This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

´89 Honda CRX 1.6i 16v Silver (ED9)

Mai ai nevoie de came? am mai gasit un set, astept sa imi raspunda omul la numarul de KM si pretul.
Honda nu arde uleiul, il foloseste.

PM.........

D Day.....sper sa merga totul ca pe roate Icon_wink

Deci se urca motorul astazi? Sper ca astazi sa colecteze prietenul meu camele pentru tine si sa le aduca maine in Dublin, te anunt.

azi am dus motorul in garajul unde va avea loc operatiunea, luni ma apuc de dat jos D-ul Icon_wink
sper sa am timp si de ceva poze .
ok man thx !

Astazi a luat omul camele si maine le livreaza la Dublin, am sa vad care e treaba cu posta pana la Espania, sa imi dai PM cu adresa.

update .....

se pare ca lucrurile nu merg asa de bine precum se preconiza, bine inteles au aparut tipicile probleme plug&cry.
inainte sa faceti un swap la o masina de 22 de ani trebuie sa aveti in vedere urmatoarele chestii esentiale:
- multa multa rabdare, suruburile inca virgine pot da mari batai de cap.-
- inarmativa cu 500 ml de WD-40, si 2 seturi de chei, o teava sanatoasa pe post de prelungitor....exista suruburi/piulite date dracu de tot.
- presa pentru pivoti, sau dai la ciocan 10 min de pivot cum am facut eu ...
cam atat pentru demontarea D-ului Icon_wink

urmeaza partea interesanta :
-se taie suportul tamponului fata al cutiei, da cel care mai la toate D-urile este rupt (curios cel spate arata ca-n prima zi)
- se monteaza conversia hyrdo_cablu pe cutie impreuna cu tamponul aferent
- se demonteaza tamponul spate, si se monteaza omologul de la Hasport
- se demonteaza cureaua de alternator si se inlocuieste cu cea mai mica curea existenta, in acest fel alternatorul va veni mult mai in fata, strans la maxim, si astfel probabil nu va fi nevoie sa deformezi sasiul de sub amortizorul stranga, pentru a-i face loc.
- se monteaza tamponul lateral si BINGOIcon_yikes suport lateral Hasport plug&cryIcon_no2Icon_no2..sunt cele specifice pentru B16 in EE/EF...in fine
- se gaseste solutie cu un alt suport pentru alt tampon.
- se monteaza motor + cutie in cei 2 suporti laterali , la montarea T-bracket-ului descoperim ca cel de B16a2 nu ne este de nici un folos ...Icon_no2Icon_no2

cam atat pentru azi.....

Attached Files Thumbnail(s)

Primul lucru care il inveti din asta, sa nu te apuci niciodata de lucru daca nu ai scule. Eu mi-am invatat lectia iar de fiecare data cand am nevoie de ceva ma duc si imi cumpar iar WD40 nu trebuie sa lipseasca din nici o casa Icon_smile

Deci sa intelegem ca ai probleme cu tampoanele de conversie de la Hasport Confused

nu se pune problema de scule sau WD40, dar trebuie luate in serios mai ales cand lucrezi la o masina veche.

nu stiu care e problema cu suportii astia, nu sunt sigurul care a patit d`astea, sa vedem daca pot schimba suportul motor in care vine prins tamponul, poate reusesc sa aliniez bine motorul.

cat despre t braket-ul spate se pare ca va trebui sa-l folosesc cel de pe integra 90-93, ca sa-mi potriveasca cu tamponul montat pe puntea fata.

Azi am montat definitiv motorul, cu ceva mici inconveniente din partea suportului de la distributie, a trebuit sa modificam iar adaptarea facuta, dar a iesit bine.
Ramane electronica, T bracket-ul din spate, header-ul si cred ca va fi gata pentru prima cheie Icon_wink

Suportul ala din dreapta de tabla e cel original? Spor la treaba in continuare si asteptam un video cu prima cheie Icon_wink

Mult de lucru... Bafta in continuare !

(16-03-2011, 01:33)yulasinio Wrote: Suportul ala din dreapta de tabla e cel original? Spor la treaba in continuare si asteptam un video cu prima cheie Icon_wink

A trebuit sa schimb suportul din fonta al motorului,cel in care vine prins tamponul motor.
Am pus tot de B16 cica, care avea alta forma, sunt n´spee mii de suporti si e foarte greu sa se potriveasca bolt on.
Trebuie sa chem un prieten sa-mi faca legaturile la fire, acum ma duc sa chem platforma sa schimb garajul si sa continui treaba Icon_wink
(16-03-2011, 01:59)LauX_LauX_LauX Wrote: Mult de lucru... Bafta in continuare !

multzam man Icon_wink

Da da, multa bafta, abia astept si eu prima cheie Happy

(16-03-2011, 15:07)DeN1gRator Wrote: Da da, multa bafta, abia astept si eu prima cheie Happy

Multzam Adi, mai e pana la prima cheie...Icon_wink
am 2 optiuni :
- cumparat harness OBD1 la OBD0
- sa-mi fac eu harness-ul cu fire si mufe de pe alt cablaj OBD1.

azi dupa masa am facut si partea electronica, am folosit cablajul OBD0 si adaptat mufe OBD1. i-am dat o cheie sa vedem cum prezinta, dar din cauza capacului delcoului care era destul de crapat si a unei scurgeri de benzina pe la turul rampei de benzina, + ca se facuse deja noapte, nu am avut sanse de reusita.

Esti aproape acolo, ti-a venit si suportul din spate pana la urma?

Camele sunt pe drum de luni dar mi-ai trimis mail ca mai intarzie putin, acuma nu poti cere serviciu de calitate la bani putini Icon_lol

suportul spate e pe drum, in schimb am primit full refund la galeria de evacuare, tre sa ma orientez spre alta
man nu ma grabesc Icon_wink
zilele astea vin cu poze mai de calitate Icon_wink

De ce nu iei un 4-1 de la Tegiwa ca am inteles ca sunt destul de bune si subtiri la buzunar.

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Theme © 2014 iAndrew