195/50/15 J6 au circumferinta prea mare, la finish am aproximativ 6500 rot/min in schimb cu 185/60/14 J5,5 e perfect. Am nevoie de un calculator care ia in evidenta si latimea jantei. Probabil un 205/45/15 J7 ar fi ideal.
Nu vad latimea jantei in calculatoru, asta doar circumferinta anvelopei. Daca ai o janta mai lata decat normal pe aceeasi anvelopa scade circumferinta anvelopei. Asta vroiam eu sa calculez.
laux, 205/45 inseamna 205 mm latime iar inaltimea este 45% din aceasta dimensiune. e usor de calculat.
pe actele din germania, del solul a venit cu standard 195/60/14 ceea ce inseamna 59,1 cm in diametru.
cele mai apropiate combinatii pentru a ramane in parametrii sunt:
205/50/15 care are 58,9 cm
205/45/16 ............58,9 cm
195/40/17.............58,9 cm (cam subtiri in talon)
205/40/17.............59,6 cm
greutatea cauciucurilor variaza dela 8 la 9 kg, cele pe 15 chiar 10.
Nu exista echivalenta 100% doar din anvelope. Este nevoie si de un pic de stretch. Cu alea pe 14" am mers si cu presiune foarte mica deci e aproape imposibil de nimerit ceea ce vreau eu.
Eu am gasit semi slicuri pe 15" care au doar 7.5kg si anume Marangoni Zeta Linea.
07-02-2013, 02:00 (This post was last modified: 07-02-2013, 02:02 by LauX_LauX_LauX.)
Nu se compara cu Advan sau R888 dar pt liniute la cat sunt de usoare eu zic ca merita incercate.
Mi-am curatat, jantele... Cam asa arata belitele mele... Cred ca le incalt si las prafu ca acopere juliturile Ca sa le fac asa cum vreau eu iasa prea scump (sablate, vopsire in camp electrostatic, stikere originale, valve metalice) iar daca le fac cu vopsea normala se julesc la simpla montare a anvelopelor cu pereti dublii.
07-02-2013, 09:20 (This post was last modified: 07-02-2013, 10:31 by kmr.)
(07-02-2013, 02:00)LauX_LauX_LauX Wrote: Nu se compara cu Advan sau R888 dar pt liniute la cat sunt de usoare eu zic ca merita incercate.
Mi-am curatat, jantele... Cam asa arata belitele mele... Cred ca le incalt si las prafu ca acopere juliturile Ca sa le fac asa cum vreau eu iasa prea scump (sablate, vopsire in camp electrostatic, stikere originale, valve metalice) iar daca le fac cu vopsea normala se julesc la simpla montare a anvelopelor cu pereti dublii.
In camp electrostatic sa nu incerci. Iar voseaua normala nu sare de pe ele daca la montajul anvelopei protejezi marginea jantei cu pasla subtire acolo unde foloseste levierul si banda adeziva de hartie pe buza, acolo unde vine in contact cu masina de jantat. Dupa ce intra anvela pe janta, scoti banda adeziva de hartie si gata.
07-02-2013, 16:30 (This post was last modified: 09-02-2013, 02:14 by LauX_LauX_LauX.)
Daca iti dau un slic sau semislic sa-l montezi iti zboara vopseaua orice ai face. Otelu de pe buza anvelopei si pereti laterali sunt foarte duri la anvelopele de circuit, daca nu mergi la un aparat cu role abea ti le da jos.
Eu iti recomand vopsirea electrostatica doar daca o fac cei care stiu cu ce se mananca.... In bucuresti numai probleme au fost cu aia care s-au apucat de asta doar sa faca bani nu si calitate ... Exista un nene la Sf gheorghe in oras care face asta de ani buni si lumea nu s-a plans deloc in toti anii astia ... ba unii plecau cu masina acolo si ramaneau o zi intreaga pe acolo fara roti pana termina nenea treaba , apoi incaltat si inapoi acasa.
Poate cand vin vremuri mai bune o sa le fac si eu ca la carte, si asa am dat peste un milion sa dau Federalu jos de pe Wolfrace si sa-l pun pe O.Z.
Pana am curatat franele ca au intepenit de atat stat si pana am montat jantele s-a pus neaua si n-am mai iesit in proba. Sunt cu un deget mai iesite in afara, sper sa nu-mi frece in aripi.