se pare ca lucrurile nu merg asa de bine precum se preconiza, bine inteles au aparut tipicile probleme plug&cry.
inainte sa faceti un swap la o masina de 22 de ani trebuie sa aveti in vedere urmatoarele chestii esentiale:
- multa multa rabdare, suruburile inca virgine pot da mari batai de cap.-
- inarmativa cu 500 ml de WD-40, si 2 seturi de chei, o teava sanatoasa pe post de prelungitor....exista suruburi/piulite date dracu de tot.
- presa pentru pivoti, sau dai la ciocan 10 min de pivot cum am facut eu ...
cam atat pentru demontarea D-ului
urmeaza partea interesanta :
-se taie suportul tamponului fata al cutiei, da cel care mai la toate D-urile este rupt (curios cel spate arata ca-n prima zi)
- se monteaza conversia hyrdo_cablu pe cutie impreuna cu tamponul aferent
- se demonteaza tamponul spate, si se monteaza omologul de la Hasport
- se demonteaza cureaua de alternator si se inlocuieste cu cea mai mica curea existenta, in acest fel alternatorul va veni mult mai in fata, strans la maxim, si astfel probabil nu va fi nevoie sa deformezi sasiul de sub amortizorul stranga, pentru a-i face loc.
- se monteaza tamponul lateral si BINGO suport lateral Hasport plug&cry..sunt cele specifice pentru B16 in EE/EF...in fine
- se gaseste solutie cu un alt suport pentru alt tampon.
- se monteaza motor + cutie in cei 2 suporti laterali , la montarea T-bracket-ului descoperim ca cel de B16a2 nu ne este de nici un folos ...
Primul lucru care il inveti din asta, sa nu te apuci niciodata de lucru daca nu ai scule. Eu mi-am invatat lectia iar de fiecare data cand am nevoie de ceva ma duc si imi cumpar iar WD40 nu trebuie sa lipseasca din nici o casa
Deci sa intelegem ca ai probleme cu tampoanele de conversie de la Hasport
nu se pune problema de scule sau WD40, dar trebuie luate in serios mai ales cand lucrezi la o masina veche.
nu stiu care e problema cu suportii astia, nu sunt sigurul care a patit d`astea, sa vedem daca pot schimba suportul motor in care vine prins tamponul, poate reusesc sa aliniez bine motorul.
cat despre t braket-ul spate se pare ca va trebui sa-l folosesc cel de pe integra 90-93, ca sa-mi potriveasca cu tamponul montat pe puntea fata.
Azi am montat definitiv motorul, cu ceva mici inconveniente din partea suportului de la distributie, a trebuit sa modificam iar adaptarea facuta, dar a iesit bine.
Ramane electronica, T bracket-ul din spate, header-ul si cred ca va fi gata pentru prima cheie
16-03-2011, 14:50 (This post was last modified: 16-03-2011, 14:54 by Toyboy.)
(16-03-2011, 01:33)yulasinio Wrote: Suportul ala din dreapta de tabla e cel original? Spor la treaba in continuare si asteptam un video cu prima cheie
A trebuit sa schimb suportul din fonta al motorului,cel in care vine prins tamponul motor.
Am pus tot de B16 cica, care avea alta forma, sunt n´spee mii de suporti si e foarte greu sa se potriveasca bolt on.
Trebuie sa chem un prieten sa-mi faca legaturile la fire, acum ma duc sa chem platforma sa schimb garajul si sa continui treaba
(16-03-2011, 01:59)LauX_LauX_LauX Wrote: Mult de lucru... Bafta in continuare !
(16-03-2011, 15:07)DeN1gRator Wrote: Da da, multa bafta, abia astept si eu prima cheie
Multzam Adi, mai e pana la prima cheie...
am 2 optiuni :
- cumparat harness OBD1 la OBD0
- sa-mi fac eu harness-ul cu fire si mufe de pe alt cablaj OBD1.
azi dupa masa am facut si partea electronica, am folosit cablajul OBD0 si adaptat mufe OBD1. i-am dat o cheie sa vedem cum prezinta, dar din cauza capacului delcoului care era destul de crapat si a unei scurgeri de benzina pe la turul rampei de benzina, + ca se facuse deja noapte, nu am avut sanse de reusita.
suportul spate e pe drum, in schimb am primit full refund la galeria de evacuare, tre sa ma orientez spre alta
man nu ma grabesc
zilele astea vin cu poze mai de calitate