This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Andrei_r: 2009 Audi A6, 2.0, A/T, gri

Noua mea masinuta Icon_smile Audi A6, model 2009 (facelift), 2.0 TDI - 170CP, cutie automata (multitronic) cu urmatoarele dotari:
- bi-xenon
- clima pe 2 zone
- scaune incalzite
- comenzi volan
- cruise control
- follow/leaving home
- DRL
- ...

Despre peripetiile achizitiei v-am povestit asa ca momentan o sa pun primele impresii despre masina:

Plusuri:
+ silentioasa (muuult mai silentioasa decat Civic-ul la viteze mari si muult mai "linistita" la rulajul in oras, aici ma refer in special la zgomotele suspensiei)
+ lumini foarte bune (nu degeaba am insistat pt xenon din fabrica si CR-V-ul care l-am avut la EcoChallenge avea niste lumini de-ti cadea fata)
+ trage foarte bine pt cele ~1500kg care le are
+ sistemul de sunet
+ foarte spatioasa (portbagajul este imens... comparativ cu ce avea sedanul zici ca e din alt film Icon_lol )
+ cutia automata cu mod sport si manual

Minusuri:
- directia un pic de PlayStation (in comparatie cu Civic-ul... nu prea ai ce compara, e foarte diferita, foarte asistata as spune)
- computer de bord mai slab decat la sedan Icon_yikes acolo macar aveam consum mediu pe 2 trip-uri, aici am doar cati km mai sunt pana la pompa (pe langa temperatura, cruise si altele care le are si le avea si sedanul)

Cele de mai sus le-am scris mai mult cu titlu de comparatie intre noua si vechea, pe langa astea momentan trebui sa spun ca inca n-am reusit sa ma familiarizez foarte bine cu dimensiunile ei (n-am datele oficiale, dar din ochi cred ca e cu 0.5m mai mare) si cu automata (desi imi place din ce in ce mai mult parca inca n-o simt cum ar trebui la pedala).

Cam astea ar fi, deocamdata nu cred ca o sa beneficieze de prea multe upgrade-uri, ce mi-as dori pe viitor:
1. o maneta cu cablaj aferent pentru a beneficia de mai multe informatii pe CB
2. folie (aici inca sunt in dubii, o sa mai vedem la primavara)
3. navi original (citeam pe net ca ar fi 300-350 euro modulul), tot asa, mai pe la primavara o sa vad daca merita sau nu investitia.

Cateva poze din care ar trebui sa va dati seama mai bine de culoare (un gri inchis cu tenta mov):

2009 Audi A6, 2.0 - 170CP, A/T, gri
Fosta: Honda Civic 4D 1.8 ES M/T Taffeta White

Reply

1. Sa o stapanesti sanatos si sa-ti aduca noroc!

2. Daca CB-ul e mai "stupid" decat la sedan (greu de imaginat), de ce ai ditamai ecranul ala?

3. De curiozitate, cat iti consuma? Stiu ca la tine consuma jumatate fata de restul muritorilor, dar intreb si eu... Icon_lol

Reply

Ms Delphi!
2. Ditamai ecranul ala de deasupra butoanelor de clima e pentru muzica/setari/navi (in caz ca o ai)/etc. CB-ul este intre ceasuri (sper sa nu scriu prostii, o sa fac o poza si la acesta), ideea e ca pe multe modele afiseaza destul de multe chestii, la mine se pare ca lipseste maneta care modifica informatiile care le afiseaza, de asta am si pus-o in capul listei de upgrades, ar trebui sa fie un lucru ieftin, rapid si folositor.
3. Nu stiu Icon_lol daca n-are CB, asa la venit spre Romania eu zic ca a fost ~6%, in oras inca nu stiu, pe la sfarsitul saptamanii ar trebui sa am cam 100km si teoretic as putea face o medie (eu as vrea sa merg undeva spre 3-400km sa vad o medie "adevarata"). In TEORIE, consumul este urmatorul: 7.3 oras, 4.9 exterior, 5.8 mediu, dar ma indoiesc taaaaaare Icon_lol

Reply

s-o folosesti sanatos man, e adevarata masina!
ai uitat spui la plusuri si evacuarea fara funingine. Bosch Motronic e din alt film Icon_biggrin

Reply

Mersi Tomi, adevarul e ca l-am pus pe fratemiu sa arunce un ochi cat am mers spre Romania, dar iti spun eu ca am curatat tot pe drum spre Iasi la ce ritm am avut Icon_lol Aaa si evacuarea dubla e chiar sexy ca design, nu stiu cat e de folositoare Icon_smile

Reply

A, si inca ceva, poate sunt eu obosit acum, dar cat a costat? Cati km are?

PS: nici o masina nu are consumul "declarat"...

Reply

Corect, am uitat detaliile cele mai importante: masina a costat 17.600 euro (inclus un set de jante originale tot pe 16 cu gume de iarna in stare foarte buna), negociat de la 17.900 si am luat-o la 141.000km (acum deja a ajuns la > 144.000).

LE: daca tot am amintit de bani si km, acum dupa ce m-am plimbat prin destule autohaus-uri si mai important am vb cu cativa oameni traiti pe acolo ani buni, m-am lamurit cu "ponturile" cu 500-1000 euro sub pretul pietei, 100.000km si alte prostii, mai bine il astepti pe Mos Craciun decat sa crezi asemenea prostii, 1 la 1.000.000 daca gasesti.

Reply

Sa va poarte sanatosi Biggthumpup

Si pe mine m-ar bate gandul la un A6 dar trebuie sa fie Avant Icon_cool
Honda nu arde uleiul, il foloseste.

Reply

Avant +1 + una bucata platforma Biggthumpup

Reply

Felicitari, Andrei! Sa te bucuri de masina.

