ud, zgomot redus la rulare
Contra: FOARTE sensibile la gropi. 3 dintre ele au facut galme, 1 in prima luna, 1 pana in 6 luni, unul din cauciucuri a cedat pana la urma acum vreo 2 luni exact pe galma. uzura destul de mare, sunt la fel de uzate ca primacy de fabrica la 60.000 km care n-au facut nici o galma in dublu km si aceleasi conditii de exploatare.
Conculzii : NU recomand aceste cauciucuri. minusurile depasesc plusurile din pacate in cazul meu. poate altii ar fi mai "norocosi" cu ele desi ma indoiesc. 3/4 cu probleme fata de 0/4 cu alea vechi." (shony - post din 08.12.12).

Nu specifica de care F1 sunt.
Iti doresc sa ai noroc cu ele, Bgdsta!
civic

Reply

Vali, sa iti spun eu experienta mea.
Masina e identica cu cea descrisa de tine. Cauciucurile F1Asym 2 au fost cumparate anul trecut cu DOT 0712.
Km cu ele cam 15-17000. Km astia sunt facuti pe toate tipurile de drumuri. Am facut 2 drumuri de Ro unul din ele fiind pana in Thassos prin celebra Bulgarie. Se stie cat sunt de rupte drumurile prin Bulgaria. Sincer, la cate gropi am luat cu ea pe acolo, credeam ca rup jantele nu numai anvelopa. In Thassos am bagat-o pe ulitze, drumuri de cariera pavate cu piatra sparta sau nepavate deloc. Adi stie de faimoasa Marble beach si drumul de acces.
Nu te gandi ca eu stau in .de si aici sunt drumurile perfecte, pt ca e departe de adevar. Prin orase drumurile sunt destul de rupte, pline de galme, cai ferate, piatra cubica, imbinarile la poduri sunt groaznice. Plus omorul ce si le ia pe autostrada pt ca chiar nu imi place sa merg pe banda 1.
Rezultatul: inca le am si sunt intacte. Nu au facut nici o galma sau pana.

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 2
"To be a driver you need skill, to be a co-driver you need balls of steel"

Reply

Bogdan, eu am pus acel post pentru ca mie mi-a servit ca semnal de alarma si poate e util si altora.
Nu am folosit modelul respectiv de cauciuc asa incat, pe mana mea, nu am nicio experienta. Probabil ca daca parerile bune vor persista si de acum incolo, va fi una dintre optiunile demne de luat in serios (pentru mine).
Nu tin cu dintii sa apar Dunlop-ul doar pentru ca asa am am hotarat (mi-am pus hotar eu) cand am cumparat; am expus ce am gasit despre Goodyear inainte de a face cumparatura. E o lupta a unor scripte, nu a experientelor avute. Banuiesc ca nu stii cum sunt Sport Maxx-urile RT. Icon_smile
civic

Reply

(26-04-2013, 15:42)vtin Wrote: E inca o ocazie de a-mi afirma totala neincredere in produsele americanesti.
Pai, tu nu ti-ai luat Dunlop? Astea nu sunt tot americanesti? Dunlop =~ (adica aproximativ egal) Goodyear.

Cred ca este o prejudecata a propos de produsele "americanesti", bazata pe ceea ce discutam noi mai acum cateva zile, pe "disonanta cognitiva". Ne place sa credem ca produsele lor sunt mai proaste decat cele europene, ca sa ne simtim si noi bine. Parerea mea sincera, este ca tot ce am avut eu din State, a durat mai mult, a fost mai fiabil, si mult mai ieftin decat orice am avut din Europa. Vorbesc chiar de aceeasi marca, aceleasi produse, acelasi producator (in general, China). Piata din SUA este o piata foarte mare, concurenta este imensa, si nimeni nu-si permite sa o piarda, nici chiar o parte din ea. Din cauza asta, calitatea este mai buna, preturile sunt mai mici. Asta este o parere strict personala, nu are legatura cu Dunlop vs. Goodyear. Sincer, cred ca sunt cauciucuri aproximativ la fel de bune, si ca pana la urma preferintele personale fac diferenta. Nu pot sa spun decat ca am Goodyear UltraGrip de iarna si sunt foarte multumit de ele. Poate ca shony a dat cu masina prin toate bordurile si gropile, poate ca nu. Poate ca alta marca facea de trei ori mai multe galme. Chiar nu stiu, nu-l cunosc, i-am vazut odata masina pe strada, altceva nu stiu despre el.

