hehe. nu stiu, vedem poate la primavara.
azi am facut puzzle cu etrierii si discurile. evident ca in tara asta plina de oameni minunati, nu ai cu cine. mergi la mesteri spui ca ai de luat putin d'aici, putin d'aici, de facut doo inele de centrare....nimeni nu face nimic, belire de caras...."pai nu se poate pe azi" , "hai omu' ca blochez un elevator in service..." "azi? azi e gata (ora 2) , maine nu vine omu de la freza, vorbim luni"....
revenit si refacut masuratori cu lere. braketul da niste offseturi. 1,2 mm pe o parte, 0,8 pe cealalta...nu e un capat de tara, se pot anula cu shaibele care vin in kit.
concluzia finala e ca discul de 30 pe etrierii astia si cu placutele astea nu merge. 0 toleranta, discul se incinge si se deformeaza evident. toleranta fata de etrier, centrat perfect e de 1mm pe fiecare parte. prea putin zic eu.
prin urmare, am curatat toate fetele ce vin in contact pana la luciu metalic, am centret etrierii cu lere (discurile au iarasi o oscilatie de aprox 0.2), cand or face iar balamuc, vb cu toate elementele din angrenaj, potrivim toate "orarele" sa nu mai avem raspunsuri negative si dau la rectificat.
trebuie sa reduc din planul de prindere pe fuzeta pt rectificare offset si inca 3mm pt reducerea razei la discul de 300.
discurile le am, timpul va arata momentul opurtun
o sa ii sugerez polonezului sa nu mai livreze discuri de 30, e aberant si sunt variante.
pai e simplu man. toate masinile renault care au etrierii si placutele din kit sunt cu discuri de 28. cu 30 toleranta in etrier e de 1mm pe fiecare parte iar la placute e 0.
28 e raspunsul corect.
27-10-2016, 19:41 (This post was last modified: 27-10-2016, 22:02 by LIVIU_CTS.)
update despre frane ca a-s inteles gresit.
franele din kit sunt 325x30. etrierii astia functioneaza pe platforma renault cu discuri de 28, deci mai subtiri cu 2mm. si acei 2 mm se simteau. pedala era foarte "din scurt" pt ca nu exista spatiul necesar de toleranta, placutele erau tot timpul in contact cu discul. evident ca discul se incalzea , nu putea sa se raceasca si de aici problemele de deformare (parerea mea) .
prin urmare, am gasit ceva care sa functioneze, adica 30mm grosime. nu am mers pe dba din mai multe motive, principalul fiind ca in cazul in care calculele mele erau eronate, ramaneam cu ele pe cap. de unde iau eu piese, pot face retur fara probleme. alt motiv ar fi diferenta de offset care trebuia redusa prin adaugare de saiba (nu mai stiu, 2mm sau ceva) intre adaptor si fuzeta pt centrarea corecta. nu cred ca ar fi fost mare smecherie dar am preferat sa reduc din el decat sa mai interpun inca un element. e o chestie subiectiva mai degraba.
de 3 zile merg cu astea noi, nu simt probleme inca.
va tin la curent.
am facut si evacuarea, toba finala era crapata la toate sudurile "agatatorilor" , nici nu ma mir ca bornaia ca draku.
am pus cele doua "rezonatoare" care de fapt sunt doua minitobe. sunetul s-a schimbat. a devenit grav, tonalitate joasa, nu mai are rezonanta aia idioata pe la 3000-4000 rpm...f multumit de cum a iesit puzzle-ul :d.
evident ca s-a lasat cu munca pana la 2 noaptea, nu-i fun daca nu e cu program prelungit... )