Ce imi place la masina asta: raportul CP/litraj, chiar bun si pentru impozit. Apoi, cred ca este suficient de spatioasa si dotata pentru nevoile unei familii si destul de economica.
Ce nu-mi place: kilometrii mi se par putin cam multi.

Reply

Macar stie ca nu au fosy dati inapoi, cred ca e greu sa gasesti o masina cu km putini in Germania.

Sent from my Slimed i9000
Honda nu arde uleiul, il foloseste.

Reply

Andrei, sa o stapanesti sanatos!!! Arata fain masinuta.
Yula, as completa la tine...in banii astia, "cred ca e greu sa gasesti o masina cu km putini in Germania". Vrei km putini, pretul va fi pe masura. Probabil o fi fost masina de firma, altfel e greu de crezut ca un privat sa faca atatia km in doar 3 ani...

Reply

Ms baieti, exact cum ziceam si mai sus, masinile de la noi cu 100.000km si pret mai mic cu 1000 euro decat media din Germania probabil sunt aduse de Mos Craciun, ca eu acolo n-am vazut nimic nimic nimic. Bogdane, intradevar mai gasesti si cu 80-90.000 dar pretul e pe masura kilometrilor.

Eu zic ca km sunt reali la asta si din acest motiv am si luat-o, probabil mai mult de 100.000km n-o sa fac cu ea, iar la 240.000km eu cred ca o sa mearga in continuare foarte bine (fratele meu are Golf cu 245.000km la bord si a mers cot la cot cu mine la intors mai putin vitezele de varf, ce sa-i mai ceri!?)

Reply

ce se aduc pe la noi se dau inapoi la 140.000, le iau cei din sud si le dau la 90.000.
am cunostinte care cu asta se ocupa si nu exista masina sub 160.000 km adusa la vanzare.
Invidia Injen Weapon-R Eibach Drag Wheels Skunk2 Magnat

Reply

Parerea mea , nu vreau sa te superi pt ca nu te cunosc dar mi se pare o masina anosta , stupida , facuta doar sa produca bani pt marca , nu are pic de personalitate , facuta doar de roboti ,,,nu sti tu daca e a1 , a2 , a3 ,a4 , a5 ,a6 , a7 , a8 ,, e acelasi cacat doar ca mai spatioasa sau mai inghesuita, m-am urcat si in Q5 si habar nu ai ce model e pe dinauntru , eu personal mi-as lua o masina de genu cand as fi plictisit la maxim de masini, o fi marca , o fi consumu, o fi fita , o fi spatiul oferit ,spune-i cum vrei dar tot e degeaba , eu as prefera autobuzul . Cu toate astea eu iti respect decizia desi as fi mers direct spre un Accord

Reply

Nicio suparare, stai linistit, fiecare cu parerile si placerile lui despre masini Icon_smile mie personal imi place acest model, de asta l-am si luat in calcul (cred ca ai vazut topicul cu ce sa fie...).

Ca o paranteza, cand am intrebat prietenii/rudele de CR-V au aparut 2 tabere instant: unii ziceau ia-o ia-o ia-o ca e f misto, altii ziceau ca nu ar lua-o nici gratis Icon_lol deh, pareri si pareri.

Reply

Am reusit sa o inmatriculez, macar am aceleasi numere ca la Honda Icon_biggrin , insa bataie de cap maxima, cu spagi si atentii am reusit sa rezolv treaba in 7-8 ore in aceeasi zi. Din pacate, desi taxa mi-a iesit ~ cat estimasem (873 ron a fost) costul inmatricularii a trecut pragul, in total am ajuns la ~ 2200 ron Icon_smile

Reply

pai ce-ai mai platit atat de mult? spagi?

Reply

Doamne fereste Icon_smile)) nu man, atentiile au fost cam asa: 320 ron ca sa am programare si trecere usoara la RAR si 30 ron ca sa imi calculeze taxa in aceeasi zi (mi-a cazut fata cand am auzit ca trebuie sa astept 2-3 zile sa aflu cat am de platit, incredibil in ce hal am ajuns, dupa ce ca le platesti taxa vietii mai trebuie sa si astepti 2-3 zile in conditiile in care toata treaba a durat 3 minute).

Lista finala a fost cam asa:
1. 873 ron taxa
2. 420 ron RAR (autentificare, itp, all the bullshit - mi-au desfacut capacul de pe motor si mi l-au lasat in portbagaj, am vazut azi... ca deh, n-ai voie sa asisti la operatiuni, masina am ridicat-o cu capota inchisa si doar nu eram nebun sa ma apuc de verificat)
3. 350 ron "atentii"
4. 440 ron asigurare 6 luni
5. 80 ron tradus acte germania (contractul de vanzare cumparare si inca ceva, cred ca BRIEF-ul mare)
6. 67 ron primarie : din nou taxa de inmatriculare (52 ron) si impozitul pe luna aceasta
7. 35 ron fisa inmatriculare + alte copii pt dosar inmatriculare
8. 85 ron numerele preferentiale (cica ar fi trebuit platit 30 ron de mine sau de cel care a cumparat masina cand a predat numerele pentru pastrare timp de 1 an de zile... n-am stiut asa ca m-am bucurat ca erau inca disponibile)

Deja vad ca am depasit 2300 ron, o bucurie, mai ales in perioada asta a anului, dar macar nu mai am stres: e inmatriculata, asigurata, incaltata cu roti de iarna => motorina si pedala de acum Icon_biggrin

Reply

aha, ok. oricum cam mult la RAR, la cei 320 de ron ma refer. cateodata as vrea sa avem drept de port arma ca in state, nu mai intru in amanunte Icon_biggrin

Reply

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Theme © 2014 iAndrew