Reply

Eu am convingerea ca la bunurile de folosinta indelungata, America nu a excelat niciodata, japonezii facand legea, europenii fiind si ei pe aproape.
Nimeni nu-si permite sa piarda piata americana, insa fiind atat de centrata pe consum, ceea ce se vinde in Japonia si Europa sunt varful varfului in State, americanul inghitind cu placere o tona de prostii. Nu mai departe, generatia 8 de Civic a adoptat pentru variantele ieftine niste solutii tehnice inacceptabile pentru Europa (lipsa difuzoare, frane cu tamburi pe spate, cutie in 5 trepte demodata s.a.m.d.).
Din ce am mai citit pe B.I.T.O.G. filtrele lor de ulei sunt cam cu cantec fata de cele europene, exemplele pot continua mult si bine. Ba chiar cred ca au absorbit cu mult interes orice porcarie chinezeasca, chestie inacceptabila in Europa si Japonia. Ma astept ca in viitorul apropiat trotinetele XiaoBao sa fie de un real succes. Multe state europene au interzis cu desavarsire desfacerea multor marci chinezesti de automobile.
Parerea mea e ca piata americana e un malaxor (multumim Cornel Dinu!) de prostii nenumarate, de un prost gust devastator si de o calitate cat se poate de scazuta.
In ce priveste disonanta, nu ma aflu deloc in afara univesului de pertinenta si nu-s legat deloc de alegerea pe care am facut-o in cunostinta de cauza, dupa ce am scormonit mult si bine prin tot felul de materiale. Dimpotriva, asta pot spune despre cei care ma contrazic fara sa stie nici cum sta guma despre care vorbesc si care se duc glont intr-un sens. Mai ales asta e motivul pentru care incerc sa caut altceva: fug de opinia majoritara.
Dunlop-urile nu sunt chiar atat de americanesti pe cat par. Daca pot recunoaste ceva bun americanilor, este imensa lor intelegere a libertatii, asa incat Dunlop-ul, ca si alte firme aflate sub "stapanire" americana, si-a facut treaba si de una singura pe anumite paliere. E firesc, renumele Dunlop fiind incomparabil mai mare decat cel al GoodYear. Si in domeniul competitiilor auto-moto, americanii au avut intelepciunea sa pastreze bunul nume Dunlop.
Ca sa termin ditamai poezia care nu are nicio legatura cu subiectul topicului, eu am incercat sa furnizez o informatie care mie mi s-a parut utila cu privire la gumele GoodYear. Cine vrea s-o foloseasca e treaba lui, cine nu, tot asa. Nu voi fi invidios deloc daca voi vedea ca toata lumea are Eagle F1 si urmatoarele gume pe care o sa mi le cumpar vor fi... Bridgestone (sau Vredestein, am o parere foarte buna despre gumele astea, tanjind dupa niste Ultrac Vorti). Icon_biggrin
civic

Reply

Vali, nu am incercat in nici un fel sa promovez Goodyear in defavoarea lui Dunlop. Icon_peace Imi sunt la fel de necunoscute, si nu am nici un fel de experienta recenta cu nici una din ele (exceptand o experienta de acum 15 ani, cand am avut niste Dunlop-uri pe o masina, si am descoperit niste galme cat oul la ele, dar de atunci lucrurile s-or mai fi schimbat). Eu am spus mai sus ca le consider pe amandoua (bazat pe review-uri si pe teste de pe net) sensibil egale, alegerea mea a fost pur subiectiva, bazata mai mult pe ce a scris maruta in postul lui.

Sincer, cred ca orice marca buna ai lua (Dunlop, Goodyear, Continental, Vredestein, Bridgestone, Pirelli, Michelin, etc.), tot ai anvelope bune. E ca la televizoare... Ce e mai bun? Samsung, Philips, Panasonic, Sony, LG? Dupa mine, sunt cam tot pe acolo, toate. Daca unul scoate azi un model mai performant, maine concurenta scoate unul si mai bun.

Reply

(26-04-2013, 20:47)vtin Wrote: Banuiesc ca nu stii cum sunt Sport Maxx-urile RT. Icon_smile

Normal...ca nu stiu Icon_smile

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 2
"To be a driver you need skill, to be a co-driver you need balls of steel"

Reply

ca in insert in discutia voastra, calitatea produselor usa:
prima casca moto pe care am cumparat-o a fost una de nivel mediu pentru ca stiam ca o sa cumpar la f scurt timp una premium. prima casca (scorpionn exo) made usa, carcasa din polimeri (nivel mediu de protectie) pret redus.
casca premium (agv)made italy, carcasa compozita, fibre kevlar, pret ridicat.
materialele de la interior diferite, din agv s-au scamosat, buretii din interior s-au tasat, casca a devenit aproape cu un nr mai mare. sistemul de prindere al vizierei e un simplu clik cu canale de ghidare, simplu ca un deschizator de conserva.
la scorpion, materialele de o calitate impresionanta, si-au pastrat aspectul pe toata durata folosirii, buretii din interior au aceeasi densitate ca al inceput, forma in interior e aceeasi, mirosul materialului s-a pastrat chiar si dupa spalari repetate. prinderea vizierei cu un sustem complex butot-pivotare-resort, foarte sigur si fiabil.
cu toate ca stiam ca e o casca de nivel inferior, mi-a placut tot timpul cu o simteam, o simteam de calitate superioara (ca executie) si a costat jumatate din agv.
asta e cel mai concret exemplu al meu vis-a-vis de calitate eu vs. usa.
Invidia Injen Weapon-R Eibach Drag Wheels Skunk2 Magnat

Reply

Ceva impresii Confused Ma gandeam sa mut CE28-urile de pe ITR pe Stream iar ca sa fac asta si sa ma mentin in diamentru imi trebuie dimensiunea asta 205/50/16. Am fost astazi sa vad de gume si nu am gasit nimic. Am gasit second la unul pe forum cu 85% thread Michelin Pilot Sport 3 dar nu lasa un cent sub 250€ pe langa care trebuie sa mai platesc si montat si echilibrat.

http://www.adverts.ie/car-parts-accessor...es/2850255
Honda nu arde uleiul, il foloseste.

Reply

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Theme © 2014 iAndrew