nu merita man sa ridici in 9000. nu prea mai este power acolo sus sa justifice stresul mecanic. a mea pe dyno am tras-o pana in 9000 si nu mai era gain.
referitor la garnitura... daca nu e plan blocul, daca nu e plana chiulasa , daca nu s-au folosit prezoane noi, daca nu s-au curatat la arta canalele + anti seizure, daca s-au facut masuratori aiurea, daca s-a folosit o cheie decalibrata, daca s-a folosit cheie cu prelungitor fara calcul de compensare, daca s-a strans la cuplu sau gradatie gresita, daca e blocat termostatul partial, afr lean , detonatii , daca si daca .... toate pot deteriora garnitura.
19-11-2015, 13:56 (This post was last modified: 19-11-2015, 13:59 by LIVIU_CTS.)
eu stiu ca daca vrei sa ajungi la 9000 trebuie de titan. trebuie redusa greutatea ansamblului. eu am mers direct cu ti, deci nu pot spune din experienta mea. dar din ce am citit fara ti faci floating.
si cam asa e cum zice tomi, n-are rost sa impingi asa sus. la mine da, la modificarile mele trage max pana in limitator, la rine, nu stiu...
Am inteles, o las pana in 8000 rpm atunci si sper sa se simta modificarile ce le-am adus.
Eu mi-am luat cheie dinamometrica noua si voi folosii un prelungitor scurt de la pistolul pneumatic de strans prezoane.
In manual mai spune ca (virgula) capul surubului trebuie uns cu ulei curat ca sa nu aibe frecare atunci cand vine strans.
Sunt multe chestii de care trebuie tinut cont...
Am atasat specificatiile axelor, daca mai aveti ceva de adaugat puteti spune acum pana nu e prea tarziu, in wekend vreau sa dau prima cheie.
19-11-2015, 14:33 (This post was last modified: 19-11-2015, 14:40 by LauX_LauX_LauX.)
Nu are cum ! Nu am voie sub 2mm asa scrie pe hartie. Inainte sa iau din chiulasa aveam 6mm pe evacuare si 8mm pe admisie iar din chiulasa am luat numai 1.2mm.
Masuratorile le-am facut cu axele noi iar tachetii i-am pus la 0.15 mm...
La D16 DOHC e cu totul alta chestie. Pot lua si 4 mm din chiulasa si tot voi ave 2mm distanta intre supapa si piston la rece.
Poate te-am dus in eroare cu Rolele Reglabile de B16 care merg si la mine, lafel si cureaua de distributie...
vezi ca multi fac greseli la sistemul metric. unii pun in inch, altii in mm, unii criu inch dar de fapt sunt mm.
omul ala a zis ca asre 0.40, aia in mm = 1mm