This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

´90 HONDA CRX 1.6I 16V RED (ED9)

nu merita man sa ridici in 9000. nu prea mai este power acolo sus sa justifice stresul mecanic. a mea pe dyno am tras-o pana in 9000 si nu mai era gain.

referitor la garnitura... daca nu e plan blocul, daca nu e plana chiulasa , daca nu s-au folosit prezoane noi, daca nu s-au curatat la arta canalele + anti seizure, daca s-au facut masuratori aiurea, daca s-a folosit o cheie decalibrata, daca s-a folosit cheie cu prelungitor fara calcul de compensare, daca s-a strans la cuplu sau gradatie gresita, daca e blocat termostatul partial, afr lean , detonatii , daca si daca .... toate pot deteriora garnitura.

Reply

eu stiu ca daca vrei sa ajungi la 9000 trebuie de titan. trebuie redusa greutatea ansamblului. eu am mers direct cu ti, deci nu pot spune din experienta mea. dar din ce am citit fara ti faci floating.
si cam asa e cum zice tomi, n-are rost sa impingi asa sus. la mine da, la modificarile mele trage max pana in limitator, la rine, nu stiu...
Invidia Injen Weapon-R Eibach Drag Wheels Skunk2 Magnat

Reply

Am inteles, o las pana in 8000 rpm atunci si sper sa se simta modificarile ce le-am adus.
Eu mi-am luat cheie dinamometrica noua si voi folosii un prelungitor scurt de la pistolul pneumatic de strans prezoane.
In manual mai spune ca (virgula) capul surubului trebuie uns cu ulei curat ca sa nu aibe frecare atunci cand vine strans.
Sunt multe chestii de care trebuie tinut cont...

Am atasat specificatiile axelor, daca mai aveti ceva de adaugat puteti spune acum pana nu e prea tarziu, in wekend vreau sa dau prima cheie.

Attached Files Thumbnail(s)

Reply

ar trebui sa fi la un 0,7 valve to piston dupa ce ai planat...

Reply

Nu are cum ! Nu am voie sub 2mm asa scrie pe hartie. Inainte sa iau din chiulasa aveam 6mm pe evacuare si 8mm pe admisie iar din chiulasa am luat numai 1.2mm.

Masuratorile le-am facut cu axele noi iar tachetii i-am pus la 0.15 mm...

Reply

La rece, și la cald cum ești?

Reply

de pe fisa aia am dedus ca axele pe un motor stoc ai 2mm . nu imi mai amintesc specurile maxim admise, le am scrise pe undeva

Reply

bah ai blocat vtecul la determinare?

Reply

Nu are

Reply

Deja m-ati bagat in ceata. Eu credeam ca nu am voie sa merg sub 2mm. Deci trebuie sa fac masuratori si cu axele stock atunci.

Din cate am observat eu cu ochiul liber punctul de deschidere respectiv inchidere alea axelor s-au modiicat destul de mult, cateva grade bune.

Reply

eu ti-am zis..

Reply

eu ti-am zis..
din ce-mi aduc aminte, valve to piston nu trebuie sa scada sun 1mm, hai maaaaxxxx 0,8 impins maxim. verific acasa.

Reply

ia citeste aici :
http://honda-tech.com/all-motor-naturall...s-2406762/

Reply

La D16 DOHC e cu totul alta chestie. Pot lua si 4 mm din chiulasa si tot voi ave 2mm distanta intre supapa si piston la rece.
Poate te-am dus in eroare cu Rolele Reglabile de B16 care merg si la mine, lafel si cureaua de distributie...

Reply

pai eu am logica de b16 ca pe ala il stiu. acum tu vezi cum e la tine. teoria e la fel .

Reply

2mm pe motorul stock, așa înțeleg și eu.
Oricum verifica de 3 ori înainte si ține cont și de dilatare

Reply

si eu inteleg ca aia e distanta la stock. daca ai luat 1,2 acum esti la 0.8 ceea ce e freacking scary Icon_smile

Reply

Pai si atunci de unde aveam eu 6mm pe evacuare si 8mm pe admisie cu axele astea ce le-am luat ?

Nu ma mai itereseaza cum era stock in data ce pun axele astea regrinded. Vad eu sembata, deja am emotii...

http://www.d-series.org/forums/engine-bu...rance.html

Reply

vezi ca multi fac greseli la sistemul metric. unii pun in inch, altii in mm, unii criu inch dar de fapt sunt mm.
omul ala a zis ca asre 0.40, aia in mm = 1mm

Reply

asta e unul dintre articolele bune pe care l-am urmarit cand am facut motorul
http://honda-tech.com/all-motor-naturall...v-1891614/

The following 1 user says Thank You to LIVIU_CTS for this post:
  • kinky_boy
Reply

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Theme © 2014 iAndrew